Προς το περιεχόμενο

Covid Free GR Wallet: Προσθήκη και της ταυτότητας για πιο γρήγορο και εύκολο έλεγχο

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ενημερώθηκα ύστερα από πολλές προσπάθειες ότι το σύστημα δεν δέχεται ταυτότητες στελεχών ΕΔ, δεν ξέρω για σώματα ασφαλείας.

https://www.militaire.gr/oi-stratiotikoi-ektos-covid-free-gr-wallet/

Επεξ/σία από sakplat
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 451
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, great είπε

Σε ευχαριστώ πολύ !

Απο τα αρμοδια οργανα (αστυνομια δηλαδη) προφανως θα εχουν αλλο app για να ελενξουν το validity και αυτο που δειχνει. Βεβαια, και εγω δεν το καταλαβαινωμ, ουτε οτι δεν μπορει να γινει, ειναι παρα πολυ απλο, οπως σκαναρεις με το COVID FREE να σκαναρεις και αυτο και να σου λεει εαν ειναι valid αυτο που βλεπει. Διοτι πραγματικα ενα απλω GIMP ειναι να αλλαξεις φωτογραφια ΄λη και στοιχεια και παμε παλι απο την αρχη στο χρισιμοποιηουν τα πιστοποιητικα αλλων και πιαστηκαν 200 ατομα με πλαστα πιστοποιητικα με το ιδιο ονομα. Το μονο που σε καλυπτει ειναι το QR Code  (οχι δεν θα μπω σε κουβεντες ενας "hacker" βγαζει δικο του) μιλαμε για τον πιτσιρικά και τον ανευθηνο που απλα εχει το ιδιο με τον φιλο του μπροστα για να μπουν να ακουσουν μουσικαρες και ποταρες!

Οποτε αυτοματα ειναι και λιγο "αχρηστο" για το apple watch.

Επειδη ομως εχω εμπιστοσυνη στον Πιερρακάκη θεωρω οτι θα βγει update για το app Και θα σκανάρετε για το validity.

Δεν μπορείς να αλλάξεις φωτό σε αυτό που εμφανίζεται στην εφαρμογή, αν κάποιος σου ζητήσει να τα δει από εκεί.

Επίσης, πρακτικά κανείς δεν τσεκάρει την φωτό στην πραγματική ταυτότητα σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό covid απλά κοιτά αν ταιριάζουν τα ονόματα - από την δική μου εμπειρία τουλάχιστον. Όπως και στα ταξίδια με πλοίο π.χ. - ποτέ δεν έχω επιδείξει το πιστοποιητικό covid εκεί, τους αρκεί η δήλωση μέσω sea.travel.gov.gr στην οποία δηλώνεις ό,τι θες!

Μην ψάχνεις bulletproof τρόπους στην τρέλα που ζούμε, απλά όλα αυτά είναι μη εφαρμόσιμα 100% γι αυτό και πάντα βρίσκουν τρύπες κάποιοι. Αν ήταν όλα πιο αυστηρά θα ήταν πιο χρονοβόρα και δύσκολα για την πλειοψηφία και συνεπώς ακόμα πιο δυσάρεστα.

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας είναι αυτό που είναι και έχει QR code για να ελεγχθεί η εγκυρότητά του - έτσι έκριναν αυτοί που το υλοποίησαν. Κάποιοι άλλοι, πολιτικοί θα πω, έκριναν πως δεν πρέπει να γίνεται διπλό σκανάρισμα για ευκολία μάλλον.

7 ώρες πριν, Johndra01 είπε

Έβγαζε και σε εμένα θέμα με την εισαγωγή της ταυτότητας από το taxisnet, επιλύθηκε όταν έκανα επαλήθευση του αριθμού κινητού εδώ.

Έχει περάσει την ταυτότητα στην εφαρμογή πολλών μελών της οικογενείας μου (είχαν την εφαρμογή από πριν, απ' όταν υπήρχε μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού), αλλά έχω πρόβλημα με το iPhone SE της μητέρας μου.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει e-banking (είναι 2ο όνομα στον κοινό λογαριασμό με τον πατέρα μου) και δεν μπορώ να δηλώσω στο παραπάνω link το τηλέφωνο της.

Οπότε υποθέτω πρέπει να πάει στα ΚΕΠ; Δεν γίνεται από το σπίτι;

Αν έχει πάει ήδη κάποιος για την ίδια περίπτωση, τί χρειάζεται να έχεις μαζί σου; Ταυτότητα και κάποιο έγγραφο από την Cosmote ότι το νούμερο what's up είναι στο όνομα σου;

Ευχαριστώ.

• Sad 1

9 ώρες πριν, Charismo είπε

Πάτα το παρακάτω link του gov και κάνε είσοδο στην υπηρεσία. 

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

Κάνε πως πας να βγάλεις υπεύθυνη δήλωση και κατά την είσοδο θα σου ζητήσει πιστοποίηση κινητού τηλεφώνου. Βάλε την τράπεζά σου και θα σε περάσει από μια σειρά απο πιστοποιήσεις και εγκρίσεις. Όταν καταλήξει στην έκδοση της υπεύθυνης δήλωσης απλά βγες.

Μετά ξαναδοκίμασε και θα σου βάλει την ταυτότητα αφού σου στείλει επιβεβαίωση με SMS. Σε συνάδελφο που είχε πρόβλημα έπαιξε με τη μια.

Τι κάνουμε εάν δεν έχουμε τράπεζα να κάνουμε login? Είμαι σε αυτούς που έχει το σφάλμα πιστοποίησης τηλεφώνου, αλλά δεν έχω άλλο τρόπο να κάνω login εκτός το gsis/taxisnet... Ελλάς το μεγαλείο σου.

Κατέβασα σήμερα την εφαρμογή από το Google Play Store και δεν υπάρχει καν το tab για την ταυτοπροσωπεία, μόνο για τα πιστοποιητικά.

Απ' ό,τι διάβασα δεν μπορείς να την περάσεις στο Pay, αλλά εδώ δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να την αποθηκεύσεις στην εφαρμογή.

Κάνω κάτι λάθος;

17 ώρες πριν, Neoss είπε

Πολύ καλό! Μπράβο, έτσι δεν χρειάζεται να έχεις διαρκώς την ταυτότητα μαζί σου (η δική μου δεν είναι σε καλή κατάσταση δυστυχώς). Ρεζίλι γινόμασταν χαχα

Άντε ώρα να βγει εφαρμογή και για ψηφιακή ταυτότητα κανονική, να μπορούν δηλαδή να την δέχονται και σε αστυνομικό έλεγχο ας πούμε ή σε δημόσια υπηρεσία ή στο εξωτερικό. Τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι νέες ταυτότητες σε μορφή κάρτας όπως τα διπλώματα (όταν κάποτε σταματήσουν οι 3 μεγάλες ενδιαφερόμενες εταιρίες του διαγωνισμού να σφάζονται μεταξύ τους στα δικαστήρια). Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης άλλωστε το είχε πει πρόσφατα νομιζω, ότι θα ψηφιοποιηθούν αρχικά οι ήδη υφιστάμενες και μετά θα έρθουν και οι κανονικές οι νέες. Μήπως αναφερόταν στην παραπάνω ενέργεια σχετικά με τον κόβιντ;

Είχα την εντύπωση πως είναι απαραίτητο να κουβαλάς πάντα μαζί σου ταυτότητα ή δίπλωμα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι οκει με μια εφαρμογή για την ταυτοπροσωπία. 

2 λεπτά πριν, giveway είπε

Κατέβασα σήμερα την εφαρμογή από το Google Play Store και δεν υπάρχει καν το tab για την ταυτοπροσωπεία, μόνο για τα πιστοποιητικά.

Απ' ό,τι διάβασα δεν μπορείς να την περάσεις στο Pay, αλλά εδώ δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να την αποθηκεύσεις στην εφαρμογή.

Κάνω κάτι λάθος;

Να την κανεις μια ενημέρωση και θα είναι εντάξει μετα. 😉

1 λεπτό πριν, markos9 είπε

Να την κανεις μια ενημέρωση και θα είναι εντάξει μετα. 😉

Προφανώς και το σκέφτηκα αυτό. Το θέμα είναι οτι την κατέβασα σήμερα και όπως είναι φυσικό είναι η τελευταία εκδοση, δεν υπάρχει update.

2 λεπτά πριν, asdow88 είπε

Είχα την εντύπωση πως είναι απαραίτητο να κουβαλάς πάντα μαζί σου ταυτότητα ή δίπλωμα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι οκει με μια εφαρμογή για την ταυτοπροσωπία. 

Είναι η επίσημη εφαρμογή της κυβέρνησης, γιατί να μην είναι ok;

Γι' αυτό ακριβώς τη έβγαλαν.

Δηλαδή θα δέχονται το πιστοποιητικό μέσω της εφαρμογής, και δεν θα δέχονται να δουν αν το όνομα από την ταυτότητα που υπάρχει στην εφαρμογή είναι το ίδιο με αυτό που εμφανίζεται στο πιστοποιητικό; 😳

1 λεπτό πριν, manost είπε

Είναι η επίσημη εφαρμογή της κυβέρνησης, γιατί να μην είναι ok;

Γι' αυτό ακριβώς τη έβγαλαν.

Δηλαδή θα δέχονται το πιστοποιητικό μέσω της εφαρμογής, και δεν θα δέχονται να δουν αν το όνομα από την ταυτότητα που υπάρχει στην εφαρμογή είναι το ίδιο με αυτό που εμφανίζεται στο πιστοποιητικό; 😳

Τι να πω, είναι και λίγο ηλίθιοι<_<

1 λεπτό πριν, giveway είπε

Προφανώς και το σκέφτηκα αυτό. Το θέμα είναι οτι την κατέβασα σήμερα και όπως είναι φυσικό είναι η τελευταία εκδοση, δεν υπάρχει update.

Τιποτα δεν ειναι φυσικο φιλε μου, με την γουγλε. κανε εναν κοπο και θα δεις. Ακριβως, το ιδιο εγινε και σε μενα. 

4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εμένα πάντως με επιβεβαιωμένο κινητό μου βγάζει πάλι το παρακάτω error 

Μπορεί να είχε traffic εκείνες τις ώρες, δοκίμασε πάλι το βράδυ. Εγώ το έκανα σε 3 άτομα με taxisnet (με επιβεβαιωμένο κινητό μέσω και ibank Εθνικής & Πειραιώς) και μου το προχώρησε. Στον εαυτό μου το πρωϊ, έκανα 3 προσπάθειες.

Εγώ εντωμεταξύ περιμένω τον κωδικό επιβεβαίωσης από govgr ο οποίος όμως δεν έρχεται. Πατάω δεν έλαβα κωδικό , λέει ότι τον έστειλε αλλά τίποτα. Για να δούμε τι θα δούμε στο τέλος.. Περιμένω εγώ. 😬

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...