Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Χρόνια Πολλά, και Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και τις οικογενειές σας!!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Η μητέρα μου έχει 28 χρόνια προυπηρεσίας στο ιδιωτικό τομέα. Πριν 10 χρόνια, είχε πάει τα ενσημά της ( ένσημα πριν το 2002 τα είχε πάει στον εργατολογο  μηχανογραφημένα στο χαρτί σε αντίγραφο φωτοτυπία με επικύρωση, όχι γνήσια , ενώ μετά το 2002 ήταν ψηφιακά).

Όπως σας ανέφερα μέσα σε παρένθεση, τα είχε πάει σε αντίγραφο επικυρωμένα τα ένσημα πριν το 2002 στον εργατολόγο. Η ερωτηση μου είναι η εξής:

Μπορεί ο εργατολόγος να της έκανε κάποια απάτη, και να πούλησε τα ένσημα που τα είχε σε αντίγραφο επικυρωμένα ή τα ένσημα πουλιουνται μόνο αν είναι σε γνήσια μορφή και όχι αντίγραφα με επικύρωση; Τα γνήσια, δηλαδή τα επίσημα δε του τα είχε δώσει.

Ευχαριστώ

• Confused 4
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elenipapserres είπε

Μπορεί ο εργατολόγος να της έκανε κάποια απάτη, και να πούλησε τα ένσημα που τα είχε σε αντίγραφο επικυρωμένα ή τα ένσημα πουλιουνται μόνο αν είναι σε γνήσια μορφή και όχι αντίγραφα με επικύρωση;

Μήπως έχεις μπερδέψει τα ένσημα με τα γραμματόσημα; Τα ένσημα δεν «πωλούνται».

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 1
Δημοσ.

Εντάξει τώρα, δυσκολεύομαι να καταλάβω αν μιλάμε για τρολοθεμα η πραγματική απορία ατόμου που σίγουρα δεν θα έχει δουλέψει ποτέ του, που και να μην έχει δουλέψει ποτέ του γνωρίζει για το θέμα. 

Τα ένσημα πληρώνονται από τον εργοδότη προς το ταμείο στο ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, το χαρτί είναι απλά για άλλους λόγους, και φυσικά δεν πωλείται, εκδίδεται στο όνομα του ασφαλισμένου. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Χρόνια Πολλά, και Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και τις οικογενειές σας!!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Η μητέρα μου έχει 28 χρόνια προυπηρεσίας στο ιδιωτικό τομέα. Πριν 10 χρόνια, είχε πάει τα ενσημά της ( ένσημα πριν το 2002 τα είχε πάει στον εργατολογο  μηχανογραφημένα στο χαρτί σε αντίγραφο φωτοτυπία με επικύρωση, όχι γνήσια , ενώ μετά το 2002 ήταν ψηφιακά).

Όπως σας ανέφερα μέσα σε παρένθεση, τα είχε πάει σε αντίγραφο επικυρωμένα τα ένσημα πριν το 2002 στον εργατολόγο. Η ερωτηση μου είναι η εξής:

Μπορεί ο εργατολόγος να της έκανε κάποια απάτη, και να πούλησε τα ένσημα που τα είχε σε αντίγραφο επικυρωμένα ή τα ένσημα πουλιουνται μόνο αν είναι σε γνήσια μορφή και όχι αντίγραφα με επικύρωση; Τα γνήσια, δηλαδή τα επίσημα δε του τα είχε δώσει.

Ευχαριστώ

Και γιατί κάνεις αυτή την ερώτηση;Εχει συμβεί κάτι που σας κάνει να ανησυχείτε; 

• Like 1
Δημοσ.

Kαταρχας δεν τρολαρω

ΕΡγάζομαι απλα τα δικα μου ένσημα περνιουνται ψηφιακα.

Πριν το 2002, τα ένσημα στην Ελλαδα ηταν χειρογραφα, ισως εγω δεν το τονισα σωστα στο θεμα. Δηλαδη, τα επαιρνες και τα κολλουσες στο βιβλιαριο σου. Η μητερα μου τοτε που ηθελε να δει αν μπορει να παρει συνταξη το 2011, τα ειχψε βγαλει φωτοτυπια αυτα, τα ειχε επικυρωσει και τα ειχε δωσει στον εργατολογο. Φοβομαστε αυτος μη τυχον αυτα τα αντιγραφα των ενσημων, τα πηρε ο εργατολογος και τα πουλησε καπου και καλα τα ηθελε καποιος ως πλασματικα ετη

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Και γιατί κάνεις αυτή την ερώτηση;Εχει συμβεί κάτι που σας κάνει να ανησυχείτε; 

οχι απλα υποθεσαμε τυχαια μην εκανε κατι ο εργατολογος και δεν το πηραμ τοτε χαμπαρι γιατι η μητερα μου θα καταθεσει τα χαρτια της για συνταξη

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ελένη γιατί ζείτε μέσα σε αυτό το μόνιμο άγχος; (Βάζοντας στην κουβέντα και τα υπόλοιπα θέματα που έχεις ανοίξει) 

Ίσως γιατι τοτε δεν τα ψάχναμε τόσο και δεν τα δίναμε σημασία τόσο. Και δεν τρολάρω. Μιλάω σοβαρά

Δημοσ.

Kαταρχας δεν τρολαρω

Πριν το 2002, τα ένσημα στην Ελλαδα ηταν χειρογραφα, ισως εγω δεν το τονισα σωστα στο θεμα. Δηλαδη, τα επαιρνες και τα κολλουσες στο βιβλιαριο σου. Η μητερα μου τοτε που ηθελε να δει αν μπορει να παρει συνταξη το 2011, τα ειχψε βγαλει φωτοτυπια αυτα, τα ειχε επικυρωσει και τα ειχε δωσει στον εργατολογο. Φοβομαστε αυτος μη τυχον αυτα τα αντιγραφα των ενσημων, τα πηρε ο εργατολογος και τα πουλησε καπου και καλα τα ηθελε καποιος ως πλασματικα ετη

οχι απλα υποθεσαμε τυχαια μην εκανε κατι ο εργατολογος και δεν το πηραμ τοτε χαμπαρι γιατι η μητερα μου θα καταθεσει τα χαρτια της για συνταξη

Το ξέρουμε ότι τα παλαιά ένσημα ήταν σε χαρτί. Αυτό που ειπώθηκε ήδη και ισχύει είναι πως το ένσημο αφορά αυτόν που το όνομά του είναι γραμμένο στο ένσημο, οπότε, οπουδήποτε ακούσεις για πώληση εγγραφων ενσημων από τον έναν στον άλλον, είναι μια μπαρούφα, δεν υφίσταται αυτό. Τα πρωτοτυπα ένσημα να τα κρατήσει η μητέρα σου και να μην τα δώσει πουθενά εκτός από το ασφαλιστικό ταμείο αν της τα ζητήσει. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Το ξέρουμε ότι τα παλαιά ένσημα ήταν σε χαρτί. Αυτό που ειπώθηκε ήδη και ισχύει είναι πως το ένσημο αφορά αυτόν που το όνομά του είναι γραμμένο στο ένσημο, οπότε, οπουδήποτε ακούσεις για πώληση εγγραφων ενσημων από τον έναν στον άλλον, είναι μια μπαρούφα, δεν υφίσταται αυτό. Τα πρωτοτυπα ένσημα να τα κρατήσει η μητέρα σου και να μην τα δώσει πουθενά εκτός από το ασφαλιστικό ταμείο αν της τα ζητήσει. 

πάντως παλαιότερα είχα ακούσει ιστορίες ότι γίνονταν όλα αυτά. Δηλαδή τότε όπου τα γραμματόσημα, ήταν ένσημα, ίσως στα χρόνια των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας, γίνονταν κάτι τέτοια.

Επιπλέον να σε διορθώσω, ότι πλέον τις συντάξεις της βγάζουν οι εργατολόγοι και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δημοσ.

Kαταρχας δεν τρολαρω

αφηστε τις υποθέσεις και ηρεμήστε γιατι δεν θα σας βγει σε καλό τόσο άγχος και καχυποψία.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

αφηστε τις υποθέσεις και ηρεμήστε γιατι δεν θα σας βγει σε καλό τόσο άγχος και καχυποψία.

Με τόσο απατεωνιά που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να μην είναι κάποιος καχύποπτος?

• Confused 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elenipapserres είπε

Επιπλέον να σε διορθώσω, ότι πλέον τις συντάξεις της βγάζουν οι εργατολόγοι και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία.

Λάθος. Τις συντάξεις τις βγάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Επειδή όμως υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από τα ταμεία και γραφειοκρατία μέχρι να υπολογιστεί η σύνταξη, θεσπίστηκε η διαδικασία για να διεκπεραιωνει ένα τεράστιο μέρος αυτής της δουλειάς ειδικά καταρτισμενοι και αδειοδοτημενοι επαγγελματίες, μετά πάλι καλείται το ταμείο να αποφασίσει και να εξετάσει. 

Στους εργατολογους πήγαινε ο κόσμος για να γνωρίζει από πριν στο περίπου πόση σύνταξη θα πάρει μετά την απόφαση του ταμείου ώστε να ξέρει τι παίζει και αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση να επανεξετάσει το θέμα η να προσφυγει νομικά. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elenipapserres είπε

Με τόσο απατεωνιά που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να μην είναι κάποιος καχύποπτος?

Δεν είναι φυσιολογικό πάντως όλο αυτό ,να το ξέρεις.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...