Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες και χρόνια ΚΑΛΑ ! 

Έχω μια ερώτηση για ένα καλώδιο ethernet. To σπιτι μου είναι διώροφο και έχουμε ξεχωριστά ρολόγια ρεύματος. Επειδή το σήμα με wi-fi είναι κακό, θα ήθελα να τραβήξω πάνω ένα καλώδιο ethernet για να έχω ιντερνετ με καλώδιο στους υπολογιστες μου. Η περίπτωση που σκέφτηκα είναι να τρυπήσω τοίχους για να ανεβάσω πάνω το καλώδιο. Λόγω χωροταξίας του σπιτιού όμως θέλω να τρυπήσω 4 τοίχους για να ανέβει το καλώδιο και γύρω στα 5-6 μέτρα θα πρέπει να είναι εξωτερικά του σπιτιού- που θα φαίνεται και άσχημο / θα είναι εκτεθειμένο στον καιρό.

Σκέφτηκα όμως, μήπως είναι καλή ιδέα/ ασφαλές να τρυπήσω το πάτωμα και να περάσω κατευθείαν το καλώδιο στον πάνω όροφο. Είναι "ασφαλής" αυτή η πρακτικη? 

Έχετε να προτείνετε κάτι / καμιά ιδέα επ' αυτού?

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

Έχω τραβηγμένο καλώδιο από την πυλωτη κάτω στον 2ο στο μπαλκόνι έχω κάνει μια τρύπα χαμηλά στο τοίχο και το έχω περάσει μέσα στην πλάτη του καναπέ και εχω κοτδαρει ένα microtik AP. Το καλώδιο ανεβαίνει τοίχο τοίχο σιγά την ασχήμια. Αυτό είναι έτσι 3-χρονια. Έχω άλλο ένα παρόμοιο 50 μέτρα που έρχεται πάλι στο μπαλκόνι από την ταράτσα το έχω περάσει είναι τουλάχιστον 10 χρόνια δεν έχει πάθει τιποτα

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν

33 λεπτά πριν, Beefeater είπε

Σκέφτηκα όμως, μήπως είναι καλή ιδέα/ ασφαλές να τρυπήσω το πάτωμα και να περάσω κατευθείαν το καλώδιο στον πάνω όροφο. Είναι "ασφαλής" αυτή η πρακτικη?

Αμφίβολο αν θα περάσει η μύτη απ'το δράπανο... ίσως χρειαστεί κομπρεσέρ που σίγουρα θα κάνει ζημιά και στο πλακάκι και στο ταβάνι. Στη πολυκατοικία τρυπήσαμε έτσι για να κατεβάσουμε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο.

Εξωτερικά αν το πας, μπορείς να το περάσεις μέσα από σπιράλ για να μην είναι εκτεθειμένο στο καιρό. Το αισθητικό κομμάτι το κάνεις γαργάρα.

4.jpg.3519b085ac478514db014c11aa849267.jpg

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και χωρις σπιραλ με ενα sftp κλπ ειναι μια χαρα ειναι μια χαρα για εξωτερικο χωρο, θα βγαλει 10ετιες. Yπαρχουν κι αλλα πιο εξειδικευμενα με gel κλπ.

Πχ (δεν ξερω το σαιτ, απλο google search)

https://www.wisdomstores.com/καλωδια-αναλωσιμα/καλωδια/δικτυου-utp/57197-cat-6-outdoor-solid-sftp-cca-pimf-100m.htm

Με τρυπημα σε πατωματα κλπ ειναι πιθανο να ανοιξεις περισσοτερες δουλειες/φασαριες απο οσες θα γλυτωνες . Τρυπα οσους τοιχους πρεπει και περνα το εξωτερικα.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν

Αμφίβολο αν θα περάσει η μύτη απ'το δράπανο... ίσως χρειαστεί κομπρεσέρ που σίγουρα θα κάνει ζημιά και στο πλακάκι και στο ταβάνι. Στη πολυκατοικία τρυπήσαμε έτσι για να κατεβάσουμε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο.

Εξωτερικά αν το πας, μπορείς να το περάσεις μέσα από σπιράλ για να μην είναι εκτεθειμένο στο καιρό. Το αισθητικό κομμάτι το κάνεις γαργάρα.

Μα δεν είπα να τρυπήσεις ταβάνια τον τοίχο του μπαλκονιού σου είπα έχω κανει

Φωτό από την μέσα μερια

IMG_20211226_135749_resize_53.jpg

Επεξ/σία από Amaretos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Αν

Όπου περνάει το τρυπάνι περνάει και το καλώδιο

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Beefeater είπε

Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τόσο μικρή τρύπα (~10mm).

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Τι δουλειά έχει η μύτη απ'το δράπανο, το τρυπάνι είναι αυτό που πρέπει να περάσει, και εφόσον είναι κάποιο σοβαρό εργαλείο και όχι κάποιο του κιλού με θεόστραβο τσοκ μια χαρά θα τρυπήσει ακόμα και το πλακάκι με ακρίβεια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

κανονικα απαγορευεται να τρυπαμε κολωνες,πατωματα,δομικα στοιχεια του κτιριου.κανεις ζημια στην κατασκευη του.Ο.Κ. δεν θα πεσει και το σπιτι με μια τρυπα στο πατωμα...αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να τρυπησεις 20 cm οπλισμενο μπετον.ολο και σε καποια μπετοβεργα θα βρεις δεν θα μπορεις να συνεχισεις και μετα;παραδιπλα;και μετα;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Beefeater είπε

Έχετε να προτείνετε κάτι / καμιά ιδέα επ' αυτού?

Αν το περνούσατε μέσω εσωτερικής σκάλας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgiouu είπε

κανονικα απαγορευεται να τρυπαμε κολωνες,πατωματα,δομικα στοιχεια του κτιριου.κανεις ζημια στην κατασκευη του.Ο.Κ. δεν θα πεσει και το σπιτι με μια τρυπα στο πατωμα...αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να τρυπησεις 20 cm οπλισμενο μπετον.ολο και σε καποια μπετοβεργα θα βρεις δεν θα μπορεις να συνεχισεις και μετα;παραδιπλα;και μετα;

Δεν υπάρχει θέμα για 10mm τρύπα, η παρέμβαση είναι μηδαμινή, και μάλιστα όχι σε κολώνα αλλά σε πλάκα.

Αν βρεις σε μπετόβεργα (μικρή πιθανότητα) τότε όπως είπες και εσύ δοκιμάζεις παραδίπλα μέχρι να ξετρυπήσεις, και φυσικά εννοείται πως θα έχεις ήδη από πριν ελέγξει αν υπάρχει δοκάρι από κάτω.

Όσο για την ευκολία, όπως έγραψα και παραπάνω με τα σωστά εργαλεία είναι πανεύκολο, αν δοκιμάσεις με τρυπάνι του 1,5€ και με κινέζικο δράπανο των 10€ λογικό είναι να μην τα καταφέρεις ποτέ.

Δημοσ.

Μήπως να περάσεις κοντά με τυχόν καλώδια από κεραία? Ισχύει, και απλό καλώδιο να βάλεις θα ζήσει χρόνια μέχρι να χαλάσει. Πάρε ένα με sftp και θα είναι μια χαρά. Η τρύπα στο πάτωμα θα είναι αρκετά επίφοβη όχι μόνο για βέργες αλλά και για καμιά σωλήνα, δεν θα το έκανα.

Καλώδιο φτάνεις χωρίς απώλειες 80-90 μέτρα, αν το καρφώσεις και κοντά στο σοβατεπί αισθητικά θα σου φαίνεται ελάχιστα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αν το περνούσατε μέσω εσωτερικής σκάλας;

δεν υπαρχει... μονο εξωτερικη

ευχαριστω ολους για τις απααντησεις!!

• Thanks 1
Δημοσ.

Έκανα κάτι αντίστοιχο το καλοκαίρι, ενώ είχα την ίδια φοβία. Δε θα πω αν είναι ασφαλές ή όχι (αυτό θα το μάθουμε αν πέσει το σπίτι σε κάναν σεισμό :P), θα πω μόνο ότι στην πλάκα του πατώματος κώλωνε το πιστολέτο με το τετράκοπο. Φυσικά, ξετρύπησα, αλλά έσταξα αίμα. :P 

Δημοσ.
Στις 26/12/2021 στις 12:17 ΜΜ, Beefeater είπε

Επειδή το σήμα με wi-fi είναι κακό

Πόσο κακό δηλαδή ? Τι ακριβώς δοκίμασες και είχες αυτό το κακό αποτέλεσμα σε τόσο μικρή απόσταση ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...