Προς το περιεχόμενο

Επικερδές επάγγελμα στην εποχή της κρίσης .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους , βάση όλης αυτής της αύξησης των τιμών και σε τρόφιμα , καφέδες ,διόδια , καύσιμα κτλπ , τι είδος επιχειρήσης θα ήταν κερδοφόρα αυτούς τους καιρούς που διανύουμε ;; Κάτι σε πρωτογενή τομέα ( ρόδι , aloe Vera )που το έχω παραμελήσει σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ήταν εύστοχο αυτό τον καιρό . Επίσης πως σχολιάζετε αυτήν την ακρίβεια στην χώρας μας , δεδομένου ότι εμείς σε σχέση αλλες χώρες του εξωτερικού που εκεί μπορεί να έχουν ακριβινει τα Πράγματα δεν έχουμε υπερπληθυσμό, έχουμε υπογεννητικότητα. 

Επεξ/σία από savageharis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, savageharis είπε

Καλησπέρα σε όλους , βάση όλης αυτής της αύξησης των τιμών και σε τρόφιμα , καφέδες ,διόδια , καύσιμα κτλπ , τι είδος επιχειρήσης θα ήταν κερδοφόρα αυτούς τους καιρούς που διανύουμε ;; Κάτι σε πρωτογενή τομέα ( ρόδι , aloe Vera )που το έχω παραμελήσει σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ήταν εύστοχο αυτό τον καιρό . Επίσης πως σχολιάζετε αυτήν την ακρίβεια στην χώρας μας , δεδομένου ότι εμείς σε σχέση αλλες χώρες του εξωτερικού που εκεί μπορεί να έχουν ακριβινει τα Πράγματα δεν έχουμε υπερπληθυσμό, έχουμε υπογεννητικότητα. 

Καφές? Σνακ ίσως?

7 λεπτά πριν, pi314 είπε

Καφές? Σνακ ίσως?

Ελλάδα, η χώρα που βαριά βιομηχανία θεωρείται ο τουρισμός, ο καφές, το γρηγορο φαγητο, οι φούρνοι και τα νυχαδικα.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"τι είδος επιχείρησης θα ήταν κερδοφόρο αυτό το καιρό"

Δε δουλεύει έτσι, όλες οι αγορές είναι κερδοφόρες αλλιώς δεν θα υπήρχαν, οπότε ποια είναι τα πραγματικά ερωτήματα?

Έχεις τις δεξιότητες/γνώσεις/λεφτά/εμπειρία για να είσαι μέρος μίας αγοράς? 

Αγαπάς αρκετά το προιόν που πουλάς και τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνείς?

Είσαι ικανός να προσπαθήσεις έως τέλους και να μη τα παρατήσεις ποτέ έως η επιχείρηση να δουλέψει?

Τα παραπάνω είναι τα μόνα που έχουν νόημα όταν είσαι έξω από την αγορά, τα υπόλοιπα γίνονται μέσα σε αυτή.

Το τι είναι κερδοφόρο είναι ερώτημα αυτών οι οποίοι ήδη επιχειρούν και όχι αυτών που είναι απέξω και κυρίως έχει σχέση με το πως θα αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού για να ανέβουν βαθμίδες στην αγορά και να πουλήσουν περισσότερο. Δεν υπάρχει κλάδος στον οποίο μπορείς να μπεις και να βγάλεις άπειρα λεφτά περπατώντας χωρίς μεγάλη προσπάθεια, σε έχουν ήδη προλάβει άλλοι και έχουν περισσότερη εμπειρία από εσένα και λεφτά.

Άρα τι μπορείς να κάνεις? το θέμα είναι να μπορείς να επιβιώσεις μέσα στην αγορά για αρκετό διάστημα μέχρι να δεις πως μπορείς να ξεχωρίσεις και με βάση το μέγεθος σου να πετύχεις τους στόχους σου. Οι τρομερές ιδέες που βλέπεις, τα startups, καινοτομίες κτλ προέρχονται από ανθρώπους που ήταν για καιρό παίκτες μίας αγοράς ή έστω είχαν τρομερή υποδομή σε κάποιο κλάδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που έτσι ξαφνικά είπε ότι το τάδε έχει μεγάλη ζήτηση, να μπήκε και να εξαργύρωσε άπειρα λεφτά, από τη δική μου εμπειρία είναι πολύ πιο πολύπλοκο από αυτό, η ζήτηση είναι θέμα του κλάδου και όχι ένα γενικό και αόριστο θέμα, πρέπει να ξέρεις το κλάδο για να ξέρεις τι έχει ζήτηση και επιλύει περισσότερα προβλήματα. Επιχειρώ για χρόνια και ακόμη μαθαίνω πράγματα που ούτε μπορούσα να φανταστώ ποτέ και μοιάζανε απίθανα στη θεωρία. Στο επιχειρείν είναι καλύτερα να δρας και μετά να σκέφτεσαι, η σκέψη χωρίς πράξη οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

