Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nemom είπε

Εμένα που δεν έχω συμφέρον, μου είναι αδιάφορο όμως

Είσαι μέρος της αλυσίδας, φυσικά και έχεις συμφέρον και δεν πρέπει να σου είναι αδιάφορο. Αν δεν ανανεώνονται τα APIs και τα λοιπά εργαλεία, εγώ δεν θα ασχοληθώ με ενημερώσεις στην πλατφόρμα και θα στηρίξω αυτήν που με στηρίζει πίσω, το αποτέλεσμα είναι εσύ ως χρήστης να είσαι δυσαρεστημένος από την εφαρμογή σε αυτήν την πλατφόρμα και να έχεις έναν παραπάνω λόγο να αλλάξεις.

21 λεπτά πριν, nemom είπε

ΟΙ αλλαγες στα API μπορούν να είναι υποέκδοση

Είναι πολλοί οι τεχνικοί λόγοι για τον οποίο δεν είναι σωστό να γίνει έτσι.

22 λεπτά πριν, nemom είπε

Κι εν πάσει περιπτώσει το planned obsolescnce δείχνει επιχειρηματικό μοντέλο με ανύπαρκτο ανταγωνισμό

Σε μία εποχή που η Apple κερδίζει ολοένα παραπάνω χρήστες από Android, ο ανταγωνισμός όχι μόνο είναι υπαρκτός αλλά πιο δυνατός από ποτέ.

24 λεπτά πριν, nemom είπε

Αυτά δεν είναι προς όφελος του καταναλωτή. Και είναι κοροιδία.
Η ζωή είναι φυσική επιλογή, δεν είναι planned obsolenscence

Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι, όσο και αν έχω εκατοντάδες επιχειρήματα για ποιο λόγο δεν είναι έτσι, καταλαβαίνω ότι είσαι δογματικός σε αυτό οπότε κατανοητό να έχεις την άποψη σου σε αυτό το θέμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το καθιστά κανόνα αυτό.

• Confused 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stivaks72 είπε

Σύγκριση στέκει με android skins. 

Προσωπικά πλησιάζω όλο και περισσότερο στο να αφήσω τον Nova. Με το UI4.0 έφτασα πολύ κοντά, χρησιμοποίησα το κινητο για 3-4 ημέρες χωρίς Nova και είδα ότι θα μπορούσα. Λεπτομέρειες πλέον με χαλάνε στο UI 4.0.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Προσωπικά πλησιάζω όλο και περισσότερο στο να αφήσω τον Nova. Με το UI4.0 έφτασα πολύ κοντά, χρησιμοποίησα το κινητο για 3-4 ημέρες χωρίς Nova και είδα ότι θα μπορούσα. Λεπτομέρειες πλέον με χαλάνε στο UI 4.0.

Το UI 4 είναι πραγματικό απίστευτο , πολύ "καθαρό" και όλα είναι πλέον τόσο εύκολα. Ειδικά αν χρησιμοποιείς widgets το απογειώνει. Επίσης το smoothness έχει πάει σε άλλο επίπεδο. S21 ultra. 

• Like 2
Δημοσ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν άπειροι ...windows haters ... κι android hater κανείς ! Τη στιγμή που το android 1013 θα είναι πολύ πιο χάλια από τα 3.11 ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Είσαι μέρος της αλυσίδας, φυσικά και έχεις συμφέρον και δεν πρέπει να σου είναι αδιάφορο. Αν δεν ανανεώνονται τα APIs και τα λοιπά εργαλεία, εγώ δεν θα ασχοληθώ με ενημερώσεις στην πλατφόρμα και θα στηρίξω αυτήν που με στηρίζει πίσω, το αποτέλεσμα είναι εσύ ως χρήστης να είσαι δυσαρεστημένος από την εφαρμογή σε αυτήν την πλατφόρμα και να έχεις έναν παραπάνω λόγο να αλλάξεις.

Είναι πολλοί οι τεχνικοί λόγοι για τον οποίο δεν είναι σωστό να γίνει έτσι.

Σε μία εποχή που η Apple κερδίζει ολοένα παραπάνω χρήστες από Android, ο ανταγωνισμός όχι μόνο είναι υπαρκτός αλλά πιο δυνατός από ποτέ.

Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι, όσο και αν έχω εκατοντάδες επιχειρήματα για ποιο λόγο δεν είναι έτσι, καταλαβαίνω ότι είσαι δογματικός σε αυτό οπότε κατανοητό να έχεις την άποψη σου σε αυτό το θέμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το καθιστά κανόνα αυτό.

Επειδή την ουσία την είπαμε προηγουμένως κι επειδή εδώ το πας αλλού
βλέπω μια πολύ κακή κατ' έμέ νοοτροπία ότι πέρα από το συμφέρον σου και το κέρδος σου ή το κέρδος της κάθε Google, ο χρήστης δεν έχει λόγο.
Λοιπόν.

Πρώτα είναι ο πελάτης.
Ικανοποιημένος πελάτης σημαίνει κέρδος για όλους. Το αντίθετο όμως δεν ισχύει.

Ο χρήστης έχει την κινητήρια δύναμη: το πορτοφόλι. Κρίνει και πληρώνει τη δουλειά όλων.
Ο χρήστης γιατί είναι πρώτα; Αξιολογεί, βρίσκει ελκυστικό ένα προϊόν και μετά πληρώνει για αυτό.
Εσύ είσαι που αποδεικνύεις την αξία του προϊόντος σου, όχι το ανάποδο.

Κι όπου προϊόν είναι και οι εφαρμογές αλλά και το λειτουργικό σύστημα.
Το να απαξιώνεις επομένως το χρήστη και να τον αφαιρείς από την εξίσωση, όταν είναι ο βασικός παράγοντας μάλιστα,
δείχνεις μια αντίληψη λες και νομίζεις ότι ο χρήστης πρώτα σου χρωστάει και είναι υποχρεωμένος να σε πληρώνει.
Κάποιο μεγάλο λάθος κάνεις και το έχεις δει πολύ στραβά πιστεύω.

Το συμφέρον σου πρώτα θα έπρεπε να είναι μια ελκυστική πλατφόρμα για τον χρήστη.
Όπου πλατφόρμα δεν είναι μόνο το περιβάλλον στο οποίο βγάζεις λεφτά,
αλλά πρώτα το περιβάλλον στο οποίο ελκύεται ο χρήστης να λειτουργήσει τις ανάγκες του.
Το αν εσένα θα σου είναι πιο εύκολος ο προγραμματισμός και το κέρδος σου
είναι παρεπόμενο και δεν ενδιαφέρει κανένα άλλο εκτός από τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό.
Η αγορά είναι ελεύθερη, τα διαθέσιμα των χρηστών τεράστια και οι συνάδελφοί σου μυριάδες για να τα μοιραστούν. 

Για τις ταμπέλες,
λυπάμαι που βάζεις ταμπέλες γιατί οι ταμπέλες ακριβώς δε δείχνουν ανοιχτό πνεύμα.
Κάλλιστα θα μπορούσα να σε χαρακτηρίσω και δεν το έκανα.
Μια φορά μη νομίζεις ότι το δικό σου δόγμα αποφασίζει ότι εσύ δεν θα είσαι ο δογματικός. Παρομοίως και για όποια άλλη ταμπέλα θέλεις να μεταχειριστείς.

Επίσης να σου πω ότι το να επικαλείσαι το δίπλο Apple Google ως ανταγωνισμό, από μόνο του είναι προσχηματικό και επιφανειακό.
Οι δύο επιλογές δεν είναι ανταγωνισμός, πόσο μάλλον με τις συντονισμένες πρακτικές.
Κι αν ήταν να είχα γράψει πουθενά πως αυτά ισχύουν μόνο για το Android, κάθε άλλο έγραψα ακριβώς ότι ισχύουν και για τον ανταγωνισμό.

Τέλος πάντων, μην υπερασπίζεστε στενόμυαλα το επάγγελμά σας.
Μακροπρόθεσμα είναι ανώφελο και δεν οδηγεί πουθενά.

Επεξ/σία από nemom
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nemom είπε

Δηλαδή ας πούμε στέρεψαν από ιδέες ή το έκαναν τέλειο στα υπόλοιπα
που το μόνο innovation που απέμεινε είναι το ρολόι να γίνεται 2 γραμμές στο Android 12 και τέλος 2 γραμμές ρολόι στο Android 13;
Αυτή η γραφειοκρατική αντίληψη θυμίζει την τελειότητα Lada.
Lada όπως ας πούμε Android.
bmw1.jpg

Να σου το πω εγώ γιατί. Γιατί το λειτουργικό είναι για το χρήστη. Δεν είναι επετειακή έκδοση να έχουμε να λέμε.
Και αυτό περί παρασκήνιο και devs είναι wishful thinking που μπορούσε να είναι υποέκδοση.
Αλλά τότε πώς θα είχαμε planned obsolescence; 
Κι η πλάκα είναι ότι οι εταρείες αυτές με το planned absolescnce και τα ηλεκτρονικά απόβλητα κόπτονται δήθεν για κλιματική αλλαγή...

Τι ακριβώς innovation περιμένεις; Τι λειπει απο το Android που δεν σαρεσει; Εκτος αν αλλάξουν πολλά στην τεχνολογια γενικά, οι μονες διαφορες θα ειναι under the hood. Που θα κανουν τη ζωή των developers ευκολοτερη και την δικια μας πιο smooth κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Android εχει φτάσει στην οριμανση του εδω και χρόνια. Τώρα απλα κάνουν αλλαγές (συχνά χειρότερες απο πριν) απλα για την αλλαγή, να δικαιολογησουν οτι βγήκε κάτι καινούργιο και άρα να αλλάξεις κινητό. Έχουν κάνει και τον κοσμο σαν ναρκομανή που περιμένει τα "security patches" που κατά 99% είναι άχρηστα. Ας βγει ενας με Android που έχει να βάλει security patch 5 χρόνια και είχε πρόβλημα. Εγώ σε 10δες κινητά με custom rom, χωρίς security patches και δεν είχα το παραμικρό ΚΑΙ με χρήση ebanking. Και με 100δες σπασμένες εφαρμογες. Ξέρω θα βγουν ένα σωρό γκουρού να μου πουν πόσο τυχερός ειμουν.. Αλλά αμα ξέρεις πως δουλεύει το Android καταλαβαίνεις γιατί κινδυνεύεις μονο απο fishing ητε εχεις security patches ητε οχι.. Ξέρω δε θα κατάλαβει κανείς τι γράφω αλλά δεν πειράζει. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 2
Δημοσ.

Kαπως πρεπει να κανουν τον κοσμο να αλλαξει το παλιο του κινητο των 2 χρονων βρε παιδια. Χαζοι ειναι? Αφου βρηκαν την κοτα με τα χρυσα αυγα. Οποτε καθε χρονο αυτο θα κανουν η μαζα παντα θα πεταει τα χρηματα της επειδη τους το ειπε η καθε google.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Μπορούν να δώσουν 10 χρόνια security updates;
Ειλικρινά είναι κρίμα να έχεις ένα καλό λειτουργικό και να το χαλάει το support.

Έχω Galaxy s9 και δεν έχω λόγο να αναβαθμίσω εκτός από το security. Δεν θέλω fancy cameras ούτε gaming στο κινητό. Οι υπάρχουσες κάμερες είναι μια χαρά και θα αλλάξουν όταν αλλάξω συσκευή. Προς το παρόν κάνει ότι χρειάζομαι και βγάζει ακόμα μια εργάσιμη η μπαταρία (18+ ώρες) 

Σε ταμπλέτα με στρέψανε στο iPad αν συνεχίσουν έτσι με βλέπω και σε κινητό όσο και αν θεωρώ το Android ανώτερο σε κινητό από το iOS.

Ναι γιατί σε χακάρουν σε καθημερινή βάση απ' όσο φαντάζομαι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, oldnew είπε

Το Android εχει φτάσει στην οριμανση του εδω και χρόνια. Τώρα απλα κάνουν αλλαγές (συχνά χειρότερες απο πριν) απλα για την αλλαγή, να δικαιολογησουν οτι βγήκε κάτι καινούργιο και άρα να αλλάξεις κινητό. Έχουν κάνει και τον κοσμο σαν ναρκομανή που περιμένει τα "security patches" που κατά 99% είναι άχρηστα. Ας βγει ενας με Android που έχει να βάλει security patch 5 χρόνια και είχε πρόβλημα. Εγώ σε 10δες κινητά με custom rom, χωρίς security patches και δεν είχα το παραμικρό ΚΑΙ με χρήση ebanking. Και με 100δες σπασμένες εφαρμογες. Ξέρω θα βγουν ένα σωρό γκουρού να μου πουν πόσο τυχερός ειμουν.. Αλλά αμα ξέρεις πως δουλεύει το Android καταλαβαίνεις γιατί κινδυνεύεις μονο απο fishing ητε εχεις security patches ητε οχι.. Ξέρω δε θα κατάλαβει κανείς τι γράφω αλλά δεν πειράζει. 

Συνήθως είναι τύποι που μπαίνουν σε ότι site βρουν και ανοίγουν ότι fake email έρθει στο pc τους που έχει σπασμένα xp και ανησυχούν για τα security patches στο κινητό 

• Like 1
Δημοσ.

πλέον δεν αλλάζουμε android κινητο λογω εκδοσης η επειδη λαγκαρει η κατι τέτοιο. αυτα ειναι παρελθον ακομα και για συσκευες των 200ευρω. αλλάζουμε γιατι ειναι ασύμφορο να αλλάξεις μπαταρια ή γιατι εσπασε η οθονη ή γιατι απλα θέλουμε δωράκι για τον εαυτο μας. αν το λενε 13 η 12.5.631 ενδιαφέρει μονο την google και κανεναν αλλο. θυμάται κανένας σε πιο build ειναι το win pc του? άλλωστε και τι να αλλάξει δηλαδη, ειναι πολύ καλο λειτουργικο και σε ακριβα τηλέφωνα παει τραινο. παιζει την απλ στα ισα ενω ηταν πολύ πολύ πισω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, youraccount είπε

Ναι γιατί σε χακάρουν σε καθημερινή βάση απ' όσο φαντάζομαι.

Φοβερό επιχείρημα.
Άρα κατά την ηλίθια αυτή λογική

επειδή δεν τρακάρεις κάθε μέρα μην βάζεις ζώνη/κράνος ή μην θες αμάξι με αερόσακο

επειδη δεν σε κλέβουν κάθε μέρα να κυκλοφορεις με 200 ευρώ να εξέχουν από τις τσέπες.

δεν αξίζει σοβαρού σχολιασμού. Καλές γιορτές να έχουμε.

σ.σ. Για να μην παρεξηγηθώ ηλίθια χαρακτηρίζω την λογική όχι το άτομο. Όλοι έχουμε σε πολλά θέματα ηλίθιες λογικές όπως και εγώ.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dhm21911 είπε

Το UI 4 είναι πραγματικό απίστευτο , πολύ "καθαρό" και όλα είναι πλέον τόσο εύκολα. Ειδικά αν χρησιμοποιείς widgets το απογειώνει. Επίσης το smoothness έχει πάει σε άλλο επίπεδο. S21 ultra. 

Το OneUi 4 και εμένα μού αρέσει πολύ στο s21 ultra μου. Υπάρχει αρκετή προσοχή έτη λεπτομέρεια σε βαθμό πολύ κοντά σαν αυτό της apple. Αυτό που με ξενερώνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΩΣ είναι όταν πρέπει να ανοίξω κάποια εφαρμογή της Google και βλέπω το απαίσιο material you και μού έρχεται να ξεράσω από τα μάτια. Βλέπουμε δηλαδή ότι ακόμα και η sammy δε μπορεί να προσφέρει μια συνοχή στο λειτουργικό που χρησιμοποιεί. Είναι πραγματικά off putting να είμαι στα settings του κινητού μου, πού είναι σε one ui 4, να πατάω google backup και να με πηγαίνει σε μια οθόνη με τελείως διαφορετική αισθητική. 

Επίσης χρησιμοποιώ το oneui από την πρώτη έκδοση και μόλις τώρα στην έκδοση 4 μπορώ να πω ότι άρχισε και μού αφήνει μια αίσθηση ολοκληροτητας και όχι μισό δουλειάς. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τώρα που άρχισε να φαίνεται ολοκληρωμένο έχει αρχίσει να αφήνει και την αίσθηση του παλιού. Έχει αρχίσει ήδη να παλιώνει δηλαδή. Δυστυχώς μόνο η Apple μπορεί να δώσει κάτι ολοκληρωμένο, συμπαγές και καινούργιο. 

Το άλλο που Επίσης μού τη δίνει είναι ότι υπάρχουν σχεδόν όλα από 2 φορές (πχ samsung backup και google backup). 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, oldnew είπε

Σίγουρα το android είναι πιο ασφαλές από τα windows αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άτρωτο. Από την στιγμή που βγαίνουν security patches υπάρχουν τρύπες και ευπαθιες. Δεν λέω να φτασει κανείς σε σημείο υπερβολής να μην χρησιμοποιεί e-banking. Αλλά το να θες η συσκευή σου να είναι up-to-date σε security και να έχεις 2FA νομίζω είναι λογικό. 
Σιγουρα στην ζωή δεν πρέπει να μπεις σε κλουβί και να φοβάσαι τα πάντα αλλά το να μην παίρνεις αχρείαστα ρίσκα όπως πχ να μην φοράς ζώνη , να μην οδηγάς μεθυσμένος  ή να  κουβαλάς πάνω σου μεγάλα χρηματικά ποσά δεν είναι εξίσου λογικό. Κάτι αντίστοιχο θεωρώ ότι ισχύει και για τα security updates.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...