Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έχει ανοιχτεί ποτέ τέτοιο θέμα εδώ.

Μια θεία μου σχετικά μεγάλη, αρκετά δραστήρια στο fb, που δεν έχει παιδιά και κλειστό κοινωνικό κύκλο, μου πρότεινε αν θα ήθελα να με ορίσει ως διαχειριστή για τον λογαριασμό της σε περίπτωση που αυτή πεθάνει.

Η αλήθεια είναι πως σάστισα διαβάζοντας αυτό που μου είπε. Είναι πάντως μια γνωστή λειτουργία του facebook με την οποία δεν ξέρω πόσοι έχουν "νοιαστεί" ή ασχοληθεί με το θέμα, αλλά αρκετοί ασχέτως ηλικίας έχουν ορίσει κάποιον δικό τους για να διαχειρίζεται τον λογαριασμό σε περίπτωση που έρθει η ώρα....

Πάμε στο ψητό. Υπάρχει κανένας που όντως τον έχουν ορίσει διαχειριστή άλλου λογαριασμού σε περίπτωση που αποβιώσει ο χρήστης του; Τι δικαιώματα και πράγματα μπορεί να κάνει στον άλλο λογαριασμό εφόσον συμβεί ο θάνατος του χρήστη του;  Έχει πλήρη δικαιώματα σαν να ήταν ο κανονικός χρήστης; Η επιλογή του χρήστη πως γίνεται; Σε προσθέτει σε κάποια συγκεκριμένη λίστα και αν αυτός αποβιώσει ενημερώνει το fb πως επήλθε θάνατος και μετά του παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης του λογαριασμού του αποθανόντα;

Συγνώμη αν φαίνεται μακάβριο αυτό το θέμα συζήτησης. Προσωπικά δεν έχω πάρει ακόμα κάποια απόφαση. Ήξερα πως υπήρχε τέτοια λειτουργία αλλά δεν είχα ασχοληθεί καθόλου περαιτέρω με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι που ήρθε η ώρα μάλλον.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τι δικαιώματα και πράγματα μπορεί να κάνει στον άλλο λογαριασμό εφόσον συμβεί ο θάνατος του χρήστη του;  Έχει πλήρη δικαιώματα σαν να ήταν ο κανονικός χρήστης;

Δες εδώ τα δικαιώματα που αποκτά ο "υπεύθυνος λογαριασμού".

44 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Η επιλογή του χρήστη πως γίνεται;

Τον τρόπο για να επιλέξεις κάποιον τον περιγράφει εδώ.

26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και επίσης πως το ΦΒ μαθαίνει ότι πέθανε κάποιος;

Πρέπει να σταλεί το πιστοποιητικό θανάτου μέσω αυτής της φόρμας.

Επεξ/σία από pluss
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω αν έχει ανοιχτεί ποτέ τέτοιο θέμα εδώ.

Μια θεία μου σχετικά μεγάλη, αρκετά δραστήρια στο fb, που δεν έχει παιδιά και κλειστό κοινωνικό κύκλο, μου πρότεινε αν θα ήθελα να με ορίσει ως διαχειριστή για τον λογαριασμό της σε περίπτωση που αυτή πεθάνει.

Η αλήθεια είναι πως σάστισα διαβάζοντας αυτό που μου είπε. Είναι πάντως μια γνωστή λειτουργία του facebook με την οποία δεν ξέρω πόσοι έχουν "νοιαστεί" ή ασχοληθεί με το θέμα, αλλά αρκετοί ασχέτως ηλικίας έχουν ορίσει κάποιον δικό τους για να διαχειρίζεται τον λογαριασμό σε περίπτωση που έρθει η ώρα....

Πάμε στο ψητό. Υπάρχει κανένας που όντως τον έχουν ορίσει διαχειριστή άλλου λογαριασμού σε περίπτωση που αποβιώσει ο χρήστης του; Τι δικαιώματα και πράγματα μπορεί να κάνει στον άλλο λογαριασμό εφόσον συμβεί ο θάνατος του χρήστη του;  Έχει πλήρη δικαιώματα σαν να ήταν ο κανονικός χρήστης; Η επιλογή του χρήστη πως γίνεται; Σε προσθέτει σε κάποια συγκεκριμένη λίστα και αν αυτός αποβιώσει ενημερώνει το fb πως επήλθε θάνατος και μετά του παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης του λογαριασμού του αποθανόντα;

Συγνώμη αν φαίνεται μακάβριο αυτό το θέμα συζήτησης. Προσωπικά δεν έχω πάρει ακόμα κάποια απόφαση. Ήξερα πως υπήρχε τέτοια λειτουργία αλλά δεν είχα ασχοληθεί καθόλου περαιτέρω με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι που ήρθε η ώρα μάλλον.

Πες της θείας να σου δώσει καλύτερα τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο λογαριασμό της.

Είναι προτιμότερο. 🤓

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το ζήτημα είναι γιατί να ενδιαφέρει κάποιον τι θα γίνει το ΦΒ του οταν πεθάνει!

Και επίσης πως το ΦΒ μαθαίνει ότι πέθανε κάποιος;

Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από αυτό, σαν να είναι ο δικός τους κόσμος το προφίλ τους. 

Αυτό έγραψα και εγώ πριν, πως μαθαίνει το ΦΒ ότι πέθανες. 

12 ώρες πριν, pluss είπε

Πρέπει να σταλεί το πιστοποιητικό θανάτου μέσω αυτής της φόρμας.

Καλά το υπέθεσα. Μάλλον θα αρνηθώ τότε, σιγά μην κάθομαι να ζητάω πιστοποιητικά θανάτου για το ΦΒ που δεν παίζει να μου δώσουν σε θεία χωρίς έννομο συμφέρον, μόνο γονέων και συγγενών Α βαθμού. Αλλα προβλήματα δεν έχουμε.... 

• Like 2
Δημοσ.

Παλιά οι θείες άφηναν κανένα ακίνητο για κληρονομιά, τώρα μας αφήνουν το facebook :P

Αν η θεία είναι κάποια διάσημη influencer έχει μια λογική, διαφορετικά δεν βλέπω τον λόγο να αφήσει κάποιος διαχειριστή του λογαριασμού του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...