Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη δν το εχω ξανακανει και με φοβιζει πολυ το bios update. Αρχικα πριν προβω σε αγορα του 5600 μετα απο το bios update με τον παλαιοτερο επεξεργαστη θα λειτουτγει το ιδιο φανταζομαι?

Με τις μνημες τι γινεται? τις εχω ηδη σε xmp profil χρειαζεται καποια εξτρα ρυθμιση πριν η μετα?

Εχω την Gigabyte auros pro και εκδοση bios την f2 μπορω να παω στην κατευθειαν τελευταια εκδοση?

Μπορω να κανω το Update μεσω της εφαρμογης της gigabyte το app center μου φαινεται πιο ευκολο το εχει κανει κανενας απο εκει?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια aorus pro έχεις; Aorus pro βγάζει η gigabyte για κάθε chipset (b350,b450,b550)

Ο παλιός επεξεργαστής θα δουλεύει το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα, αρκετές φορές μπορεί να δουλεύει και καλύτερα χωρίς να αποκλειέται οτι μπορεί να δουλεύει και χειρότερα. Ο κανόνας με το bios είναι οτι αν κάτι δουλεύει σωστά απλά δεν το πειράζουμε, ωστόσο οι πιθανότητες είναι υπέρ σου.

Με τις μνήμες τι να γίνει; Κατά πάσα πιθανότητα θα παίξουν το ίδιο. Αν χρειαστεί να ενεργοποιήσεις ξανά το xmp δεν είναι κάτι φοβερό.

Για την ερώτηση αν πρέπει να πας σε κάποιο ενδιάμεσο bios πρώτα θα πάρεις απάντηση αφού δώσεις ακριβώς το μοντέλο της μητρικής

Δεν ξέρω αν είναι παλαιομοδίτικο αυτό που θα πω αλλά νομίζω πως ο εγκεκριμένος τρόπος για bios update είναι μέσω του bios και όχι μέσω του λειτουργικού

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Για την ερώτηση αν πρέπει να πας σε κάποιο ενδιάμεσο bios πρώτα θα πάρεις απάντηση αφού δώσεις ακριβώς το μοντέλο της μητρικής

Ξεχασα να το αναφερω εχεις δικιο . b450 ειναι και εκδοση f2 του bios.

Εχω 2600 πανω και απλα θελω να βαλω τον 5600 για αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καντο μεσα,απο bios που σου ειπαν. Αν και πολλα εχω κανει και μεσα απο λειτουργικό. Καλως φοβασαι, τιποτα δεν θα γινει. Ξαναελα να μας πεις οτι τα καταφερες

3 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

Μπορω να κανω το Update μεσω της εφαρμογης της gigabyte το app center μου φαινεται πιο ευκολο το εχει κανει κανενας απο εκει?

Σαν δευτερη επιλογη μια χαρα μου ακουγεται. Εχω κανει απο την asus. Δες κανα βιντεο και ορμα

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Καντο μεσα,απο bios που σου ειπαν. Αν και πολλα εχω κανει και μεσα απο λειτουργικό. Καλως φοβασαι, τιποτα δεν θα γινει. Ξαναελα να μας πεις οτι τα καταφερες

Σαν δευτερη επιλογη μια χαρα μου ακουγεται. Εχω κανει απο την asus. Δες κανα βιντεο και ορμα

επειδη ειδα βιντεο και μου φανηκε αυτοματα ολα για αυτο ελεγα να το κανω απο εκει. Επισης καπου ειδα πρεπει να απενεργοποισω το TPM?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε

Επισης καπου ειδα πρεπει να απενεργοποισω το TPM?

Καθε εταιρεια εχει και αλλα. Δεν το εχω ξανακουσει.

6 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε

επειδη ειδα βιντεο και μου φανηκε αυτοματα

Γιατι μεσα απο bios δεν μπορεις να κανεις update bios μεσα απο stick?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Καθε εταιρεια εχει και αλλα. Δεν το εχω ξανακουσει.

Γιατι μεσα απο bios δεν μπορεις να κανεις update bios μεσα απο stick?

Μπορω απλα με την εφαρμογη εμοιαζε σαν windows update στο βιντεο. Απλα κατεβασα την τελευται εκδοση και το φορτωνω απο εκει απο οτι καταλαβα απευθειας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά τη διάρκεια του update, όσα λιγότερα πράγματα τρέχουν τόσο καλύτερα για να μην πάει κάτι στραβά. Γι' αυτό προτιμούμε ακόμα οι περισσότεροι να το κάνουμε απευθείας μέσω του bios. Να διαβάσεις και να τηρήσεις  ευλαβικά τον οδηγό του κατασκευαστή της μητρικής για τη διαδικασία. Να διαβάσεις τα readme των ενδιάμεσων εκδόσεων για το αν μπορείς να προσπεράσεις εκδόσεις. Γενικά συστήνεται να κάνεις exit τα περιττά προγράμματα που τρέχουν πχ στη μπάρα και κυρίως το antivirus. Αυτοματοποιημένο είναι, αλλά θέλει προεργασία. Αλίμονο αν κολλήσει στο 99% και δεν έχει διαδικασία ή δεν καταφέρεις να κάνεις επιτόπου rollback.

Επεξ/σία από iml
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

Επειδη δν το εχω ξανακανει και με φοβιζει πολυ το bios update. Αρχικα πριν προβω σε αγορα του 5600 μετα απο το bios update με τον παλαιοτερο επεξεργαστη θα λειτουτγει το ιδιο φανταζομαι?

Με τις μνημες τι γινεται? τις εχω ηδη σε xmp profil χρειαζεται καποια εξτρα ρυθμιση πριν η μετα?

Εχω την Gigabyte auros pro και εκδοση bios την f2 μπορω να παω στην κατευθειαν τελευταια εκδοση?

Εμένα πάντως μετά το bios update crashare πριν μπει στα windows με το παλιό cpu (βέβαια είχα mobo άλλης εταιρείας, αλλά b450 πάλι)

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις update bios ακόμη - καλύτερα να προχωρήσεις εφόσον η έκδοση που έχεις απαιτεί update - όταν έχεις το νέο cpu, αμέσως πριν προχωρήσεις στην αλλαγή του (κάνεις το/τα update που χρειάζονται με τον 2600 πάνω και μόλις γίνει επιτυχώς κλείνεις και εγκαθιστάς τον 5600Χ)

Επεξ/σία από hln3
  • Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

Το F2 είναι πολύ παλιό bios, αλλάξεις δεν αλλάξεις cpu καλό είναι να βάλεις ποιο πρόσφατο.... 

Αν έχεις αυτή τη μητρική: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-PRO-rev-10/support#support-dl-bios πήγαινε τουλάχιστον μέχρι το F32. 

Επίσης κοίτα να έχεις και ενημερωμένο τον AMD Chipset Driver...  

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 28/12/2021 στις 1:18 ΠΜ, Vault13 είπε

Το πήρα απόφαση να το κάνω σήμερα . Σύμφωνα και με τις οδηγίες από το Σαπόρτ της γκιγκαμπαιτ θέλει πρώτα να βάλω κάποια προηγούμενα bios πέρα το ότι η καρδιά μου ειδικά μετά το πρώτο update χτύπαγε σφαίρα Μ ήρθε ανακούφιση όταν μπήκε επιφάνεια εργασίας. Έκανα αλλά 3 μετά το θέμα είναι ότι σε μια φάση αν και προτεραιότικο από ότι κατάλαβα θέλει να κάνεις ινσταλ μια εφαρμογή για να αναγνωρίζει τις ραμ όταν είναι και στις τέσσερις θέσεις . Εγώ δν το χρειάζομαι γιατί έχω Ντουσλ τσανελ αλλά το έκανα .μετά από ένα λεπτό έκανε ρεσταρτ το πισι από μόνο του και ξαναγύρισε στο αρχικός μπαιος που είχα πως γίνεται αυτό ; Τώρα ξανά έβαλα το αμέσως επόμενο πάλι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...