Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

επειδη εχω μπερδευτει με το τι ισχυει και το τι οχι....
Εχω ενα 50αρι παπακι, δεν το χρησιμοποιω πλεον.

1. Μπορω να το εχω με πινακιδες στο γκαραζ μου, να πληρωνω τα τελη κυκλοφοριας χωρις να πληρωνω την ασφαλεια (δεν το κυκλοφορω καθολου)?
Φοβαμαι μην μπλεξω με καμια ηλεκτρονικη διασταυρωση και μου ερθει κανενα προστιμο-δωρο.

2. Μπορω να καταθεσω πινακιδες ηλεκτρονικα ή πρεπει να παω στην εφορια;

3. Αν θελω να το πουλησω, μπορω αν εχω καταθεσει πιανκιδες; Ή πρεπει να τις ξαναπαρω;

Ευχαριστω

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.

Για το 1, όχι, δε γίνεται. Εάν έχεις πινακίδες, πρέπει να 'χεις και ασφάλεια, ακόμα και αν δε το κυκλοφορείς. 

Για το 2, δε ξέρω. 

Για το 3, δε μπορείς. Πρέπει να τις πάρεις πίσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dvs είπε

Καλησπερα

επειδη εχω μπερδευτει με το τι ισχυει και το τι οχι....
Εχω ενα 50αρι παπακι, δεν το χρησιμοποιω πλεον.

1. Μπορω να το εχω με πινακιδες στο γκαραζ μου, να πληρωνω τα τελη κυκλοφοριας χωρις να πληρωνω την ασφαλεια (δεν το κυκλοφορω καθολου)?
Φοβαμαι μην μπλεξω με καμια ηλεκτρονικη διασταυρωση και μου ερθει κανενα προστιμο-δωρο.

2. Μπορω να καταθεσω πινακιδες ηλεκτρονικα ή πρεπει να παω στην εφορια;

3. Αν θελω να το πουλησω, μπορω αν εχω καταθεσει πιανκιδες; Ή πρεπει να τις ξαναπαρω;

Ευχαριστω

1. Νόμιμα όχι, παρανομα ναι. Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει να έχει επιβληθεί πρόστιμο σε ελέγχους για τα 50αρια , καθώς υπάρχουν ήδη χιλιαδες 50ρια ανασφάλιστα, χωρίς να σημαινει οτι κυκλοφορούν. Εχω γνωστό που είχε χαλάσει το 50ρι του, το έχει κάνει γλάστρα στον κήπο του και ποτέ δεν πήγε να καταθέσει πινακίδες, ούτε θα πάει, γιατι δεν ξερει καν που είναι η άδεια. Νομίζω έιναι πολλοι πλέον για να γίνει  η διαστάυρωση απο την τροχαια, επειδή οι πινακίδες που έχουν τα περισσότερα 50ρια δεν έχουν καμία σφραγίδα πάνω. Μπορείς απλά να γράψεις και σε ενα χαρτοκούτι τον αριθμό πινακίδας και να το βάλεις πάνω. Ναι υπάρχουν τέτοια που κυκλοφορούν κανονικά.

2. Πρέπει να πάς στην τροχαια της περιοχής σου. Αν είχες πληρώσει την άδεια του 2021 , μπορεις να πάς μέχρι τον Μάρτιο του 2022 να τις καταθέσεις χωρίς να πληρώσεις εκ νέου την ανανέωση της άδειας.

3. Αν το πουλήσεις για ανταλλακτικά, όχι. Αρκεί να κάνεις διαγραφή. Αν το πουλήσεις για κυκλοφορία ναι, πρέπει να πάρεις τις πινακίδες. Αλλά αυτό μπορείς να το 'ρίξεις' στον αγοραστή με μια εξουσιοδότηση και να επωμιστεί εκεινος το όποιο κόστος.

Επεξ/σία από SilentVoice

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...