music_lover Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Θέλουμε να συνδέσουμε στο internet ένα σύνολο συσκευών (τηλεόραση, κονσόλα, ενισχυτής, media player κτλ) που βρίσκονται σε σαλόνι, μακριά από το modem/router που βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο (απόσταση σαλόνι-δωμάτιο γύρω στα 10 μέτρα και δύο τοίχοι στο ενδιάμεσο). Σύνδεση με καλώδιο UTP δεν προβλέπεται γιατί πρέπει να περάσει μέσα από ολόκληρο το σπίτι. Οπότε είμαστε σε δίλημμα, mesh wifi ή powerline? Μιλάμε για 100άρα VSDL γραμμή. Με ποιο από τους δύο τρόπους έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε σταθερότερη σύνδεση και υψηλότερες ταχύτητες? Είμαστε μεταξύ Tp-Link Deco AV1200 ή Tp-Link Powerline AV1200 (μέγιστο budget 100 ευρώ). Thanks in advance!
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 θα προτιμουσα mesh αλλα δεν υπαρχει σαφη απαντηση.το powerline μπορει να παιξει καλα μπορει και χαλια.σιγουρα σε Mesh εχω δει καλυτερες ταχυτητες παντως. On 26/12/2021 at 19:52, music_lover said: Θέλουμε να συνδέσουμε στο internet ένα σύνολο συσκευών (τηλεόραση, κονσόλα, ενισχυτής, media player κτλ) που βρίσκονται σε σαλόνι, μακριά από το modem/router που βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο (απόσταση σαλόνι-δωμάτιο γύρω στα 10 μέτρα και δύο τοίχοι στο ενδιάμεσο). Σύνδεση με καλώδιο UTP δεν προβλέπεται γιατί πρέπει να περάσει μέσα από ολόκληρο το σπίτι. Οπότε είμαστε σε δίλημμα, mesh wifi ή powerline? Μιλάμε για 100άρα VSDL γραμμή. Με ποιο από τους δύο τρόπους έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε σταθερότερη σύνδεση και υψηλότερες ταχύτητες? Είμαστε μεταξύ Tp-Link Deco AV1200 ή Tp-Link Powerline AV1200 (μέγιστο budget 100 ευρώ). Thanks in advance! 1
music_lover Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 38 λεπτά πριν, poulinos είπε θα προτιμουσα mesh αλλα δεν υπαρχει σαφη απαντηση.το powerline μπορει να παιξει καλα μπορει και χαλια.σιγουρα σε Mesh εχω δει καλυτερες ταχυτητες παντως. Ευχαριστώ! Η απόσταση που θα έχει το ένα mesh από το άλλο είναι γύρω στα 15 μέτρα, με 1 τοίχο ανάμεσα τους σε σπίτι 95 τετραγωνικών. Στο σπίτι υπάρχει ήδη ένα παλιό powerline της tp-link (AV500) που πιάνει 50mbps σε 50άρα vdsl γραμμή (το μέγιστο δλδ, κανένα πρόβλημα με αυτό) αλλά θέλουμε να απαλλαγούμε από τα καλώδια γιατί τώρα δίνουμε internet μέσω του 2ου powerline που είναι συνδεδεμένο με την σειρά του σε ένα router και επάνω σε αυτό 5 συσκευές με καλώδιο utp. Δλδ έχουμε modem/powerline στο ένα δωμάτιο και poweline/router/5 συσκευές στο άλλο με καλώδιο δικτύου και θέλουμε να πάμε τελείως ασύρματα.
music_lover Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Τελικά εγκαταστάθηκαν 2 deco m4, ένα στο γραφείο και ένα στο σαλόνι και πλέον σε όλο το σπίτι η wireless ταχύτητα είναι στο maximum που μπορεί να δώσει η γραμμή, δλδ 50mbps, απίστευτα μηχανήματα τα Deco!
MASTER9800 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, music_lover είπε Τελικά εγκαταστάθηκαν 2 deco m4, ένα στο γραφείο και ένα στο σαλόνι και πλέον σε όλο το σπίτι η wireless ταχύτητα είναι στο maximum που μπορεί να δώσει η γραμμή, δλδ 50mbps, απίστευτα μηχανήματα τα Deco! Καλησπέρα βασικά καλή χρονια. Θέλω και εγώ να αγοράσω το συγκεκριμένο και είμαι ανάμεσα σε αυτό η στο m5. Η απορία μου είναι η εξής. Στο σπίτι τώρα δεν είναι ότι έχω νεκρές ζώνες πιάνω παντού wifi με το υπάρχον ρουτερ της εταιρίας αλλά γύρω στα 40-60mgbps σε 100αρα γραμμή ( είτε είμαι διπλα στο ρουτερ είτε στο πιο μακρινό δωμάτιο η διαφορά είναι ελάχιστη) Τώρα αυτές τις μέρες βάζω 200αρα γραμμή και είμαι περίεργος με ένα deco m5 θα κάνει την δουλειά του ; Δηλαδή να έχω γύρω στα 200 διπλα στο deco και στους υπόλοιπους χώρους 100+ ; Ρωτάω διότι με τόσα που διάβασα αυτές τις μέρες κάποιοι λένε είναι καλό κάποιοι λένε η εμβέλεια είναι μέτρια χάνεις mgbps , κάποιοι λένε πάρε όχι mesh τεχνολογία απλά ένα access point και έχω μπερδευτεί. Πάντως όσοι έβαλαν deco είπανε πως σίγουρα αυξήθηκε η εμβέλεια δηλαδή πιάνουν σε όλο το σπίτι ενώ πριν δεν έπιαναν σε νεκρές ζώνες και το δεύτερο είναι ότι σχεδόν πάντα δίνει τόσα mgbps όσα κλειδώνει ο πάροχος χωρίς σημαντικές απώλειες. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από MASTER9800
music_lover Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, MASTER9800 είπε Καλησπέρα βασικά καλή χρονια. Θέλω και εγώ να αγοράσω το συγκεκριμένο και είμαι ανάμεσα σε αυτό η στο m5. Η απορία μου είναι η εξής. Στο σπίτι τώρα δεν είναι ότι έχω νεκρές ζώνες πιάνω παντού wifi με το υπάρχον ρουτερ της εταιρίας αλλά γύρω στα 40-60mgbps σε 100αρα γραμμή ( είτε είμαι διπλα στο ρουτερ είτε στο πιο μακρινό δωμάτιο η διαφορά είναι ελάχιστη) Τώρα αυτές τις μέρες βάζω 200αρα γραμμή και είμαι περίεργος με ένα deco m5 θα κάνει την δουλειά του ; Δηλαδή να έχω γύρω στα 200 διπλα στο deco και στους υπόλοιπους χώρους 100+ ; Ρωτάω διότι με τόσα που διάβασα αυτές τις μέρες κάποιοι λένε είναι καλό κάποιοι λένε η εμβέλεια είναι μέτρια χάνεις mgbps , κάποιοι λένε πάρε όχι mesh τεχνολογία απλά ένα access point και έχω μπερδευτεί. Πάντως όσοι έβαλαν deco είπανε πως σίγουρα αυξήθηκε η εμβέλεια δηλαδή πιάνουν σε όλο το σπίτι ενώ πριν δεν έπιαναν σε νεκρές ζώνες και το δεύτερο είναι ότι σχεδόν πάντα δίνει τόσα mgbps όσα κλειδώνει ο πάροχος χωρίς σημαντικές απώλειες. Επειδή δεν έχω 100αρα γραμμή, δεν μπορώ να σου πω πως συμπεριφέρονται στα 100mbps. Διάβασα ότι ο ΟΤΕ θα μας διπλασιάσει δωρεάν την ταχύτητα αρχές του 2022 οπότε θα μάθω τι ψάρια πιάνουν με τον καιρό. Στην δική μου περίπτωση πάντως, όπου και να τοποθέτησα τα deco, μου έδωσαν το μέγιστο της γραμμής, 50mbps. Μου φάνηκε απίστευτο γιατί ακόμα και μέσα από 2 χοντρούς σχετικά τοίχους, πόρτες, κρεβάτια, καναπέδες κτλ, περνάει το μέγιστο της ταχύτητας. Πριν είχα το WiFi από το modem του παρόχου, ένα speedport entry 2i, με το οποίο μπορούσα να δω ταχύτητα 10mbps στο σαλόνι (με το modem στο γραφείο, 15 μέτρα απόσταση). Ξεφορτώθηκα και όλα τα καλώδια δικτύου και πλέον δίνω σε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα το μέγιστο της γραμμής. Δοκίμασα μέχρι και streaming μέσω Plex (από το pc που βρίσκεται στο γραφείο προς το Nvidia shield που βρίσκεται στο σαλόνι) και είδα 4k HDR ταινίες να παίζουν κρύσταλλο χωρίς καμία καθυστέρηση στο streaming και με πολυκάναλο ήχο! Και σκέψου ότι το έχω ρυθμίσει για direct streaming με την μέγιστη ποιότητα και όχι transcoding.. Ακόμα και fast forward να κάνω την ταινία, αυτή φορτώνει άμεσα, δεν πίστευα στα μάτια μου.. πριν είχα ένα av500 powerline της TP-Link (pa4020) που ναι μεν έπιανε 50mbps γραφείο-σαλόνι αλλά όταν δοκίμαζα streaming με το Plex δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το δίκτυο, ίσως όταν κάνεις streaming 4k HDR ταινίες, οι ανάγκες για bandwidth να είναι μεγαλύτερες από τα 50mbps, το μέγιστο που έπιαναν τα powerline μου. Τα καλύτερα 80 ευρώ που έχω δώσει ποτέ μου για προϊόν διαδικτύου! Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως αποδίδουν στην περίπτωση σου απλά σου δίνω μια εικόνα για την δική μου. Αν κρίνω όμως και από όσα διάβασα στο skroutz, κάνουν παπάδες. Η διαφορά M4 με Μ5 πέρα από αισθητική είναι, 100mbps περισσότερα στην 2.4ghz μπάντα (δεν την χρησιμοποίησα καθόλου γιατί όλες οι συσκευές μου είναι WiFi 5, άρα κάνω χρήση μόνο της 5ghz μπάντας) και το ότι έχουν για 3 έτη δωρεάν antivirus από την trend micro. Σε όλα τα άλλα είναι ίδια, πχ parental control, Qos κτλ κτλ. Ελπίζω να βοήθησα, καλή χρονιά! Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από music_lover
MASTER9800 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, music_lover είπε Επειδή δεν έχω 100αρα γραμμή, δεν μπορώ να σου πω πως συμπεριφέρονται στα 100mbps. Διάβασα ότι ο ΟΤΕ θα μας διπλασιάσει δωρεάν την ταχύτητα αρχές του 2022 οπότε θα μάθω τι ψάρια πιάνουν με τον καιρό. Στην δική μου περίπτωση πάντως, όπου και να τοποθέτησα τα deco, μου έδωσαν το μέγιστο της γραμμής, 50mbps. Μου φάνηκε απίστευτο γιατί ακόμα και μέσα από 2 χοντρούς σχετικά τοίχους, πόρτες, κρεβάτια, καναπέδες κτλ, περνάει το μέγιστο της ταχύτητας. Πριν είχα το WiFi από το modem του παρόχου, ένα speedport entry 2i, με το οποίο μπορούσα να δω ταχύτητα 10mbps στο σαλόνι (με το modem στο γραφείο, 15 μέτρα απόσταση). Ξεφορτώθηκα και όλα τα καλώδια δικτύου και πλέον δίνω σε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα το μέγιστο της γραμμής. Δοκίμασα μέχρι και streaming μέσω Plex (από το pc που βρίσκεται στο γραφείο προς το Nvidia shield που βρίσκεται στο σαλόνι) και είδα 4k HDR ταινίες να παίζουν κρύσταλλο χωρίς καμία καθυστέρηση στο streaming και με πολυκάναλο ήχο! Και σκέψου ότι το έχω ρυθμίσει για direct streaming με την μέγιστη ποιότητα και όχι transcoding.. Ακόμα και fast forward να κάνω την ταινία, αυτή φορτώνει άμεσα, δεν πίστευα στα μάτια μου.. πριν είχα ένα av500 powerline της TP-Link (pa4020) που ναι μεν έπιανε 50mbps γραφείο-σαλόνι αλλά όταν δοκίμαζα streaming με το Plex δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το δίκτυο, ίσως όταν κάνεις streaming 4k HDR ταινίες, οι ανάγκες για bandwidth να είναι μεγαλύτερες από τα 50mbps, το μέγιστο που έπιαναν τα powerline μου. Τα καλύτερα 80 ευρώ που έχω δώσει ποτέ μου για προϊόν διαδικτύου! Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως αποδίδουν στην περίπτωση σου απλά σου δίνω μια εικόνα για την δική μου. Αν κρίνω όμως και από όσα διάβασα στο skroutz, κάνουν παπάδες. Η διαφορά M4 με Μ5 πέρα από αισθητική είναι, 100mbps περισσότερα στην 2.4ghz μπάντα (δεν την χρησιμοποίησα καθόλου γιατί όλες οι συσκευές μου είναι WiFi 5, άρα κάνω χρήση μόνο της 5ghz μπάντας) και το ότι έχουν για 3 έτη δωρεάν antivirus από την trend micro. Σε όλα τα άλλα είναι ίδια, πχ parental control, Qos κτλ κτλ. Ελπίζω να βοήθησα, καλή χρονιά! Ευχαριστώ αγορινα μου και καλή χρονιά. Δεν ξέρω χθες μπήκα σε ένα δίλλημα μιας και τώρα πιάνω παντού σήμα στο σπίτι απλά όχι και τόσο καλό δηλαδή όπως είπα γύρω στα 40-60 mgbps σε 100 γραμμή. Και σκεφτόμουν να πάρω ένα deco ή μήπως απλά ένα καλύτερο ρουτερ με 2.4 και 5 συχνότητες. Τελικά μάλλον θα καταλήξω στο deco m5 , έτσι όπως τα λες και εσυ, και ήθελα να ρωτήσω το 50αρι που ποιανεις σε όλο το σπίτι , είναι με wifi ? , εμένα αυτό με ενδιαφέρει , με καλώδιο ξέρω αν συνδέσω συσκευή στο deco όπου και να βρίσκεται αυτό θα μου δίνει όσα κλειδώνει ο πάροχος την μέγιστη ταχύτητα.
music_lover Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, MASTER9800 είπε Ευχαριστώ αγορινα μου και καλή χρονιά. Δεν ξέρω χθες μπήκα σε ένα δίλλημα μιας και τώρα πιάνω παντού σήμα στο σπίτι απλά όχι και τόσο καλό δηλαδή όπως είπα γύρω στα 40-60 mgbps σε 100 γραμμή. Και σκεφτόμουν να πάρω ένα deco ή μήπως απλά ένα καλύτερο ρουτερ με 2.4 και 5 συχνότητες. Τελικά μάλλον θα καταλήξω στο deco m5 , έτσι όπως τα λες και εσυ, και ήθελα να ρωτήσω το 50αρι που ποιανεις σε όλο το σπίτι , είναι με wifi ? , εμένα αυτό με ενδιαφέρει , με καλώδιο ξέρω αν συνδέσω συσκευή στο deco όπου και να βρίσκεται αυτό θα μου δίνει όσα κλειδώνει ο πάροχος την μέγιστη ταχύτητα. Ναι είναι με wifi 5, στα 5ghz. Μια τηλεόραση, ένα PlayStation 5, ένα Xbox series X, ένα Nvidia shield και ένας ενισχυτής marantz, πιάνουν ασύρματα 50mbps.
MASTER9800 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, music_lover είπε Ναι είναι με wifi 5, στα 5ghz. Μια τηλεόραση, ένα PlayStation 5, ένα Xbox series X, ένα Nvidia shield και ένας ενισχυτής marantz, πιάνουν ασύρματα 50mbps. Ωραία τότε μια χαρά , λέω να πάρω ένα που θα πιάνω κοντά 5ghz κοντά στα 200 και αν είναι αργότερα παίρνω ακόμα 1 ( αν και νμζ επειδή το ρουτερ είναι στην μέση του σπιτιού και μοιράζει το ίδιο αριστερά δεξιά , δεν έχω νεκρεσ Ζώνες ακόμα και τωρα, και με ένα deco θα είμαι κομπλέ. Σε ευχαριστώ αγορινα μου
music_lover Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MASTER9800 είπε Ωραία τότε μια χαρά , λέω να πάρω ένα που θα πιάνω κοντά 5ghz κοντά στα 200 και αν είναι αργότερα παίρνω ακόμα 1 ( αν και νμζ επειδή το ρουτερ είναι στην μέση του σπιτιού και μοιράζει το ίδιο αριστερά δεξιά , δεν έχω νεκρεσ Ζώνες ακόμα και τωρα, και με ένα deco θα είμαι κομπλέ. Σε ευχαριστώ αγορινα μου Αν είναι στο κέντρο του σπιτιού τότε πιστεύω θα καλυφθείς με ένα, απλά συμφέρει οικονομικά να τα πάρεις πακέτο. 1 1
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 On 30/12/2021 at 17:17, music_lover said: Ευχαριστώ! Η απόσταση που θα έχει το ένα mesh από το άλλο είναι γύρω στα 15 μέτρα, με 1 τοίχο ανάμεσα τους σε σπίτι 95 τετραγωνικών. Στο σπίτι υπάρχει ήδη ένα παλιό powerline της tp-link (AV500) που πιάνει 50mbps σε 50άρα vdsl γραμμή (το μέγιστο δλδ, κανένα πρόβλημα με αυτό) αλλά θέλουμε να απαλλαγούμε από τα καλώδια γιατί τώρα δίνουμε internet μέσω του 2ου powerline που είναι συνδεδεμένο με την σειρά του σε ένα router και επάνω σε αυτό 5 συσκευές με καλώδιο utp. Δλδ έχουμε modem/powerline στο ένα δωμάτιο και poweline/router/5 συσκευές στο άλλο με καλώδιο δικτύου και θέλουμε να πάμε τελείως ασύρματα. 15 μετρα με ενα τοιχο αναμεσα οκ δεν ειναι κατι παραξενο.θα μπορουσες βεβαια πανω στο δευτερο mesh να βαλεις ενα Switch και να δωσεις και ενσυρματα στις συσκευες που θες. On 31/12/2021 at 20:10, music_lover said: Τελικά εγκαταστάθηκαν 2 deco m4, ένα στο γραφείο και ένα στο σαλόνι και πλέον σε όλο το σπίτι η wireless ταχύτητα είναι στο maximum που μπορεί να δώσει η γραμμή, δλδ 50mbps, απίστευτα μηχανήματα τα Deco! δες για firmware update>β.και πολυ παραπανω θα παιξουν εφοσον εχεις 5ghz. On 01/01/2022 at 01:14, MASTER9800 said: Καλησπέρα βασικά καλή χρονια. Θέλω και εγώ να αγοράσω το συγκεκριμένο και είμαι ανάμεσα σε αυτό η στο m5. Η απορία μου είναι η εξής. Στο σπίτι τώρα δεν είναι ότι έχω νεκρές ζώνες πιάνω παντού wifi με το υπάρχον ρουτερ της εταιρίας αλλά γύρω στα 40-60mgbps σε 100αρα γραμμή ( είτε είμαι διπλα στο ρουτερ είτε στο πιο μακρινό δωμάτιο η διαφορά είναι ελάχιστη) Τώρα αυτές τις μέρες βάζω 200αρα γραμμή και είμαι περίεργος με ένα deco m5 θα κάνει την δουλειά του ; Δηλαδή να έχω γύρω στα 200 διπλα στο deco και στους υπόλοιπους χώρους 100+ ; Ρωτάω διότι με τόσα που διάβασα αυτές τις μέρες κάποιοι λένε είναι καλό κάποιοι λένε η εμβέλεια είναι μέτρια χάνεις mgbps , κάποιοι λένε πάρε όχι mesh τεχνολογία απλά ένα access point και έχω μπερδευτεί. Πάντως όσοι έβαλαν deco είπανε πως σίγουρα αυξήθηκε η εμβέλεια δηλαδή πιάνουν σε όλο το σπίτι ενώ πριν δεν έπιαναν σε νεκρές ζώνες και το δεύτερο είναι ότι σχεδόν πάντα δίνει τόσα mgbps όσα κλειδώνει ο πάροχος χωρίς σημαντικές απώλειες. το mesh εχει νοημα οταν θες να καλυψεις ενα χωρο που ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ενα access point.αν εχεις ενα μικρο χωρο και το wifi σου μπορει να το καλυψει ολο μπορεις να πας απλα σε ενα ap.αν ο χωρος ειναι μεγαλος εχεις νεκρα σημεια κτλ ή εχεις χαμηλο σημα σε καποιο σημειο τοτε θες παραπανω απο ενα ap ή για μεγαλυτερη ευκολια πας σε mesh. On 01/01/2022 at 11:46, music_lover said: Επειδή δεν έχω 100αρα γραμμή, δεν μπορώ να σου πω πως συμπεριφέρονται στα 100mbps. Διάβασα ότι ο ΟΤΕ θα μας διπλασιάσει δωρεάν την ταχύτητα αρχές του 2022 οπότε θα μάθω τι ψάρια πιάνουν με τον καιρό. Στην δική μου περίπτωση πάντως, όπου και να τοποθέτησα τα deco, μου έδωσαν το μέγιστο της γραμμής, 50mbps. Μου φάνηκε απίστευτο γιατί ακόμα και μέσα από 2 χοντρούς σχετικά τοίχους, πόρτες, κρεβάτια, καναπέδες κτλ, περνάει το μέγιστο της ταχύτητας. Πριν είχα το WiFi από το modem του παρόχου, ένα speedport entry 2i, με το οποίο μπορούσα να δω ταχύτητα 10mbps στο σαλόνι (με το modem στο γραφείο, 15 μέτρα απόσταση). Ξεφορτώθηκα και όλα τα καλώδια δικτύου και πλέον δίνω σε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα το μέγιστο της γραμμής. Δοκίμασα μέχρι και streaming μέσω Plex (από το pc που βρίσκεται στο γραφείο προς το Nvidia shield που βρίσκεται στο σαλόνι) και είδα 4k HDR ταινίες να παίζουν κρύσταλλο χωρίς καμία καθυστέρηση στο streaming και με πολυκάναλο ήχο! Και σκέψου ότι το έχω ρυθμίσει για direct streaming με την μέγιστη ποιότητα και όχι transcoding.. Ακόμα και fast forward να κάνω την ταινία, αυτή φορτώνει άμεσα, δεν πίστευα στα μάτια μου.. πριν είχα ένα av500 powerline της TP-Link (pa4020) που ναι μεν έπιανε 50mbps γραφείο-σαλόνι αλλά όταν δοκίμαζα streaming με το Plex δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το δίκτυο, ίσως όταν κάνεις streaming 4k HDR ταινίες, οι ανάγκες για bandwidth να είναι μεγαλύτερες από τα 50mbps, το μέγιστο που έπιαναν τα powerline μου. Τα καλύτερα 80 ευρώ που έχω δώσει ποτέ μου για προϊόν διαδικτύου! Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως αποδίδουν στην περίπτωση σου απλά σου δίνω μια εικόνα για την δική μου. Αν κρίνω όμως και από όσα διάβασα στο skroutz, κάνουν παπάδες. Η διαφορά M4 με Μ5 πέρα από αισθητική είναι, 100mbps περισσότερα στην 2.4ghz μπάντα (δεν την χρησιμοποίησα καθόλου γιατί όλες οι συσκευές μου είναι WiFi 5, άρα κάνω χρήση μόνο της 5ghz μπάντας) και το ότι έχουν για 3 έτη δωρεάν antivirus από την trend micro. Σε όλα τα άλλα είναι ίδια, πχ parental control, Qos κτλ κτλ. Ελπίζω να βοήθησα, καλή χρονιά! το speedport entry Δεν εχει 5ghz οποτε οπως λενε γκολ απο τα αποδυτηρια. On 01/01/2022 at 13:17, MASTER9800 said: Ευχαριστώ αγορινα μου και καλή χρονιά. Δεν ξέρω χθες μπήκα σε ένα δίλλημα μιας και τώρα πιάνω παντού σήμα στο σπίτι απλά όχι και τόσο καλό δηλαδή όπως είπα γύρω στα 40-60 mgbps σε 100 γραμμή. Και σκεφτόμουν να πάρω ένα deco ή μήπως απλά ένα καλύτερο ρουτερ με 2.4 και 5 συχνότητες. Τελικά μάλλον θα καταλήξω στο deco m5 , έτσι όπως τα λες και εσυ, και ήθελα να ρωτήσω το 50αρι που ποιανεις σε όλο το σπίτι , είναι με wifi ? , εμένα αυτό με ενδιαφέρει , με καλώδιο ξέρω αν συνδέσω συσκευή στο deco όπου και να βρίσκεται αυτό θα μου δίνει όσα κλειδώνει ο πάροχος την μέγιστη ταχύτητα. αλλο πραγμα η εμβελεια αλλο η ταχυτητα. στα 2,4 ghz ακομα και Full σημα να εχεις δεν θα πιασεις παραπανω απο 40-50-60.εκει φταινε τα 2,4 ghz και οχι η εμβελεια σου που ετσι και αλλιως μπορεις να την τσεκαρεις. αν πχ και στο τελευταιο σημειο στο σπιτι εχεις καλο σημα τοτε ενα ap θα σε καλυψει.αν ομως πας σε ενα δωματιο και εισαι με μια παυλα σημα τοτε καλο ειναι να πας σε mesh για να εχεις 2 access points να το πω απλα. On 01/01/2022 at 19:14, MASTER9800 said: Ωραία τότε μια χαρά , λέω να πάρω ένα που θα πιάνω κοντά 5ghz κοντά στα 200 και αν είναι αργότερα παίρνω ακόμα 1 ( αν και νμζ επειδή το ρουτερ είναι στην μέση του σπιτιού και μοιράζει το ίδιο αριστερά δεξιά , δεν έχω νεκρεσ Ζώνες ακόμα και τωρα, και με ένα deco θα είμαι κομπλέ. Σε ευχαριστώ αγορινα μου δεστο πριν τα παρεις ωστε να τα παρεις πιο φτηνα σεπακετο αν χρειαστει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα