Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Αγόρασα πέρσι ένα έτοιμο desktop με τα εξής χαρακτηριστικά:
ΜΟΒO: MSI H410M -A PRO https://www.skroutz.gr/s/24427924/MSI-H410M-A-PRO-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html?from=catspan
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
16GB RAM(δεν ξέρω καν μάρκα)
Δεν έχει κάρτα γραφικών
SSD 240GB και HDD 1TB (επίσης δεν ξέρω μάρκες)

Όταν παίζω παιχνίδια(ελαφριά τύπου lol) το pc σβήνει μόνο του, με μια μικρή αναζήτηση το πρόβλημα είναι είτε η θερμοκρασία της cpu είτε το PSU(είναι 500W αλλα δεν το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα το συγκεκριμένο) και έτσι αποφάσισα να πάρω καινούριο κουτί, psu και cpu cooler.
CPU Cooler έχω παραγγέλλει και το αναμένω ήδη
https://www.e-active.gr/arctic-psuktra-freezer-34-esports-duo-red?skr_prm=WyIwOTdiNWY1NC0wMWQ4LTQzMzgtODA3ZS04ZWY0MjU1Zjk0ZjYiLDE2NDA2MTg5Nzg1MzcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Για κουτί κοιτούσα:
https://www.e-active.gr/pc-upgrade/anabathmisi/koutia-i-y/kolink-observatory-lite-mesh-rgb-mid-tower-black

και για psu:
https://www.e-active.gr/pc-upgrade/anabathmisi/trofodotika/corsair-trofodotiko-cx550f-rgb-550-watt-80-plus-bronze-fully-modular-rgb-cp-9020216-eu

Τα κομμάτια ταιριάζουν; δεν ξέρω τι παίζει με συνδεσμολογίες και τέτοια για να γνωρίζω αν χωράνε στο κουτί ή αν "συνεργάζονται" σωστά.
Αν έχετε να προτείνετε διαφορετικό κουτί ή psu θα προτιμούσα απο το συγκεκριμένο κατάστημα που είναι στη γειτονιά μου
Επίσης δεν με νοιάζουν τα RGB.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα είχε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον αν μας έδινες αναλυτικά τα κομμάτια που φοράει το pc σου αυτή την στιγμή.

Έχεις κάνει σχετικά καλές επιλογές. Εφόσον μιλάμε για το κατάστημα που σε βολεύει, στις τιμές που κοιτάς δεν έχει κάτι καλύτερο.

Το κουτί δεν είναι από τα καλύτερα της koling, ωστόσο δεν πάυει να είναι ένα airflow κουτί, full ανεμιστήρες, κάτι που θα βοηθήσει στις θερμοκρασίες.

Η ψύκτρα είναι μια από τις πιο vfm που υπάρχουν

Το τροφοδοτικό μια χαρά, αρκετά καλό και σε σχετικά νορμάλ τιμή.

Γενικά οτι έχεις επιλέξει είναι συμβατό.

Η μόνη παρατήρηση που έχω και ελπίζω να μην σε στεναχωρήσω, είναι οτι η μητρική είναι πολύ αδύναμη για να υποστηρίξει τον 10700. Σίγουρα θα ανεβάζει θερμοκρασίες όταν πιάνει full cpu usage και δεν αποκλείεται να είναι και αυτός ο λόγος που έχεις προβλήματα. Ελπίζεις μόνο με το νέο κουτί να κατεβάσεις τις θερμοκρασίες και να μην σου κάνει ξανά θέματα.

Edit

Από που έχεις πάρει τον υπολογιστή;  Γιατί δεν το πας να σου λύσουν το πρόβλημα; Δεν είναι εντός εγγύησης;

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση!
Τον υπολογιστή το πήρα απο ένα γνωστό μαγαζί αλλά είχα την τεράστια ατυχία να αντιμετωπίσω κάποια προβλήματα. Στην αρχή έβαλαν λάθος τροφοδοτικό και ο υπολογιστής έσβηνε μόλις φόρτωναν τα windows, τελικα το psu που είχαν βάλει δεν μπορούσε να σηκώσει το σύστημα, νομίζω είχαν βάλει τετράπηνο και όχι εξάπηνο? η κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλα από ότι έμαθα στην πορεία, όταν το γύρισα να μου το φτιάξουν είχαν ξεσυνδέσει το hdd και έπρεπε να το ξαναπάω πίσω να μου το συνδέσουν.. γενικά η εμπειρία ήταν κακιά.. τώρα να πάω μεσα στην εγγύηση και να μου βάλουν ένα άλλο πχ τροφοδοτικό ή κουτί ή οτιδήποτε το οποίο δεν θα ανταπεξέλθει πιστεύω είναι χάσιμο χρόνου.. 
Οπότε θα προτιμήσω σταδιακές αναβαθμίσεις έτσι ώστε να μου βγάλει κάποια χρόνια ακόμα.. η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν αν θα χωρέσει το cpu cooler μέσα στο κουτί αλλα χαίρομαι που θα είναι μια χαρά.. αν τα προβλήματα συνεχίσουν τοτε θα κοιτάξω και για mobo(αν έχεις να προτείνεις κάτι, πες μου την αποψή σου έτσι ώστε σε κανα 3μηνο να το πάρω) 
Σε ευχαριστώ και πάλι!!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, velafar είπε

