truman2193 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια και καλες γιορτες, οτι καλυτερο ευχομαι στον καθενα σας ξεχωριστα και τις οικογενειες σας. Εδω και 4-5 χρονια ρε μαγκες εχω φυγει απο Cyta 50αρι που ειχα και επιανα σταθερα 40-45mbps. Εχω να δω τοσα mbps στο speedtest απο τοτε.. Πρωτα πηγα forthnet και τωρα πριν καποιες εβδομαδες cosmote, οι οποιες εταιριες οποια προσπαθεια και αν εκαναν εβρισκαν μονο το 24αρι συμβατο με τη περιοχη μου. Απο περιεργεια και μονο ψαχτηκα λιγο σε ολες τις εταιριες για διαθεσιμα πακετα και σε ολες εβρισκε συμβατο μονο το 24αρι στο τετραγωνο μου ενω δυο τετραγωνα διπλα φτανει 200αρι... Ειμαι σε λεωφορο συνεπως δεν τιθεται θεμα απομακρυσμενης περιοχης η κατι τετοιο. Καθε φορα που επικοινωνω με καποια εταιρεια μου λενε οτι ειναι θεμα γραμμης και θα φτιαχτει συντομα απο τον ΟΤΕ. Εναμιση χρονος εχει περασει που ψαχνω να βρω κατι καλυτερο και τιποτα. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω εγω για να φτιαχτει αυτο(ισως εγκατασταση καποιας τοπικης γραμμης η κατι παρομοιο), γιατι προφανως ο ΟΤΕ με εχει γραμμενο και βλεπω να εχω 24αρι μεχρι το 2030. Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2021 από truman2193
jkoukos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Λογικά είσαι σε περιοχή κοντά στο αστικό κέντρο και δεν παίρνεις σύνδεση από νέα FTTC καμπίνα, που έχουν οι άλλες περιοχές κοντά σου και για τον λόγο αυτό έχουν διαθεσιμότητα για μεγαλύτερα πακέτα. Είμαι στην ίδια με σένα περίπτωση, μόνο που έχω σύνδεση VDSL 50άρα (ο συγχρονισμός λόγο απόστασης είναι στα 38-40), αλλά σε αντίθεση με σένα δεν άλλαξα πάροχο (Cosmote) και έχω την ίδια ταχύτητα σύνδεσης όλα αυτά τα χρόνια. Στην αρχή όλοι σχεδόν έδιναν VDSL (30 ή 50) από το αστικό κέντρο. Αργότερα καταργήθηκε το 30άρι και είχαν μόνο το 50άρι πακέτο και όσο μπορούσες να πιάσεις ανάλογα την απόσταση. Ωστόσο επειδή πολλοί πελάτες δυσανασχετούσαν με τις χαμηλές ταχύτητες (όσοι ήταν μακρυά), όλες οι εταιρείες σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δίνουν διαθεσιμότητα για να μην έχουν προβλήματα και προστριβές. Κάποιες φορές αν επιμείνεις και ενημερώσεις ότι δεν σε απασχολεί να πιάνεις χαμηλότερα (ας πούμε 30-40) σε συνδέουν. Αλλά αυτό γίνεται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε σε κατάστημα και όχι online στις ιστοσελίδες των εταιρειών. Στις δικές μας περιοχές θα αναβαθμισθεί το δίκτυο μέσω οπτικής ίνας (FTTH). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε πολλά κέντρα (αρκετά ήδη προσφέρουν συνδέσεις). Αλήθεια σε ποια περιοχή είσαι;
vaggos231 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 λογικα αυτα τα 4-5 χρονια ηρθαν και αλλοι στην περιοχη και μοιραστηκε το bandwidth? αν αυτο βγαζει νοημα και γινεται;
truman2193 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jkoukos είπε Λογικά είσαι σε περιοχή κοντά στο αστικό κέντρο και δεν παίρνεις σύνδεση από νέα FTTC καμπίνα, που έχουν οι άλλες περιοχές κοντά σου και για τον λόγο αυτό έχουν διαθεσιμότητα για μεγαλύτερα πακέτα. Είμαι στην ίδια με σένα περίπτωση, μόνο που έχω σύνδεση VDSL 50άρα (ο συγχρονισμός λόγο απόστασης είναι στα 38-40), αλλά σε αντίθεση με σένα δεν άλλαξα πάροχο (Cosmote) και έχω την ίδια ταχύτητα σύνδεσης όλα αυτά τα χρόνια. Στην αρχή όλοι σχεδόν έδιναν VDSL (30 ή 50) από το αστικό κέντρο. Αργότερα καταργήθηκε το 30άρι και είχαν μόνο το 50άρι πακέτο και όσο μπορούσες να πιάσεις ανάλογα την απόσταση. Ωστόσο επειδή πολλοί πελάτες δυσανασχετούσαν με τις χαμηλές ταχύτητες (όσοι ήταν μακρυά), όλες οι εταιρείες σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δίνουν διαθεσιμότητα για να μην έχουν προβλήματα και προστριβές. Κάποιες φορές αν επιμείνεις και ενημερώσεις ότι δεν σε απασχολεί να πιάνεις χαμηλότερα (ας πούμε 30-40) σε συνδέουν. Αλλά αυτό γίνεται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε σε κατάστημα και όχι online στις ιστοσελίδες των εταιρειών. Στις δικές μας περιοχές θα αναβαθμισθεί το δίκτυο μέσω οπτικής ίνας (FTTH). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε πολλά κέντρα (αρκετά ήδη προσφέρουν συνδέσεις). Αλήθεια σε ποια περιοχή είσαι; Συνορα Νικαιας-Κερατσινι ειμαι. Ειναι φοβερο παντως το πως 2 τετραγωνα διπλα πιανουν 200αρι και εγω ειμαι κολλημενος στο 24αρι.. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2021 από truman2193
ksessalonikios Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 τα 2 τετράγωνα είναι μεγάλη απόσταση, σε μένα 2 πολυκατοικίες δίπλα έχουν 200αρα κι εγώ είμαι σε adsl. Να βλεπεις να σκαβουν οπτικες στα 20 μετρα, να λες αντε ηρθε η σειρά μου και ξαφνικά να τα μαζευουν και να πηγαινουν σε αλλο τετραγωνο. 1 1
filipN Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 25/12/2021 στις 6:31 ΜΜ, jkoukos είπε Λογικά είσαι σε περιοχή κοντά στο αστικό κέντρο και δεν παίρνεις σύνδεση από νέα FTTC καμπίνα, που έχουν οι άλλες περιοχές κοντά σου και για τον λόγο αυτό έχουν διαθεσιμότητα για μεγαλύτερα πακέτα. 1. Είμαι στην ίδια με σένα περίπτωση, μόνο που έχω σύνδεση VDSL 50άρα (ο συγχρονισμός λόγο απόστασης είναι στα 38-40), αλλά σε αντίθεση με σένα δεν άλλαξα πάροχο (Cosmote) και έχω την ίδια ταχύτητα σύνδεσης όλα αυτά τα χρόνια. 2. Στην αρχή όλοι σχεδόν έδιναν VDSL (30 ή 50) από το αστικό κέντρο. Αργότερα καταργήθηκε το 30άρι και είχαν μόνο το 50άρι πακέτο και όσο μπορούσες να πιάσεις ανάλογα την απόσταση. Ωστόσο επειδή πολλοί πελάτες δυσανασχετούσαν με τις χαμηλές ταχύτητες (όσοι ήταν μακρυά), όλες οι εταιρείες σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δίνουν διαθεσιμότητα για να μην έχουν προβλήματα και προστριβές. 3. Κάποιες φορές αν επιμείνεις και ενημερώσεις ότι δεν σε απασχολεί να πιάνεις χαμηλότερα (ας πούμε 30-40) σε συνδέουν. Αλλά αυτό γίνεται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε σε κατάστημα και όχι online στις ιστοσελίδες των εταιρειών. Στις δικές μας περιοχές θα αναβαθμισθεί το δίκτυο μέσω οπτικής ίνας (FTTH). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε πολλά κέντρα (αρκετά ήδη προσφέρουν συνδέσεις). Αλήθεια σε ποια περιοχή είσαι; 1. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τη δική σου τύχη. Και εγώ έχω συνεχώς πάροχο Cosmote και VDSL 50άρα από Α/Κ που είχε τις ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις με τη δική σου σύνδεση. Όμως στο τέλος του καλοκαιριού τα 38-40 (με το modem/router της Cosmote με Fritz ήταν παραπάνω) έγιναν 25-30 και οι τεχνικοί δήλωσαν ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε… Άρα και να μην αλλάξεις πάροχο μπορείς να βρεθείς από τα ψηλά στα χαμηλά. Και αυτό συμβαίνει και σε πολλά άλλα Α/Κ τον τελευταίο καιρό. 