Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, σκέφτομαι να φτιάξω έναν νέο υπολογιστή ο οποίος θα εξυπηρετεί τρεις διαφορετικές δουλείες!

1) Ασφαλή αποθήκευση των αρχείων αντί για χρήση cloud πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής θα δουλεύει 24 ωρες non stop ωστε να μπορώ να έχω πρόσβαση απομακρυσμένα. Τα αρχεία με τα οποία δουλεύω πιάνουν πολύ χώρο, οπότε θα χρειαστώ περίπου 60ΤΒ

2) Ασχολούμαι με επεξεργασία εικόνας και βίντεο οπότε θα χρειαστώ κάτι πολύ δυνατό, κατά προτιμήσει κάρτες της Nvidia RTX3070 η 3080 αλλά σίγουρα δύο η και τρείς αν υπάρχει δυνατότητα, σίγουρα έναν δυνατό επεξεργαστή και τουλάχιστον 128GB RAM

3) Μια στο τόσο ίσως βρίσκω ελεύθερο χρόνο να παίζω κανένα παιχνιδάκι  

Θα ήθελα να μου προτείνεται μια σύνθεση σούπερ αξιόπιστη με υλικά τα οποία έχουν χαμηλή αστοχία υλικού, μεγάλη συμβατότητα και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βάθος χρόνου. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 10000€

Θα εκτιμήσω δεόντως όποιον βρει χρόνο να κάνει μια έρευνα και μου απαντήσει..

Δημοσ.

Νομίζω πως με τέτοιο budget αλλά και για την χρήση που θες πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία. Το πιο σημαντικό πέρα από την αστοχία του υλικού φαντάζομαι πως θα είναι το after sales support.

Αστοχίες υλικών πάντα θα υπάρχουν.

Χοντρα χοντρά, συγκεχυμενη πρόταση

Platinum τροφοδοτικό, κάτι να τροφοδοτεί άνετα ότι θες, λογικά κάτι σε Corsair HX Series HX1200

Επεξεργαστής να μην κολλάει σε κανένα multitasking, Ryzen 5950x (δεν ξέρω αν είναι και υπερβολή, λογικά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο)

Μητρικές από τις πιο ακριβές και διάσημες, λογικά κάποια από τις καινούργιες x570 asus rog

Μνήμες κιτ 128gb δεν υπάρχουν άπειρα, λογικά κάπου σε G skill trident z 4x32 3600

Ψύκτρα αερά για αξιοπιστεία, λογικά Noctua NH-D15NH-D15

Main nvme Samsung (980 pro;), νομίζω είναι οι πρώτοι που διαλέγουν οι επαγγελματίες

Κουτί λογικά πας για full tower, δεν έχω ιδέα όμως ούτε τι σκληρούς θα χρειαστείς.

Τα παραπάνω θεωρώ απλά οτι είναι στην αφρόκρεμα και στα δίνω να τα έχεις στο μυαλό σου.

Απευθύνσου σε επαγγελματία, νομίζω είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fox είπε

αλλά σίγουρα δύο η και τρείς αν υπάρχει δυνατότητα,

Πού χρειάζονται πολλαπλές GPU στην δουλειά σου; Ποια προγράμματα δουλεύεις;

Επίσης, κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να διαχωρίσεις την χρήση workstation και file server. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση στο θέμα, αλλά ένα έτοιμο σύστημα (Synology κλπ) θα σου έδινε μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές. Κράτα το workstation καθαρό από πολλαπλά drives είναι η γνώμη μου.

Επεξ/σία από pnick
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα

θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους, πας σε επαγγελματία και για την υποστήριξη και για την υλοποίηση

κάνε ένα καλό workstation να δουλεύεις και ξεχωριστά το storage με την απαραίτητη χωρητικότητα και fail safe διάταξη / συστοιχία δίσκων

το δικό σου workstation επίσης θα χει κάποιο raid στους δίσκους ώστε μην χάσεις κάτι από μέσα και redundant τροφοδοσία , δηλ 2 τροφοδοτικά hot swap , το ένα στον πάροχο ρεύματος κ το 2ο συνδεδεμένο σε καλό ups

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pnick είπε

Πού χρειάζονται πολλαπλές GPU στην δουλειά σου; Ποια προγράμματα δουλεύεις;

Επίσης, κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να διαχωρίσεις την χρήση workstation και file server. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση στο θέμα, αλλά ένα έτοιμο σύστημα (Synology κλπ) θα σου έδινε μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές. Κράτα το workstation καθαρό από πολλαπλά drives είναι η γνώμη μου.

Adobe Photoshop, Adobe Premier, AutoCAD, Solidworks και κτλ.. θα προτιμούσα να τα έχω όλα καθώς συχνά εκτελώ εργασίες απομακρυσμένα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fox είπε

Adobe Photoshop, Adobe Premier, AutoCAD, Solidworks

Για κανένα από αυτά δεν χρειάζεσαι διπλή ή τριπλή gpu. Μια και καλή χρειάζεσαι. Αν στο Solidworks κάνεις βαριά πράγματα τότε μια Quadro είναι μονόδρομος. To budget σου επιτρέπει πολλές επιλογές. Ίσως μια A5000 να είναι η ιδανική επιλογή για το budget σου.

5 λεπτά πριν, fox είπε

θα προτιμούσα να τα έχω όλα καθώς συχνά εκτελώ εργασίες απομακρυσμένα

Και πάλι δεν καταλαβαίνω πού σε περιορίζει να έχεις έναν ξεχωριστό file server τύπου NAS. Μπορείς πολύ εύκολα να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση και στο Workstation και στο NAS.

Αν πάλι τα θέλεις όλα σε ένα, πώς έχεις σκεφτεί να χωρέσεις 60ΤΒ χώρου σε ένα έστω και full tower; Τί διάταξη σκέφτεσαι; Πόσες μονάδες και σε τί διάταξη raid κ.λπ.;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/12/2021 στις 12:20 ΠΜ, pnick είπε

Για κανένα από αυτά δεν χρειάζεσαι διπλή ή τριπλή gpu. Μια και καλή χρειάζεσαι. Αν στο Solidworks κάνεις βαριά πράγματα τότε μια Quadro είναι μονόδρομος. To budget σου επιτρέπει πολλές επιλογές. Ίσως μια A5000 να είναι η ιδανική επιλογή για το budget σου.

Και πάλι δεν καταλαβαίνω πού σε περιορίζει να έχεις έναν ξεχωριστό file server τύπου NAS. Μπορείς πολύ εύκολα να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση και στο Workstation και στο NAS.

Αν πάλι τα θέλεις όλα σε ένα, πώς έχεις σκεφτεί να χωρέσεις 60ΤΒ χώρου σε ένα έστω και full tower; Τί διάταξη σκέφτεσαι; Πόσες μονάδες και σε τί διάταξη raid κ.λπ.;

Διαθέτω ενα μεγάλο case FullATX+ με 12 θέσης για δίσκους, σίγουρα δεν θα χρησιμοποιήσω διάταξη raid! H A5000 φαίνεται πολύ καλή επιλογή για κάρτα γραφικών αλλά μήπως η 3090 είναι πιο σωστή επιλογή? 

Πολλές φορες χρειάζεται να εκτελώ δυο τρείς διαφορετικές εφαρμογές rendering ταυτόχρονα, οπότε οι δύο κάρτες γραφικών είναι μονόδρομος για εμένα

Επεξ/σία από fox
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fox είπε

Πολλές φορες χρειάζεται να εκτελώ δυο τρείς διαφορετικές εφαρμογές rendering ταυτόχρονα, οπότε οι δύο κάρτες γραφικών είναι μονόδρομος για εμένα

Ξαναρωτώ. Ποιες μηχανές rendering χρησιμοποιείς; Για το solidworks μια quadro είναι μονόδρομος. Αν θέλεις δεύτερη μόνο για rendering, πάρε την πιο δυνατή που αντέχει το budget σου, 3080, 3080ti ή 3090.

Ως προς το θέμα του ξεχωριστού file server επιμένω, όσο μεγάλο και να είναι το κουτί σου. Ο συνωστισμός hardware σε ένα μηχάνημα που ρεντάρει συχνά δεν είναι σωστός.

Θα μπορούσα να σου προτείνω συγκεκριμένο σύστημα, αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς το τρόπο που δουλεύεις και δεν ξέρω αν θα πιάσει τόπο. Καλή επιτυχία με το build

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...