Προς το περιεχόμενο

Κωδικός BIOS, πως ανοίγει pc χωρίς κωδικό

PeterAlev

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Δεν ξέρω αν αντιτίθεται σε κάποιο κανόνα η ερώτηση, αν ναι ας κλείσει η ερώτηση.

Εχω ένα λαπτοπ HP του 2000 (HP Omnibook xe3) με win98. Το έβαλα σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια και μου ζητά με το που ανοίγει κωδικό για το BIOS, δεν μπορώ να πατήσω ούτε κάποιο F ούτε να μπω ως Admin τίποτα και φυσικά δεν θυμάμαι τον κωδικό...

Υπάρχει τρόπος να το κάνω bypass? Και να ανοίξουν τα windows? Διάβασα ότι αν βγάλεις μια μικρή μπαταρία στο motherboard το διορθώνει αλλά σε κάποια site λέει ότι το συγκεκριμένο δεν έχει, και επίσης δεν θέλω να πάρω το ρίσκο να το ανοίξω τόσο πολύ...

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα καλοδεχούμενη, ευχαριστώ εκ τον προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, PeterAlev είπε

το συγκεκριμένο δεν έχει,

Δεν μπορεί να μην έχει. Χρειάζεται για να κρατά τις ρυθμίσεις του bios, αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν θα έπρεπε να έχει αποφορτιστεί, άρα να μην ζητά κωδικό;

• Like 1
  • Thanks 1

Έχω διαβάσει και τις δυο οπτικές (και ότι έχει και δεν έχει) στις περιπτώσεις που λένε έχει αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί / ανοιχτεί, ουσιαστικά ανοίγεις 2-4 βίδες κάτω και μετά από πάνω βγαίνει πληκτρολόγιο..σκληρός...και νομίζω δισκέτα / σιντι και μετά βλέπεις το motherboard. Βρήκα το manual και ένα βίντεο αλλά δεν έχω τόσο γνώση για τέτοια επέμβαση..το πιο πιθανό είναι να κάνω κάποια ζημιά. 

Πραγματι δεν ξέρω πως έχει κράτηση τις οποίες ρυθμίσεις / κωδικούς και θέλω να αποφύγω να το ανοίξω (ούτε αξίζει να δώσω λεφτά σε κάποιον να το κάνει) όποτε γιαυτο θέλω να δω αν υπάρχει πιο «λογικός» τρόπος.

• Like 1

21 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν μπορεί να μην έχει. Χρειάζεται για να κρατά τις ρυθμίσεις του bios, αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν θα έπρεπε να έχει αποφορτιστεί, άρα να μην ζητά κωδικό;

13 λεπτά πριν, PeterAlev είπε

Έχω διαβάσει και τις δυο οπτικές (και ότι έχει και δεν έχει) στις περιπτώσεις που λένε έχει αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί / ανοιχτεί, ουσιαστικά ανοίγεις 2-4 βίδες κάτω και μετά από πάνω βγαίνει πληκτρολόγιο..σκληρός...και νομίζω δισκέτα / σιντι και μετά βλέπεις το motherboard. Βρήκα το manual και ένα βίντεο αλλά δεν έχω τόσο γνώση για τέτοια επέμβαση..το πιο πιθανό είναι να κάνω κάποια ζημιά.

Άλλο πόσο δύσκολο είναι να βγει και άλλο αν έχει μπαταρία πάνω. Αυτά τα σκεφτόμαστε πριν βάλουμε κωδικό. Ο μόνος τρόπος να βγει ο κωδικός αν δεν τον θυμόμαστε, είναι να βγεί η μπαταρία.

Στο πώς κράτησε τον κωδικό τόσο καιρό τώρα, όσο έχει άλλη παροχή ο υπολογιστής η μπαταριούλα του BIOS επαναφορτίζεται από την άλλη παροχή (π.χ. τη μεγάλη μπαταρία) και φθείρεται πολύ αργά. Αν αφέθηκε στην άκρη φουλ φορτισμένο, όπως είναι το σωστό και έγινε και καναδυο φορές προσπάθεια να ανοίξει το laptop με το φορτιστή πάνω μέσα σε αυτή τη δεκαπενταετία ξαναφορτίστηκαν όλα και κατάφερε να αντέξει.

Αν δε θέλετε να πληρώσετε κάποιον να το κάνει, ο μόνος άλλος λογικός τρόπος είναι να αφαιρέσετε τη μεγάλη μπαταρία και να περιμένετε. Χωρίς άλλη παροχή, οι εσωτερικές μπαταριούλες συνήθως κρατάνε 3μήνες με 5 χρόνια αναλόγως ποιότητας και κατάστασης. Η δικιά σας προβλέπεται από τις ζόρικες. Μια φορά το χρόνο θα τσέκαρα και πολύ που λέω.

• Thanks 2

Η λογική λέει πως έχει (απλά πέτυχα 3-4 σχόλια που έλεγαν πως δεν έχει και αυτό με προβλημάτισε)..δεν θυμάμαι καθόλου να του είχα κωδικό αλλά έχουν περάσει και τόσα χρόνια. Είναι ένας υπολογιστής αναμνήσεων όποτε δεν με βιάζει να ανοίξει.

Ευχαριστώ πολύ για τος πληροφορίες, πολύ χρήσιμες. Αφήνοντας το στην άκρη, χωρίς την κύρια μπαταρία, όταν προσπαθήσω μετά από Χ χρόνια να το ανοίξω, θα πρέπει χωρίς μπαταρία μόνο με φορτιστή; 

Ουσιαστικά δεν θέλω ένα μελλοντικό άνοιγμα να ξανά φορτίσει την μπαταρία του motherboard, όποτε πως το ανοίγουμε; Ή θα έχει αποφορτιστεί πλήρως ( η του motherboard μπαταρία) οπότε δεν θα επηρεαστεί από το άνοιγμα είτε με φορτιστή είτε μπαταρία;

ευχαριστω και πάλι 

35 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Μια φορά το χρόνο θα τσέκαρα και πολύ που λέω.

Ναι, μαλακία πέταξα. Δεν είμαι τόσο πρακτικά εξοικιωμένος με τη μέθοδο που πρότεινα και μπερδεύτηκα 😄. Θα το άφηνα όσο άντεχα περισσότερο. Πάνω από πενταετία τότε. Καλύτερα να μην το ανοίξετε. Είναι pentium III. Έτσι εξηγείται πως κρατιέται τόσο καλά η μεγάλη του μπαταρία, τα pentium III ήταν ελάχιστα watt. Τώρα, δε θεωρείται σπάνιο ή αντίκα, αλλά σε δυο τρεις δεκαετίες μπορεί και να είναι και να πιάνει λεφτά.

• Like 1

Ευχαριστώ και πάλι, θα το ξεχάσω σε κάποιο συρτάρι και θα δούμε μετά από καιρό..αλλιώς αν βρεθεί χρονος απλά θα κάνουμε επέμβαση με κάποιο κατσαβίδι! 
 Είναι ένας πολύ ωραίος υπολογιστής που μου έβγαλε πολύ δουλειά για πολλά χρόνια, ένα αρκετά ακριβό μηχάνημα το 2000. Έχει και ένα ωραίο χαρακτηριστικό να παίζει πχ σιντι μουσικής, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει όλος ο υπολογιστής.

Καλη συνέχεια 

• Like 1
  • Thanks 1

Ένα αρκετά αξιόπιστο μηχάνημα, είχε ένα θέμα στην οθόνη με τα χρόνια χρήσης αλλά γενικά ωραίο, ήταν το τελευταίο της σειράς omnibook πριν από την εξαγορά της Compaq. Μου άρεσαν τα κουμπιά συντομεύσεις, το γενικά γρήγορο ξεκίνημα και ότι έπαιζε σιντι χωρίς να ανοίγει..!

εννοείται το κρατάς για συλλεκτικό πάντα

κάποια στιγμή τα τελευταία χρόνια είχα πελάτη που είχε κάτι αντίστοιχο και ήθελε επισκευή και έμεινα βλάκας όταν πήρα απάντηση ότι το ήθελε για κανονική χρήση..

για κάνα παιχνιδάκι σε dos μάλιστα

Λοιπόν! Βρήκα το χρόνο σήμερα και το άνοιξα, έβγαλα και το σκληρό και τον επεξεργαστή / ανεμιστηράκι ετς. 

Στα καλά νέα είναι ότι το ξανα έκλεισα και δουλεύει / ανοίγει όπως ήταν άρα δεν το χάλασα από την επέμβαση!!!

Το πρόβλημα είναι ότι από αυτά που είδα δεν βρήκα πουθενά την μπαταρία που περίμενα να βρω ώστε να κάνω reset. Δεν το έβγαλα φωτό ανοιχτό αλλά ουσιαστικά αυτό που έβλεπα είναι ότι έχει η φωτό πιο κάτω.

Καμιά ιδέα για το που μπορεί να κρύβεται ή έστω καμία κατεύθυνση;;!

Επίσης αν βοηθά, αυτό το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα το εσωτερικό του, είναι ακριβώς ότι είδα και γώ, το μόνο που δεν αφαίρεσα είναι το πλαστικό γύρω από το ποντίκι.

EF136516-78C7-4D39-88BA-2C7152280A0C.jpeg

1 ώρα πριν, PeterAlev είπε

Δεν το έβγαλα φωτό ανοιχτό αλλά ουσιαστικά αυτό που έβλεπα είναι ότι έχει η φωτό πιο κάτω.

EF136516-78C7-4D39-88BA-2C7152280A0C.jpeg

H πίσω μεριά τι έχει;

• Thanks 1

Ευχαριστώ και τους δυο σας, δυστυχώς (όπως φοβόμουν) είναι στην κάτω πλευρά του motherboard το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να βγει για να αποκτήσεις πρόσβαση....πιο δύσκολο δεν μπορούσε να γίνει. 
 Αν πράγματι είναι σε αυτό το κίτρινο νάιλον (που από ότι διάβασα εκεί είναι) αυτό βρίσκεται στην κάτω πλευρά...άρα μάλλον πρέπει να βγει και το σιντι πλειερ και το φλοπι ετς ώστε να αποκτήσω πρόσβαση.

Θα το ξαναδώ, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες!

• Thanks 1

Δυστυχώς, και να βγάλεις τη μπαταρία, ΔΕΝ θα σβήσει ο κωδικός admin bios.

μέχρι πριν 2-3 χρόνια θα επικοινωνούσες με την ΗΡ και θα σου έστελναν αρχείο smc.bin κ θα το ξεκλείδωνες. Πλέον όχι, μόνο με πληρωμή, και για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αξίζει.

αν πατήσεις το ESC αρχή αρχή, ίιισως σου βγάλει boot επιλογές, δηλ να επιλέξεις boot device (f9), να επιλέξεις να μπεις στο bios (f10) όπου απλά θα δεις ρυθμίσεις, να boot-άρεις από PXE δίκτυο, (f12?) κλπ κλπ

έτσι αν θες να βγάλεις τα win98 ίιιισως βάλεις...τι ΧΡ ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...