elenipapserres Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε Λάθος. Τις συντάξεις τις βγάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Επειδή όμως υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από τα ταμεία και γραφειοκρατία μέχρι να υπολογιστεί η σύνταξη, θεσπίστηκε η διαδικασία για να διεκπεραιωνει ένα τεράστιο μέρος αυτής της δουλειάς ειδικά καταρτισμενοι και αδειοδοτημενοι επαγγελματίες, μετά πάλι καλείται το ταμείο να αποφασίσει και να εξετάσει. Στους εργατολογους πήγαινε ο κόσμος για να γνωρίζει από πριν στο περίπου πόση σύνταξη θα πάρει μετά την απόφαση του ταμείου ώστε να ξέρει τι παίζει και αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση να επανεξετάσει το θέμα η να προσφυγει νομικά. δηλαδη μπορει η μητερα μου, να παει κατευθειαν στο ασφαλιστικο ταμειο της, στη προκειμενη περιπτωση ΙΚΑ και να καταθεσει εκει την αιτηση για συνταξη γηρατος κατευθειαν?
teot Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, elenipapserres είπε πάντως παλαιότερα είχα ακούσει ιστορίες ότι γίνονταν όλα αυτά. Δηλαδή τότε όπου τα γραμματόσημα, ήταν ένσημα, ίσως στα χρόνια των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας, γίνονταν κάτι τέτοια. Επιπλέον να σε διορθώσω, ότι πλέον τις συντάξεις της βγάζουν οι εργατολόγοι και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία. Τις συντάξεις συνεχίζουν να τις βγάζουν τα ασφαλιστικά ταεία (ΕΦΚΑ) και προστέθηκαν κάποιο λίγοι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι. Ένσημο κολλημένο πάνω στην καρτέλα ασφαλισμένου δεν έχει καμιά αξία αν δεν έχει αναγραφεί στις καταστάσεις αγοράς ενσήμων.... είναι και ο λόγος που καθυστερεί η καταμέτρηση, γίνετε αντιπαραβολή με τις καταστάσεις αγοράς ενσήμων της εκάστοτε επιχείρησης που εργάζονταν ο ασφαλισμένος.
elenipapserres Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, teot είπε Ένσημο κολλημένο πάνω στην καρτέλα ασφαλισμένου δεν έχει καμιά αξία αν δεν έχει αναγραφεί στις καταστάσεις αγοράς ενσήμων.... είναι και ο λόγος που καθυστερεί η καταμέτρηση, γίνετε αντιπαραβολή με τις καταστάσεις αγοράς ενσήμων της εκάστοτε επιχείρησης που εργάζονταν ο ασφαλισμένος. ναι αλλα για να γινει αυτο, θα πρέπει ο ασφαλισμενος να δωσει τα πρωτοτυπα ενσημα σωστα? εννοω για να γινει εξαγορα απο αλλον.
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, elenipapserres είπε Με τόσο απατεωνιά που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να μην είναι κάποιος καχύποπτος? Δεν μπορούμε να σας το πούμε πιο απλά. Δεν μπορεί να κάνει κανένας τίποτα με αυτά τα επικυρωμένα αντίγραφα ενσημων τα οποία κολληθηκαν στο όνομα της μητέρας σας, δεν πάει να είναι και ο Chuck Norris. Τζάμπα αγχώνεστε. Είναι σαν να μου λέτε πως ένας απατεώνας θα σας κλέψει ένα δικό σας βιβλιάριο καταθέσεων στο οποίο έχετε εκατομμύρια ευρώ και όταν βγάλει ένα ίδιο αντίγραφο στο οποίο θα σβήσει τα στοιχεία του πραγματικού δικαιούχου και γράψει το δικό του τότε θα θεωρείται ως εκατομμυριουχος, προφανώς και όχι, μπορεί να δουλεύει τον κόσμο μέχρι να πιαστεί από τις αρχές ότι κοροϊδεύει, τα λεφτά δεν ήταν και ούτε θα είναι ποτέ δικά του. 6 λεπτά πριν, elenipapserres είπε δηλαδη μπορει η μητερα μου, να παει κατευθειαν στο ασφαλιστικο ταμειο της, στη προκειμενη περιπτωση ΙΚΑ και να καταθεσει εκει την αιτηση για συνταξη γηρατος κατευθειαν? Εαν δικαιούται, δηλαδή εάν τηρεί τα κριτήρια, φυσικά και μπορεί. 1
teot Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, elenipapserres είπε ναι αλλα για να γινει αυτο, θα πρέπει ο ασφαλισμενος να δωσει τα πρωτοτυπα ενσημα σωστα? εννοω για να γινει εξαγορα απο αλλον. Το ένσημο αγοράστηκε από συγκεκριμένη επιχείρηση (αυτή που εργάζονταν η μητέρα σου) για συγκεκριμένο ασφαλισμένο (την μητέρα σου).... αυτα αναγράφονται στις καταστάσεις αγοράς ενσήμων.... δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άλλο ατομο 2
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, elenipapserres είπε ναι αλλα για να γινει αυτο, θα πρέπει ο ασφαλισμενος να δωσει τα πρωτοτυπα ενσημα σωστα? εννοω για να γινει εξαγορα απο αλλον. Άλλο πράγμα σου είπε, άλλο απαντάς. Δεν υπάρχει εξαγορά από κανέναν, δεν υφίσταται. Σου ανάφερε την διαδικασία που κάνει ο ΕΦΚΑ για να υπολογίσει το τελικό ποσό σύνταξης του κάθε ασφαλισμένου και υποψηφιου συνταξιουχου. Τα πρωτοτυπα φυσικά και θα τα δώσει εάν του ζητηθουν. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___ 2
elenipapserres Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ βλεπω τι ωραια που ειναι τα ενσημα μετα το 2002. Ψηφιακα ολα, και μια χαρά. Στα αλλα κράτη του Εξωτερικού, ήταν έτσι από το 1990, και εδώ ήρθαν πάλι όπως όλα καθυστερημένα
teot Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, elenipapserres είπε δηλαδη μπορει η μητερα μου, να παει κατευθειαν στο ασφαλιστικο ταμειο της, στη προκειμενη περιπτωση ΙΚΑ και να καταθεσει εκει την αιτηση για συνταξη γηρατος κατευθειαν? Οι αιτήσεις για σύνταξη γίνονται πια ηλεκτρονικά... αν έχει την δυνατότητα αυτή η κάποιος από το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον να συμπληρώσει την αίτηση σωστά κάνει μόνη της την διαδικασία και γλυτώνει τα λεφτά που παίρνουν τα γραφεία που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση. Εγώ πριν τέσσερα χρόνια την έκανα μόνος μου
elenipapserres Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, teot είπε Οι αιτήσεις για σύνταξη γίνονται πια ηλεκτρονικά... αν έχει την δυνατότητα αυτή η κάποιος από το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον να συμπληρώσει την αίτηση σωστά κάνει μόνη της την διαδικασία και γλυτώνει τα λεφτά που παίρνουν τα γραφεία που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση. Εγώ πριν τέσσερα χρόνια την έκανα μόνος μου Nai είναι λίγο μπερδεμένο γιατί η μητέρα μου λαμβάνει και σύνταξη χηρείας. Θα πρέπει ταυτόχρονα να ενημερώσω και το άλλο το ταμείο.
dbrillis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, elenipapserres είπε Εγώ βλεπω τι ωραια που ειναι τα ενσημα μετα το 2002. Ψηφιακα ολα, και μια χαρά. Στα αλλα κράτη του Εξωτερικού, ήταν έτσι από το 1990, και εδώ ήρθαν πάλι όπως όλα καθυστερημένα Αααα οκ, φταίει το συμπαν που εσείς αργησατε καμια 15ετια να ασχοληθειτε.
elenipapserres Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, dbrillis είπε Αααα οκ, φταίει το συμπαν που εσείς αργησατε καμια 15ετια να ασχοληθειτε. Δεν ειπα αυτο. Απλα δεν ειναι φυσιολογικο σε αυτο το κρατος ολα να λειτουργουν τελευταια σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο. Δηλαδη για ποιο λογο και τα ενσημα πριν το 2002 δεν τα εκαναν ψηφιακα και τα εκαναν μετα το 2002. Στα αλλα τα κρατη απο τη δεκαετια του ΄90 ηταν ολα ψηφιακα
dbrillis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, elenipapserres είπε Δεν ειπα αυτο. Απλα δεν ειναι φυσιολογικο σε αυτο το κρατος ολα να λειτουργουν τελευταια σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο. Δηλαδη για ποιο λογο και τα ενσημα πριν το 2002 δεν τα εκαναν ψηφιακα και τα εκαναν μετα το 2002. Στα αλλα τα κρατη απο τη δεκαετια του ΄90 ηταν ολα ψηφιακα Σε κάποια κράτη δεν εχουν γινει ακόμα ψηφιακα, τι μας νοιάζει αυτο; Έγιναν ψηφιακά το 2002, οχι χτες, ασχολήθηκατε τοτε; Δεν το λεω συγκεκριμένα για σενα αλλα βλεπω μεγαλώνοντας οτι όσοι θεωρούν την Ελλάδα, Ελλαδισταν, ειναι και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος. Πανε πολλοί τέτοιοι στο λεγόμενο εξωτερικό και επειδή κουβαλάνε αυτή τη νοοτροπία, δεν τους κάνει ουτε το εξωτερικό, τους φταίνε ολα και εκει. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από dbrillis 9
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, elenipapserres είπε Δεν ειπα αυτο. Απλα δεν ειναι φυσιολογικο σε αυτο το κρατος ολα να λειτουργουν τελευταια σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο. Δηλαδη για ποιο λογο και τα ενσημα πριν το 2002 δεν τα εκαναν ψηφιακα και τα εκαναν μετα το 2002. Στα αλλα τα κρατη απο τη δεκαετια του ΄90 ηταν ολα ψηφιακα Μία χαρά φυσιολογικό είναι. Σε όλα σχεδόν ήμασταν πάντα πίσω σε σχέση με άλλες χώρες του δυτικού κόσμου. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι που αν αρχίσουμε τώρα αυτά βγαίνουμε εκτός θέματος. Όχι πως αυτό ήταν σωστό, αλλά έτσι έγινε και έτσι θα γίνεται. Είχαμε και έχουμε σαν λαός μια αντιδραστικότητα, γκίνια, άρνηση, ωχαδερφισμο και κόντρα σε οτιδήποτε νέο πάει να έρθει, πολλοί και διάφοροι λόγοι και εδώ. Σε ορισμένα από αυτά δεν εξαιρω ούτε τον εαυτό μου. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Τι αγχη ειναι αυτα Χριστουγεννιατικα?!
DownUNDERground Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Τι αγχη ειναι αυτα Χριστουγεννιατικα?! Για τον TS προτείνω για τις γιορτές την παρακάτω ταινία: https://www.athinorama.gr/theatre/performance/o_ai_basilis_einai_sketi_lera-10053489
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα