Basilhs23___ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Kostasspil είπε Στην Βουλγαρία πχ, ξέρω από φίλο που μένει εκεί, ότι αυτό ισχύει Κοίτα που εγώ νόμιζα ότι η δουλειά σου είναι να πηγαίνεις τις παραγγελίες στα σπίτια των πελατών. Άλλη φορά να το γράφετε ότι κάνετε διανομές μόνο σε ισόγεια αντε το πολύ μέχρι πρώτο. Και εννοείται μίνιμουμ ταληρο μπουρμπουαρ. Ό,τι θες διαβάζεις εδώ μέσα Για την 1η παράγραφο, αυτό εντάσσεται στις ειδικές περιορίσεις που είπα, το τι γίνεται σε κάθε χώρα σε αυτά δεν το ξέρουμε. Αλλά γενικώς απαλλαγή από κοινόχρηστα με βάση τον νόμο, δεν παίζει να συναντήσεις πουθενά. Για το 2ο. Δεν ενστερνιζομαι καθόλου αυτή την αποψη. Το να έχεις τον ντελιβερα να κάνει αυτό το πράγμα καταντάει εξωντοτικο για την εργασία του, μόνο με καλό πουρμπουαρ ίσως να κάτσει να το κάνει κάποιος τακτικά. Εντάξει άμα έχει χαλάσει το ασανσέρ η έτυχε κάτι εκείνη την μέρα οκ, δεν γίνεται να το κάνεις τακτικά αυτό όμως. Εμείς που είμαστε στον 2ο μόνο με σκάλα, ύψος κάθε ορόφου 4μ σε όλη μας την ζωη μόνο μια φορά ανέβηκε ντελιβερας μέχρι επάνω και του αφήσαμε πουρμπουαρ. Σχεδόν πάντα πλέον κατεβαίνουμε και περιμένουμε από πριν κάτω στην σκάλα να μην του τρώμε και χρόνο από την δουλειά του μέχρι το δικό μας κατέβασμα και ξεκλείδωμα. 3 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε Προφανως απαλασεται απο καθαριοτητα συντηρηση ασανσερ κηπους κοινοχρηστα ρευματα- νερα και πληρωνει συμετοχη στη θερμανση εφοσον λειτουργει και φθορές στις οποιες πρεπει να υπαρξει πρωτα ενημερωση και κοινοποιηση αποφασης γενικης συνελευσης καθως και αποδειξεις προσφορες κτλ,Οτιδηποτε χωρις αποδειξη δεν πληρώνεται ουτε στο δικαστηριο. Τι θα πει εφόσον λειτουργεί; Το διαμέρισμα πληρώνει κανονικότατα είτε κατοικείται είτε όχι. Δεν υπάρχει αυτό που λες. Στην θέρμανση γλιτωνεις μόνο αν είσαι σε σύστημα με ημιαυτονομια, οπότε αν το έχεις κλειστό, πληρώνεις το πάγιο. 3 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε Οχι κανει οτι θελει ο καθε βεζιρης που εφτιαξε την οικοδομη .Σαφώς και υπαρχει νόμος που οριζει τι πληρωνει ενα κλειστο διαμερισμα συμφωνα με τον οποιο φτιαχνονται και οι κανονισμοι. Δεν ισχύει. Με την υπογραφή των συμβολαίων από κάθε ιδιοκτήτη αποδέχεσαι αυτόματα και υπογραφεις ένα καταστατικό ώστε να υπάρχει ένας μπούσουλας για όλους. Από εκεί και μετά, το αν θα ζητήσει κάτι ένας ιδιοκτήτης μέσω ΓΣ και θα τροποποιηθουν οι όροι η θα απαλλαχτεί από κάτι, είναι άλλο θέμα. Η πιθανότητα να απαλλαγεί πάντως είναι 1 στις 10000 και λίγα λεω, διότι θα πρέπει να πληρώσουν οι άλλοι περισσότερα που δεν θέλουν.
nikangel Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Επειδή έχω υπάρξει διαχειριστής, ελάτε να πούμε κάτι για να γελάσουμε όλοι μαζί. Κάθε ανελκυστήρας πολυκατοικίας έχει έναν συντηρητή που υπογράφει την ασφαλή λειτουργία του. Αυτός ο άνθρωπος βάζοντας την υπογραφή του, βάζει και το κεφάλι του στον ντορβά καθώς σε ενδεχόμενο ατύχημα έχει ευθύνη μαζί με τον διαχειριστή. Μετά το 2016 κάθε ανελκυστήρας πολυκατοικίας έχει ελεγχθεί από μια επιτροπή επιθεωρητών που δίνει πιστοποιητικό καταλληλότητας για 1 ως 6 έτη. Η ευθύνη για να περάσει η επιτροπή και να ελέγξει βαραίνει τον διαχειριστή. Αν δεν το κάνει και γίνει ατύχημα έχει ποινική ευθύνη. Αν η επιτροπή κρίνει πως ο ανελκυστήρας θέλει τροποποίηση τότε γίνεται τροποποίηση από την εταιρεία συντήρησης. Αν η επιτροπή κρίνει πως ο μηχανισμός και τα ηλεκτρονικά μέρη δεν παρέχουν ασφάλεια τότε γνωμοδοτεί για άμεση αντικατάσταση και έχει το δικαίωμα να σφραγίσει τον ανελκυστήρα μέχρι την αντικατάσταση του. Οι περισσότεροι ανελκυστήρες στην Αθήνα έχουν υποστεί λίφτινγκ και όχι ολική αντικατάσταση. Το κόστος τροποποίησης είναι νορμάλ και αν υπάρχουν πολλά διαμερίσματα εύκολα διαχειρισιμο. Άρα η αντικατάσταση δεν βασίζεται στο αισθητικό κομμάτι όπως ειπώθηκε αλλά στο κομμάτι ασφαλείας. Για να το κλείσουμε. Όταν αγοράζουμε ένα σπίτι υπογράφουμε στα συμβόλαια και αποδοχή του καταστατικού της πολυκατοικίας που βασίζεται στους κανόνες καλής γειτονίας. Αυτό το καταστατικό ορίζει υποχρεώσεις τον ιδιοκτητών και ορίζει κάποια πράγματα. Από την στιγμή που υπογράψουμε τα αποδεχόμαστε και συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις τις γενικής συνέλευσης. Όποιος δεν το κάνει, υπεύθυνα για να λύσουν τις διαφορές είναι τα ελληνικά δικαστήρια και ευτυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν απλουστευσει και τις διαδικασίες για διεκδίκηση οφειλών από αναποδους γείτονες. Μια συμβουλή. Μην αναλάβετε ποτέ διαχείριση... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, nikangel είπε Επειδή έχω υπάρξει διαχειριστής, ελάτε να πούμε κάτι για να γελάσουμε όλοι μαζί. Κάθε ανελκυστήρας πολυκατοικίας έχει έναν συντηρητή που υπογράφει την ασφαλή λειτουργία του. Αυτός ο άνθρωπος βάζοντας την υπογραφή του, βάζει και το κεφάλι του στον ντορβά καθώς σε ενδεχόμενο ατύχημα έχει ευθύνη μαζί με τον διαχειριστή. Μετά το 2016 κάθε ανελκυστήρας πολυκατοικίας έχει ελεγχθεί από μια επιτροπή επιθεωρητών που δίνει πιστοποιητικό καταλληλότητας για 1 ως 6 έτη. Η ευθύνη για να περάσει η επιτροπή και να ελέγξει βαραίνει τον διαχειριστή. Αν δεν το κάνει και γίνει ατύχημα έχει ποινική ευθύνη. Αν η επιτροπή κρίνει πως ο ανελκυστήρας θέλει τροποποίηση τότε γίνεται τροποποίηση από την εταιρεία συντήρησης. Αν η επιτροπή κρίνει πως ο μηχανισμός και τα ηλεκτρονικά μέρη δεν παρέχουν ασφάλεια τότε γνωμοδοτεί για άμεση αντικατάσταση και έχει το δικαίωμα να σφραγίσει τον ανελκυστήρα μέχρι την αντικατάσταση του. Οι περισσότεροι ανελκυστήρες στην Αθήνα έχουν υποστεί λίφτινγκ και όχι ολική αντικατάσταση. Το κόστος τροποποίησης είναι νορμάλ και αν υπάρχουν πολλά διαμερίσματα εύκολα διαχειρισιμο. Άρα η αντικατάσταση δεν βασίζεται στο αισθητικό κομμάτι όπως ειπώθηκε αλλά στο κομμάτι ασφαλείας. Για να το κλείσουμε. Όταν αγοράζουμε ένα σπίτι υπογράφουμε στα συμβόλαια και αποδοχή του καταστατικού της πολυκατοικίας που βασίζεται στους κανόνες καλής γειτονίας. Αυτό το καταστατικό ορίζει υποχρεώσεις τον ιδιοκτητών και ορίζει κάποια πράγματα. Από την στιγμή που υπογράψουμε τα αποδεχόμαστε και συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις τις γενικής συνέλευσης. Όποιος δεν το κάνει, υπεύθυνα για να λύσουν τις διαφορές είναι τα ελληνικά δικαστήρια και ευτυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν απλουστευσει και τις διαδικασίες για διεκδίκηση οφειλών από αναποδους γείτονες. Μια συμβουλή. Μην αναλάβετε ποτέ διαχείριση... Γι'αυτο υπαρχουν οι εταιρειες διαχειρισης κτιριων! Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από gustom2008
Kostasspil Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 37 minutes ago, Basilhs23___ said: Για το 2ο. Είναι άλλο όμως αυτό που γράφεις εσύ και άλλο να σκάσει ο ντελιβερας με υφακι "σωπα ρε μεγάλε που θα ανέβω εγώ πάνω". Και να κάνει κιόλας τον πονηρό με ατάκες "είναι κλειδωμένα κατεβείτε". Υπάρχουν παλιές πολυκατοικίες χωρίς ασανσέρ, υπάρχουν χαλασμένα ασανσέρ, υπάρχουν άτομα με κινητικά προβλήματα. Αν δεν θέλει να ανέβει να μου το πει στο τηλέφωνο όταν του λέω τον όροφο. Πρέπει κάποια στιγμή ο ντελιβερας να σταματήσει να έχει την εντύπωση ότι γμει τον κόσμο όλο επειδή κρατάει μια νάιλον σακούλα. Τεσπα φύγαμε από το θέμα 3
nikangel Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, gustom2008 είπε Γι'αυτο υπαρχουν οι εταιρειες διαχειρισης κτιριων! Στην πολυκατοικία μου δεν ήθελε η γενική συνέλευση να δώσει την διαχείριση σε εξωτερική εταιρεία και πηγαίναμε κυκλικά όλοι οι ιδιοκτήτες την διαχείριση ανά 2 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως για να είσαι διαχειριστής πρέπει να είσαι και λίγο αργόσχολος ή συνταξιούχος. Επίσης έπρεπε να είσαι πρωί και βράδυ στην πολυκατοικίας σε ώρες που έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο καυστήρας του καλοριφέρ. Είχαμε ορίσει και βοηθούς αλλά ήταν γενικά πρόβλημα η είσπραξη των κοινόχρηστων. Αν δεν γίνεις και λίγο μαλακας και πιεστικός δεν τα εισπράττεις στην ώρα τους και μετά εξαντλείς το αποθεματικό για πληρωμή πετρελαίου. Γενικά είναι αγγαρεία αυτή η δουλειά και συνήθως την αναλαμβάνουν κάποιοι συνταξιούχοι για να σπάει η ρουτίνα της καθημερινότητας τους.
antonisantonis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 χρονια πολλα σε ολους.! μια διευκρινηση για το ζητημα. οταν λεμε νεο ανσασερ ..τι εργασιες θελουν να γινουν?επισκευη? η αντικατασταση ολου του συστηματος?γιατι πολλα σημαινει αυτο. επισης ηρθε τεχνικη εταιρεια και εδωσε προσφορα? υπηρξαν και αλλες προσφορες?οταν λεμε νεο ειναι πολυ γενικο ..καπου διαβασα στα σχολια για ενα ποσο στα 10000+..ισχυει?αν ναι ...μιλαμε για δουλεια....υπηρξε εταιρια που περασε για ISO 9001 ?..δινουν ενα ολοκληρο χαρτι με τις απαιτησεις που θελει ο ανελκυστηρας της συγκεκριμενης πολυκατοικιας..και αναλογος κινηστε..τα υπολοιπα τα νομικα δεν γνωριζω..
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Kostasspil είπε Είναι άλλο όμως αυτό που γράφεις εσύ και άλλο να σκάσει ο ντελιβερας με υφακι "σωπα ρε μεγάλε που θα ανέβω εγώ πάνω". Και να κάνει κιόλας τον πονηρό με ατάκες "είναι κλειδωμένα κατεβείτε". Υπάρχουν παλιές πολυκατοικίες χωρίς ασανσέρ, υπάρχουν χαλασμένα ασανσέρ, υπάρχουν άτομα με κινητικά προβλήματα. Αν δεν θέλει να ανέβει να μου το πει στο τηλέφωνο όταν του λέω τον όροφο. Πρέπει κάποια στιγμή ο ντελιβερας να σταματήσει να έχει την εντύπωση ότι γμει τον κόσμο όλο επειδή κρατάει μια νάιλον σακούλα. Τεσπα φύγαμε από το θέμα Ελάχιστες πολυκατοικιες δεν έχουν ασανσερ, ακομα και πολυκατοικιες του 30 έχουνε. Αν δεν υπάρχει ασανσερ ας κατέβει κάτω αυτός που έκανε την παραγγελία. Δεν θα σου πει φυσικά ο ντελιβερας σιγά μην ανέβω ρε μεγάλε, θα πάει μια δυο τρεις, μετά θα κάνει αυτό που είπε ο StamTheMan, σημείωση διεύθυνσης σε μπλοκακι και αποφυγή παράδοσης σε παραγγελίες σε συγκεκριμένα κτίρια. Δεν είναι πρόβλημα του διανομέα αν το κτίριο που μένει κάποιος δεν έχει καθόλου ασανσέρ. Το ίδιο θεωρώ και για περιπτώσεις χαλασμενων, κλειδωμένων κτλ.
Amaretos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ελάχιστες πολυκατοικιες δεν έχουν ασανσερ, ακομα και πολυκατοικιες του 30 έχουνε. Αν δεν υπάρχει ασανσερ ας κατέβει κάτω αυτός που έκανε την παραγγελία. Δεν θα σου πει φυσικά ο ντελιβερας σιγά μην ανέβω ρε μεγάλε, θα πάει μια δυο τρεις, μετά θα κάνει αυτό που είπε ο StamTheMan, σημείωση διεύθυνσης σε μπλοκακι και αποφυγή παράδοσης σε παραγγελίες σε συγκεκριμένα κτίρια. Δεν είναι πρόβλημα του διανομέα αν το κτίριο που μένει κάποιος δεν έχει καθόλου ασανσέρ. Το ίδιο θεωρώ και για περιπτώσεις χαλασμενων, κλειδωμένων κτλ. Αληθεια τωρα? Η πολυκατοικια μας ειναι του 90+ και δεν εχει ασανσερ. Δεν μου λες ο ντελιβερας εκτος απο το οτι δεν πρεπει να παραδιδει σε κτιρια χωρις ασανσερ, δεν πρεπει να δουλευει οταν βρεχει και δεν ξερω γω τι αλλος ορος υπαρχει για να κανει την δουλεια του. Εσυ στην δουλεια που εισαι οριζεις ποσο θα δουλευεις και με τι θες να ασχολεισαι? Οταν πεφτει πολυ δουλεια τους λες παιδια δεν μπορω? Οταν παει καποιος ντελιβερας ξερει απο πριν σε τι δουλεια παει , και οπως ειπαν πιο πριν, αν δεν μπορουν να πουν παιδια μην βαζετε παραγγελια δεν μπορουμε να ερθουμε να παρουμε απο αλλου.
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Στις 26/12/2021 στις 8:56 ΜΜ, StamTheMan είπε Τι λες ρε μαγκα; Θα ανεβαινουμε στον τεταρτο με τα ποδια,επειδη εχεις εσυ θεμα; Τι ειμαστε,ορειβατες; "δεν ανοιγει η πορτα κυριε,θα ειναι κλειδωμενη" Και στον 5ο και στον 6ο θα ανέβετε, αυτή είναι η δουλειά σας. Οι ντελιβεράδες της περιοχής που μας έχουν μάθει πως δίνουμε τιπ, τρέχοντας ανεβαίνουν τις σκάλες και λένε και ευχαριστώ. 2 1
kage Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Ultimategr είπε Θα πρεπει να ερθει ενας επιθεωρητης ανελκυστηρων ωστε να κανει ελεγχο στον ανελκυστηρα και θα συνταξει μια τεχνικη εκθεση με τις αλλαγες/αναβαθμισεις που θα πρεπει γινουν.Με αυτη την εκθεση θα παρετε προσφορες και στην συνεχεια θα πρεπει να γινει γενικη συνελευση για να γινει επιλογη καποιας προσφορας.Θα πρεπει η προσφορα να περιεχει φπα.Στην γενικη συνελευση δεν θα τεθει σαν θεμα η αναβαθμιση του ανελκυστηρα καθως αυτο ειναι πλεον δεδομενο καθως αποτελει νομο του κρατους.Η συνελευση θα αποφασισει ποια θα προσφορα θα επιλεγει. Αν καποιοι ιδιοκτητες αρνηθουν να πληρωσουν τοτε ο διαχειριστης μπορει να προχωρησει δικαστικα σε εκδοση διαταγης πληρωμης(ενα μηνα περιπου θα χρειαστει για να βγει),οποτε θα αναγκαστουν να πληρωσουν διαφορετικα θα βγουν σε πληστηριασμο τα περιουσιακα τους στοιχεια. Η αναβαθμιση ανελκυστηρα ειναι υποχρεωτικη βαση νομοθεσιας(ΦΕΚ Β/2604/22.12.08 και της αριθμ. οικ. Φ.Α/9.2/OIK. 28425) και αν οι ιδιοκτητες μια πολυκατοικιας δεν το πραξουν ο νομος προβλεπει διοικητικες και ποινικες κυρωσεις.Αν ο ανελκυστηρας δεν διαθετει πιστοποιητικο και δεν ειναι εγγεγραμμενος στα μητρωα του δημου τοτε θα πρεπει οι αρμοδιοι φορεις να προχωρησουν σε διακοπη/σφραγισμα του ανελκυστηρα και συγχρονως σε αφαιρεση του κοινοχρηστου ρολογιου του ρευματος της πολυκατοικιας οπως γινεται σε πολλες περιπτωσεις καθως και σε διοικητικες και ποινικες κυρωσεις στους ιδιοκτητες. Σε περιπτωση ατυχηματος σε μη πιστοποιημενο ανελκυστηρα ποινικη και αστικη ευθυνη εχει εκτος απο τον συντηρητη και ο διαχειριστης.Επισης μπορειται να ενταξεται την αναβαθμιση του ανελκυστηρα στο εξοικονομω,αλλα θα πρεπει πρωτα η πολυκατοικια να βγαλει αφμ. Το καλυτερο θα ειναι σε πρωτη φαση να απευθυνθειτε σε ενα επιθεωρητη ανελκυστηρων. H KYA προβλέπει ότι για τους παλαιούς, προ του 1999 ανελκυστήρες, ο έλεγχος ασφαλείας θα γίνεται βάσει των προδιαγραφών του χρόνου κατασκευής τους και όχι υποχρεωτικά βάσει του προτύπου ΕΝ 80.81 των νέων ανελκυστήρων. Κατά συνέπεια δεν απαιτείται υποχρεωτική εγκατάσταση εσωτερικών θυρών ή κουρτίνας φωτοκυττάρων κλπ. σε παλαιούς ανελκυστήρες, η οποία δημιουργούσε και το τεράστιο κόστος εκσυγχρονισμού τους, ή και την αναγκαστική αντικατάσταση ολόκληρου του ανελκυστήρα! Συγκεκριμένα η ΚΥΑ αυτή: >>https://www.pomida.gr/elegxos_anelkistiron.php Επιθεώρηση και καταχώρηση σε μητρώο είχαν ζητήσει απλά μάλλον οι εταιρείες παραπληροφόρησαν αρκετό κόσμο κ έκαναν αντικαταστάσεις.... Στα θετικά είναι οτι διάβασα ότι σε κτήρια από 1999 κ πριν μπαίνουν στο εξοικονομώ με 75% επιχορήγηση ------------------ ποιος νομος λεει οτι εχεις θεμα αν κλειδωσεις το ασανσερ με keypad/nfc θα χεις θεμα ?που εγραψαν σε αλλο τοπικ οτι θα χεις θεμα αν ειναι αρρωστος καποιος ?
sphinxgr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δεν εχω διαβάσει ολο το θέμα, αλλά αν η αντικατάσταση ειναι για θέμα εμφάνισης, είναι δικαίωμα τους να μην θέλουν να πληρώσουν. Αν είναι για θέμα ασφάλειας και η τιμή ειναι στο ΜΟ της αγοράς, πρέπει να πληρωσουν. Υπάρχουν κατοικίες που είναι 4 διαμερίσματα και οι 3 είναι φραγκάτοι / οικογένεια κλπ και ουσιαστικά με τα θέλω τους πνίγουν τον 4ο στα έξοδα και τον αναγκάζουν να πουλήσει το σπίτι του. Γενικά είναι πολλά τα δεδομένα που πρέπει να ξέρεις για να έχεις "αξιόπιστη άποψη" 1
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Amaretos είπε Αληθεια τωρα? Η πολυκατοικια μας ειναι του 90+ και δεν εχει ασανσερ. Δεν μου λες ο ντελιβερας εκτος απο το οτι δεν πρεπει να παραδιδει σε κτιρια χωρις ασανσερ, δεν πρεπει να δουλευει οταν βρεχει και δεν ξερω γω τι αλλος ορος υπαρχει για να κανει την δουλεια του. Εσυ στην δουλεια που εισαι οριζεις ποσο θα δουλευεις και με τι θες να ασχολεισαι? Οταν πεφτει πολυ δουλεια τους λες παιδια δεν μπορω? Οταν παει καποιος ντελιβερας ξερει απο πριν σε τι δουλεια παει , και οπως ειπαν πιο πριν, αν δεν μπορουν να πουν παιδια μην βαζετε παραγγελια δεν μπορουμε να ερθουμε να παρουμε απο αλλου. Τζάμπα έκατσες να γράψεις. Είμαι καρδιοπαθης και σε σπίτι του 1900 χωρίς σκάλα που με το ζόρι την ανεβαίνω. Όλα αυτά που γράφονται για τους διανομείς και τα υπερασπιζονται κάποιοι δείχνει την αναισθησία και την αδιαφορία μέρους της κοινωνίας για πολλές πτυχές της ζωής των άλλων. Δεν έχει σημασία τι αντιμετωπίζεις εσύ στην δουλειά σου ούτε μετράνε οι δικαιολογίες ότι ήξερες σε τι προβλήματα θα πέσεις, εδώ στο κέντρο δηλαδή με κτιρια από 5 ως 7 ορόφους σιγά μην κάθεται ο άλλος να γυρνάει από τις σκάλες επειδή οι ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να δουλεύει το ασανσέρ, δεν είναι δουλειά κανενός αυτό. Αν εργαζόμουν θα κοιτούσα να αποφύγω την ταλαιπωρία όπου μπορώ κι αν δεν αντέχω χωρίς να βρω λύση θα αλλάξω δουλειά ή θα κάτσω σπίτι μου, μέχρι τότε θα κάνω ότι μπορώ να την αποφύγω. Όσο για την πολυκατοικία του 90 χωρίς ασανσερ, εγω απορώ κιόλας ποιοι κάθονται και αγοράζουν διαμερίσματα σε τέτοια κτίρια, το δικαιολογω μόνο για κτίρια μέχρι έναν όροφο. Δεν υπάρχει δεν έχω ασανσερ. Το ασανσέρ είναι κάτι δεδομένο για όλα τα κτίρια με πάνω από έναν όροφο και πρέπει να υπάρχει. Τώρα όσοι καθίσατε και αγοράσατε διαμερίσματα σε τέτοια κτίρια, καλή τύχη όταν θα έρθουν τα γεράματα, προβλήματα υγείας, αναπηρίες, ατυχήματα και πολλά άλλα. Όταν βέβαια θα τα βάλετε να τα πουλήσετε δεν θα τα αγοράζει κανένας μόνο άμα τα σκοτώσετε. Ασανσερ δεν θα βρεις μόνο σε κτίρια του 50 και πίσω, και αυτά οχι πολυκατοικιες αλλά κάτι οικογενειακες μέχρι 2 ορόφους που δεν τους ένοιαζε. Τώρα οποίος κατασκευαστής έφτιαξε πολυκατοικιες χωρις ασανσέρ και κατάφερε να πουλήσει τα ακίνητα, μαγκιά του, τωρα θα μείνουν απούλητα στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες οι οποίοι θα σκύλο βρίζουν που έμειναν εκεί και θα φύγουν να μείνουν αλλού στο ενοίκιο όταν δεν θα μπορούν να την ανεβαίνουν πάνω.
Amaretos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Τζάμπα έκατσες να γράψεις. Είμαι καρδιοπαθης και σε σπίτι του 1900 χωρίς σκάλα που με το ζόρι την ανεβαίνω. Όλα αυτά που γράφονται για τους διανομείς και τα υπερασπιζονται κάποιοι δείχνει την αναισθησία και την αδιαφορία μέρους της κοινωνίας για πολλές πτυχές της ζωής των άλλων. Δεν έχει σημασία τι αντιμετωπίζεις εσύ στην δουλειά σου ούτε μετράνε οι δικαιολογίες ότι ήξερες σε τι προβλήματα θα πέσεις, εδώ στο κέντρο δηλαδή με κτιρια από 5 ως 7 ορόφους σιγά μην κάθεται ο άλλος να γυρνάει από τις σκάλες επειδή οι ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να δουλεύει το ασανσέρ, δεν είναι δουλειά κανενός αυτό. Αν εργαζόμουν θα κοιτούσα να αποφύγω την ταλαιπωρία όπου μπορώ κι αν δεν αντέχω χωρίς να βρω λύση θα αλλάξω δουλειά ή θα κάτσω σπίτι μου, μέχρι τότε θα κάνω ότι μπορώ να την αποφύγω. Όσο για την πολυκατοικία του 90 χωρίς ασανσερ, εγω απορώ κιόλας ποιοι κάθονται και αγοράζουν διαμερίσματα σε τέτοια κτίρια, το δικαιολογω μόνο για κτίρια μέχρι έναν όροφο. Δεν υπάρχει δεν έχω ασανσερ. Το ασανσέρ είναι κάτι δεδομένο για όλα τα κτίρια με πάνω από έναν όροφο και πρέπει να υπάρχει. Τώρα όσοι καθίσατε και αγοράσατε διαμερίσματα σε τέτοια κτίρια, καλή τύχη όταν θα έρθουν τα γεράματα, προβλήματα υγείας, αναπηρίες, ατυχήματα και πολλά άλλα. Όταν βέβαια θα τα βάλετε να τα πουλήσετε δεν θα τα αγοράζει κανένας μόνο άμα τα σκοτώσετε. Ασανσερ δεν θα βρεις μόνο σε κτίρια του 50 και πίσω, και αυτά οχι πολυκατοικιες αλλά κάτι οικογενειακες μέχρι 2 ορόφους που δεν τους ένοιαζε. Τώρα οποίος κατασκευαστής έφτιαξε πολυκατοικιες χωρις ασανσέρ και κατάφερε να πουλήσει τα ακίνητα, μαγκιά του, τωρα θα μείνουν απούλητα στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες οι οποίοι θα σκύλο βρίζουν που έμειναν εκεί και θα φύγουν να μείνουν αλλού στο ενοίκιο όταν δεν θα μπορούν να την ανεβαίνουν πάνω. Τι αναισθησια και αδιαφορια μας λες θα μας τρελανεις? Οταν εγω γαμιεμαι στην δουλεια γιατι καποιος εχει κανει βλακεια, και πρεπει να το μπαλωσω, θα παω να του κανω παραπονα? Αμα τον νοιαζεσαι τοσο πολυ, μην παραγγελνεις πηγαινε απο το μαγαζι να παιρνεις αυτο που θες. Δεν ειμαι αναισθητος ουτε καραγκιοζης, αλλα δεν μπορω να δεχτω το οτι επειδη το σπιτι που μενω δεν εχει ασανσερ για τον οποιοδηποτε λογο θα πρεπει να νιωθω και ασχημα για το παιδι που εργαζεται και μεσα στις "υποχρεωσεις" του επαγγελματος του ειναι να πηγαινει τις παραγγελιες στην πορτα. Και δεν χρειαζεται να μας "συμπονας" οσους μενουμε σε σπιτι χωρις ασανσερ, και τι θα κανουμε στα γεραματα μας, προφανως δεν εχω σκοπο να ζησω 50 χρονια στο ιδιο σπιτι μεχρι να τα τιναξω Και οπως ειπες και μονος σου "Αν εργαζόμουν θα κοιτούσα να αποφύγω την ταλαιπωρία όπου μπορώ κι αν δεν αντέχω χωρίς να βρω λύση θα αλλάξω δουλειά ή θα κάτσω σπίτι μου, μέχρι τότε θα κάνω ότι μπορώ να την αποφύγω." αρα αυτο ειναι προβλημα του εργαζομενου, δεν ειναι του κοσμου που παραγγελνει. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Narayan είπε Και στον 5ο και στον 6ο θα ανέβετε, αυτή είναι η δουλειά σας. Οι ντελιβεράδες της περιοχής που μας έχουν μάθει πως δίνουμε τιπ, τρέχοντας ανεβαίνουν τις σκάλες και λένε και ευχαριστώ. Οι αναφορες στο συγκεκριμένο πρόβλημα και thread αφορούν κυρίως, όσους δεν δώσουν καθόλου. tip. Άμα δώσεις tip χαίρω πολυ. Πολλοι αμφιβάλλω αν δώσουν tip οι πιο πολλοι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δεν θα δώσουν όταν καλούν για φαγητό τις ημέρες που βρέχει επειδή "δουλειά του είναι και όχι δικό μου πρόβλημα", οπότε θα έρθει και ο διανομέας κάποια στιγμή να πει το ίδιο να είστε όλοι πάτσοι. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___
Narayan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οι αναφορες στο συγκεκριμένο πρόβλημα και thread αφορούν κυρίως, όσους δεν δώσουν καθόλου. tip. Άμα δώσεις tip χαίρω πολυ. Πολλοι αμφιβάλλω αν δώσουν tip οι πιο πολλοι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δεν θα δώσουν όταν καλούν για φαγητό τις ημέρες που βρέχει επειδή "δουλειά του είναι και όχι δικό μου πρόβλημα", οπότε θα έρθει και ο διανομέας κάποια στιγμή να πει το ίδιο να είστε όλοι πάτσοι. Πολλές άστοχες υποθέσεις κάνεις και δεν το σώζεις. Βλέπω πως συμφωνούμε πάντως πως οι διανομείς δεν ανεβαίνουν ορόφους όχι επειδή έχουν κάποιο φυσικό θέμα, αλλά απλά επειδή βαριούνται όταν δεν έχουν οικονομικό κίνητρο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις