iceman33221 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω την μητρική Z490 GAMING και την εχω συνδιάσει με τον Intel Core i7-10700K. Η αλλαγή της κάρτας γραφικών έφερε και αλλαγή κουτιού μιας και στο S340 δεν χώραγε η κάρτα, και πήρα το Coolermaster H500P Mesh. Το πρόβλημα μου είναι πώς να κάνω τα led απο τα 200αρια φανάκια να δουλεύουν? και να μπορώ να τους αλλάξω χρώμα. Είναι ARGB ας αρχίσουμε απο αυτό. Είχα συνδέσει το καλώδιο που δίνουν για την μητρική μου στην LED_C2 θεση και άφηνα το ένα πινάκι έξω και άναβε ενα χρώμα άλλα μέχρι εκεί. Πήγα τώρα και έβαλα το HUB που δίνει η Coolermaster , το σύνδεσα με το καλώδιο του τροφοδοτικού, του έβαλα και το καλωδιο του reset button οπως προτείνουν αλλά αντί να του βάλω το 3πιν που γράφει πάνω Gigabyte του έβαλα ενα άλλο καλώδιο που είχε το οποίο ήταν και αυτό 3πιν αλλα με κενό στην μέση. Άναψα τον υπολογιστή αλλα τίποτα, ούτε απο το κουμπί του reset του πύργου αλλά ούτε και απο το hub. Μετά πρόσθεσα και στην μητρική το 3πινο που έγραφε πάνω Gigabyte, και το έβαλα μία φορα εκει που το είχα και μία στην θέση πιο πάνω που έχει ενα κενό πινάκι,πάλι τιποτα. Μήπως κάποιος μπορεί να μου πεί πως να τα συνδέσω? https://imgur.com/a/UGPO9n9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Για αρχή ας πούμε πως έκανες πατάτα και δεν γνωρίζω αν μπορεί να έκανες και ζημιά. Η θέση LED_C2 που σύνδεσες είναι για ταινίες led και βγάζει 12v τάση. Η σωστή σύνδεση για argb είναι οι θύρες D_LED1/D_LED2 και βγάζουν 5v 490 gaming manual (page15-16) Τώρα στις συνδέσεις δεν καταλαβαίνω τι λες ξεκάθαρα. Λογικά θα πρέπει να τα συνδέσεις όλα στον controller και ο controller να πάρει τροφοδοσία κάπως και ίσως και να έχει είσοδο argb ώστε να συγχρονίζει με τα υπόλοιπα led που συνδέονται στη μητρική. Αν δώσεις εικόνα από όλα τα parts/connectors, ίσως και να βγάλουμε άκρη ώστε να βοηθήσουμε. Ας ελπίζουμε για την ώρα οτι δεν έχεις κάνει ζημιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman33221 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μαλιστα. οποτε λες οτι μάλλον τις έκαψα ε? Οριστε οι φωτογραφιες που με ρωτησες. Παιζει να φταίει οτι δεν εχω συνδέσει τα USB2 στην μητρικη? https://imgur.com/8HoKkgc https://imgur.com/bmoUwYq https://imgur.com/WcrDwyU https://imgur.com/xEd6VyN https://imgur.com/p1Pmv3N https://imgur.com/ko2TzlM https://imgur.com/G84zMXZ Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από iceman33221 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο controller είναι αυτόνομος. Είτε θα τα συνδέσεις όλα πάνω στον controller όπως φαίνεται στο 14 είτε θα τα συνδέσεις στη μητρική με το τρίπινο που δίνει για την gigabyte(13). Ουσιαστικά το splitter που σου δίνει το κουτί, από την μια μεριά δίνει (3)εξόδους προς τις πηγές (fans ή οτι άλλο) ενώ από την άλλη μεριά μπαίνει το στοιχείο ελέγχου(2 είσοδοι, μια για gigabyte και μια για τις υπόλοιπες μητρικές). Στη μεριά του ελέγχου ή θα συνδέσεις τον controller(με το τρίπινο για όλες τις μητρικές) ή θα κάνεις σύνδεση με το τριπινο στην μητρική(με το τρίπινο για gigabyte). Αν συνδέσεις τον controller θα πρέπει να του δώσεις τροφοδοσία sata όπως έχεις κάνει και το reset button ώστε να ρυθμίζεις τις λειτουργίες του controller. Αν συνδέσεις την μητρική o έλεγχος θα γίνεται μέσω του bios ή του προγράμματος rgb fusion. Ελπίζω να μην έχει γίνει ζημιά, να τα έγραψα κατανοητά και να βγάλεις άκρη Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman33221 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 ενταξει δεν μπορω να πω οτι τα καταλαβα ολα. αυτην την στιγμη τα εχω συνδεσει ολα! και το 3πινο για την gigabyte και στο hub εχω συνδεσει το 3πινο με το κενο, το reset button και το σατα. Αλλά δεν κάνει τιποτα απολυτος. ούτε απο το hub μπορω να ενεργοποιησω τα χρωματα, ούτε το rgb fusion βλέπει τα φανακια για να τα ρυθμίσω. οπότε μάλλον τα έκαψα ε? Ερώτηση το 3πινο της gigabyte ειναι ολα το ενα διπλα στο άλλο χωρις κενο αναμεσα τους οπως η μητρικη μου, 2-κενο-1pin. Αυτο όταν το σύνδεσα στην μητρικη,έβαλα το βέλος να είναι στα 2ενωμενα πινακια και το 3 στο κενό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Ή τα συνδέεις στην μητρική(13) ή στον controller(14). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman33221 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) οποτε εκανα μια ακομα πατατα που τα συνδεσα και τα 2 ταυτοχρονα οκ. Θα το δοκιμασω αυριο. σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου. καλο βραδυ Edit:τελικα εβγαλα το καλωδιο που ειχα βαλει στην μητρικη αλλα δεν φωτησαν τα φανακια... Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από iceman33221 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman33221 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 ερωτηση. εγω ειχα συνδεσει το καλωδιο για την Gigabyte σου ειπα στο LED_C2, ΑΛΛΑ ειμαι 100% σιγουρος οτι το συνδεσα στα GRB και οχι στο 12v πινακι. υπαρχει περιπτωση να μην καηκαν? Αλλα εαν δεν καηκαν τοτε γιατι δεν αναβουν με το hub? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Πραγματικά δεν γνωρίζω. Μπορεί αν είσαι τυχερός να μην έχεις κάνει και ζημιά. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Ούτε γνωρίζω με ακρίβεια τι έκανες, ούτε έχω κάτι στα χέρια μου. Αν έχεις κάποιον που γνωρίζει καλύτερα από σένα, καλό θα ήταν να το κοιτάξει μήπως βγάλει άκρη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman33221 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, nickol-us είπε Πραγματικά δεν γνωρίζω. Μπορεί αν είσαι τυχερός να μην έχεις κάνει και ζημιά. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Ούτε γνωρίζω με ακρίβεια τι έκανες, ούτε έχω κάτι στα χέρια μου. Αν έχεις κάποιον που γνωρίζει καλύτερα από σένα, καλό θα ήταν να το κοιτάξει μήπως βγάλει άκρη. σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που χάλασες για να με βοηθήσεις. Το μόνο που μου μένει είναι να βγάλω την κάρτα και να κάνω δοκιμές να δω εαν με κάποιον τρόπο πάρουν μπροστά. Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι και καλή χρονιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου επαναφέρω το θέμα για να μπορέσω να ρωτήσω και καταλάβω καλύτερα την λειτουργία ARGB, πριν κάνω καμία βλακεία. Η απορία είναι η εξής: εχω το κουτί Kolink Observatory HF Glass ARGB Gaming, το οπόιο έχει προεγκατεστημενους 6 ανεμιστήρες ARGB, συνδεδεμένους μεταξύ τους, καί καταλήγουν σε καλώδιο sata το οποίο σύνδεσα στο τροφοδοτικό. Πατώντας το reset button αλλάξουν οι χρωμματισμοί τους. Καλά μέχρι εδώ. Είδα ότι έχει και τρίπινο καλώδιο ARGB για σύνδεση με την μητρική μου (rog strix z490-e gaming) η οποία έχει και αυτή τις κατάλληλες υποδοχές για το ARGB. αν συνδέσω το τρίπινο καλώδιο των ανεμιστήρων στη μητρική για τον έλεγχο των led, θα πρέπει να αποσυνδέσω το sata καλώδιο τροφοδοσίας των ανεμιστήρων ή όχι? επίσης να αποσυνδέσω και το καλώδιο που ενώνετε με το reset button? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 47 λεπτά πριν, tsagod είπε επαναφέρω το θέμα για να μπορέσω να ρωτήσω και καταλάβω καλύτερα την λειτουργία ARGB, πριν κάνω καμία βλακεία. Η απορία είναι η εξής: εχω το κουτί Kolink Observatory HF Glass ARGB Gaming, το οπόιο έχει προεγκατεστημενους 6 ανεμιστήρες ARGB, συνδεδεμένους μεταξύ τους, καί καταλήγουν σε καλώδιο sata το οποίο σύνδεσα στο τροφοδοτικό. Πατώντας το reset button αλλάξουν οι χρωμματισμοί τους. Καλά μέχρι εδώ. Είδα ότι έχει και τρίπινο καλώδιο ARGB για σύνδεση με την μητρική μου (rog strix z490-e gaming) η οποία έχει και αυτή τις κατάλληλες υποδοχές για το ARGB. αν συνδέσω το τρίπινο καλώδιο των ανεμιστήρων στη μητρική για τον έλεγχο των led, θα πρέπει να αποσυνδέσω το sata καλώδιο τροφοδοσίας των ανεμιστήρων ή όχι? επίσης να αποσυνδέσω και το καλώδιο που ενώνετε με το reset button? Καλό θα ήταν να δούμε σχεδιάγραμμα , ωστόσο έτσι που τα λες, το argb είναι μόνο για τον συγχρονισμό των χρωμάτων και τίποτε άλλο. Το sata είναι βύσμα τροφοδοσίας, αν καταλαβαίνω σωστά δίνει ρεύμα στο hub και το hub τροφοδοτεί τους ανεμιστήρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλό θα ήταν να δούμε σχεδιάγραμμα , ωστόσο έτσι που τα λες, το argb είναι μόνο για τον συγχρονισμό των χρωμάτων και τίποτε άλλο. Το sata είναι βύσμα τροφοδοσίας, αν καταλαβαίνω σωστά δίνει ρεύμα στο hub και το hub τροφοδοτεί τους ανεμιστήρες Δεν υπάρχει hub. οι ανεμιστήρες είναι συνδεμένοι ο ένας πίσω απο τον άλλο στη σειρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsagod είπε Δεν υπάρχει hub. οι ανεμιστήρες είναι συνδεμένοι ο ένας πίσω απο τον άλλο στη σειρά. Προφανώς κάποιος από τους ανεμιστήρες τότε, έχει ενσωματωμένο τον controller. Λογικά αν συνδέσεις το αντίστοιχο argb header του ανεμιστήρα στη μητρική, θα δουλέψει. Στο 2:44 λεπτό το αναφέρει. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από tasvar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, tasvar είπε Προφανώς κάποιος από τους ανεμιστήρες τότε, έχει ενσωματωμένο τον controller. Λογικά αν συνδέσεις το αντίστοιχο argb header του ανεμιστήρα στη μητρική, θα δουλέψει. Στο 2:44 λεπτό το αναφέρει. Το SATA δλδ δεν χρειάζεται να το αποσύνδεσω ; Σε οποιαδήποτε περίπτωση από εκεί θα παίρνουν ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα