Beefeater Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρες και χρόνια ΚΑΛΑ ! Έχω μια ερώτηση για ένα καλώδιο ethernet. To σπιτι μου είναι διώροφο και έχουμε ξεχωριστά ρολόγια ρεύματος. Επειδή το σήμα με wi-fi είναι κακό, θα ήθελα να τραβήξω πάνω ένα καλώδιο ethernet για να έχω ιντερνετ με καλώδιο στους υπολογιστες μου. Η περίπτωση που σκέφτηκα είναι να τρυπήσω τοίχους για να ανεβάσω πάνω το καλώδιο. Λόγω χωροταξίας του σπιτιού όμως θέλω να τρυπήσω 4 τοίχους για να ανέβει το καλώδιο και γύρω στα 5-6 μέτρα θα πρέπει να είναι εξωτερικά του σπιτιού- που θα φαίνεται και άσχημο / θα είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Σκέφτηκα όμως, μήπως είναι καλή ιδέα/ ασφαλές να τρυπήσω το πάτωμα και να περάσω κατευθείαν το καλώδιο στον πάνω όροφο. Είναι "ασφαλής" αυτή η πρακτικη? Έχετε να προτείνετε κάτι / καμιά ιδέα επ' αυτού? Ευχαριστώ !!
Amaretos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Έχω τραβηγμένο καλώδιο από την πυλωτη κάτω στον 2ο στο μπαλκόνι έχω κάνει μια τρύπα χαμηλά στο τοίχο και το έχω περάσει μέσα στην πλάτη του καναπέ και εχω κοτδαρει ένα microtik AP. Το καλώδιο ανεβαίνει τοίχο τοίχο σιγά την ασχήμια. Αυτό είναι έτσι 3-χρονια. Έχω άλλο ένα παρόμοιο 50 μέτρα που έρχεται πάλι στο μπαλκόνι από την ταράτσα το έχω περάσει είναι τουλάχιστον 10 χρόνια δεν έχει πάθει τιποτα 1
ekrepali Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Αν 33 λεπτά πριν, Beefeater είπε Σκέφτηκα όμως, μήπως είναι καλή ιδέα/ ασφαλές να τρυπήσω το πάτωμα και να περάσω κατευθείαν το καλώδιο στον πάνω όροφο. Είναι "ασφαλής" αυτή η πρακτικη? Αμφίβολο αν θα περάσει η μύτη απ'το δράπανο... ίσως χρειαστεί κομπρεσέρ που σίγουρα θα κάνει ζημιά και στο πλακάκι και στο ταβάνι. Στη πολυκατοικία τρυπήσαμε έτσι για να κατεβάσουμε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο. Εξωτερικά αν το πας, μπορείς να το περάσεις μέσα από σπιράλ για να μην είναι εκτεθειμένο στο καιρό. Το αισθητικό κομμάτι το κάνεις γαργάρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και χωρις σπιραλ με ενα sftp κλπ ειναι μια χαρα ειναι μια χαρα για εξωτερικο χωρο, θα βγαλει 10ετιες. Yπαρχουν κι αλλα πιο εξειδικευμενα με gel κλπ. Πχ (δεν ξερω το σαιτ, απλο google search) https://www.wisdomstores.com/καλωδια-αναλωσιμα/καλωδια/δικτυου-utp/57197-cat-6-outdoor-solid-sftp-cca-pimf-100m.htm Με τρυπημα σε πατωματα κλπ ειναι πιθανο να ανοιξεις περισσοτερες δουλειες/φασαριες απο οσες θα γλυτωνες . Τρυπα οσους τοιχους πρεπει και περνα το εξωτερικα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από BackFromHell
Amaretos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αν Αμφίβολο αν θα περάσει η μύτη απ'το δράπανο... ίσως χρειαστεί κομπρεσέρ που σίγουρα θα κάνει ζημιά και στο πλακάκι και στο ταβάνι. Στη πολυκατοικία τρυπήσαμε έτσι για να κατεβάσουμε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο. Εξωτερικά αν το πας, μπορείς να το περάσεις μέσα από σπιράλ για να μην είναι εκτεθειμένο στο καιρό. Το αισθητικό κομμάτι το κάνεις γαργάρα. Μα δεν είπα να τρυπήσεις ταβάνια τον τοίχο του μπαλκονιού σου είπα έχω κανει Φωτό από την μέσα μερια Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από Amaretos
NikosKallithea Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Αν Αμφίβολο αν θα περάσει η μύτη απ'το δράπανο... ίσως χρειαστεί κομπρεσέρ που σίγουρα θα κάνει ζημιά και στο πλακάκι και στο ταβάνι. Στη πολυκατοικία τρυπήσαμε έτσι για να κατεβάσουμε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο. Εξωτερικά αν το πας, μπορείς να το περάσεις μέσα από σπιράλ για να μην είναι εκτεθειμένο στο καιρό. Το αισθητικό κομμάτι το κάνεις γαργάρα. Όπου περνάει το τρυπάνι περνάει και το καλώδιο 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Beefeater είπε Σκέφτηκα όμως, μήπως είναι καλή ιδέα/ ασφαλές να τρυπήσω το πάτωμα και να περάσω κατευθείαν το καλώδιο στον πάνω όροφο. Είναι "ασφαλής" αυτή η πρακτικη? Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τόσο μικρή τρύπα (~10mm). 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Αμφίβολο αν θα περάσει η μύτη απ'το δράπανο... ίσως χρειαστεί κομπρεσέρ που σίγουρα θα κάνει ζημιά και στο πλακάκι και στο ταβάνι. Στη πολυκατοικία τρυπήσαμε έτσι για να κατεβάσουμε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο. Τι δουλειά έχει η μύτη απ'το δράπανο, το τρυπάνι είναι αυτό που πρέπει να περάσει, και εφόσον είναι κάποιο σοβαρό εργαλείο και όχι κάποιο του κιλού με θεόστραβο τσοκ μια χαρά θα τρυπήσει ακόμα και το πλακάκι με ακρίβεια. 1 1
georgiouu Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 κανονικα απαγορευεται να τρυπαμε κολωνες,πατωματα,δομικα στοιχεια του κτιριου.κανεις ζημια στην κατασκευη του.Ο.Κ. δεν θα πεσει και το σπιτι με μια τρυπα στο πατωμα...αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να τρυπησεις 20 cm οπλισμενο μπετον.ολο και σε καποια μπετοβεργα θα βρεις δεν θα μπορεις να συνεχισεις και μετα;παραδιπλα;και μετα; 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Beefeater είπε Έχετε να προτείνετε κάτι / καμιά ιδέα επ' αυτού? Αν το περνούσατε μέσω εσωτερικής σκάλας;
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, georgiouu είπε κανονικα απαγορευεται να τρυπαμε κολωνες,πατωματα,δομικα στοιχεια του κτιριου.κανεις ζημια στην κατασκευη του.Ο.Κ. δεν θα πεσει και το σπιτι με μια τρυπα στο πατωμα...αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να τρυπησεις 20 cm οπλισμενο μπετον.ολο και σε καποια μπετοβεργα θα βρεις δεν θα μπορεις να συνεχισεις και μετα;παραδιπλα;και μετα; Δεν υπάρχει θέμα για 10mm τρύπα, η παρέμβαση είναι μηδαμινή, και μάλιστα όχι σε κολώνα αλλά σε πλάκα. Αν βρεις σε μπετόβεργα (μικρή πιθανότητα) τότε όπως είπες και εσύ δοκιμάζεις παραδίπλα μέχρι να ξετρυπήσεις, και φυσικά εννοείται πως θα έχεις ήδη από πριν ελέγξει αν υπάρχει δοκάρι από κάτω. Όσο για την ευκολία, όπως έγραψα και παραπάνω με τα σωστά εργαλεία είναι πανεύκολο, αν δοκιμάσεις με τρυπάνι του 1,5€ και με κινέζικο δράπανο των 10€ λογικό είναι να μην τα καταφέρεις ποτέ.
bkran Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μήπως να περάσεις κοντά με τυχόν καλώδια από κεραία? Ισχύει, και απλό καλώδιο να βάλεις θα ζήσει χρόνια μέχρι να χαλάσει. Πάρε ένα με sftp και θα είναι μια χαρά. Η τρύπα στο πάτωμα θα είναι αρκετά επίφοβη όχι μόνο για βέργες αλλά και για καμιά σωλήνα, δεν θα το έκανα. Καλώδιο φτάνεις χωρίς απώλειες 80-90 μέτρα, αν το καρφώσεις και κοντά στο σοβατεπί αισθητικά θα σου φαίνεται ελάχιστα
Beefeater Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν το περνούσατε μέσω εσωτερικής σκάλας; δεν υπαρχει... μονο εξωτερικη ευχαριστω ολους για τις απααντησεις!! 1
Haldol Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Έκανα κάτι αντίστοιχο το καλοκαίρι, ενώ είχα την ίδια φοβία. Δε θα πω αν είναι ασφαλές ή όχι (αυτό θα το μάθουμε αν πέσει το σπίτι σε κάναν σεισμό ), θα πω μόνο ότι στην πλάκα του πατώματος κώλωνε το πιστολέτο με το τετράκοπο. Φυσικά, ξετρύπησα, αλλά έσταξα αίμα.
nikos032 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Στις 26/12/2021 στις 12:17 ΜΜ, Beefeater είπε Επειδή το σήμα με wi-fi είναι κακό Πόσο κακό δηλαδή ? Τι ακριβώς δοκίμασες και είχες αυτό το κακό αποτέλεσμα σε τόσο μικρή απόσταση ?
kage Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Περνά το από ασανσέρ ή μέσα από κάποιο σίδερο/κάγκελο/ υδροροη /τρύπημα δίπλα από κάθετη σωλήνωση καλοριφέρ ή ηλεκτρολογικό σωλήνα.. https://ypodomes.com/erchetai-epidotisi-gia-topothetisi-optikis-inas-se-ktiria-poioi-ofeloyntai/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα