Tempor Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Χαιρετώ. Αυτο ειναι το setup μου. Κεντρικο router που εχει το ιντερνέτ -> εθερνετ καλωδιο που παει σε παλαιο router. Εχω κλεισει το dhcp και παιρνω απο εκει ιντερνέτ ειτε απο τις θυρες του ειτε απο το wifi του -> εθερνετ καλωδιο απο το παλαιο raouter σε raspberry pi 4 που εχει samba server -> Με τον υπολογιστη μου συνδεομαι στο παλαιο router ειτε με καλωδιο ειτε wifi και μπαινω στο samba server. Ομως οι ταχυτητες ειναι του internet δηλαδh αργες και μου γονατιζει το internet γενικως. Τι πρεπει να κανω για να γινεται η επικοινωνια με το σαμπα μεσω τοπικου δικτυο αλλα κρατωντας την ιδια συνδεσμολογια;
8eios Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Το πιο πιθανό είναι οι ταχύτητες να είναι χαμηλές λόγω δικτύου ή περιορισμένων δυνατοτήτων του raspberry, παρά να έχεις πρόσβαση μέσω ίντερνετ όπως λες.
eliasbats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Πρώτα θα δοκίμαζα τον υπολογιστή απευθείας συνδεδεμένο με το RPi για να δω τι ψάρια πιάνει... Αν πιάνει καλες ταχύτητες, μετά θα υποπτευομουν το παλιό ρούτερ. Πολλά από αυτά τα παλιά ενδεχομένως να μην έχουν dedicated switching chip και όταν κάνουν switching επηρεάζεται και η απόδοση όλου του ρούτερ/switch (άρα και η ταχύτητα του ίντερνετ). Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει το switching να γίνει offloaded σε ένα hardware switch όπου θα συνδεθεί και ο παλιός ρούτερ και ίσως και ο καινούριος κατά προτίμηση, δηλαδή τo switch στη μέση και πάνω του οι 2 ρουτερς (LAN ports), το PC, και το RPi. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα