moure Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Ο κατασκευαστής λέει 30k αλλά αν το λειτουργείς κάτω από βαριές συνθήκες να τα αλλάζεις στις 15k.Αν διαβάσεις τι ορίζουν ως βαριές συνθήκες θα διαπιστώσεις ότι είναι οι απλές καθημερινές διαδρομές με τις συνήθεις θερμοκρασίες που έχουμε στην Ελλάδα. Προσωπικά γνωρίζω αρκετά παιδια με qashqai που έχουν κάνει 200k χιλιόμετρα και δεν έχουν προβλήματα που αναφέρεις. 3
bill999r Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Χρονολογία των qashqai ;; Παίζει στα πιο σύγχρονα μοντέλα να τα έχουν διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Καλά κάνεις κ παραθέτεις τις εμπειρίες σου για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
mixabou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Καλημερα παιδια! Εγω εχω ενα sandero stepway του 2009, με 94000 χιλιομετρα αυτη τη στιγμη. Το χα παρει καινουριο 10950. Σ αυτα τα 11 χρονια η μονη ζημια ηταν ενα μοτερακι ρελαντι. Κοστος 60 ευρω. Υπερευχαριστημενος απ το αυτοκινητο κ την Dacia. Τωρα ψαχνω για duster απο γερμανια ομως.
amakrypat Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Πήγαινε στο fb στην αντίστοιχη ομάδα να ρωτήσεις. Το έχω από τον Ιούνιο 8000 χλμ πετρέλαιο 4x4. Το full . Κανενα πρόβλημα όμορφο και εντός και εκτός δρόμου. 1
froyd Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Κλασσικό πρόβλημα με το φόρουμ του insomnia.gr . Ρωτάει κάποιος άνθρωπος κάτι, και απαντάνε διάφοροι χωρίς να έχουν την προσωπική εμπειρία. Αν δεν γνωρίζεις κάτι, δεν χρειάζεται να σχολιάσεις Πχ, το EURO NCAP που αναφέρθηκε, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια φοβερά αυστηρό, και δύσκολα παίρνουν τα αστέρια πλέον τα αυτοκίνητα. Ένα αυτοκίνητο που είχε πέντε αστέρια πριν 5 χρόνια, μετά βίας θα πιάσει τα τρία σήμερα. Το Duster είναι best seller στην Ελλάδα, και αυτό λέει πολλά. Τέλος, θα συμφωνήσω με όσους έγραψαν ότι δεν είναι εποχή για καινούριο αυτοκίνητο. Θα το πάρεις ακριβά, και θα το περιμένεις να έρθει τέσσερις με πέντε μήνες
oddios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Επειδή πολλοί είναι ειδικοί εξ ακοής, εγώ είχα του 2017, 4x4 πετρέλαιο φυσικά, σε 2 χρόνια έκανα 60.000 χλμ, όποτε μιλάω για το πετρέλαιο. απο τα καλύτερα αυτοκίνητα που είχα ποτέ , και είχα αρκετά. Εχω κάνει χιόνια κ αντιπυρικές ζώνες, κ δύσκολες παραλίες κ εθνική. Εθνική οδό έχεις ένα περιορισμό στη ταχύτητα λόγω κοντού κιβωτίου , αλλά με 130 ταξιδεύεις όλη μέρα άνετα. Έχει χώρους , εγώ είχα και μπαγκαζιέρα οροφής λόγω σκύλου. αν συνειδητά ξέρεις τι παίρνεις, είναι άριστη επιλογή, αξιόπιστο μοτέρ, το έχουν δανειστεί από Mercedes μέχρι Nissan, Renault, κτλ.. ειναι αμάξι για περιπέτειες, αν το θες μόνο για σπίτι δουλειά κ εθνική και θέλεις μπλιπλικια μέσα, καλύτερα πάρε άλλο. Το αμάξι είναι εργαλείο στην έκδοση 4χ4. το κακό είναι πως γλυκάθηκαν κ εκτόξευσαν τη τιμή. μπες και στο ομώνυμο φόρουμ που υπάρχει, τα παιδιά εκεί είναι ψαγμένα 2
lakis84 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μια χαρά αμάξι είναι με χώρους όμορφο σχετικά προβλήματα όλα βγάζουν τα αυτοκίνητα απλά όταν το πληρώσες ακριβά πχ mercedes λες ετυχε φυσική φθορά αν είναι renault λες γαλλικό, παλιές αμπελόφυλλοσοφίες. Το δεύτερο post δείχνει πολλά για την κουλτούρα μας. Εμένα 1.5dci 151000km πλέον μόνο βαλβίδα ac 100 ευρώ που είναι valeo το σύστημα του compressora και τα μισα συστήματα που φοράει bosch. Πολύ καλύτερα από τις φλάντζες της opel μεχρι στιγμής. 1
bill999r Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lakis84 είπε Μια χαρά αμάξι είναι με χώρους όμορφο σχετικά προβλήματα όλα βγάζουν τα αυτοκίνητα απλά όταν το πληρώσες ακριβά πχ mercedes λες ετυχε φυσική φθορά αν είναι renault λες γαλλικό, παλιές αμπελόφυλλοσοφίες. Το δεύτερο post δείχνει πολλά για την κουλτούρα μας. Εμένα 1.5dci 151000km πλέον μόνο βαλβίδα ac 100 ευρώ που είναι valeo το σύστημα του compressora και τα μισα συστήματα που φοράει bosch. Πολύ καλύτερα από τις φλάντζες της opel μεχρι στιγμής. Χρονολογία αυτοκίνητου; Φίλε μου κάθε πότε κάνεις αλλαγή λαδιών; Τουρμπίνα κομπλέ; Μακαρι να μην σου βγάλει ποτέ τίποτα. Για τις Φλάντζες των opel, σε πετρέλαιο αναφέρεσαι; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από bill999r
moure Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, froyd είπε Κλασσικό πρόβλημα με το φόρουμ του insomnia.gr . Ρωτάει κάποιος άνθρωπος κάτι, και απαντάνε διάφοροι χωρίς να έχουν την προσωπική εμπειρία. Αν δεν γνωρίζεις κάτι, δεν χρειάζεται να σχολιάσεις Πχ, το EURO NCAP που αναφέρθηκε, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια φοβερά αυστηρό, και δύσκολα παίρνουν τα αστέρια πλέον τα αυτοκίνητα. Ένα αυτοκίνητο που είχε πέντε αστέρια πριν 5 χρόνια, μετά βίας θα πιάσει τα τρία σήμερα. Το Duster είναι best seller στην Ελλάδα, και αυτό λέει πολλά. Τέλος, θα συμφωνήσω με όσους έγραψαν ότι δεν είναι εποχή για καινούριο αυτοκίνητο. Θα το πάρεις ακριβά, και θα το περιμένεις να έρθει τέσσερις με πέντε μήνες Ωραία όλα αυτά που λες αλλά όταν ένα σωρό αυτοκίνητα παίρνουν 5 αστέρια με τα ίδια πρόσφατα αυστηρά Standards και το duster σκοράρει 3 σημαίνει ότι στον τομέα της ασφαλείας δεν τα πάει καλά. 4 1
lakis84 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bill999r είπε Χρονολογία αυτοκίνητου; Φίλε μου κάθε πότε κάνεις αλλαγή λαδιών; Τουρμπίνα κομπλέ; Μακαρι να μην σου βγάλει ποτέ τίποτα. Για τις Φλάντζες των opel, σε πετρέλαιο αναφέρεσαι; 2014 clio 4 (τα opel Βενζίνη ήταν) αλλαγές στα 25000-30000 συνήθως στον χρόνο πέφτει όλα κομπλέ και μια φορά με σκάρτο καύσιμο που άναψαν όλα τα λαμπάκια έβαλα καθαριστικό και όλα μια χαρά είναι μακράν σε diesel ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από lakis84 1
bill999r Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, lakis84 είπε 2014 clio 4 (τα opel Βενζίνη ήταν) αλλαγές στα 25000-30000 συνήθως στον χρόνο πέφτει όλα κομπλέ και μια φορά με σκάρτο καύσιμο που άναψαν όλα τα λαμπάκια έβαλα καθαριστικό και όλα μια χαρά είναι μακράν σε diesel ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Όντως έχω ακούσει ότι γενικά κακής ποιότητας καύσιμο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα σώματα ψεκασμού. Ευχαριστώ πολύ φίλε για τις πληροφορίες.
IoannisSM Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι diesel δεν είχα σκεφτεί γιατί έχω συνηθίσει το υγραέριο και ψάχνομαι για καινούριο εργοστασιακό υγραέριο. Έτσι με τράβηξε το Duster. Σίγουρα η εποχή δεν είναι καλή για αγορά νέου, όπως πολύ σωστά προαναφερθηκε. Κι από άποψη τιμής, αλλά και καθυστέρηση παράδοσης. Το θέμα της τιμής ισχύει και για τα μεταχειρισμένα.
tutuyo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Πάντως και το πιο φτηνιάρικο της Τατα να κυκλοφορούσε στην Ελλάδα πάλι θα είχε αγοραστές καθώς το δέλεαρ της χαμηλής τιμής κερδίζει τις οποίες ενστάσεις για την ασφάλεια Κάποιος που πάει για ντουστερ πάει επειδή είναι φτηνό, όλα τα υπόλοιπα μοτέρ,επιδόσεις, αξιοπιστία, άνεση έρχονται δευτερα Ποιο είναι το πρώτο προτέρημα του αυτοκινήτου που σου έρχεται στο μυαλό. Η χαμηλή τιμή Προσοχή, δεν το κρίνω, έχει δυσκολέψει πολύ η ζωή, απλά να ξέρουμε τι συζητάμε
plasTOST Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Οδήγησα πρόσφατα και τα 2, γιατί είμαι σε δίλλημα για την αγορά του. Για το lpg έχεις μία κατανάλωση στα 9-9,5. ΟΚ κυκλοφορείς κέντρο Αθήνας λόγω δακτυλίου. Σε επαρχιακό δρόμο με χαλαρές ταχύτητες είναι μια χαρά όπως και εθνική με 100-120. Εκεί που ζορίζει το πράγμα είναι όταν έχεις 4 ατομα με αποσκευές κλπ. Θα μου πεις πόσες φορές θα κάνεις ταξίδι? Σε προσπεράσεις δεν έχει την σβελτάδα του diesel. Αυτοκίνητο θεωρώ που σε 5-6 χρόνια μπορείς να το πουλήσεις λόγω αερίου και να μην χάσεις μεγάλο μέρος του κεφαλαίου σου. Για το Diesel θεωρώ ότι έχει αρκετή κατανάλωση. 4 άτομα με μπάρες οροφής και μπαγκαζίερα οροφής με cruise control στα 120 χλμ/ώρα έπαιζε στα 8,9 λίτρα. Την θεωρώ υψηλή. Άλλοι γνωστοί πέζουν τουλάχιστον 1 λίτρο κάτω. Ίσως είναι άστρωτο το αμάξι ακόμα. Γενικά για το μοντέλο, η μόνωση είναι ελλειπής και έχει τα βασικά από εξοπλισμό. Παντρεύει σχεδιασμό, ας το πούμε μοντέρνο, με τεχνολογία 10ετίας. Εν όψη των εξελίξεων με εναλλακτικά κάυσιμα/ ηλεκτρικά/ υβριδικά κλπ δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να δώσεις 17-18κ για LPG ή 24-25κ για diesel όταν σε 5 χρόνια ίσως όλα αυτά να αλλάξουν ριζικά ή έστω η χρήση τους θα επιβαρύνει περισσότερο από ότι τώρα. 1
Hawk_K Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Στις 26/12/2021 στις 11:37 ΜΜ, bill999r είπε Κι όμως αυτο ήταν το διάστημα που όριζε ο κατασκευαστής. Συμφωνω κ επαυξάνω σε αυτό που λες. Κ εγώ στα αυτοκίνητα μου αλλάζω το πολύ στα 10.000 ή στον χρόνο μιας και σπάνια τα ξεπερναω. Όμως η τουρμπίνα, η egr και τα σώματα ψεκασμού είναι άσχετα με το λάδι...και εκεί το συγκεκριμένο μοτέρ πάσχει κ πονάει. Προσωπικά έχω αυτοκίνητο με αυτό τον κινητήρα και ο κατασκευαστής λέει 20.000 μαξ αλλαγή λαδιών. Σε τι αυτοκίνητο το είδες το 30.000? Καθαρά από περιέργεια ρωτάω, δεν θέλω να το παίξω έξυπνος κτλ. Κολλητοί με dacia και με mercedes με αυτόν τον κινητήρσα τους αναφερει το ίδιο 20.000 αλλαγή λαδιών. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα