Προς το περιεχόμενο

Pi-Hole και Speedport Entry 2i

anikologr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά

Αποφάσισα το σκ που πέρασε και είχα λίγο χρόνο να εγκαταστήσω σε ένα raspberry pi 2 που είχα παροπλισμένο το pi-hole για να κόβω διαφημίσεις. Σε γενικές γραμμές ψιλο απογοητεύτηκα γιατί τις διαφημίσεις του youtube είναι δύσκολο να τις πιάσει αλλά το πρόβλημά μου είναι αλλού. Ενώ δηλώνω στο router στο lan την static ip του raspberry ο υπολογιστής εξακολουθεί να μπαίνει μέσω του speedport (σε ipconfig /all υπάρχει ακόμα το speedport στο dns και η αντίστοιχη ipv6 address). Ακόμα και χειροκίνητα να καρφώσω dns στο pc το raspberry (ipv4) πρέπει να κάνω disable το ipv6 stack για να καταφέρω επιτέλους να μπω μόνο μέσω του pi-hole (το τσεκάρω με nslookup).

Επίσης δεν δουλεύει το port forwarding με τίποτα. Ο μόνος τρόπος να έχω πρόσβαση είναι με dmz αλλά έτσι μπαίνω σε μόνο μία εσωτερική ip και δεν το θέλω (θέλω να έχω πρόσβαση σε pi vpn, sequrity cameras, etc). Θυμάμαι ότι είχα απενεργοποιήσει το firewall της cosmote αλλά ποτέ δεν κατάφερα να λειτουργήσω το port forwarding επιτυχώς...

Καμία ιδέα για τα παραπάνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...
  • 8 μήνες μετά...

παιδια ψαχνω λυση και γω στο θεμα ενω εχω κανει disable το DHCP απο το ρουτερ και εχω κανει enable DHCP  στο pihole συνεχιζει να μην μου κοβει διαφημισεις ξερει κανεις τι μπορω να κανω ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...