Τον υπολογιστή το πήρα απο ένα γνωστό μαγαζί αλλά είχα την τεράστια ατυχία να αντιμετωπίσω κάποια προβλήματα. Στην αρχή έβαλαν λάθος τροφοδοτικό και ο υπολογιστής έσβηνε μόλις φόρτωναν τα windows, τελικα το psu που είχαν βάλει δεν μπορούσε να σηκώσει το σύστημα, νομίζω είχαν βάλει τετράπηνο και όχι εξάπηνο? η κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλα από ότι έμαθα στην πορεία, όταν το γύρισα να μου το φτιάξουν είχαν ξεσυνδέσει το hdd και έπρεπε να το ξαναπάω πίσω να μου το συνδέσουν.. γενικά η εμπειρία ήταν κακιά.. τώρα να πάω μεσα στην εγγύηση και να μου βάλουν ένα άλλο πχ τροφοδοτικό ή κουτί ή οτιδήποτε το οποίο δεν θα ανταπεξέλθει πιστεύω είναι χάσιμο χρόνου.. 
Οπότε θα προτιμήσω σταδιακές αναβαθμίσεις έτσι ώστε να μου βγάλει κάποια χρόνια ακόμα.. η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν αν θα χωρέσει το cpu cooler μέσα στο κουτί αλλα χαίρομαι που θα είναι μια χαρά.. αν τα προβλήματα συνεχίσουν τοτε θα κοιτάξω και για mobo(αν έχεις να προτείνεις κάτι, πες μου την αποψή σου έτσι ώστε σε κανα 3μηνο να το πάρω) 
Σε ευχαριστώ και πάλι!!

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι για 3 μήνες μετά. Εδώ οι διαθεσιμότητες/τιμές αλλάζουν μέρα με την μέρα. Ανάλογα του τι θα βρεις εκείνη την εποχή θα δούμε τι είναι πιο κατάλληλο και στη "σωστή" τιμή.

Εφόσον αποφάσισες να προχωρήσεις σε αυτές τις αλλαγές, δες πως θα πάει και στην πορεία αποφασίζεις πως θα κινηθείς. Βάλε και αγγελία τα παλιά σου part, τουλάχιστον να μειώσεις λίγο τα έξοδα.

Οτι χρειαστείς, εφόσον μπορούμε, θα βοηθήσουμε.

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, velafar είπε

Σε ευχαριστώ και πάλι!!

Αγαπητε φιλε, το συστημα σου δε νειναι υπερ απαιτητικο σε PSU.  Δεν μας εχεις αναφερει ομως ΠΟΙΟ τροφοδοτικο εχεις τωρα επανω. για να δουμε και εμεις ΑΝ φταιει αυτο..! Αν εχεις ενα καλουτσικο τροφοδοτικο, δεν νοουνται τα προβληματα που εχεις. αν ειναι ΝΟΝΑΜΕ...... τοτε μαλλον ειναι ο κυριος ενοχος..!! 

ΑΝ αλλαξεις PSU και εχεις στο βαθος του μυαλου σου, στο μελλον, να βαλεις και εξωτερικη καρτα γραφικων..., 

θα εβαζα  https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Hardware-ComponentsN-COMPONENTS/Psu_apo_sComponentsN-COMP-PSU/SEASONIC G12 GC-550 550W ATX/?skr_prm=WyJhZmNlZDI4ZS04ZGRiLTQ1NTEtOTFjYS1mYTIyZjM4NzU3NjEiLDE2NDA2ODQ2MjE5MTMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

ή   https://www.skroutz.gr/s/14158548/Be-Quiet-System-Power-9-600W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

Δημοσ.

Μόλις είδα το PSU και είναι αυτό
https://www.skroutz.gr/s/21155478/Supercase-DR8500BTX-500W-Full-Wired.html

17ευρώ 500W δικαιολογεί τα προβλήματα που έχω
Την παραγγελία την έχω κάνει με τα παραπάνω προϊόντα, σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλά για κάρτα γραφικών δεν το βλέπω ακόμα στο άμεσο μέλλον με τις τιμές που παίζουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπορείς να ξεφορτωθείς μητρική και επεξεργαστή μπορείς να πάρεις Ι5 11600Κ με Β560 όπου θα σου δώσουν υπερδιπλάσια FPS στα παιχνίδια χωρίς φορματ και όλα τα άλλα κοινά. 

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...