cheaptech Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένας ενισχυτής μάρκας Kenwood και μοντέλο ka 405.το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι το αριστερό ηχείο του άλλοτε παίζει και άλλοτε σταματά,εάν αυξήσω την ένταση ξανά παίζει.τι μπορεί να είναι; Μόλις τώρα, cheaptech είπε Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένας ενισχυτής μάρκας Kenwood και μοντέλο ka 405.το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι το αριστερό ηχείο του άλλοτε παίζει και άλλοτε σταματά,εάν αυξήσω την ένταση ξανά παίζει.τι μπορεί να είναι;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Πιθανότατα το πρόβλημα εντοπίζεται στο αριστερό κανάλι του ενισχυτή σου. Θα μπορούσε να οφείλεται όμως και στο crossover του αριστερού ηχείου. Για να σιγουρευτείς μπορείς να απομονώσεις το πρόβλημα ως εξής: Αφού σβήσεις τον ενισχυτή, αλλάζεις προσεκτικά τα καλώδια Left και Right μεταξύ τους, στην πίσω πλευρά του ενισχυτή. Αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος τι εννοώ, μην κάνεις τπτ και ζήτα διευκρινήσεις εδώ. Τα ηχεία δεν τα μετακινείς καθόλου. Αν το πρόβλημα παραμείνει στο αριστερό ηχείο, η βλάβη είναι στο crossover του αριστερού ηχείου. Αν το πρόβλημα περάσει στο δεξί ηχείο, τότε η βλάβη είνα στο αριστερό κανάλι του ενισχυτή. 1
grandp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα φίλε μου. Αφού κανείς τα παραπάνω καλό θα ήταν να κάνεις και έναν καθαρισμό και έλεγχο του ενισχυτή . Οι διακοπές στο ένα ηχείο μπορεί να οφείλονται σε σκόνη- ρύπους σε κάποιο κουμπί ή σε κάποιο πυκνωτή ή τέλος σε μια κόλληση.
ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Αγαπητέ φίλε καλησπέρα, Ο ενισχυτης είμαι καλός και θεωρώ ότι αξίζει να τον επισκευασεις. Το προβλημα του όπως το περιγραφεις είναι το ρελε εξόδου των ηχειων έχουν καρβουνιασει οι επαφές του και κάνει τις διακοπες. Αν πιανουν τα χέρια σου άνοιξε τον είναι και λίγο παραξενη η δόμηση σε αυτόν, το ρελε βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τους 2 μεγάλους πυκνωτες τροφοδοσίας αλλά η πλακετα ειναι τοποθετημένη ανάποδα πρεπει να την αφαιρέσεις για να έχεις προσβαση. Ξεκολλάς το ρελε το αντικαθιστάς η αν τα καταφέρεις ανοίγεις προσεκτικα το ρελε καθαρίζεις τις επαφές με ψιλό γυαλόχαρτο και το βάζεις στη θέση του. Πριν κανεις όμως οτιδήποτε θα καθαρίσεις το balance και volume ποντεσιετρα με καθαριστικό επαφών όχι με vd 40 και αν συνεχίζουν οι διακοπές τότε το έχει θέμα το ρελε. Μακροσκελής η απάντηση αλλά πιστευω να βοηθήσει. Τέλος αν και δεν ξέρω μέχρι που φτάνουν οι γνώσεις σου καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις όλους τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτές θα παρει ζωή ο ενισχυτης σου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα