Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω στη κατοχή μου ένα Renault Clio καινούργιο από τον Ιούλιο 2021. Έφτασε τα 9100χλμ και σήμερα μου παρουσίασε το πρώτο πρόβλημα το οποίο έχει ως εξής:

Σε χαμηλές στροφές, πχ στην εκκίνηση, όταν πατάω γκάζι ακούγεται ένας θόρυβος προερχόμενος από το συμπλέκτη και κάτω από αυτόν, με το πεντάλ του συμπλέκτη να τρίζει κάπως ενώ και το αμάξι φαίνεται σαν να δυσκολεύεται να κινηθεί. Ο θόρυβος είναι αρκετά έντονος και διαρκεί μέχρι να ανέβουν οι στροφές πάνω από τις 1500-2000 σχεδον. Οι αλλαγές των σχέσεων γίνονται απροβληματιστα. Να σημειώσω ότι είμαι νέος οδηγός και είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και το πρώτο μήνα έκανα αρκετά λάθη. 2-3 φορές είχε κάψει το συμπλέκτη σε σημείο που μύριζε το αυτοκίνητο καμμένο σιδηρο.

Τι μπορεί να φταίει; Δίσκο πλατό τόσο νωρίς; Δυστυχώς είμαι επαρχία για τις γιορτές και δε μπορώ να το πάω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο.

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.

Ναι έκαψες τον δίσκο...που παει πακετο με το πλατο... ωραια μάρκα είναι η valeo γύρω στα 300  ευρώ εκτος αν πας αντιπροσωπεια βάλεις γνήσιο Renault  δηλαδη valeo με σφραγίδα Renault οπότε υπολογισε 600 με 700 ευρω....

Το προβλημα ειναι που θα βρεις συνεργειο εμπιστοσύνης  που θα πληρώσεις valeo  αλλα θα σου βαλει χο τσι μινχ και μετα θα φταινε τα παλιογαλλικα αμαξια που χαλάνε συνεχως...

Αν εισαι αθηνα και θες πεσμου να στειλω πμ με συνεργειο  που ακουσα οτι ειναι τιμιο ωστε να πας εσυ και να μου το επιβεβαιώσεις ωστε μετα να παω και εγω....Αλλη φολα δυστυχως δεν θα αντεξω.....

• Thanks 1
Δημοσ.

Κοίτα και για βάση κινητήρα γιατί είχα παρόμοιο πρόβλημα σε νέα προηγούμενο μου αμάξι και απλά ήταν αυτή η βάση.Χαρακτηριστικο το τρίξιμο-τρεμουλο στο πεντάλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Όλα αυτά καλύπτονται από την εγγύηση;

τι να καλύψει η εγγύηση δηλαδή; τις φθορές από κακό συμπλεκτάρισμα μέχρι να μυρίσει σίδερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να λέμε κ του στραβού το δίκιο έχω ακούσει πολλές φορές το εργοστασιακό δίσκο-πλατώ να κρατάει τόσο λίγο σε γαλλική μάρκα..

Επεξ/σία από atrigane
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atrigane είπε

Να λέμε κ του στραβού το δίκιο έχω ακούσει πολλές φορές το εργοστασιακό δίσκο-πλατώ να κρατάει τόσο λίγο σε γαλλική μάρκα..

Oυτε 10Κχλμ?Μονο αν ξεχνάς το πόδι σου στο πεντάλ συνέχεια.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Oυτε 10Κχλμ?Μονο αν ξεχνάς το πόδι σου στο πεντάλ συνέχεια.

Έλα ντε γιαυτό λέω ότι είναι κάποια ευπάθεια σε γαλλικά. Προφανώς όχι σε όλα αλλά τοχω ξανακούσε σε peaugeot και renault.

Δημοσ.

Ορισμένες φορές, υπάρχουν και ευπάθειες. Π.χ. οι πρώτες παρτίδες του δικού μου (T-ROC) έκαιγαν δίσκο - πλατώ σε λιγότερα από 10Κ χιλιόμετρα, χωρίς προφανή λόγο. Φυσικά στα περιστατικά αυτά, αλλάχθηκαν στην εγγύηση. Γενικότερα όμως, εάν δεν υπάρχει γνωστή ευπάθεια, ανάκληση, ή κάτι άλλο, δύσκολα θα σου βάλουν εγγύηση δίσκο - πλατώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...