Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ που έβαλα πρόσφατο νέο μετρητή έπειτα από αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ, μου είπαν ότι αυτοί οι καινούργιοι μπορούν με ένα τηλέφωνο να στο κόψουν το ρευμα, γενικά παιρνουν εντολές μέσω sim που έχουν μέσα για να μην χρειάζονται να έρχονται στον χώρο σου κυρίως για να στο κόψουν και να τσακώνονται! Όποτε οι κακοπληρωτές δεν νομίζω να είναι λόγος αλλαγής της θέσης τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν χρεώνει τίποτα για αυτή τη δουλειά (την μετακόμιση των μετρητών), οι ιδιοκτήτες όμως θα πρέπει να τοποθετήσουν πίλαρ (στύλους μετρητών), να τραβήξουν γραμμές από αυτά μέχρι τις ηλεκτρικές τους εγκαταστάσεις, και φυσικά να βγάλουν νέες ΥΔΕ. Για να μάθεις το κόστος των παραπάνω, απευθύνσου σε ηλεκτρολόγο.

Υπαρχει χρεωση για μετατοπιση μετρητων απ ευθειας σε ΔΕΔΔΗΕ για μετατοποιση πανω απο ενα μετρο  αλλα  για να γινει πρεπει να γινουν πιθανον απο τον ιδιοκτητη και αλλες εργασιες με υποδειξη του ΔΕΔΔΗΕ μετα απο μελετη του χωρου που ισως κοστιζουν πολλα  παραπανω.

Οι μετρητες πρεπει να ειναι προσβασιμοι απο τους τεχνικους του ΔΕΔΔΗΕ.

9 ώρες πριν, Joshua21 είπε

9 ώρες πριν, Weiss είπε

https://deddie.gr/media/16338/συστημα-υπολογισμου-συμμετοχων-χτ-n.pdf

Εδώ έχει όλα τα κόστη για εργασιες. Η περίπτωση σου είναι στη σελ. 25

Ακριβως 

100.png

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Υπαρχει χρεωση για μετατοπιση μετρητων απ ευθειας σε ΔΕΔΔΗΕ για μετατοποιση πανω απο ενα μετρο  αλλα  για να γινει πρεπει να γινουν πιθανον απο τον ιδιοκτητη και αλλες εργασιες με υποδειξη του ΔΕΔΔΗΕ μετα απο μελετη του χωρου που ισως κοστιζουν πολλα  παραπανω.

Αυτό που περιέγραψα ήταν βασισμένο σε προσωπική εμπειρία, στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα ζητήσει διαχωρισμό παροχής, ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε ότι ο νέος μετρητής πρέπει να μπει σε προσβάσιμο σημείο, και με την ευκαιρία απαίτησε να μεταφερθούν οι ήδη υπάρχοντες μετρητές έξω διευκρινίζοντας ότι δεν θα με χρεώσουν τίποτα παραπάνω από τα κόστη της νέας παροχής. Επίσης το παραπάνω μου το επιβεβαίωσε και ο ηλεκτρολόγος μου.

5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

100.png

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δική μου περίπτωση, παρόλο που οι μετρητές έπρεπε να μετακινηθούν 50+ μέτρα δεν χρειαζόταν καθόλου πρόσθετο μήκος καλωδίου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που περιέγραψα ήταν βασισμένο σε προσωπική εμπειρία, στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα ζητήσει διαχωρισμό παροχής, ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε ότι ο νέος μετρητής πρέπει να μπει σε προσβάσιμο σημείο, και με την ευκαιρία απαίτησε να μεταφερθούν οι ήδη υπάρχοντες μετρητές έξω διευκρινίζοντας ότι δεν θα με χρεώσουν τίποτα παραπάνω από τα κόστη της νέας παροχής. Επίσης το παραπάνω μου το επιβεβαίωσε και ο ηλεκτρολόγος μου.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δική μου περίπτωση, παρόλο που οι μετρητές έπρεπε να μετακινηθούν 50+ μέτρα δεν χρειαζόταν καθόλου πρόσθετο μήκος καλωδίου.

Ναι απο δικη μου εμπειρια το καλοκαιρι στο χωριο της γυναικας μου .Αν θυμαμαι καλα καπου στα 150 ευρω ηθελε ο ΔΕΔΔΗΕ αλλα αλλα τοσα το σχεδιο του ηλεκτρολογου (οχι ΥΔΕ) + κατασκευη με οδηγιες ΔΕΔΔΗΕ που θα μπει ο μετρητης .

Μετεφερα  τελικα τον μετρητη με...πλαγιο τροπο .

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, GeG είπε

Εγώ που έβαλα πρόσφατο νέο μετρητή έπειτα από αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ, μου είπαν ότι αυτοί οι καινούργιοι μπορούν με ένα τηλέφωνο να στο κόψουν το ρευμα, γενικά παιρνουν εντολές μέσω sim που έχουν μέσα για να μην χρειάζονται να έρχονται στον χώρο σου κυρίως για να στο κόψουν και να τσακώνονται! Όποτε οι κακοπληρωτές δεν νομίζω να είναι λόγος αλλαγής της θέσης τους.

Δεν ειμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό ακόμα. Θέλω να πω, δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται καθολικά αυτό το σύστημα. Μέχρι στιγμής, απλά μπαίνουν νέοι μετρητές οι οποίοι μετριούνται κανονικά με το παλαιό σύστημα. Όταν όμως έχουν αντικατασταθεί ένα σημαντικό ποσοστό που έχει θέσει η ΔΕΗ, θα αρχίζει να εφαρμόζεται αυτό με το κέντρο ελεγχου και τον χειρισμό από απόσταση. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι απο δικη μου εμπειρια το καλοκαιρι στο χωριο της γυναικας μου .Αν θυμαμαι καλα καπου στα 150 ευρω ηθελε ο ΔΕΔΔΗΕ αλλα αλλα τοσα το σχεδιο του ηλεκτρολογου (οχι ΥΔΕ) + κατασκευη με οδηγιες ΔΕΔΔΗΕ που θα μπει ο μετρητης .

Μετεφερα  τελικα τον μετρητη με...πλαγιο τροπο .

Οπότε καταλήγουμε στο ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Το πόσα μου ζήτησε εμένα ο ηλεκτρολόγος για διαχωρισμό, πίλαρ, πίνακες, σχέδια κτλ άστο καλύτερα, δεν έκανα το διαχωρισμό τελικά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οπότε καταλήγουμε στο ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Το πόσα μου ζήτησε εμένα ο ηλεκτρολόγος για διαχωρισμό, πίλαρ, πίνακες, σχέδια κτλ άστο καλύτερα, δεν έκανα το διαχωρισμό τελικά.

Το link παντως του @Weiss το λεει ξεκαθαρα οτι υπαρχει επιβαρυνση

Δημοσ.

Το link παντως του @Weiss το λεει ξεκαθαρα οτι υπαρχει επιβαρυνση

Δεν το είδα καν, πάντως το άρθρο που έδειξες εσύ λέει ξεκάθαρα πως επιβάρυνση υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν το είδα καν, πάντως το άρθρο που έδειξες εσύ λέει ξεκάθαρα πως επιβάρυνση υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένη περίπτωση.

Για μετατοπιση πανω απο 1 μετρο που ειναι και η πιο πιθανη .Οι κυριοτρες μετριτκες διαταξεις το προβλημα που εχουν ειναι οτι ειναι σε πυλωτες και πρεπει να βγουν εξω .

Δημοσ.

Στην περίπτωση αυτη το κοστος αν υπαρχει του δεδδυε, ειναι αμελητέο μπροστα σε αυτα που θα παρει ο ηλεκτρολόγος.

Επισης δεν ξερουμε ουτε τα μετρα της μετατόπισης ουτε απο που θα περασουν τα καλωδια, ουτε για ποσους μετρητές μιλάμε

• Like 1
Δημοσ.

Για μετατοπιση πανω απο 1 μετρο που ειναι και η πιο πιθανη .Οι κυριοτρες μετριτκες διαταξεις το προβλημα που εχουν ειναι οτι ειναι σε πυλωτες και πρεπει να βγουν εξω .

Η ουσία δεν είναι η απόσταση, αλλά το πιθανόν πρόσθετο μήκος του καλωδίου που θα χρειαστεί ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν δεν χρειαστεί πρόσθετο καλώδιο, τότε δεν κάνει καμία διαφορά η απόσταση μετατόπισης.

Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ με βάση το άρθρο που παρέθεσες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Στην περίπτωση αυτη το κοστος αν υπαρχει του δεδδυε, ειναι αμελητέο μπροστα σε αυτα που θα παρει ο ηλεκτρολόγος.

Επισης δεν ξερουμε ουτε τα μετρα της μετατόπισης ουτε απο που θα περασουν τα καλωδια, ουτε για ποσους μετρητές μιλάμε

180€ μου είπαν για την κάθε παροχή.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

180€ μου είπαν για την κάθε παροχή.

Και αν δεν τα μεταφέρεις τι μπορεί να σου κάνουν? 

Αυτό με την υποχρεωτικότητα και το νόμο που σου είπαν θέλει διευκρίνηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Οι μετρητες πρεπει να ειναι προσβασιμοι απο τους τεχνικους του ΔΕΔΔΗΕ.

αυτή η ανάρτηση είναι ίσως η μόνη σωστή. Το λέει και το συμβόλαιο του ΔΕΔΔΗΕ που έχει υπογράψει ο κάθε ιδιοκτήτης. (όχι το συμβόλαιο με πάροχο δλδ ΔΕΗ, elpedison κλπ).

Στην πράξη, αρχίζει και φωνάζει ο ΔΕΔΔΗΕ όταν βρίσκει τα ρολόγια κλειδωμένα και δεν μπορεί να πάρει ένδειξη.

Στην πράξη τώρα:

Δεν υπάρχει περίπτωση ο ΔΕΔΔΗΕ να απαιτήσει την μεταφορά ολόκληρης διάταξης με 10-20 ρολογιών πολυκατοικίας.(αν το κάνει αυτό, παίζει το ρόλο εκφοβισμού για να έχει τον νού του ο διαχειριστής, την επόμενη φορά να είναι απίκο την ημερομηνία καταμέτρησης που λέι ο λογαριασμός, να ξεκλειδώσει).

Θα το ζητήσει απο μονοκατοικίες, εξοχικά (δηλαδή και τα σπίτια στο χωριό) και αυτό όταν: ζητήσεις κάποια τροποποίηση στην παροχή, δλδ επαύξηση,  διαχωρισμό κλπ.). Επίσης αν για καιρό, 1-2 χρόνια, δεν σε βρήκε ξεκλείδωτο για να πάρει ένδειξη. Σε αυτή την περίπτωση ο/οι μετρητής/τές, θα μπούν στην περίφραξη του οικοπέδου και όχι απλώς έξω απο το σπίτι.

Αν τελικά γίνει η μεταφορά, τα κόστη και η φασαρία είναι μεγάλα:

Αν η μεταφορά γίνει με δικό σου αίτημα, πληρώνεις στον ΔΕΔΔΗΕ.

Αν η μεταφορά γίνει με απίτηση του ΔΕΔΔΗΕ, δεν πληρώνεις στον ΔΕΔΔΗΕ.

όπως και να έχει,

θα πρέπει να προετοιμαστεί απο εσένα το μέρος που θα αναρτηθεί (με τις οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ) ο νέος μετρητής. Αν μάλιστα μιλάμε για νέα θέση στην περίφραξη του οικοπέδου, θα πρέπει να πέσουν μπετά με οπλισμό για οικίσκο και μεταλικό στήλο. (δικά σου αυτά)

καινούργια ΥΔΕ (γιατί αλλάζει η εσωτερική εγκατάσταση δλδ μετά τον μετρητή προς το σπίτι) και αυτά δικά σου

Νέο καλώδιο απο τον μετρητή, μέχρι τον πίνακα του σπιτιού (ή μέχρι το παλιό και να γίνει η μάτιση) και αυτά δικά σου

κάποιες μέρες χωρίς ρεύμα και ραντεβού του ηλεκτρολόγου σου με τον εργολάβο ΔΕΔΔΗΕ

Επεξ/σία από georgevr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...