Προς το περιεχόμενο

Επισκευή λαπτοπ, που;

dompred

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω λαπτοπ Asus (εκτός εγγύησης) και αυτές τις μέρες μου κάνει νερά ένα από τα δύο ανεμιστηράκια, έντονος θόρυβος (αλλά όχι πάντα), ενώ σε μερικές περιπτώσεις έκανε ότι σταματάει και ξεκινάει πάλι.

Δεδομένου ότι είναι εκτός εγγύησης που θα ήταν πιο καλά -και γρήγορα- να το πάω; Θα το έστελνα στην αντιπροσωπεία της Asus μιας και είχα μείνει ικανοποιημένος από μια άλλη φορά που χρειάστηκε επισκευή αλλά είχαν κάνει αρκετές μέρες.

Έχω δει για Πλαίσιο και Public από μεγάλους. Γνώμες; Επίσης περίπου πόσα μπορεί να ζητήσουν για την επισκευή στο περίπου;

Αν βοηθάει, βρίσκομαι κοντά στη Θεσσαλονίκη οπότε για εκεί ψάχνω κάτι

Επεξ/σία από dompred
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι χρειάζεται καθαρισμό στα ανεμιστηράκια. Αν είναι αρκετά παλιό και δεν έχει γίνει ποτέ , είναι επιβεβλημένο. Ταυτόχρονα, θα πεις όπου το δώσεις, αφού έτσι κι αλλιώς θα το ανοίξουν, να ελέγξουν τη θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών και αν είναι επιβεβλημένο, να σου την αλλάξουν.

Αν και είμαι και εγώ από Θεσσαλονίκη, δε θα σου προτείνω μαγαζί. Απλώς θα έλεγα να αποφύγεις τις μεγάλες αλυσίδες, κυρίως λόγω χρόνου. Καλύτερα να βρεις κάποιο μαγαζί στη γειτονιά σου, ώστε αν βγει αξιόπιστο, να αποκτήσεις και μια εύκολη και γρήγορη λύση για τέτοιες περιπτώσεις.

Κατά τη δική μου εκτίμηση, θα πρέπει να στο παραδώσουν την επόμενη εργάσιμη και το κόστος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30-50€. Μπορεί να είναι και λιγότερο, αλλά ότιδήποτε παραπάνω θα είναι υπερβολικό για αυτή τη δουλειά.

19 λεπτά πριν, ventalias είπε

Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι χρειάζεται καθαρισμό στα ανεμιστηράκια. Αν είναι αρκετά παλιό και δεν έχει γίνει ποτέ , είναι επιβεβλημένο. Ταυτόχρονα, θα πεις όπου το δώσεις, αφού έτσι κι αλλιώς θα το ανοίξουν, να ελέγξουν τη θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών και αν είναι επιβεβλημένο, να σου την αλλάξουν.

Αν και είμαι και εγώ από Θεσσαλονίκη, δε θα σου προτείνω μαγαζί. Απλώς θα έλεγα να αποφύγεις τις μεγάλες αλυσίδες, κυρίως λόγω χρόνου. Καλύτερα να βρεις κάποιο μαγαζί στη γειτονιά σου, ώστε αν βγει αξιόπιστο, να αποκτήσεις και μια εύκολη και γρήγορη λύση για τέτοιες περιπτώσεις.

Κατά τη δική μου εκτίμηση, θα πρέπει να στο παραδώσουν την επόμενη εργάσιμη και το κόστος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30-50€. Μπορεί να είναι και λιγότερο, αλλά ότιδήποτε παραπάνω θα είναι υπερβολικό για αυτή τη δουλειά.

Σίγουρα δεν είναι μόνο καθαρισμός στο ανεμιστηράκι. Γενικά το φυσάω κάθε λίγους μήνες. Μιας και ήταν εκτός εγγύησης, το άνοιξα για να δω τι πρόβλημα έχει. Υπάρχει σκόνη στις λεπίδες από τον ανεμιστήρα αλλά δεν εμποδίζει τον αέρα. Από όσο κατάλαβα ο ανεμιστήρας που ακούγεται, "κουνιέται" πάνω στον άξονά του ενώ ο άλλος είναι πιο σταθερός. Γι' αυτό είπα ότι μάλλον κάτι έπαθε ο ανεμιστήρας και μπορεί να θέλει αλλαγή.

Επειδή δε διευκρίνησες ότι το έχεις ανοίξει, ούτε τί είδους θόρυβο κάνει, σου απάντησα τα πολύ προφανή. Ακόμα και έτσι όμως, πάλι πριν αλλάξεις ανεμιστηράκι, η πρώτη επιλογή είναι ο καθαρισμός.

Αν έχεις τις γνώσεις και πιάνουν τα χέρια σου, βγάλτο, άνοιξέ το και καθάρισέ το. Το ανεμιστηράκι συνήθως αποτελείται από 2 τμήματα. Τη βάση του, που περιέχει και τον άξονα περιστροφής, και τις λεπίδες, που είναι ένα ενιάιο τμήμα και κουμπώνει πάνω στον άξονα. Αν το βγάλεις και το περιστρέψεις με το χέρι θα καταλάβεις αν είναι έκκεντρο. Όπως και να έχει, βάλε λίγο WD-40 στον άξονα και καθάρισε τις λεπίδες είτε με νερό, η με ένα κοινό υγρό μαντηλάκι καθαρισμού. Άστα για 2 ώρες και ξανασύνδεσέ τα.

Επίσης πολλές φορές τα ανεμιστηράκια έχουν εξωτερικό μεταλλικό περίβλημα στο οποίο βιδώνονται (θέλει πολύ ψιλό κατσαβιδάκι και προσοχή μη χάσεις τις βίδες!), και αν δεν είναι βιδωμένο σωστά (σφιχτά αλλά όχι τέρμα σφιχτά) τρίζουν τα μέταλλα κατά την περιστροφή. Αρκετές φορές αυτή είναι η αιτία θορύβου.

Αν σου φαίνονται πολύ δύσκολα όλα αυτά ή ότι δεν αξίζει τον κόπο πήγαινέ το σε κάποιο μαγαζί, όπως σου είπα. Το κόστος του ανταλλακτικού, αν θεωρείς επιβεβλημένη την αλλάγη, είναι 10-20€, ανάλογα το μοντέλο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται συχνά.
Δεν είναι θέμα καθαρισμού.
Φθείρεται ο μηχανισμός στήριξης της φτερωτής, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εκκεντρότητα και θόρυβος. 
Δεν είναι σοβαρή βλάβη αλλά ενοχλεί πολύ. 
Δεν επισκευάζεται με βιδώματα και καθαρισμούς, πρέπει να αλλαχτεί το ανεμιστηράκι.

ΜΗΝ επιχειρήσεις να το φτιάξεις εσύ, είναι πολύ πιθανόν να κάνεις ζημιά.
Υπάρχουν εργαστήρια επισκευής laptop που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά γρήγορα και με ασφάλεια.
Θα παραγγείλουν το κατάλληλο ανεμιστηράκι, θα το αλλάξουν - και τέλος.

Σου ξαναλέω, ΜΗΝ επιχειρήσεις να το αλλάξεις εσύ - και μην σκαλίζεις το μηχάνημα.
Υπάρχουν εργαστήρια επισκευής και στην Θεσσαλονίκη, με λίγο ψάξιμο θα βρεις εύκολα.
Μαζί με το ανταλλακτικό να υπολογίζεις περίπου 50€ ή λιγότερο.
Σε κάποια εργαστήρια μπορείς να το στείλεις, να το επισκευάσουν και να στο στείλουν πίσω.
(δεν δίνω link για να μην θεωρηθεί διαφήμιση).

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2

Σε περίπτωση που κάποιος έχει το ίδιο θέμα. Όντως το ανεμιστηράκι έφταιγε, είναι όπως είπε ο Smirnov παραπάνω. Κάτι πιάνουν τα χέρια μου και έχω ξανανοίξει λαπτοπ οπότε το άνοιξα με πολύ προσοχή και βλέποντας βίντεο με οδηγίες (ευτυχώς είναι αρκετά προσβάσιμο το μοντέλο που έχω), βρήκα τι ανεμιστηράκι είχε και παρήγγειλα ένα. Έκανα ένα καθαρισμό πάστας και έβαλα το καινούργιο καθώς έπρεπε να βγει όλο το σύστημα ψύξης για να αλλαχτεί το ανεμιστηράκι, δεν έβγαινε αλλιώς. Τελικώς μια χαρά η όλη διαδικασία, αν δεν αργούσε τόσο η κούριερ θα το έφτιαχνα πολύ πιο γρήγορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...