lagers Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Εδω και μερικές ημέρες έχω βάλλει μια αγγελία με ενα iphone στο marketplace. Εχω δεχτεί τουλάχιστον 6 μυνήματα με ατομα που προσφέρουν να καλύψουν τα εξοδα αποστολής για να στείλω το κινητο στο εξωτερικό (σε διάφορες χώρες) ακομα και σε ΗΠΑ μου είπε μια, κατι που δεν έχει λογική γιατι ειναι μεταχειρισμένο iphone. Μυρίζει phishing και φενεται κατι πρόσφατο καθος δεν μου εχει τύχει ποτέ στο παρελθόν να μου ζητήσει κανείς να στείλω κατι εξω και εδω να 6 φορές σε 2 ημερες. Μήπως σας εχει τύχει και σε εσάς κατι παρόμοιο πρόσφατα?
VonLoutsos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Έχουν έλλειψη από iPhone στην Αμερική λόγω Covid και ψάχνουν μτχ σε όλες τις χώρες......... Υ.Γ: Δεν μυρίζει phising. ΕΙΝΑΙ PHISING 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δεν μυρίζει,ΒΡΩΜΑΕΙ!!! Ουτε καν να αναρωτιέσαι δεν έπρεπε. 1
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Άμα στο πληρώσουνε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το στείλεις οπουδήποτε. Αλλά όταν λέμε να το πληρώσουνε εννοούμε να δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου, γιατί συνήθως σου έρχεται ένα e-mail από μια τράπεζα που λέει ταχα ότι κατατέθηκαν τα χρήματα , αλλά για να απελευθερωθούν πρεπει να στείλεις την απόδειξη ταχυδρομείου. Καλό παραμύθι ΜΕ δράκο δηλαδή. Όμως επαναλαμβάνω , αν δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά μάλλον δεν θα τα δείς. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Άμα στο πληρώσουνε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το στείλεις οπουδήποτε. Αλλά όταν λέμε να το πληρώσουνε εννοούμε να δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου, γιατί συνήθως σου έρχεται ένα e-mail από μια τράπεζα που λέει ταχα ότι κατατέθηκαν τα χρήματα , αλλά για να απελευθερωθούν πρεπει να στείλεις την απόδειξη ταχυδρομείου. Καλό παραμύθι ΜΕ δράκο δηλαδή. Όμως επαναλαμβάνω , αν δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά μάλλον δεν θα τα δείς. Πιο πιθανό να δει τον δράκο παρά τα χρήματα. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Nigerian Scam 101
Bitbit Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) επίσης ο όρος phishing, με πολύ απλά λόγια χρησιμοποιείται όταν κάποιος παριστάνει κάποιον άλλον με σκοπό να σε ξεγελάσει. πχ δημιουργώ μια σελίδα όμοια με της Εθνικής τράπεζας και προσπαθώ να σε αναγκάσω να εισάγεις τα στοιχεία σου με σκοπό να τα πάρω. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι phishing. Τώρα το πως θα εξελιχθεί είναι άλλο θέμα. Το πιθανότερο είναι να πάει όπως περιγράφει ο Vasileios-gr. Αν κάνω λάθος διορθώστε με Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από Bitbit 1
StamTheMan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Αυτο ειναι κλασσικη νιγηριανη απατη,οχι phising. Μ'αρεσει που λετε "μυριζει απατη",ενω ειναι ξεκαθαρο.
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μου θυμίζει εκείνα τα περίφημα τηλεφωνήματα από Βουλγαρία, με την κυρία που μιλούσε άψογα αγγλικά και έλεγε ότι είναι από τη Microsoft και ότι εντοπίστηκε παράνομο λογισμικό στον υπολογιστή και πρέπει να δοθεί πρόσβαση. Αυτό είναι μέγα cult σκηνικό, που έχω να θυμάμαι : ήμουν λοιπόν με έναν συνάδελφο και χτυπάει το τηλέφωνο, αρχίζει το παραπάνω αφήγημα και αφού την αφήνω να ολοκληρώσει, της λέω "Ok, everybody knows it's a fraud. Why don't you stop it?" (ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων). Και μου απαντάει η τύπισσα "it's not a fraud. It's actually a scam" Και Μου το κλείνει. Θέλει @@ γενικά για να το κάνεις. Ήθελα να της σφιξω το χέρι, για να είμαι ειλικρινής. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε "it's not a fraud. It's actually a scam" Δεν σταξαμε αιμα και ιδρωτα να το στησουμε,για να ερθεις εσυ να το πεις fraud.
Bitbit Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, StamTheMan είπε Μ'αρεσει που λετε "μυριζει απατη",ενω ειναι ξεκαθαρο. Μου θυμίζει κάτι "προσφορές" στο ebay πχ tablet πραγματικής αξίας 150€ να το πουλάνε 20-30€ και ενώ είναι ξεκάθαρη απάτη έβλεπες τον άλλον να σου λέει... Ποτέ δε ξέρεις, θα με καλύψει το PayPal. Δηλαδή μέσα τους πίστευαν ότι υπήρχε πιθανότητα κάτι να πάρουν. Εκτός από το προφανές.
StamTheMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Bitbit είπε Μου θυμίζει κάτι "προσφορές" στο ebay πχ tablet πραγματικής αξίας 150€ να το πουλάνε 20-30€ και ενώ είναι ξεκάθαρη απάτη έβλεπες τον άλλον να σου λέει... Ποτέ δε ξέρεις, θα με καλύψει το PayPal. Δηλαδή μέσα τους πίστευαν ότι υπήρχε πιθανότητα κάτι να πάρουν. Εκτός από το προφανές. Μιλας για ατομα που το συζητουσαν εδω μεσα,στις προσφορες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα