karampidisdamianos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα μετα απο πολλα χρονια στα windows θα ηθελα να παω σε mac.το θεμα ειναι τι γινετε με προγράμματα οπως το φορολογικο πχ που βλεποντας ο κατασκευαστης δινει μονο windows η 1-2 προγραμματα σπασμενα τα οποια σπανια η χρηση τους αλλα απαραιτητη.
skiabox Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, karampidisdamianos είπε Καλησπέρα μετα απο πολλα χρονια στα windows θα ηθελα να παω σε mac.το θεμα ειναι τι γινετε με προγράμματα οπως το φορολογικο πχ που βλεποντας ο κατασκευαστης δινει μονο windows η 1-2 προγραμματα σπασμενα τα οποια σπανια η χρηση τους αλλα απαραιτητη. Μπορείς να τρέξεις τα windows από το mac με το πρόγραμμα parallels.
karampidisdamianos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Οποτε ειτε μακ εχω ειτε windows παλι το ιδιο θα ειναι;
HolyShock Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δε ξέρω πως έχει στημένο το δίκτυο σου στην επιχείρηση σου. Αλλά αν προγράμματα ζωτικά για την επιχείρηση σου δεν δουλεύουν απευθίας σε mac, τότε γνώμη μου το αφήνεις. Αν δε σου δίνει η εταιρεία το λογιστικό πρόγραμμα για mac τότε ή αλλάζεις πρόγραμμά ή αφήνεις ένα υπολογιστή λογιστηρίου να τρέχει το πρόγραμμα λογιστηρίου και κανα άλλο παλιό πρόγραμμα και κράτα ένα mac μπροστά να φαίνεται και ωραίος στο μαγαζί και να κρατάς άλλα, πελατολόγια? τιμολόγηση? ότι δουλεύει για σένα. 1
skiabox Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/1/2022 στις 2:40 ΜΜ, HolyShock είπε Δε ξέρω πως έχει στημένο το δίκτυο σου στην επιχείρηση σου. Αλλά αν προγράμματα ζωτικά για την επιχείρηση σου δεν δουλεύουν απευθίας σε mac, τότε γνώμη μου το αφήνεις. Αν δε σου δίνει η εταιρεία το λογιστικό πρόγραμμα για mac τότε ή αλλάζεις πρόγραμμά ή αφήνεις ένα υπολογιστή λογιστηρίου να τρέχει το πρόγραμμα λογιστηρίου και κανα άλλο παλιό πρόγραμμα και κράτα ένα mac μπροστά να φαίνεται και ωραίος στο μαγαζί και να κρατάς άλλα, πελατολόγια? τιμολόγηση? ότι δουλεύει για σένα. Πάντως με parallels πιστεύω μπορείς να τρέξεις τα πάντα. Εδώ έχω κάνει ακόμα και visual studio development.
Haldol Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Να εξετάσεις τι σε συμφέρει από άποψη workflow. Εάν εξυπηρετείσαι καλύτερα από Mac, αλλά μία στο τόσο θέλεις Windows, κάντο. Αλλά εάν καταλήξεις να είσαι συνέχεια με Parallels, δεν αξίζει. 3
DrKo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Στις 28/12/2021 στις 12:25 ΠΜ, karampidisdamianos είπε Καλησπέρα μετα απο πολλα χρονια στα windows θα ηθελα να παω σε mac.το θεμα ειναι τι γινετε με προγράμματα οπως το φορολογικο πχ που βλεποντας ο κατασκευαστης δινει μονο windows η 1-2 προγραμματα σπασμενα τα οποια σπανια η χρηση τους αλλα απαραιτητη. Η επιλογή λειτουργικού συστήματος μίας επιχείρησης είναι ένας γάμος, μία μακροχρόνια δέσμευση όχι μόνο με το λειτουργικό αλλά και με το λογισμικό που θα αγοράσει κανείς. Εάν θέλεις να αλλάξεις σε MacOS, τότε η καλύτερη λύση θα ήταν να βρεις τρόπους για να δουλεύεις μόνο σε MacOS. Εάν δεν υπάρχουν, τότε δεν θα ήταν βέλτιστο να αλλάξεις σε MacOS. Όμως, είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι θα υπάρχουν λύσεις, ακόμα και εάν κοστίζουν. Τέλος, επιχείρηση με σπασμένα λογισμικά είναι σοβαρή παρανομία. Πέρα από το νομικό του πράγματος, είναι και περίεργο θέμα ηθικά, γιατί δημιουργείται κέρδος κλέβοντας από άλλους. Όποιοι και να είναι οι άλλοι, π.χ. μεγάλες πολυεθνικές, λόγω μη απόδοσης σωστών εξόδων, υπάρχει (τελικά) κλέψιμο στο κράτος, δηλαδή κλέψιμο από όλους τους υπόλοιπους στην ίδια χώρα. 2
leonidas_fs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ωραία τα Mac, τρομερό φαν μπόι της Apple μιας και έχω μόνο iPhone εδώ και 10 χρόνια, Apple Watch, AirPods, MacBook Air & Pro και ένα iMac, ΑΛΛΑ όπως λέγαμε και στο πανεπιστήμιο “People with jobs, use PC”. Εάν δεν είσαι γραφίστας ή προγραμματιστής κράτα τα Windows στην δουλειά. Το να αγοράσεις 2-3 apple συστήματα θα κοστίσει κανα 3,000€ Στην καλύτερη και πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε αρκετά πρόβλημα στη δουλειά με ασυμβατότητα προγραμμάτων. Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το iMac στην δουλειά, είχα θέματα του τύπου δεν μπορούσα να χρησιμοποιώ το φορολογικό σύστημα (όπως εσυ καλη ώρα), κάτι χαζο θέματα με παλιούς εκτυπωτές που εν τελεί λύθηκαν, όταν κανένας συνάδελφος πήγαινε να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή μου για να δει κάτι κολλούσε κτλ κτλ.. Πήρα το iMac σπίτι, και έφτιαξα με 1,3000€ ενα τρομερό Windows PC για το γραφείο! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από leonidas_fs 2
bioentre Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε Ωραία τα Mac, τρομερό φαν μπόι της Apple μιας και έχω μόνο iPhone εδώ και 10 χρόνια, Apple Watch, AirPods, MacBook Air & Pro και ένα iMac, ΑΛΛΑ όπως λέγαμε και στο πανεπιστήμιο “People with jobs, use PC”. Εάν δεν είσαι γραφίστας ή προγραμματιστής κράτα τα Windows στην δουλειά. Το να αγοράσεις 2-3 apple συστήματα θα κοστίσει κανα 3,000€ Στην καλύτερη και πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε αρκετά πρόβλημα στη δουλειά με ασυμβατότητα προγραμμάτων. Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το iMac στην δουλειά, είχα θέματα του τύπου δεν μπορούσα να χρησιμοποιώ το φορολογικό σύστημα (όπως εσυ καλη ώρα), κάτι χαζο θέματα με παλιούς εκτυπωτές που εν τελεί λύθηκαν, όταν κανένας συνάδελφος πήγαινε να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή μου για να δει κάτι κολλούσε κτλ κτλ.. Πήρα το iMac σπίτι, και έφτιαξα με 1,3000€ ενα τρομερό Windows PC για το γραφείο! Ακριβώς, ειδικά αν μιλάμε και για mac χωρίς intel πλεον, τόσο τα προγράμματα όσο και τα περιφεριακά είναι μπελάς. Επίσης το support στην Ελλάδα είναι άθλιο με την istorm/infoquest. Τώρα αν πας σε intel mac με windows dual boot, ίσως είναι μια προσωρινή λύση, για όσο διάστημα κρατήσει το μηχάνημα. Επόμενως αν θες οπωσδήποτε να κάνεις τη μετάβαση, καλό θα ήταν να την κάνεις άμεσα, αφού πιο μετά όταν δεν θα υπάρχουν ιντελ θα μπλέξεις σε γενικές γραμμές όμως καλύτερα να μείνεις όπως είσαι, αφού μάλλον δεν το χρειάζεσαι
Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Ίσα-ίσα που εάν θέλει να κάνει μία τέτοια μετάβαση, πρέπει να την κάνει σκεπτόμενος το μέλλον. Οι Mac με Intel επεξεργαστές μας τέλειωσαν. Νεκροί. Obsolete. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος να κάνει μετάβαση σε τέτοια μηχανήματα. Εάν την κάνει, μιλάμε μόνο για ARM, εξ' ορισμού.
skiabox Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Haldol είπε Ίσα-ίσα που εάν θέλει να κάνει μία τέτοια μετάβαση, πρέπει να την κάνει σκεπτόμενος το μέλλον. Οι Mac με Intel επεξεργαστές μας τέλειωσαν. Νεκροί. Obsolete. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος να κάνει μετάβαση σε τέτοια μηχανήματα. Εάν την κάνει, μιλάμε μόνο για ARM, εξ' ορισμού. Κάπου πήρε το μάτι μου όμως ότι το parallels σε Mx πάει σφαίρα.
The_Judas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Θα πρέπει να μιλήσεις με την εταιρεία που σου παρέχει το λογισμικό σου. Εδώ απλά εικασίες μπορούμε να κάνουμε χωρίς να ξέρουμε τι χρησιμοποιείς. Τον τελευταίο καιρό βέβαια τα πάντα γυρνάνε στο cloud αλλά αν έχεις κάποια παλιά προγραμματα που τρέχουν σε windows θα πρέπει να κάνεις δοκιμές σε 1 mac προτού προχωρήσεις στην αλλαγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα