Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρω ότι αυτά τα θέματα κλειδώνονται άμεσα στο συγκεκριμένο φορουμ. Γράφω για σκοπούς ανταλλαγής εμπειριών.

Οι γονείς μου κόλλησαν πολύ πρόσφατα (την Πέμπτη ήταν θετικοί σε σελφ τεστ). Είναι και οι δύο εμβολιασμένοι, ο ένας 3 φορές. Το περνούν πολύ ελαφριά. Σήμερα βγήκε θετική και η αδερφή (επίσης εμβολιασμένη) χωρίς συμπτώματα. Η μητέρα μου είχε συνάχι και μπούκωμα από την Τρίτη. Κανένα άλλο σύμπτωμα. Νόμιζε ότι είχε κρυώσει επειδή έκανε δουλειές στη βεράντα. Ο μπαμπάς είχε ένα ξερόβηχα. Συμπτώματα κρυολογήματος δηλαδή. Εγώ τους πίεσα να κάνουν τεστ, ούτε καν το σκέφτηκαν. Ο γιατρός τους είπε ότι πολύ πιθανό έχουν τη νέα μετάλλαξη που τρέχει αυτή τη στιγμή με ταχείς ρυθμούς στην Αττική. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξήθηκαν τόσο πολύ τα κρούσματα σε μια βδομάδα στο νομό. Όπως μας είπε ο γιατρός, η όμικρον ξεπερνάει το "τοίχος" των εμβολίων στο να μην κολλήσεις, αλλά 1) είναι πολύ ελαφριά η μετάλλαξη και 2) λόγω του εμβολίου την περνάς ακόμα πιο ελαφριά.

Ενημερώνω λοιπόν ότι όσοι έχετε συμπτώματα κρυολογήματος αυτές τις μέρες, καλό είναι να αυτοεξεταστείτε και να μη θεωρήσετε ότι σίγουρα δεν έχετε κορονοιό επειδή συνήθως κάνει πυρετό ή επειδή είστε εμβολιασμένοι.

Οι γονείς μου είχαν ελάχιστες επαφές και ήταν πάντα με μάσκα. Κι όμως κόλλησαν. Πιστεύω λοιπόν ότι όντως η όμικρον είναι φουλ μεταδοτική και μέσω αυτής θα πάμε σε ανοσία αγέλης αφού θα κολλήσει ένα τεράστιο ποσοστό εμβολιασμένων και μη. Το θετικό είναι ότι νοσείς ήπια όπως έχουν πει και οι επιστήμονες με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Προσοχή και testing παίδες. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε

Γενικά ακούγονται πολλά δε θα μου κάνει εντύπωση να δω τη τρίτη 15.000 κρούσματα.

Το θέμα είναι τι εξέλιξη θα έχουν. Αν δεν καταλήγουν νοσοκομείο, νομίζω δεν θα πρέπει ούτε να σκεφτούν για λόκνταουν ούτε να πανικοβάλουν. Τα κρούσματα θα ανέβουν πολύ εφόσον κολλάνε και εμβολιασμένοι. 

Δημοσ.

Γενικά επί πανδημίας καλό είναι αι και με ελαφριά συμπτωματα να κάνουμε ένα τεστ. 

Μην ξεχνάμε ότι αυτό που εμείς περνάμε ως ελαφρύ, για κάποιον συνάνθρωπο μπορεί να ναι ολεθριο. 

Περαστικά σε όλους σας !

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...