Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως είναι νωρίς σχετικά αλλά με τρώει το χέρι μου να αρχίσω τις αναβαθμίσεις στο desktop που συναρμολόγησα πριν 2.5 χρόνια, με στόχο κυρίως ακόμα καλύτερη απόδοση στο απαιτητικό gaming. Όταν το συναρμολόγησα αρχικά είχα στόχο διπλή χρήση, και gaming και γραφείου γι'αυτό ίσως φανεί περίεργη η σύνθεση, κυρίως στους σκληρούς.

Motherboard: MSI Z390 Gaming Plus (του έχω προσθέσει εγώ wifi module της intel επειδή χρειαζόμουν wifi)

CPU: i5 9600k

Ψύκτρα: Arctic Freezer 34 esports duo

RAM: 16GB (2X8) TridentZ 3200MHz RGB

GPU: MSI GTX 1660 Ti Armor

Storage: εδώ είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση. για βασικό/ OS και προγράμματα έχω έναν 250 GB Samsung 970 Evo Plus και επιπλέον  έναν m2 WD Blue 500GB SSD, 2 Χ 250GB Samsung 860 Evo (τους κράτησα από προηγούμενο σύστημα) και 2 μηχανικούς, έναν Firecuda 2TB (hybrid) και έναν WD Blue 3TB για αρχεία. Σίγουρα κάποιους από αυτούς θα τους "κόψω" στην αναβάθμιση.

Τροφοδοτικό: Corsair RM750x

Κουτί: Corsair 270R

από επιπλέον εξοπλισμό έχω ακόμη 5 ανεμιστήρες corsair AF120 κοκκινους, πληκτρολόγιο MSI Vigor GK30 και ποντίκι MSI Clutch GM10.

Από πού θα μου προτείνατε να αρχίσω τις αναβαθμίσεις σε αυτό το σύστημα? Μπάτζετ που μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή γύρω στα 1.200 ευρώ.

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από conqueror06
Δημοσ.

3060 ti / 3070 αλλά ίσως να είναι καλύτερα να περιμένεις αν δεν βιάζεσαι, μπορεί να πέσουν οι τιμές
Ανάλογα μετην ανάλυση που παίζεις είναι και η κάρτα που θα χρειαστείς - αν εισαι σε 1920 χ 1080 δεν χρειαζεσαι πανω απο 3060 ti.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή έχω 1920Χ1080 οθόνη αλλά σκοπεύω στο μέλλον να την αλλάξω με καλύτερη ανάλυση. Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.

Επεξεργαστή/mobo λέτε να κρατήσω τα ίδια προς το παρόν? Έχει δοκιμάσει κανείς τους 12th gen intel πως ρολάρουν?

Έχω σκεφτεί και εγώ σαν πιθανότητα να αρχίσω τις αναβαθμίσεις από mobo/cpu και να περιμένω να εκλογικευτούν οι τιμές κάποια στιγμή στις GPU. Είναι τρελό αντίστοιχη κάρτα που άλλη εποχή έβρισκα με 650-700 ευρώ τώρα να χρειάζονται μίνιμουμ 2.300 ευρώ. Ειδικά όταν βλέπω και κάποια ακραία παραδείγματα, όπως την κάρτα που έχω στο σύστημα και την αγόρασα 325 λίρες από αγγλία, τώρα τη βλέπω να πωλείται στα..... 830 ευρώ... Και μιλάμε για κάρτα τριετίας πριν.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω οι αναβαθμίσεις που θα κάνω να με βγάλουν 3-4 χρόνια χωρίς σημαντική ανάγκη αναβάθμισης.

Επεξ/σία από conqueror06
Δημοσ.

Αν δεν αλλάξει η κάρτα γραφικών πρώτα, ίσως και η οθόνη, αλλαγή δεν θα δείτε (στα παιχνίδια) από αλλαγή mobo/ cpu.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που χρειάζεσαι προς το παρόν είναι μία καλύτερη κάρτα γραφικών οποιαδήποτε της 3000 series, χωρίς υπερβολές, διότι ΕΚΕΙ θα δεις τη διαφορά στα παιχνίδια.

Αργότερα μαζεύεις χρήματα για μία αναβάθμιση ''πυρήνα'' δηλαδή μητρικής και επεξεργαστή, διότι προς το παρόν δεν σου δημιουργούν πρόβλημα, στα υπόλοιπα είσαι άριστος.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Δες και τις RX 6600XT .

Είναι στην κατηγορία 600-700€ και είναι μάλλον οι δυνατότερες που μπορείς να πάρεις .

Ακριβώς αυτό σκεπτόμουν χθες. Έβλεπα τις μετρήσεις της 6600XT συγκριτικά με την κάρτα που έχω τώρα αλλά και με την 3060 και ίσως είναι μια καλή επιλογή αναβάθμισης αυτή την τρελή περίοδο, καθώς έχω βρεί μια 6600XT της MSI με 621 ευρώ από μεγάλο online κατάστημα στη Γερμανία (που δεν στέλνει Ελλάδα αλλά χρησιμοποιώ υπηρεσία forwarding). Όσο ψάχνω τις RTX τόσο διαπιστώνω ότι οι τιμές τους πλέον είναι πέρα από κάθε λογική ακόμα και για την 3060.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, conqueror06 είπε

Ακριβώς αυτό σκεπτόμουν χθες. Έβλεπα τις μετρήσεις της 6600XT συγκριτικά με την κάρτα που έχω τώρα αλλά και με την 3060 και ίσως είναι μια καλή επιλογή αναβάθμισης αυτή την τρελή περίοδο, καθώς έχω βρεί μια 6600XT της MSI με 621 ευρώ από μεγάλο online κατάστημα στη Γερμανία (που δεν στέλνει Ελλάδα αλλά χρησιμοποιώ υπηρεσία forwarding). Όσο ψάχνω τις RTX τόσο διαπιστώνω ότι οι τιμές τους πλέον είναι πέρα από κάθε λογική ακόμα και για την 3060.

Φιλε μου καλε τα πραγματα ειναι απλα , καθαρισε απο οποιαδηποτε σκεψη κανεις το κεφαλι σου , αν ειναι να πας σε 3060 κρατα καλυτερα αυτην που εχεις , μη νομιζεις οτι εχουν 12gb και ειναι καλυτερες  , αυτο που σε ειπε ο adtakhs ειναι η καλυτερη λυση , σε XT ομως οχι την απλη , προσεξε το αυτο , απο κει και περα αν εχεις κανα 1000ρικο για πεταμα πας σε 3060ti

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, triplex1 είπε

Φιλε μου καλε τα πραγματα ειναι απλα , καθαρισε απο οποιαδηποτε σκεψη κανεις το κεφαλι σου , αν ειναι να πας σε 3060 κρατα καλυτερα αυτην που εχεις , μη νομιζεις οτι εχουν 12gb και ειναι καλυτερες  , αυτο που σε ειπε ο adtakhs ειναι η καλυτερη λυση , σε XT ομως οχι την απλη , προσεξε το αυτο , απο κει και περα αν εχεις κανα 1000ρικο για πεταμα πας σε 3060ti

Καμία λύση δεν είναι καλή με τις τιμές που παίζουν τώρα αλλά βέβαια μπορεί θεωρητικά να πουλήσει την κάρτα που έχει και να ρίξει το κόστος
Από εκεί και πέρα αν συγκρινούμε τιμές η 6600 XT προσεγγιζει τα 670 ευρώ, η 3060 τα 780 και η 3060 ti τα 890 ευρώ
Η 6600 ΧΤ έχει τρία μειονεκτήματα
α) χάνει (λίγη) απόδοση σε pcie 3.0 X 8 όπως το σύστημα του κατόχου
β) χάνει πολύ σε ray tracing οπότε οποιος την παρει απλά το ξεχνάει
γ) δεν έχει dlss

και ένα ακόμη μεονέκτημα που δεν αφορά όλους όμως είναι πως έχει μικρότερα περιθώρια OC

Οπότε δεν γλιτώνει λεφτά απλώς όταν την παίρνει, χάνει και άρκετα πράγματα

Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν πάει σε οθόνη 2560 χ 1440 δεν αξίζει προς το παρόν να κανει καποια αναβαθμιση, η 1660 ti ειναι ικανή κάρτα για 1080p και σήμερα.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hln3 είπε

Καμία λύση δεν είναι καλή με τις τιμές που παίζουν τώρα αλλά βέβαια μπορεί θεωρητικά να πουλήσει την κάρτα που έχει και να ρίξει το κόστος
Από εκεί και πέρα αν συγκρινούμε τιμές η 6600 XT προσεγγιζει τα 670 ευρώ, η 3060 τα 780 και η 3060 ti τα 890 ευρώ
Η 6600 ΧΤ έχει τρία μειονεκτήματα
α) χάνει (λίγη) απόδοση σε pcie 3.0 X 8 όπως το σύστημα του κατόχου
β) χάνει πολύ σε ray tracing οπότε οποιος την παρει απλά το ξεχνάει
γ) δεν έχει dlss

και ένα ακόμη μεονέκτημα που δεν αφορά όλους όμως είναι πως έχει μικρότερα περιθώρια OC

Οπότε δεν γλιτώνει λεφτά απλώς όταν την παίρνει, χάνει και άρκετα πράγματα

Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν πάει σε οθόνη 2560 χ 1440 δεν αξίζει προς το παρόν να κανει καποια αναβαθμιση, η 1660 ti ειναι ικανή κάρτα για 1080p και σήμερα.

Φιλε μου καλε ο φιλος ''ξυνεται'' να παρει καρτα ενω εχει MSI GTX 1660 Ti Armor σε περιοδο που αλλοι δουλευουν με πολυ μικροτερες.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, conqueror06 είπε

Αγόρασε την 6600xt στα 621 και πούλα την 1660ti στα 830 που είπες. Στο τέλος θα έχεις κέρδος και καλύτερη κάρτα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...