adi32 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μην κοιτάς σε χύμα αγγελίες που δεν ξέρεις τι θα τύχει. Μόνο από γραφείο όπου θα είσαι πιο ήσυχος και υποχρεούνται να σου στείλουν αντικατάσταση αν φύγει η άλλη. Βέβαια θα πληρώσεις παραπάνω. Οπότε η καλύτερη λύση ίσως είναι ο οίκος ευγηρίας με αυξημένο όμως κίνδυνο τον covid.
mindreader Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, fragma είπε Καλή χρονιά! Παιδιά δεν ξέρω αν φταίνε οι μέρες ή αν δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Εχω πάρει σε 3 -4 γραφεία, εχω μιλήσει με καμία δεκαριά "γηροκομους" (κατι αλλοδαπές που με δυσκολία καταλάβαινα τι λενε) εχουν έρθει και 2 στο σπίτι και μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν αλλα τίποτα ακόμα. Τι συμβαίνει; Δεν κάνω κανένα παζάρι, δίνω 800 ευρώ (δεν έχουν ζητήσει και περισσότερα), βάζω και εργοσημο, προσφέρω δωμάτιο και πριβε μπάνιο (διώροφη μονοκατοικία) ρεπο τις Κυριακές. Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σπίτι βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Αττικης και είναι μακριά απο εκει που μένουν. Μάλλον δεν υπάρχει ανεργία για τις αλλοδαπές και βρίσκουν καλύτερες δουλειές ή βιοποριζονται με άλλους τρόπους. Εχω εκνευριστεί. Μπρος γκρεμος, και πισω ρεμα. Εσυ μια χαρα τα παρεχεις ολα, και ειναι και πολυ καλα, για τα σημερινα δεδομενα. Ομως...καταληγουμε να εχουμε αυτες τις γυναικες αναγκη. Ξερεις τι ειναι να βλεπεις τον δικο σου ανθρωπο, πχ, (λεω ενα παραδειγμα απο τα απειρα), να προσπαθει να μη χαλασει χατηρι ή δυσαρεστησει την οποια γυναικα, γιατι την εχει/την εχετε, αναγκη; Ασε....μπλεκεις, αλλα τι να κανεις. Γιατι εσυ, εγω, ο καθενας νεοτερος που εργαζεται και εχει υποχρεωσεις, βοηθα οσο μπορει, αλλα οπως πολυ καταλαβες, δεν φτανει.... Οταν καποιοι ανθρωποι ειναι σε αναγκη, πχ κλασικο οι ανημποροι γονεις, εκει θελουν συνεχως ανθρωπο διπλα τους. Και καταληγεις σχεδον να 'παρακαλας' την καθε 'γυναικα', και να ανεχεσαι και τα χιλια μυρια (ιδιοτροπιες) και αλλα πολλα. Εμεις εχουμε βρει μια γυναικα για τους δικους μου, αλλα παρελασαν γυναικες και γυναικες μεχρι να καταληξουμε...κεντρο διερχομενων γιναμε....αλλες ασυνεπεις (να πεταχτω εκει διπλα για μια ωρα, και να ερχεται το βραδυ...), αλλες φωνακλουδες (κι οι γονεις να μην ειναι για εντασεις), αλλες να μιλανε συνεχεια στο κινητο...και εσυ να προσπαθεις να στανταρεις μια, για να βγει περα το προβληματικο νοικοκυριο και η γηροκομηση των γονιων... Η 'καλη' γυναικα που βρηκαμε εμεις, μας την συστησαν, και σε πληροφορω οτι ειναι μεν καλη, αλλα....παντα υπαρχουν αλλα... νομιζεις οτι δεν το ξερει; Γι'αυτο και δεν μενει χωρις δουλεια ποτε. Γιατι στους τυφλους, βασιλευει ο μονοφθαλμος!!!! Ετσι κι αυτη, εχει ξεχειλωσει το υποτιθεμενο ωραριο που πηγαινει σπιτι μας (3 φορες/μερα, καποιες ωρες), και ουτε να το σκεφτεις να της πεις κουβεντα! Θα σηκωθει και θα φυγει την αλλη ωρα, και θα ψαχνεις σαν τρελος, αν θα βρεις, και ποια θα βρεις, και τι θα ειναι, και αν θα κατσει, και πως θα τα κανει.... μπλεκεις, εξαρτασαι...αστα να πανε σου λεω... καλη μεν πχ η δικη μας 'γυναικα', καθαρη, γενικως σεβεται τους δικους μας, θα κανει και καμια δουλεια παραπανω, αλλα οπως ειπα, δε σηκωνει μυγα στο σπαθι της (πχ παρατηρηση να κλεινει την πορτα, για μην μπαινουν μυγες μες το σπιτι...), και γενικως, να ξερεις ειναι μια λεπτη ισορροπια, που αν και εισαι ουσιαστικα 'εργοδοτης' και δινεις λεφτα και παροχες, εισαι ουσιαστικα και εξαρτωμενος/η, γιατι δυο πολυτιμα δικα σου προσωπα, δεν θες να κακοπεσουν και ουτε και εσυ εισαι για μεγαλες μακροχρονιες ταλαιπωριες, που θα τις εχεις δηλαδη, αλλα μην τα εχεις να τα κανεις ολα.... Οσο για τα 'γραφεια', ναι, αν καποια ειναι 'χαλια', θα σου στειλουν αλλη, αλλα πιθανως και η αλλη μπορει να ειναι μια απο τα ιδια....κλαφτα χαραλαμπε... ασχολουνται με αυτα γυναικες, πολυ αναξιοπαθουσες, και με ολο το σεβασμο προς αυτες ως προσωπα, γενικως μιλαμε για πολυ χαμηλο επιπεδο, με οτι αυτο σημαινει...νομιζω πηρες μια ιδεα... Καλη υπομονη, καλο κουραγιο, ο Θεος να σας δινει δυναμη! Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από mindreader 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Για ρώτα και στο https://jobsallover.eu/el/about-us/ . Κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολη δουλειά και αν δεν το "έχεις" κιόλας γίνεται πολύ δυσκολότερη.Ακόμα και εδω Αγγλία που οι μισθοί είναι τριπλάσιοι απο αυτά που δίνεις δεν βρίσκεις εύκολα άτομα.Εχω πολλούς πρώην συναδέλφους πλέον που τα παράτησαν στον μήνα ή και σε λιγότερο και ούτε να ακούν δεν θέλουν για φροντίδα ηλικιωμένων.
Chuckie667 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βρέθηκα σε παρομοια θέση πριν δυο Έτη. Ψάξιμο, αγγελίες, τίποτα. Μου συνέστησε φίλη μου γραφείο που της είχε βρει γυναίκα για τους δικούς της, το χρησιμοποίησα και μετά απο 2-3 interview βρέθηκε γυναίκα, καλή, με επαρκείς (εμπειρικές;) γνώςεις νοσηλευτικής και σώθηκα. Συνήθως οι γυναικες αυτές είναι άνθρωποι πονεμένοι, αλλά αν φερθείς ανθρώπινα και χρησιμοποιήσεις και κάποια υπηρεσία που κάνει λίγο vetting, θα βρεθεί μια ακρή. Θέμα με κλοπές δεν είχα, έκανα δωράκια, ειχε το γραφείο δυνατότητα να μιλήσω με προηγούμενο εργοδότη (και εμένα με πηρε ο επόμενος που πηγε η δικιά μου). Θα έλεγα δοκίμασε με γραφεία λοιπόν. Προσοχη σε κατι site, που δίνεις εγγραφή , εχουν και τάχα μου βιογραφικά και διαθεσιμότητες, έχασα τα λεφτα (λιγα η αληθεια) και τον χρόνο μου εκεί (ποιό πολύτιμο). Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω εδώ το γραφείο που χρησιμοποίησα (αν θεωρείται διαφήμιση κτλ), σε κάθε περίπτωση δοκίμασε κανα δυο. Προσοχή, παίρνουν ένα εφάπαξ finders fee, διαπραγματεύσου το, ποτέ μπροστά (πχ εγω το κατέβαλα κανα μηνα μεταν την έναρξη της κυριας), και με γραπτη “εγγυηση” να σου βρουν αλλη, χωρις νεο fee, αν σε αφησει και φύγει. Κάμερες δεν είναι κακή ιδέα, εγω έκανα καθημερινές επισκέψεις, αλλά ίσως ήμουν τυχερός, έγιναν και “φίλες”, οταν δε “έφυγε” η μαμά, η κυρία στεναχωρήθηκε αληθινά, έκανε μια μέρα να συνέλθει. Ακόμα, 2 έτη μετά με στέλνει ευχές… Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από Chuckie667 Δαίμων τυπογραφείου 3
The_Judas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 καλύτερα μέσω εταιρείας όπως ειπώθηκε. οι πιο πολλές "γηροκομοι" ψάχνουν μια χαλαρή δουλειά τύπου baby sitting ηλικιωμένων κλπ. χωρίς κούραση. Άλλωστε και οι ίδιες οι 24ωρες είναι 60+ με δικά τους θέματα υγείας. Εγω είχα βρει δύο γυναίκες μέσω γνωστών που υποτίθεται ότι ήταν εγγυημένα καλές αλλά μετά απο λίγο καιρό τα παράτησαν. η μια έλεγε ότι δεν μπορεί να σηκώνει βάρη (η μάνα μου είναι 45κιλα και όχι κατάκοιτη), δεν ξέρω πραγματικά τι ψάχνουν. 2
mindreader Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Στις 27/12/2021 στις 6:46 ΜΜ, fragma είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Η κατάσταση της υγείας της μητέρας μου (79 χρόνων καρκινοπαθης) έχει βαρύνει αρκετά σε σημείο που δύσκολα πια αυτοεξυπηρετείται. Θα ήθελα όποιος έχει σχετική εμπειρία με ηλικιωμένο, να με κατατοπισει που να απευθυνθώ, τι να προσέξω, ποσα χρήματα πρέπει να διαθέσω κλπ για μια γυναίκα εσωτερική που να την φροντίζει. Σας ευχαριστώ. Που κατεληξες τελικα;
fragma Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mindreader είπε Που κατεληξες τελικα; Ήρθαν κάτι άτομα απο γραφεία, μια ηταν σχεδόν στην ηλικία της μάνας μου και θα χρειαζοταν και η ίδια βοήθεια σύντομα, μια δεν ηξερε καθόλου Ελληνικά και φαινόταν φοβισμένη, η άλλη είχε ξενερώσει γιατί δυσκολεύτηκε να έρθει με την συγκοινωνία και γενικά ηταν ξινισμενη, και η μοναδική που φαινοταν σχετικά νέα και φυσιολογικη είπε ότι θα ειδοποιήσει και δεν πήρε ποτέ ενώ δέχτηκα και τον μισθό που ζήτησε (850 ευρώ). Ξενέρωσε τελικά η γυναίκα μου με αυτή τη φάση και αποφάσισε να την φροντίσει αυτή, γιατί δεν θέλει να βάλουμε αυτα τα προβληματικά άτομα που ειδε στο σπίτι. Εγω δεν πολυσυμφωνω, αλλα θα δείξει... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από fragma 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, fragma είπε Ξενέρωσε τελικά η γυναίκα μου με αυτή τη φάση και αποφάσισε να την φροντίσει αυτή, γιατί δεν θέλει να βάλουμε αυτα τα προβληματικά άτομα που ειδε στο σπίτι Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή. 1
fragma Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή. Το ξέρω, γι'αυτό διαφώνησα. Αλλα την αφήνω να το καταλάβει μόνη της γιατί είναι πολύ πεισματάρα
Menelaos83 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή. Οντως ειναι η χειροτερη. 1 ώρα πριν, fragma είπε Το ξέρω, γι'αυτό διαφώνησα. Αλλα την αφήνω να το καταλάβει μόνη της γιατί είναι πολύ πεισματάρα Αργα η γρηγορα θα το καταλαβει το μονο σιγουρο.
Ashoka Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Στις 9/1/2022 στις 2:05 ΠΜ, fragma είπε Το ξέρω, γι'αυτό διαφώνησα. Αλλα την αφήνω να το καταλάβει μόνη της γιατί είναι πολύ πεισματάρα Τελικά το κατάλαβε? 😆 Αστειεύομαι, ελπίζω να έχουν πάει όλα καλα. Εχω και εγώ τον παππού μου τώρα και ψάχνω γυναικα. Εχουν έρθει δύο μέχρι στιγμής μέσω σύστασης αλλά ούτε εγώ δεν μπορώ καλά καλά να συνεννοηθώ μαζί τους (λόγω έλλειψης γνώσεων Ελληνικών), πόσο μάλλον ο παππούς μου. Τα γραφεία και τις αγγελίες τα φοβάμαι. Δεν ξέρεις ποιον βάζεις μέσα στο σπίτι σου.. Ένας καλός οίκος ευγηρίας είναι η καλύτερη επιλογή κατα τη γνώμη μου. Και υπάρχουν αρκετοί καλοί. Δυστυχώς ο παππούς δεν θελει. Πολύ δύσκολες καταστάσεις αυτές.. 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, Ashoka είπε Τελικά το κατάλαβε? 😆 Αστειεύομαι, ελπίζω να έχουν πάει όλα καλα. Εχω και εγώ τον παππού μου τώρα και ψάχνω γυναικα. Εχουν έρθει δύο μέχρι στιγμής μέσω σύστασης αλλά ούτε εγώ δεν μπορώ καλά καλά να συνεννοηθώ μαζί τους (λόγω έλλειψης γνώσεων Ελληνικών), πόσο μάλλον ο παππούς μου. Τα γραφεία και τις αγγελίες τα φοβάμαι. Δεν ξέρεις ποιον βάζεις μέσα στο σπίτι σου.. Ένας καλός οίκος ευγηρίας είναι η καλύτερη επιλογή κατα τη γνώμη μου. Και υπάρχουν αρκετοί καλοί. Δυστυχώς ο παππούς δεν θελει. Πολύ δύσκολες καταστάσεις αυτές.. Κανεις δεν θελει να παει στο γηροκομείο, θα του πεις οτι πάτε για γενικες εξετάσεις μερικες μερες σε καποιο ιδιωτικό νοσοκομειο ή κάτι παρόμοιο, μετα απο μερικούς μήνες το καταλαβαινουν και αυτοι και συνηθίζουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις