Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη RAM σε netbook

Mporeis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας, έχω το λάπτοπ TurboX flynote 3 το οποίο έχει έναν Intel Celeron N3350 1.10Ghz, 4GB ram, 64GB αποθηκευτικό χώρο και του έχω βάλει κι έναν ssd 240GB. Επίσης το έχω αναβαθμίσει σε windows 11.Θέλω να του αλλάξω ram από  να το πάω στα 6 ή στα 8 (ο τύπος ραμ είναι ddr3)  .Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι ραμ είναι κολλημένες στην μητρική. Στο task manager (βλ εικόνα) λέει ότι χρησιμοποιούνται οι 2 από τις 3 υποδοχές και πως η κάθε μια έχει 2GB. Θα μπορούσα να προσθέσω άλλα 2GB στην τρίτη? Ξέρω ότι εφόσον είναι κολλημένες δεν μπορώ να τις αλλάξω εγώ, οπότε βρήκα αυτό   https://www.plaisio.gr/plaisio-support/egkatastasi-epideiksi-i-i/anavathmisi-hardware_2813408 στο Πλαίσιο (μιας και το λάπτοπ το αγόρασα από το πλαίσιο)Τι λέτε συμφέρει να το κάνω?

screenshot task manager.png

Επεξ/σία από Mporeis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν οι μνήμες είναι κολλημένες στη μητρική όπως λες, απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις αναβάθμιση.

Από την άλλη, βάσει αυτού που ποστάρεις, ενδέχεται να έχεις ένα ελεύθερο slot για μνήμη. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να βεβαιωθείς είναι να το ανοίξεις.

2 ώρες πριν, ventalias είπε

Αν οι μνήμες είναι κολλημένες στη μητρική όπως λες, απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις αναβάθμιση.

Από την άλλη, βάσει αυτού που ποστάρεις, ενδέχεται να έχεις ένα ελεύθερο slot για μνήμη. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να βεβαιωθείς είναι να το ανοίξεις.

Δεν μπορώ να το πάω στο πλαίσιο να μου την αλλάξουν?

οχι η κολλημενη μνημη δεν αλλαζει...

κατεβασε το cpu z και δες κ απο εκει αν δινει ελευθερο slot, ισως τα windows λενε οτι να ναι..

Μη περιμενεις παντως να αλλαξουν πολλα, οτι κ να κανεις θα τρώει botlleneck στο cpu

• Like 1

αυτο που εχεις ειναι ενα ειδος Ταμπλετ μεταμφιεσμένο σε Λαπτοπ.

απο hardware το μονο που μπορεις να Προσθέσεις ειναι μονο ενα hdd/ssd.

Που απο τη διαβασα το εχεις κανει.

η μητρικη μεσα ειναι σχεδον ομοιο με τα Ταμπλετ

• Like 1

Οκ σας ευχαριστώ πολύ όλους 

11 ώρες πριν, kremenarasi είπε

αυτο που εχεις ειναι ενα ειδος Ταμπλετ μεταμφιεσμένο σε Λαπτοπ.

απο hardware το μονο που μπορεις να Προσθέσεις ειναι μονο ενα hdd/ssd.

Που απο τη διαβασα το εχεις κανει.

η μητρικη μεσα ειναι σχεδον ομοιο με τα Ταμπλετ

Το ξέρω, το έχω ανοίξει αλλά ρωτάω αν μπορώ να το πάω στο πλαίσιο να μου την αλλάξει

23 λεπτά πριν, Mporeis είπε

Οκ σας ευχαριστώ πολύ όλους 

Το ξέρω, το έχω ανοίξει αλλά ρωτάω αν μπορώ να το πάω στο πλαίσιο να μου την αλλάξει

Δεν γίνονται αυτά.

Στις 27/12/2021 στις 8:47 ΠΜ, Mporeis είπε

Γειά σας, έχω το λάπτοπ TurboX flynote 3 το οποίο έχει έναν Intel Celeron N3350 1.10Ghz, 4GB ram, 64GB αποθηκευτικό χώρο και του έχω βάλει κι έναν ssd 240GB. Επίσης το έχω αναβαθμίσει σε windows 11.Θέλω να του αλλάξω ram από  να το πάω στα 6 ή στα 8 (ο τύπος ραμ είναι ddr3)  .Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι ραμ είναι κολλημένες στην μητρική. Στο task manager (βλ εικόνα) λέει ότι χρησιμοποιούνται οι 2 από τις 3 υποδοχές και πως η κάθε μια έχει 2GB. Θα μπορούσα να προσθέσω άλλα 2GB στην τρίτη? Ξέρω ότι εφόσον είναι κολλημένες δεν μπορώ να τις αλλάξω εγώ, οπότε βρήκα αυτό   https://www.plaisio.gr/plaisio-support/egkatastasi-epideiksi-i-i/anavathmisi-hardware_2813408 στο Πλαίσιο (μιας και το λάπτοπ το αγόρασα από το πλαίσιο)Τι λέτε συμφέρει να το κάνω?

screenshot task manager.png

Μην μπεις στον κόπο κάν.

Εγώ είχα αυτό εδώ https://www.germanos.gr/product/laptops-peripherals/laptops/laptops-14-14.9-inches/quest-laptop-slimbook-plus-v-14.1-fhd-ips/intel-celeron-n3350/4gb/-64gb/windows-10-pro/?productId=20398872&fname=&fvalue= και μου έλεγε ότι είχα μια slot κενή.

Με αποτέλεσμα να το ανοίξω και να μην βρω τίποτα μέσα.

Βέβαια τα 4gb που είχε ήταν κολλημένα.

Τώρα θα μου πεις γιατί έλεγε μία κενή slot......αυτό δεν το γνωρίζω ,αν και μου πέρασε από το μυαλό μπας και υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο με όντος κενή θέση.

Πάντως κινέζικα είναι και τα προωθούν σαν δικά τους.

Αυτά που είπε ο @kremenarasi είναι σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...