johnyb98 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Ήθελα μία ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε σε ένα domain σε active directory, και σε ένα pc στο domain έχουμε το αρχείο a.txt. Θέλουμε να στείλουμε το a.txt με mail βάζοντας το a.txt σαν attachment. Θέλουμε να δουλέψουμε με mail άσχετο τού domain. π.χ. μπορεί στο domain να έχουμε mail address: a @ alfa . gr αλλά θέλουμε να δουλέψουμε με gmail address. Θέλουμε το mail να το στείλουμε μέσω browser application (π.χ. gmail), και όχι μέσω εφαρμογής που είναι στο ίδιο το pc π.χ. όχι μέσω MS Outlook. Ανοίγουμε π.χ. firefox, μπαίνουμε στο gmail (login), και στέλνουμε το mail στο ίδιο account. π.χ. test@g m a i l . c o m στέλνει mail και attachment στον test@g m a i l . c o m. Αυτό που θέλω να ρωτήσω:ο active directory administrator θα αντιληφθεί ότι εστάλει με mail εκτός το a.txt; Σας ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται το επίπεδο του log που καταγράφεται. Φαντάζομαι όμως πως όχι. Η καταγραφή που θα γίνει πιστεύω θα είναι μόνο το ότι αντέγραψες το αρχείο από το ad. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Στις 27/12/2021 στις 10:46 ΜΜ, johnyb98 είπε Καλησπέρα. Ήθελα μία ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε σε ένα domain σε active directory, και σε ένα pc στο domain έχουμε το αρχείο a.txt. Θέλουμε να στείλουμε το a.txt με mail βάζοντας το a.txt σαν attachment. Θέλουμε να δουλέψουμε με mail άσχετο τού domain. π.χ. μπορεί στο domain να έχουμε mail address: a @ alfa . gr αλλά θέλουμε να δουλέψουμε με gmail address. Θέλουμε το mail να το στείλουμε μέσω browser application (π.χ. gmail), και όχι μέσω εφαρμογής που είναι στο ίδιο το pc π.χ. όχι μέσω MS Outlook. Ανοίγουμε π.χ. firefox, μπαίνουμε στο gmail (login), και στέλνουμε το mail στο ίδιο account. π.χ. test@g m a i l . c o m στέλνει mail και attachment στον test@g m a i l . c o m. Αυτό που θέλω να ρωτήσω:ο active directory administrator θα αντιληφθεί ότι εστάλει με mail εκτός το a.txt; Σας ευχαριστώ Επίσης άμα έχεις πρόσβαση σε gmai δεν χρειάζεται καν να στείλεις mail. Απλά μπαίνεις στο Drive του ίδιου gmail (google) λογαριασμού και το ανεβάζεις εκεί. Στις 28/12/2021 στις 12:30 ΜΜ, micos000 είπε Εξαρτάται το επίπεδο του log που καταγράφεται. Φαντάζομαι όμως πως όχι. Η καταγραφή που θα γίνει πιστεύω θα είναι μόνο το ότι αντέγραψες το αρχείο από το ad. Αν απλά το ανεβάσει στο Drive όπως λέω παραπάνω, θεωρείται αντιγραφή; Δεν νομίζω, γιατί μόνο ανάγνωση του αρχείου γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Στις 27/12/2021 στις 10:46 ΜΜ, johnyb98 είπε Καλησπέρα. Ήθελα μία ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε σε ένα domain σε active directory, και σε ένα pc στο domain έχουμε το αρχείο a.txt. Θέλουμε να στείλουμε το a.txt με mail βάζοντας το a.txt σαν attachment. Θέλουμε να δουλέψουμε με mail άσχετο τού domain. π.χ. μπορεί στο domain να έχουμε mail address: a @ alfa . gr αλλά θέλουμε να δουλέψουμε με gmail address. Θέλουμε το mail να το στείλουμε μέσω browser application (π.χ. gmail), και όχι μέσω εφαρμογής που είναι στο ίδιο το pc π.χ. όχι μέσω MS Outlook. Ανοίγουμε π.χ. firefox, μπαίνουμε στο gmail (login), και στέλνουμε το mail στο ίδιο account. π.χ. test@g m a i l . c o m στέλνει mail και attachment στον test@g m a i l . c o m. Αυτό που θέλω να ρωτήσω:ο active directory administrator θα αντιληφθεί ότι εστάλει με mail εκτός το a.txt; Σας ευχαριστώ Αν έχει πρόσβαση και βγαίνει έξω και δεν φιλτράρονται τότε δεν φαίνεται κάτι. Χρειάζονται παραπάνω πληροφορίες. Εσένα ποιος ο ρόλος σου μέσα σε όλο αυτό? Είσαι σε τμήμα μηχανογράφηση ή χρήστης? Στις 30/12/2021 στις 10:33 ΜΜ, RTW4ever είπε Επίσης άμα έχεις πρόσβαση σε gmai δεν χρειάζεται καν να στείλεις mail. Απλά μπαίνεις στο Drive του ίδιου gmail (google) λογαριασμού και το ανεβάζεις εκεί. Αν απλά το ανεβάσει στο Drive όπως λέω παραπάνω, θεωρείται αντιγραφή; Δεν νομίζω, γιατί μόνο ανάγνωση του αρχείου γίνεται. Σχετικό αυτό γιατί μπορεί να δίνει πρόσβαση μόνο στο email και να κόβει τα clouds. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Στις 2/1/2022 στις 11:32 ΜΜ, kormos είπε Αν έχει πρόσβαση και βγαίνει έξω και δεν φιλτράρονται τότε δεν φαίνεται κάτι. Χρειάζονται παραπάνω πληροφορίες. Εσένα ποιος ο ρόλος σου μέσα σε όλο αυτό? Είσαι σε τμήμα μηχανογράφηση ή χρήστης? Εάν έχω καταλάβει καλά, αυτά τα δύο (τμήμα μηχανογράφησης & χρήστης) είναι το ίδιο. Εγώ δεν ανήκω σε κάποιο γραφείο μηχανογράφησης. Το pc ανήκει στο domain. Να διευκρινίσω αυτό που είπα στην εισαγωγή τού θέματος: το αρχείο είναι τοπικό (στο C:), και δεν ανήκει στο domain (πχ όχι στο F:). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, johnyb98 είπε Εάν έχω καταλάβει καλά, αυτά τα δύο (τμήμα μηχανογράφησης & χρήστης) είναι το ίδιο. Εγώ δεν ανήκω σε κάποιο γραφείο μηχανογράφησης. Το pc ανήκει στο domain. Να διευκρινίσω αυτό που είπα στην εισαγωγή τού θέματος: το αρχείο είναι τοπικό (στο C:), και δεν ανήκει στο domain (πχ όχι στο F:). Από τη στιγμή που είναι σε Domain φυσικά και πρέπει να υπάρχει η εξουσιοδότηση / έλεγχος από τη Μηχανογράφηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα