Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά ( ένεκα της σημερινής ημέρας) ενδιαφέρομαι να κάνω ένα ηχοσύστημα για ένα σαλόνι κοντά στα 50 τετραγωνικά στο σπίτι μου. Θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω ηχοσυστήματα και πείτε μου αν κινούμαι σε λάθος κατεύθυνση για ένα ηχοσύστημα που πιο πολύ με ενδιαφέρει ένας καθαρός ήχος αλλά και να γεμίζει τον χώρο.τα ηχοσυστήματα που κοιτάζω είναι ένα YAMAHA MCR N870D και να το συνδυάσω με με δύο περιφερειακά ηχεία YAMAHA WX-021.Αν έχει κάποιος τα συγκεκριμένα θα ήθελα την γνώμη του ή κάποιος που γνωρίζει τι θα μου πρότεινε. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

50 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ δεν καλυπτεται τοσος μεγαλος χωρος φιλε μου μαυτα τα συστηματακια πουχεις κατα νου ,αφου διευκρινισεις αν ενδιαφερεσαι για ακροαση μουσικης δικαναλα,πολυκαναλα(τι μουσικη ακους απο ποιες πηγες? cd-πικαπ ιντερνετικο-κτλ κτλ) ή για ταινιες θελει απο κει και περα να περιορισεις τον χωρο ακροασης σε καποιο μικροτερο χωρο και βεβαια και σημαντικοτερο ολων ποσο που θα διαθεσεις για περισσοτερες πληροφοριες υπαρχουν φορα εξειδικευμενα γιαυτο οπως avclub-avsite.....

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, blackhill66 είπε

50 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ δεν καλυπτεται τοσος μεγαλος χωρος φιλε μου μαυτα τα συστηματακια πουχεις κατα νου ,αφου διευκρινισεις αν ενδιαφερεσαι για ακροαση μουσικης δικαναλα,πολυκαναλα(τι μουσικη ακους απο ποιες πηγες? cd-πικαπ ιντερνετικο-κτλ κτλ) ή για ταινιες θελει απο κει και περα να περιορισεις τον χωρο ακροασης σε καποιο μικροτερο χωρο και βεβαια και σημαντικοτερο ολων ποσο που θα διαθεσεις για περισσοτερες πληροφοριες υπαρχουν φορα εξειδικευμενα γιαυτο οπως avclub-avsite.....

Καλημέρα φίλε μου, σ ευχαριστώ πολύ. Απαντώ στις ερωτήσεις σου. Η μουσική που ακούω είναι κυρίως ξένη electronica ( deep house, down tempo κλπ) με πηγές κυρίως ίντερνετ και ιντερνετικά ραδιόφωνα. Το μπάτζετ μου είναι στα 1300-1500 ευρω. Θεώρησα με το yamaha αν προσθέσω επιπλέον δύο περιφερειακά ηχεία ίσως αυξήσω την δυναμική (!δεν γνωρίζω αν ισχύει αυτό) είδα και το naim mu-so με 450w. Εχεις-εχετε κάποια γνώμη για αυτό για ποιότητα και δυναμική στον χώρο. Βλέπω ότι υπάρχει και το naim muso gb και αν συνδυαστικά με το muso αυξήσει την ένταση ή θα ήμουν ικανοποιημένος μόνο με το mu-so. Έθεσα αρκετά θέματα και ελπίζω να μην τα μπέρδεψα. Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Koιτα να δεις,ο καθενας εχει τα γουστα του,εγω ειμαι κολλημενος με δικαναλο ηχο αν θαχα ενα ποσο 1500 θα εβαζα 2 ηχεια δαπεδου σε μια γωνια αποσταση μεταξυ τους το πολυ 2,5 με 3 μετρα και θα τα συνεδεα με εναν ενισχυτη δικαναλο με subout (θα το χρειαστεις αν καταληξεις) και αποσταση ακροασης σε ισοσκελες τριγωνο απο τα 2 ηχεια ,πχ

https://www.skroutz.gr/s/12940642/Yamaha-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-R-N803D-160W-4Ω-145W-8Ω-Μαύρος.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/10885041/Dali-Ζεύγος-Ηχείων-Hi-Fi-Δαπέδου-Spektor-6-150W-2-Δρόμων-Μαύρα.html#reviews

ψαξτο λιγο και στα σαιτ που σου ειπα ,οπου ειναι περισσοτερο ειδημονες στο θεμα.

ομως το πιο σημαντικο οτι και αν σου προτεινουν πηγαινε πρωτα να το ΑΚΟΥΣΕΙΣ πριν το παρεις....

Επεξ/σία από blackhill66
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου,  σύμφωνω με τον blackhill66 . Πάντως σαν γενικό κανόνα πρέπει να ξέρεις ότι η επιλογή του συστήματος πρέπει να είναι ανάλογη με την απόσταση ακρόασης (όσο μεγαλύτερη τόσο μεγαλύτερα ηχεία σε watts καί ιντσες). Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις πρώτα από την επιλογή ηχείων και ενισχυτή που σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές.

Δημοσ.

Καλημέρα.φιλοι μου, σας εύχομαι καλή χρονιά και σας ευχαριστώ για το χρόνο που παραθέτετε για να μου απαντήσετε.Η συγκεκριμένη επιλογή που σας επισυνάπτω είναι μια καλή επιλογή για να γεμίσω με  καθαρό και δυναμικό ήχο έναν σαλόνι 65τμ; Συνδιάζονται μαζί ο ενισχυτής με τα συγκεκριμένα ηχεία;

Screenshot_20220121-022844.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου και χρόνια πολλά. Ο ενισχυτής που αναφέρεις είναι αρκετά καλός και με την εγγύηση της πολύχρονης εμπειρίας της  Yamaha. Όσο αναφορά τα ηχεία, αν και για τα χρήματα τους είναι πολύ καλά, δε νομίζω  με τους 150mm οδηγούς που διαθέτουν να μπορέσουν να καλύψουν χώρο 65τμ.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, grandp είπε

να καλύψουν χώρο 65τμ

πολυ μεγαλος χωρος ,με τπτ δεν καλυπτεται και σε συναρτηση επιπλα γωνιες αντανακλασεις κτλ κτλ δυσκολο περιορισου αν μπορεις σε καποια γωνια του σαλονιου αποσταση πανω απο 2-2,5 μετρα απο τα ηχεια σε διαταξη ισοπλευρο τριγωνο εννοειται ειναι κατα καποιο τροπο ιδανικη αποσταση ακροασης αμα θελεις να ακους σωστα απο κει και περα ακους απλα για να ακους

Δημοσ.

Το ισόπλευρο τρίγωνο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο από 2 - 2,5 μέτρα. Απλά όσο μεγαλώνει η απόσταση τόσο μεγαλύτερα ηχεία χρειάζεσαι για να ακούς σωστά και με τη βοήθεια πάντα από subwoofer.

Για απόσταση ακρόασης 2-2,5 μέτρα χρειάζεσαι ηχεία με περίπου 6,5" έως 8" οδηγούς 

Δημοσ.

Ο μεγαλος(αλλα κι μικρος) χωρος θελει φτιαξιμο για να ακουσεις σωστα

Μονο σε near field ακροασεις μπορεις καπως να τον αποκοψεις αλλα στις συνηθεις αποστασεις περιπου 2.5- 3 μετρα απο τα ηχεια ουτε το 50% του συστηματος δεν παιρνεις

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/1/2022 στις 3:46 ΜΜ, grandp είπε

Καλησπέρα φίλε μου και χρόνια πολλά. Ο ενισχυτής που αναφέρεις είναι αρκετά καλός και με την εγγύηση της πολύχρονης εμπειρίας της  Yamaha. Όσο αναφορά τα ηχεία, αν και για τα χρήματα τους είναι πολύ καλά, δε νομίζω  με τους 150mm οδηγούς που διαθέτουν να μπορέσουν να καλύψουν χώρο 65τμ.

Στις 21/1/2022 στις 4:12 ΜΜ, blackhill66 είπε

πολυ μεγαλος χωρος ,με τπτ δεν καλυπτεται και σε συναρτηση επιπλα γωνιες αντανακλασεις κτλ κτλ δυσκολο περιορισου αν μπορεις σε καποια γωνια του σαλονιου αποσταση πανω απο 2-2,5 μετρα απο τα ηχεια σε διαταξη ισοπλευρο τριγωνο εννοειται ειναι κατα καποιο τροπο ιδανικη αποσταση ακροασης αμα θελεις να ακους σωστα απο κει και περα ακους απλα για να ακους

YAMAHA R-N803D 2x140   Τον εχετε ακουσει?  Πως τον χαρακτηριζεται τον ηχο του?  Εχει καλα ρευματα απο τις χαμηλες εντασεις ή πρεπει να ανεβαζεις την ενταση για να παιρνεις σωμα-ογκο???  

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

O Yamaha R-N803D είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής- πολυεργαλείο με καλά ρεύματα και καλύπτει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις συνδεσιμότητας.

Έχει τον χαρακτηριστικό ήχο τον Yamaha και πιστεύω πως θα σε καλύψει απόλυτα.

Σημασία πάντα έχει όμως με πια ηχεία θα τον συνδυάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...