Επεξ/σία από aizensama24

5 ώρες πριν, merkon είπε

Ελλάδα, η χώρα που βαριά βιομηχανία θεωρείται ο τουρισμός, ο καφές, το γρηγορο φαγητο, οι φούρνοι και τα νυχαδικα.

Τα βλέπω αυτά καθημερινά γύρω μου , κάτι εκτός απο αυτά ;;

5 ώρες πριν, savageharis είπε

Οτιδήποτε έχει σχέση με τεχνολογία. Cyber security, data analyst, digital marketing, developer, DevOps, Network engineer, SysAdmin κλπ κλπ κλπ. 
Αλλά πρέπει να διαβάζεις συνέχεια για να είσαι ανταγωνιστικός. 

• Like 1

42 λεπτά πριν, savageharis είπε

Τα βλέπω αυτά καθημερινά γύρω μου , κάτι εκτός απο αυτά ;;

Νομίζω πως δεν επιασες το ύφος του μηνύματος μου.

Για να μην είμαι και off topic βέβαια, αν καταφέρεις να βρεις ένα επικερδες επάγγελμα στην εποχή της κρισης στην Ελλάδα, πες το μας και εμάς μπας και γυρίσουμε από τα ξένα με το καλό κάποτε.

• Like 1

"Επικερδές επάγγελμα στην εποχή της κρίσης"...

Όλα τα επαγγέλματα μεμονωμένα μπορεί να είναι επικερδή. Το θέμα είναι αν στην περίπτωσή σου θα είναι επικερδές. Επίσης πολλά επαγγέλματα θέλουν σπουδές. Ότι πιο επικερδές εδώ και 2 χρόνια ήταν τα μοριακά τεστ για covid. To εμπόριο τέτοιων ειδών επίσης πήρε τα πάνω του. Οι μάσκες, τα γάντια κτλ ακρίβυναν φοβερά, αυτό το χρήμα κάπου μαζεύτηκε. Τώρα για τον πρωτογενή τομέα τι να σου πω, δεν νομίζω ότι θα είναι επικερδές το να ασχοληθείς με αυτόν. Τράβα φτιάξε καμία αλοή :P

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Damianus είπε

εδω εχω αναφερει αρκετους. 

Το 2-14 δε χρειάζεται σε κάτι, όποιος θέλει λεφτά από το διαδίκτυο ας κοιτάξει μόνο για το 1 αλλά να μη μείνει μόνο σε αυτά τα 2 marketplaces αλλά να γραφτεί παντού, σε όλα τα classifieds που υπάρχουν, ακόμη και στο google local με δικό του site από google sites. Για όλα τα υπόλοιπα, η πλειοψηφία δε πρόκειται να βγάλει άκρη για το πως εφαρμόζονται αλλά και να βγάλει είναι πολύ πιθανό να μην της βγει πουθενά γιατί δε πρόκειται για κανονικά προβλέψιμα επιχειρηματικά μοντέλα που οδηγούν σε καλό και εξασφαλισμένο εισόδημα. Εγώ είμαι full time reseller πλέον (dropshipping/dropserving) και όχι δε χρησιμοποιώ το aliexpress για supplier, θα έλεγα πως είναι μία κανονική ολοήμερη δουλειά τύπου customer service/marketing αλλά δε πιστεύω ότι είναι για τη πλειοψηφία, εγώ τυγχάνει να έχω πολύ ανταγωνιστικά προιόντα και service και μου είναι εύκολο να πουλάω άπειρα προιόντα, δεν είναι πολύ κακή ιδέα αλλά δε ξέρω πόσο προσβάσιμος είναι ο χώρος για τη μάζα, πρέπει να πουλάς τεράστια ποσότητα προιόντων που να παραδίδονται γρήγορα και να αγοράζονται άρα να είναι δημοφιλή, δεν είναι τόσο εύκολο με φυσικά προιόντα αυτό, θέλει περισσότερες γνώσεις όλο αυτό. Ο κλάδος των δεξιοτήτων είναι καλύτερος και πιο σίγουρος για κάποιον καινούργιο στο marketing.

Κάτι τελευταίο, οι υπηρεσίες marketing που ανέφερες είναι κανονικές δουλειές που πληρώνονται με μισθό, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας τότε πληρώνονται με την ώρα/project, δε κολλάει πουθενά το commision, δεν είναι κάτι το αναγκαίο.

Επεξ/σία από aizensama24

Σημασια εχει τι ξερεις να κανεις εσυ,και ποσο καλα μπορεις να το κανεις.Τα χρονια που περασαν γεμισαμε απο αεριτζηδες,<επιχειρηματιες>,κερδοσκοπους ,τυπους που ανοιγαν μαγαζια χωρις καμια ερευνα αγορας ,ασφαλιστες και συμβουλους.Το μονο καλο της κρισης ειναι οτι η αγορα ξεσκαρταρησε απο τους απιθανους αλλα δυστυχως μαζι με αυτους χαθηκαν και οι πιο αδυναμοι σωστοι.Ποιοι δουλευουν καλα σημερα?Τεχνιτες συνειδητοι και επαγγελματιες που σεβοντε τον πελατη.Εμποροι που δεν ειναι της αρπαχτης.Επιστημονες που επενδυσαν σε επιπεδο σπουδων.Οι απαντησεις σε στυλ ανοιξε φαγαδικο η καφε δεν βλεπω να ειναι βιωσιμες.Μονο στον δρομο που μενω και δεν εχει καταστηματα υπαρχουν σε ενα χιλιομετρο 5 μικροκαφε.Πανω απο 6 μηνες ζωη δεν τα βλεπω.Κατσε και δες τι ξερεις να κανεις και καντο σωστα χωρις κερδοσκοπια,εαν δεν ξερεις να κανεις τιποτα μαθε οπου μπορεις (σχολες,ΟΑΕΔ,μαθητεια)Πλεον πρεπει να μαθουμε να δουλευουμε και οχι να δουλευουμε τους αλλους

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1

ξεκινα μια σταρταπ οπου ταχα θα φτιαξεις ενα σουπερ ντούπερ προιον, μαζεψε βραβεια και χρηματοδοτήσεις και λίγο πριν σε καταλάβουν αλλαξε ονομα, παρε τα λεφτά και φυγε στη Βραζιλία

• Confused 1

Σε όλες αυτές τις δουλειές που αναφέρθηκαν ..δυστυχώς είναι της κατηγορίας υπαλλήλου....αντε βαριά βαριά 1 γραφειακι.

Για να βγάλεις λεφτά χρειάζεσαι μια ιδέα που ή θα είναι κάτι καινούργιο ή θα είναι κάτι ριζοσπαστικό σε παρουσίαση ...όπως να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επειδή ξεκίνησες με το φαγητό ....το λογικό είναι το φαγητό θα συνεχίζει να "ανεβαίνει" ... ειδικά κάτι ποιοτικό όπως το ρόδι αλλά το θέμα είναι αν στην κοινωνία των επόμενων χρόνων θα βρείς το αγοραστικό κοινό που θα "σπαταλήσει" π.χ 5€ για 1 μπουκαλάκι χυμό 500ml ρόδι ...ενώ θα αγοράζει "ζαχαρόνερο" με 1€...δυστυχώς εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα σε ότιδήποτε κάνεις και ειδικά σε κάτι που έχεις ποιότητα απο την μια μεριά της ζυγαριάς και τιμή απο την άλλη

• Like 2

οσο απιστευτο και εαν ακουγεται ακομα και απο κατι περιεργο μπορεις να βγαλεις λεφτα. Ξερω ατομο το οποιο ειναι μισος νορβηγος απο την μητερα του , αυτος στην νορβηγια ειχαν μια μαρκα σομπας η οποια ηταν αρκετα καλη και ζεσταινε αρκετα, οταν ηρθε κυπρο μονιμα ειδε οτι δεν ειχε θερμαστρες αυτου του τυπου και εφερε αρχικα σε συμφωνια με τνη εταιρεια κατασκευης τους καμια 20αρια , τις πουλησε μονος του με διαφημισεις κλπ τον επομενο χρονο εφερε αλλες 20 και πλεον εχει παρει ενα βαν και 2 υπαλληλους και κανει διανομη σε καταστηματα πωλησης σομπες τις εταιριας που εφερε ,δεν εβγαλε τα τρελλα λεφτα αλλα με ενα κεφαλαιο  10.000 αρχικα εκανε μια εταιρεια και εδω και 5 χρονια ειναι κυριος του εαυτου του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...