Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikos032 είπε

Πόσο κακό δηλαδή ? Τι ακριβώς δοκίμασες και είχες αυτό το κακό αποτέλεσμα σε τόσο μικρή απόσταση ?

ειναι μεγαλα σπιτια και δυσκολευεται σε μερικα δωματια το σημα του ρουτερ... δηλαδη εχει καμια - ελαχιστα μια γραμμη σημα οποτε εχω disconnections και κακη ταχυτητα... ενω επισης το repeater ειναι αισθητα αργο γιατι παιρνει σημα απο το ρουτερ και αναμεταδιδει, και επισης τρωει σκαλωματα...

με το ethernet θα εχω τουλαχιστον μονιμα σημα

2 ώρες πριν, kage είπε

Περνά το από ασανσέρ ή μέσα από κάποιο σίδερο/κάγκελο/ υδροροη /τρύπημα δίπλα από κάθετη σωλήνωση καλοριφέρ ή ηλεκτρολογικό σωλήνα..

https://ypodomes.com/erchetai-epidotisi-gia-topothetisi-optikis-inas-se-ktiria-poioi-ofeloyntai/

δεν θα ειναι ασχημο να το περασω μεσα απο την υδροροη? γυφτικο μου φαινεται .... και με τα νερα δεν θα εχω προβλημα με τα χρονια?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Beefeater είπε

ειναι μεγαλα σπιτια και δυσκολευεται σε μερικα δωματια το σημα του ρουτερ... δηλαδη εχει καμια - ελαχιστα μια γραμμη σημα οποτε εχω disconnections και κακη ταχυτητα... ενω επισης το repeater ειναι αισθητα αργο γιατι παιρνει σημα απο το ρουτερ και αναμεταδιδει, και επισης τρωει σκαλωματα...

με το ethernet θα εχω τουλαχιστον μονιμα σημα

Καταρχάς στην περίπτωση σου χρειάζεσαι extender/access point, όχι repeater. Ένα access point κάτω απο αυτά τα δωμάτια ή κάπου κεντρικά στο κάτω σπίτι, το οποίο συνδέεις με το router σου μέσω ethernet και σε περίπτωση που και πάλι το AP δε λύνει το πρόβλημα τότε θα μπορούσες να βάλεις και έναν wireless extender πάνω.

Αλλά όπως και να 'χει, με τον repeater που δοκίμασες, τον είχες στον κάτω ή στον πάνω όροφο ? Πρέπει να τον τοποθετήσεις κάπου που να λαμβάνει ισχυρό σήμα, οπότε θα έπρεπε να τον έχεις κάτω και κατα προτίμηση στο ταβάνι. 

Και στις 2 περιπτώσεις η επικοινωνία μεταξύ router και ap/extender ή repeater πρέπει να γίνεται σε διαφορετική συχνότητα απο αυτήν που έχει το wifi του router σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/12/2021 στις 7:38 ΜΜ, nikos032 είπε

Καταρχάς στην περίπτωση σου χρειάζεσαι extender/access point, όχι repeater. Ένα access point κάτω απο αυτά τα δωμάτια ή κάπου κεντρικά στο κάτω σπίτι, το οποίο συνδέεις με το router σου μέσω ethernet και σε περίπτωση που και πάλι το AP δε λύνει το πρόβλημα τότε θα μπορούσες να βάλεις και έναν wireless extender πάνω.

Αλλά όπως και να 'χει, με τον repeater που δοκίμασες, τον είχες στον κάτω ή στον πάνω όροφο ? Πρέπει να τον τοποθετήσεις κάπου που να λαμβάνει ισχυρό σήμα, οπότε θα έπρεπε να τον έχεις κάτω και κατα προτίμηση στο ταβάνι. 

Και στις 2 περιπτώσεις η επικοινωνία μεταξύ router και ap/extender ή repeater πρέπει να γίνεται σε διαφορετική συχνότητα απο αυτήν που έχει το wifi του router σου.

μαλλον εχω access point που το δουλευω ομως σαν repeater. Το εχω στο πανω σπιτι και παιρνει σημα απο το ρουτερ που ειναι κατω και το αναμεταδιδει. Το καναλι εχει το ιδιο ονομα με του κατω σπιτιου συν - ext  απο μονο του. ΑΝ το κατεβασω κατω και το βαλω με ethernet (εχει θυρα ) λες να δουλευει καλυτερα?

Για την ιστορία, έχω αυτό.

https://www.e-shop.gr/gembird-wnp-rp300-01-wifi-repeater-300-mbps-white-p-PER.585362

Επεξ/σία από Beefeater
Δημοσ.
On 28/12/2021 at 08:45, Beefeater said:

μαλλον εχω access point που το δουλευω ομως σαν repeater. Το εχω στο πανω σπιτι και παιρνει σημα απο το ρουτερ που ειναι κατω και το αναμεταδιδει. Το καναλι εχει το ιδιο ονομα με του κατω σπιτιου συν - ext  απο μονο του. ΑΝ το κατεβασω κατω και το βαλω με ethernet (εχει θυρα ) λες να δουλευει καλυτερα?

Για την ιστορία, έχω αυτό.

https://www.e-shop.gr/gembird-wnp-rp300-01-wifi-repeater-300-mbps-white-p-PER.585362

δεν διαβασα ολο το θεμα αλλα

α.gembird πεταμα.

β.για να εχεις καλες ταχυτητες σε repeater/extender θες dual band repeater και dual band modem router ωστε να παιζεις στα 5ghz band και οχι στα 2,4 που δεν δινουν μεγαλες ταχυτητες αλλο τοσο οταν εχεις και repeater.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

δεν διαβασα ολο το θεμα αλλα

α.gembird πεταμα.

β.για να εχεις καλες ταχυτητες σε repeater/extender θες dual band repeater και dual band modem router ωστε να παιζεις στα 5ghz band και οχι στα 2,4 που δεν δινουν μεγαλες ταχυτητες αλλο τοσο οταν εχεις και repeater.

ευχαριστω για τα σχολια φιλε

θεωρεις πως αν παρω καινουργιο repeater θα λυσω το προβλημα μου?

Εχεις να προτεινεις κατι?

Δημοσ.
On 30/12/2021 at 17:36, Beefeater said:

ευχαριστω για τα σχολια φιλε

θεωρεις πως αν παρω καινουργιο repeater θα λυσω το προβλημα μου?

Εχεις να προτεινεις κατι?

Η μια λυση ειναι το καλωδιο.η δευτερη λυση ειναι να βαλεις ενα mesh system με 2 συσκευες.η μια θα μπει εκει που ειναι το router και θα κλεισεις το wifi και η δευτερη θα μπει εκει που εχεις το repeater.σε φτηνα μπορεις ναπας σε tp link deco. αν ο χωρος ειναι πολυ μεγαλος μπορεις να πας και σε πακετο με 3 συσκευες μεσα. διαβασε εδω

https://www.insomnia.gr/forums/topic/784070-mesh-access-point-ή-powerline-για-σύνδεση-συσκεύω-μακριά-από-modemrouter/?tab=comments#comment-59008043

αν παρεις νεο repeater και δεν εχει και 5ghz το ρουτερ σου τοτε δεν θα εχεις το καλυτερο αποτελεσμα. τωρα αν θα παρει πακετο με 2 ή με 3 εξαρτατε το χωρο σου. η αλλη λυση ειναι ριχνεις καλωδιο ethernet και βαζεις ένα η περισσότερα access points.

• Thanks 1
Δημοσ.

πολυ καλα ειναι τα panduit,nexans. η κουλουρα ειναι 305 μετρα(ενα κουτι)

2 minutes ago, G-pal said:

Καλησπέρα είμαι και εγώ σε παρόμοια φάση. 

Ποιο καλώδιο cat6 να πάρω (link ?) Να πάρω μια κουλούρα 50-100 μέτρα ?

@poulinos

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...