TheoSakel Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 'Eχω μια μητρική asus p5b deluxe της οπαίας οι usb θ;yρες αρνούνται να δουλέψουν. Οι θύρες δεν εμφανίζουν κάποια φυσική καταστροφή ή βλάβη και παρέχουν 5volt, το bios δεν αναγνωρίζει καμία συσκευή συνδεμένη σε αυτές του back i/o ούτε του front i/o. Τα windows στους οδηγούς των usb εμφανίζουν πρόβλημα με code 43. Και όταν συνδέω μια usb συσκευή ενώ τρέχει το λειτουργικό εμφανίζει "USB Device Malfunctioned, not Recognized" Η μητρική τεσταρεται πάνω σε test bench και το be quiet power 9 600w εχω δοκιμάσει τους εξής επεξεργαστές: Intel core 2 duo e8400, Intel pentium e5200, Ιntel Celeron 430. Και για βίντεο out put εχω μια 9500gt. Το πληκτρολόγιο το εχω συνδέσει στο ps/2 μέσω adaptor. Τυραννιέμαι να την φτιάξω και εχω ξεμείνει απο ιδέες. Εχει κανείς καμία ιδέα τη μπορεί να φταίει;
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πιθανόν να έχει πρόβλημα ο controller των USB, οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από: https://www.skroutz.gr/s/25250004/Powertech-Κάρτα-PCI-σε-4-εξωτερικές-και-1-εσωτερική-θύρα-USB-2-0-SLOT-011.html Δύο προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσετε: Μέχρι να μπει στο λειτουργικό δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Για να κάνετε boot από USB θα πρέπει να βάλετε ένα CD (Plop Boot) και να επιλέξετε από εκεί το στικάκι. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Σαν να τα έχεις κάνει disabled στο BIOS τα USB μου ακούγεται. Load optimized defaults έχεις κάνει; Clear Cmos; Οι Asus εκείνης της εποχής είχαν περίεργες bugιές που πιο μετά τις βλέπαμε μόνο σε ASRock. Δεν πάει καιρός που είχα ξεμπλοκάρει μία, με το να βγάλω απλά όλα τα usb. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι έκανε, μάλλον δεν πόσταρε νομίζω, άσχετο με τη δικιά σου την περίπτωση. Αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις. α.) Αφαίρεσε όλα τα περιφεριακά usb, sata, pata. β.) Εκφόρτισε πυνκωτές γ.) postαρε κανονικά δ.) Σβήστο μετά το beep και ξαναεκφόρτισε πυκνωτές ε.) Βάλε το πληκτρολόγιο σου σε μια πίσω usb θύρα να δεις αν δουλεύει. 1
TheoSakel Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Πιθανόν να έχει πρόβλημα ο controller των USB, οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από: https://www.skroutz.gr/s/25250004/Powertech-Κάρτα-PCI-σε-4-εξωτερικές-και-1-εσωτερική-θύρα-USB-2-0-SLOT-011.html Δύο προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσετε: Μέχρι να μπει στο λειτουργικό το σύστημα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο Για να κάνετε boot από USB θα πρέπει να βάλετε ένα CD (Plop Boot) και να επιλέξετε από εκεί το στικάκι. ναι γνωρίζω αυτή την εναλλακτική αλλά δεν διορθώνει το πρόβλημα απλά το παρακάμπτει 16 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Σαν να τα έχεις κάνει disabled στο BIOS τα USB μου ακούγεται. Load optimized defaults έχεις κάνει; Clear Cmos; Οι Asus εκείνης της εποχής είχαν περίεργες bugιές που πιο μετά τις βλέπαμε μόνο σε ASRock. Δεν πάει καιρός που είχα ξεμπλοκάρει μία, με το να βγάλω απλά όλα τα usb. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι έκανε, μάλλον δεν πόσταρε νομίζω, άσχετο με τη δικιά σου την περίπτωση. Αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις. α.) Αφαίρεσε όλα τα περιφεριακά usb, sata, pata. β.) Εκφόρτισε πυνκωτές γ.) postαρε κανονικά δ.) Σβήστο μετά το beep και ξαναεκφόρτισε πυκνωτές ε.) Βάλε το πληκτρολόγιο σου σε μια πίσω usb θύρα να δεις αν δουλεύει. Το έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα.
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 47 λεπτά πριν, TheoSakel είπε δεν διορθώνει το πρόβλημα Αν πιστεύετε ότι αξίζει η επιδιόρθωση, πηγαίντε τη σε τεχνικό. Με min 40ε θα είναι τζετ!
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 43 λεπτά πριν, TheoSakel είπε Το έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα. Δύσκολα τα πράγματα τότε. Θα κοίταζα και bios version με f9 μέσα στο bios μήπως έχουν βάλει κάποιο χακεμμένο. Αν δεν έχεται floppy πρόχειρο και η version toy βιοσ συμφωνεί με αυτές που δίνει η Asus στο site της, δεν αξίζει το ξαναφλασάρισμα. απίθανο να λύσει το πρόβλημα. Μάλλον έχει δίκιο ο Τέρης Α. ότι θέλει service η μητρική. Έχει ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές πάνω. Αν τα sata και pata δουλεύουν, είναι πολύ πιθανόν το ICH8R να μην έχει κανένα πρόβλημα και κάποιος ή κάποιοι από αυτούς τους ηλεκτρολυτικούς να δημιουργούν το πρόβλημα. Μπορεί να φαίνονται και με το μάτι φουσκωμένοι, αλλά όχι πάντα. 13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν πιστεύετε ότι αξίζει η επιδιόρθωση, πηγαίντε τη σε τεχνικό. Με min 40ε θα είναι τζετ! Νομιίζω ένας ηλεκτρονικός που θα του ζητούσατε να αλλάξει μόνο κάποιους πυκνωτές που θα του υποδείξετε χωρίς δικιά του μελέτη και ευθύνη για το αν θα φτιάξει, θα μπορούσε να κάνει καλύτερη τιμή από 40 ευρώ.
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Νομιίζω ένας ηλεκτρονικός που θα του ζητούσατε να αλλάξει μόνο κάποιους πυκνωτές που θα του υποδείξετε χωρίς δικιά του μελέτη και ευθύνη για το αν θα φτιάξει, θα μπορούσε να κάνει καλύτερη τιμή από 40 ευρώ. Αν μπορούμε να γνωρίζουμε σίγουρα τι φταίει, τότε και τα 20ε πολλά είναι. Εμένα πάντως δεν μου έχει τύχει ακόμα τέτοια περίπτωση. Παρακάτω η εικόνα της μητρικής για χαρτοκοπτική: Spoiler
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν μπορούμε να γνωρίζουμε σίγουρα τι φταίει, τότε και τα 20ε πολλά είναι. Εμένα πάντως δεν μου έχει τύχει ακόμα τέτοια περίπτωση. Παρακάτω η εικόνα της μητρικής για χαρτοκοπτική: Μπα... δεν κάθομαι να μελετήσω το ICH8R, τώρα Τέρη Α. Στους πυκνωτές γύρω από το southbridge (ICH8R, αυτό με τη χάλκινη/πορτοκαλί ψύκτρα) αναφέρομαι. Βλέπω 5 ηλεκτρολυτικούς γύρω του. Θα την κοίταζα από το πλάι μήπως διακρίνω φούσκωμα στην πάνω μεριά των πυκνωτών, ή και χνούδι γύρω τους. Μια ιδέα ρίχνω στον TheoSakel περί επισκευής, τελείως ανεύθυνα, αν θέλει να τζογάρει. Σε μητρική με ηλεκτρολυτικούς η γνώμη μου είναι ότι αξίζει, αν είχε solid state πυκνωτές παντού, δε θα άξιζε σίγουρα. ΑΝ λειτουργούν οι άλλες συσκευές που ελέγχει το ICH8R. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από PC_Science_Lefkada
TheoSakel Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν μπορούμε να γνωρίζουμε σίγουρα τι φταίει, τότε και τα 20ε πολλά είναι. Εμένα πάντως δεν μου έχει τύχει ακόμα τέτοια περίπτωση. Παρακάτω η εικόνα της μητρικής για χαρτοκοπτική: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εικονα της μητρικης που ανεβασες ειναι ιδιο μοντελο αλλα διαφορετικης εκδοσης απο την δικια μου. Κυρια διαφορα ειναι οτι δεν εχει την κεραια.
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εκτός της κεραίας δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Μπορείτε να ανεβάσετε μια κοντινή εικόνα από τη μητρική στο κάτω δεξιά σημείο της; Ίσως ο @snbblp μπορεί να ρίξει μια πιο εύστοχη ιδέα. Spoiler Άσχετο με το θέμα του t.s. (δεν χρειάζομαι απάντηση) αλλά μου κάνει εντύπωση μία μητρική που ενώ στα Windows 10 π.χ. αναγνωρίζει τη κάρτα ήχου και περνά drivers δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε έξοδος, ούτε μικρόφωνο. Και με τους driver της εταιρίας στα Windows 7 τα ίδια. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
snbblp Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού δεν τα τα βλέπει το BIOS και βγάζει "43-απώλεια επικοινωνίας με την συσκευή", πάμε στα γνωστά προβλήματα hardware. Σε αυτές τις μητρικές υπάρχουν δύο ιδιοτροπίες: 1. οι πόρτες USB 8/10 χρησιμοποιούνται από το WLAN. Αν βραχυκυκλώσει το module τραβάει όλο το κύκλωμα USB κάτω. 2. τα καλώδια σύνδεσης USB και Firewire μοιάζουν στους κονέκτορες. Αν βάλεις 1394 σύνδεση σε υποδοχή USB της μητρικής, την παίρνεις στο χέρι. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από snbblp 2
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, snbblp είπε Αν βάλεις 1394 σύνδεση σε υποδοχή USB της μητρικής, την παίρνεις στο χέρι. Το έκανα πέρυσι και πήρα το hub μαζί με ένα στικάκι στο χέρι και τη μυρωδιά καμένου στη μύτη (με έτρωγε η περιέργεια να δω τι θα γίνει).
snbblp Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το έκανα πέρυσι και πήρα το hub μαζί με ένα στικάκι στο χέρι και τη μυρωδιά καμένου στη μύτη (με έτρωγε η περιέργεια να δω τι θα γίνει). Και δυστυχώς, δεν έχει διαφορετικό key pin, οπότε ΜΠΑΙΝΕΙ. Εδώ παιδιά, για ό,τι αρχαιολογία (από 8086 και DEC), ρωτάτε εμένα. Αρχαιολόγος συστημάτων. 🤣 Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από snbblp 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα