Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι αρκετά πιθανό να παράξει σπινθήρες, ειδικά αν είναι τσακισμένο σε κάποιο σημείο: https://www.youtube.com/watch?v=PkdP3yooGEA&t=213s

Αν είναι σε άψογη κατάσταση, όπως το δείχνει στην αρχή του βίντεο, ίσως είναι ΟΚ αλλά δεν έχει νόημα να ρισκάρεις με αυτά τα πράγματα.

Επίσης τα χάρτινα σακουλάκια με εσωτερική επίστρωση αλουμινίου σίγουρα δεν κάνουν για μικροκύματα. (Δοκιμασμένο από τη μάνα μου αυτό.)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Foutrelis είπε

Είναι αρκετά πιθανό να παράξει σπινθήρες, ειδικά αν είναι τσακισμένο σε κάποιο σημείο: https://www.youtube.com/watch?v=PkdP3yooGEA&t=213s

Αν είναι σε άψογη κατάσταση, όπως το δείχνει στην αρχή του βίντεο, ίσως είναι ΟΚ αλλά δεν έχει νόημα να ρισκάρεις με αυτά τα πράγματα.

Επίσης τα χάρτινα σακουλάκια με εσωτερική επίστρωση αλουμινίου σίγουρα δεν κάνουν για μικροκύματα. (Δοκιμασμένο από τη μάνα μου αυτό.)

κατάλαβα ευχαριστω πολυ :D

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Foutrelis είπε

Τι συνέβη;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Τι συνέβη;

Λογικά ό,τι συμβαίνει αν βάλεις αλουμινόχαρτο. Δεν ήμουν μπροστά αλλά μου είπε ότι έκανε θόρυβο σαν να πετάει σπίθες. Τρόμαξε και το σταμάτησε αμέσως.

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τι συνέβη;

Το έκανα εγώ πρόσφατα σε μια συσκευασία που δε πρόσεξα ότι είχε μέσα επίστρωση. Άρπαξε φωτιά  η συσκευασία και μαύρισε ο φούρνος 😕

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταλλικά μέρη με σημαντικό πάχος - όπως οι τοίχοι του φούρνου μικροκυμάτων σου για παράδειγμα - δεν παθαίνουν τίποτα (για την ακρίβεια, λειτουργούν ως καθρέφτης). Λεπτά μεταλλικά υλικά όπως το αλουμινόχαρτο όμως ανεβάζουν θερμοκρασία ακαριαία λόγω της απορρόφησης της ακτινοβολίας και φλέγονται.

Επιπρόσθετα, αν το αλουμινόχαρτο είναι τσαλακωμένο και έχει αιχμές, αυτό οδηγεί στην δημιουργία σπινθήρων που μπορεί να αναφλέξει άλλα υλικά μέσα στον φούρνο. 

Με λίγα λόγια, μακριά. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lasithi12 είπε

Ειναι οκ να βάλεις αυτα τα ασημενια τα κλασσικα απο ντελιβερι στο φουρνο η θα κανουμε μπαμ μπουμ;

Σε πιάτο ή σε πλαστικό μπολ.Οχι σε οτιδήποτε μεταλλικό σε μικροκύματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/12/2021 στις 6:09 ΜΜ, lasithi12 είπε

Ειναι οκ να βάλεις αυτα τα ασημενια τα κλασσικα απο ντελιβερι στο φουρνο η θα κανουμε μπαμ μπουμ;

ΟΧΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο,τι σκεύος είναι κατάλληλο για χρήση σε μικροκυματα το αναγράφει. 

Αν εχει τέτοιο σύμβολο είναι οκ. 

Πολλά σκεύη ντελιβερι είναι κατάλληλα για χρήση σε φούρνους μικροκυμάτων

microwave-safe-symbol-1-872x1024.jpeg.jpg

Επεξ/σία από margaritagr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ο,τι σκεύος είναι κατάλληλο για χρήση σε μικροκυματα το αναγράφει. 

Εχεις καταλαβει σε ποιο σκευος αναφερεται;

Επεξ/σία από StamTheMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...