Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Η κατάσταση της υγείας της μητέρας μου (79 χρόνων καρκινοπαθης) έχει βαρύνει αρκετά σε σημείο που δύσκολα πια αυτοεξυπηρετείται. Θα ήθελα όποιος έχει σχετική εμπειρία με ηλικιωμένο, να με κατατοπισει που να απευθυνθώ, τι να προσέξω, ποσα χρήματα πρέπει να διαθέσω κλπ για μια γυναίκα εσωτερική που να την φροντίζει. Σας ευχαριστώ. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, fragma είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Η κατάσταση της υγείας της μητέρας μου (79 χρόνων καρκινοπαθης) έχει βαρύνει αρκετά σε σημείο που δύσκολα πια αυτοεξυπηρετείται. Θα ήθελα όποιος έχει σχετική εμπειρία με ηλικιωμένο, να με κατατοπισει που να απευθυνθώ, τι να προσέξω, ποσα χρήματα πρέπει να διαθέσω κλπ για μια γυναίκα εσωτερική που να την φροντίζει. Σας ευχαριστώ. 

σε χωριο, δινω 400 σε μια γειτονισα. ερχεται και την κοιταει, την κανει μπανιο, μαγιρευει κλπ αλλα δεν μενει εκει. πηγαινει 2 φορες την μερα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, fragma είπε

Λίγα πράγματα μπορώ να σου προτείνω.

1. Αγοράζεις νοσοκομειακό κρεβάτι ηλεκτρικό. Σε χρυσή ευκαιρία το βρίσκεις 150-400€ . Τα λεφτά του τα αξίζει, γιατί εξυπηρετεί πολύ τον ασθενή.

2. Αγοράζεις αναπηρική καρέκλα.

3. Βάζεις κάμερες στο σπίτι.

4. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν απόλυτα. Να έχεις προτεραιότητα όσο μπορείς την μητέρα σου και να χαίρεσαι κάθε στιγμή μαζί της.

Περαστικά και καλή δύναμη εύχομαι!

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα ενα καλο γηροκομείο, το κόστος ξεκινά απο 800-900 ευρω, οι γυναίκες για το σπιτι ζητούν απο 700 και πάνω συν δεη οτε φαγητά κλπ τα ξέρεις

Δημοσ.

Δυσκολες καταστασεις καλο κουραγιο και σε σενα και τη μητερα σου. Σε γηροκομειο δεν το συνιστω εκτος και αν εχεις 100% εμπιστοσυνη και πας μεσω συστασης απο γνωστο σου που δοκιμασε και εμεινε ευχαριστημενος απο τις υπηρεσιες τους. Δες ποσα εχουν βγει κατα καιρους στην δημοσιοτητα για κακοποιησεις σε οικους ευγηρειας. Αυτο που ξερω να σου πω ειναι οτι ειναι κοινη πρακτικη οι νοσοκομες να ριχνουν ηρεμιστικα στα γεροντακια για να μην τις ενοχλουν στην βαρδια τους.

Δημοσ.

Για γυναικα εσωτερικη ξεκινα απο φιλους γνωστους για να σου προτεινουν, απο γραφειο πιο δυσκολα να επιστευτεις.

Παντως υπαρχουν και γηροκομεια οντως αξιολογα αλλα ειναι λιγα.Γυρω στο 1000αρικο παιζουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Θα σου πρότεινα ενα καλο γηροκομείο, το κόστος ξεκινά απο 800-900 ευρω, οι γυναίκες για το σπιτι ζητούν απο 700 και πάνω συν δεη οτε φαγητά κλπ τα ξέρεις

Γηροκομείο το αποκλείω. Δεν θέλω να ζήσει οση ζωή της απομένει σε εναν ξένο χώρο ανάμεσα σε αγνώστους, ακόμα κι αν συμφέρει οικονομικά.  Νιώθω ήδη πολλές τύψεις που λόγω της δουλειάς μου δεν προλαβαίνω να την βλέπω πολυ. Απλά θέλω αυτή που θα την προσέχει να ειναι ενταξει ατομο γιατί δεν υπάρχει άλλος στο σπίτι για να την ελέγχει. Οι κάμερες παρακολούθησης ειναι νόμιμες; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fragma είπε

Οι κάμερες παρακολούθησης ειναι νόμιμες;

Απο τη στιγμη που οσοι απεικονιζονται (στο προκειμενο η γυναικα που θα βοηθα τη μητερα σου) ειναι ενημεροι και εχουν δωσει τη συγκαταθεση τους, ναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κόστη που ανέφεραν οι περισσότεροι είναι τεράστια.... 

Είτε ψάξεις για άτομο στο σπίτι είτε για γηροκομείο, θέλει πολύ ψάξιμο και αναζήτηση διότι μπορεί να την πατήσεις. Οι κάμερες στο σπίτι επιβάλλονται. 

Ενημέρωση του ατόμου αν συμφωνεί και του δίνεις να υπογράψει χαρτί ότι συναινεί στην παρακολούθηση με κάμερα στους κυρίους χώρους του σπιτιού. 

2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Κουράγιο είναι δύσκολη κατάσταση αυτή. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτές τις συσκευές φροντίδας ηλικιωμένων, ίσως είναι κατι που θα σε βολέψει

Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάνε αυτά. Για άτομο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί είναι άχρηστα. Βοηθάνε σε λιγότερο βαριές καταστάσεις. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fragma είπε

Γηροκομείο το αποκλείω. Δεν θέλω να ζήσει οση ζωή της απομένει σε εναν ξένο χώρο ανάμεσα σε αγνώστους, ακόμα κι αν συμφέρει οικονομικά.  Νιώθω ήδη πολλές τύψεις που λόγω της δουλειάς μου δεν προλαβαίνω να την βλέπω πολυ. Απλά θέλω αυτή που θα την προσέχει να ειναι ενταξει ατομο γιατί δεν υπάρχει άλλος στο σπίτι για να την ελέγχει. Οι κάμερες παρακολούθησης ειναι νόμιμες; 

Αυτη που θα την προσέχει θα ειναι την μια ρουμανα, την αλλη βουλγαρα, την τριτη αλβανίδα και τα κλειδιά του σπιτιού σου θα φτάσουν μέχρι και την Συρία, ασε που το κλέψιμο θα παει συννεφο.

Περαν αυτου ενα πρωί θα σου πει κάποια φεύγω απροειδοποίητα, που θα βρεις άλλη για την επόμενη μέρα; η επομενη μπορει να ερθει σε 5-10 μερες

Εσύ ξέρεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί γύρω είναι οι τιμές για 24ωρη, γύρω στα 800. Ορισμένες θέλουν 1 μέρα ρεπό άλλες όχι.

Επίσης στις συνεντεύξεις μπορεί να σου ζητάνε και 1000+ αλλά αυτά είναι συνήθως μέρος της διαπραγματευσης. Μπορεί να βρεις και με 600 αν είσαι σκληρός διαπραγματευτής αλλά με το αντίστοιχο ρίσκο.

Δεν θα αφήσεις τίποτα αξίας στο σπίτι και θα βάλεις κάμερες για να παρακολουθείς την κατάσταση.

Το γηροκομείο σκέψου το, δεν ακούγεται καλά αλλά ορισμένες φορές είναι καλύτερη λύση γιατί θα έχει εξειδικευμένη φροντίδα σε σχέση με μια τυχαία γυναίκα που δεν γνωρίζει την πάθηση.

Αρκεί να το δέχεται και η μητέρα σου γιατί αλλιώς θα μαραζώσει ψυχολογικά.

Στις 27/12/2021 στις 11:38 ΜΜ, fragma είπε

εντάξει δεν νομίζω ότι θα έχεις θέμα με το gdpr σε μια αποκλειστική που κατά 99% δεν θα έχει ούτε άδεια διαμονής...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά! Παιδιά δεν ξέρω αν φταίνε οι μέρες ή αν δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Εχω πάρει σε 3 -4 γραφεία, εχω μιλήσει με καμία δεκαριά "γηροκομους" (κατι αλλοδαπές που με δυσκολία καταλάβαινα τι λενε) εχουν έρθει και 2 στο σπίτι και μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν αλλα τίποτα ακόμα. 

Τι συμβαίνει; Δεν κάνω κανένα παζάρι, δίνω 800 ευρώ (δεν έχουν ζητήσει και περισσότερα), βάζω και εργοσημο, προσφέρω δωμάτιο και πριβε μπάνιο (διώροφη μονοκατοικία) ρεπο τις Κυριακές. Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σπίτι βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Αττικης και είναι μακριά απο εκει που μένουν. 

Μάλλον δεν υπάρχει ανεργία για τις αλλοδαπές και βρίσκουν καλύτερες δουλειές ή βιοποριζονται με άλλους τρόπους. Εχω εκνευριστεί.

Επεξ/σία από fragma
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fragma είπε

Εχω πάρει σε 3 -4 γραφεία, εχω μιλήσει με καμία δεκαριά "γηροκομους" (κατι αλλοδαπές που με δυσκολία καταλάβαινα τι λενε)

Στο ειπα παραπάνω, δεν εχεις ιδεα που πας να μπλέξεις με ολους αυτους, εν ολιγοις ειναι μαφία, ανασφαλιστες, παράνομες κλπ κλπ.

Και δεν είναι γηροκομοι, άσχετες απο τα βαλκανια ειναι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...