2. Είμαι υποχρεωμένος να ανασκευάσω και εδώ όσα λες: H Vodafon, που προφανώς γνώριζε τις δυνατότητες του αστικού κέντρου της περιοχής μου, ήταν η μόνη εταιρία που συνέχισε να δίνει μόνο έως 30 (και στην περιοχή μου και σε άλλες περιοχές). Η ίδια εταιρία ακριβώς την περίοδο που αναφέρω παραπάνω (που το 38-40 έγινε 25-30), σταμάτησε να δίνει και VDSL έως 30. 3. Δυστυχώς ούτε αυτό ισχύει στην Cosmote, στην περιοχή μου τουλάχιστον. Είχαν το θράσος μάλιστα, επειδή η κατακόρυφη πτώση έπεσε στην περίοδο που έπρεπε να κάνω ανανέωση συμβολαίου, να μου «προτείνουν να γυρίσω σε ADSL έως 24. Δεν δέχτηκαν να κάνω νέο συμβόλαιο VDSL 50άρα!!! Και είμαι σε VDSL έως 50 «αορίστου» (που τους συμφέρει) και στο περίμενε. Περιμένω τρεις (3) μήνες για την προσφορά τους, αφού μίλησα τηλεφωνικά με 2-3 «εκπροσώπους»… Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από filipN
jkoukos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 1. Αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά έχει να κάνει με την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή. Ωστόσο δεν ισχύει παντού και είναι κοινώς αποδεκτό στο DSL παγκοσμίως να συμβαίνει, όσο αυξάνονται οι ενεργές συνδέσεις και η ταχύτητες των πακέτων σε συνδυασμό με προβληματικό χαλκό (εσωτερικό ή εξωτερικό) και συνήθως προβληματικές εγκαταστάσεις των χρηστών. Αυτός είναι ο λόγος που πάντα θα ψαχνόμαστε για νέες τεχνολογίες, που είναι το FTTH την δεδομένη χρονική περίοδο. 2. Η Vodafone ήταν η τελευταία που έδωσε 50άρι από αστικό κέντρο. Σε μένα δεν έδωσε το 2016 (πελάτης από το 1998 με HOL) και ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα τότε για Cosmote, ενώ σε 2 γείτονες τους το είχε δώσει. 3. Όπως ήδη ανέφερα, "κάποιες φορές" γίνεται και το ξέρω από πρώτο και δεύτερο χέρι. Ο αδελφός μου στην Κω και ο κουνιάδος στο χωριό στη Φθιώτιδα, αν και έχουν απόσταση 1200-1300 μέτρα από το αστικό κέντρο, μια χαρά έχουν 50άρα σύνδεση, άσχετα με την ταχύτητα που πιάνουν. Είναι με ποιον θα μιλήσεις, πως θα μιλήσεις και πόσο διαλλακτικός είναι. Και αυτό το κάνεις είτε σε κατάστημα είτε σε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον σχετικό και ποτέ online όπου εκεί είναι στάνταρτ τα πράγματα. Μπορώ να σου αναφέρω αρκετές περιπτώσεις σε 2-3 τεχνολογικά φόρουμ που είμαι μέλος. Τέλος μην εμπλέκεις το θέμα με τις προσφορές. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα.
suffocater Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Επειδή βρίσκομαι και εγώ στην ίδια τύχη με τον φίλο @ksessalonikios , Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος που μπορούμε έστω να μάθουμε το πλάνο της αναβάθμισης των δικτύων? Βρισκομαι σε αρκετα κεντρική περιοχή της θεσνικης, και ενώ ολα τα τριγύρω τετράγωνα φαίνονται να έχουν αναβαθμιστεί, ο δικός μας δρόμος έχει μείνει στην εποχή του χαλκού. Από οτε μου ειπαν να τσεκαρω το sfbb, από vodafone (που ειναι και ο πάροχος μου) δεν έχουν ιδέα που τους πάν' τα 4, και δυστυχώς με 10 mbps στο 2021 ,δουλειά δεν γίνεται, πόσο μάλλον αν η δουλειά σου είναι στο χώρο της πληροφορικής. Μεχρι και απο hcn ζήτησα συνδεση, αλλά με εχουν 1 χρόνο στο περίμενε.
jkoukos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Η ανάπτυξη των FTTH δικτύων δεν ανακοινώνεται πουθενά καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση γι'αυτά. Μόνο στην ιστοσελίδα του sfbb που σου ανέφερε ο ΟΤΕ και φυσικά αν δεις σχετικές εργασίες τομών στον δρόμο στην γειτονιά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα