Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KilliK είπε

θα εχεις ενα αχρηστο τηλεσκοπιο αξις 10δις να πλεει στο διαστημα

Θα το παρει ο Thanos για ανταλλακτικα για την Nebula

• Like 1
  • Confused 3
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ren_Hoek είπε

Η εκτοξευση ηταν εντυπωσιακη. Ειχε λιγο συννεφια και δεν το ειδαμε πολυ αλλα και παλι παραμενει μια απο τις καλυτερες στιγμες. Ελπιζουμε να παει καλα ολη η πορεια του και να δουμε σε εξι μηνες τις πρωτες εικονες.

Εγω θα πω και ενα μπραβο και στον Αστρονιο που ειχε ζωντανη μεταδοση στα ελληνικα, με ωραιες πληροφοριες καθολη τη διαρκεια και μπορεσα να το βαλω και στους γονεις μου.

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τον Αστρόνιο, το έβαλα κι εγώ στους δικούς μου και σταυροκοπιόντουσαν!

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, KilliK είπε

για την ακριβεια, η αναπτυξη του Webb ξεκινησε πριν καν την εκτοξευση του Hubble. Παντως ο αρθογραφος δεν ειναι λαθος. Το Webb σε αντιθεση με το Hubble δεν ειναι serviceable. Δηλαδη επειδη θα στηθει σε τροχια μακρια απο την Σεληνη, και οχι γυρω απο την Γη, ειναι αδυνατον να στειλουν αποστολες που θα το συντηρουν, οπως γινεται με το Hublle. Αρα εχει μια one time job να κανει, και εχει σχεδιαστει ο χρονος λειτουργιας του να ειναι τα 10 χρονια.

Και γιαυτο καθυστερησε τοσο πολυ να ολοκληρωθει το προτζεκτ, επειδη πρεπει να λειτουργουν τα παντα τελεια για ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα. Αν γινει τωρα καποια στραβη, πχ δεν ανοιξει σωστα το πεταλο, κτλ, θα εχεις ενα αχρηστο τηλεσκοπιο αξις 10δις να πλεει στο διαστημα.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, KilliK είπε

εχει σχεδιαστει ο χρονος λειτουργιας του να ειναι τα 10 χρονια.

Το μέγιστο ποσό ενέργειας που ήταν δυνατόν να εφοδιαστεί θα του φτάσει για 10 χρόνια. Η NASA θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να το εφοδιάσει ξανά μέσα στα επόμενα 10 χρόνια αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα καταφέρει. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν πιστεύετε στους χρονο ταξιδιώτες και στα παράλληλα σύμπαντα εγώ πάντως, πιστεύω ότι ισχύουν και τα δύο, μένει να τα αποδείξει κάποιος με κάποιο τρόπο. Όπως και στο ότι υπάρχει δωρεάν ελεύθερη ενέργεια στη φύση και στο σύμπαν και δεν μιλάω για τις ήπιες μορφές ενέργειας, αλλά για τη σκοτεινή ύλη και άλλου είδους.

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lefstef είπε

το μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο που θα μας πάει πίσω στον χρόνο

Στα 80s να μας πάει, τα καλύτερα χρόνια

Θα το στείλουμε 40 έτη φωτός +Χ έτη μακρύτερα μέχρι να φτάσει και στο τέλος θα γυρίσει να μας δεί. Θα δεις τα 80's καθαρά. Ακόμα και τον Ρήγκαν, το challenger κτλπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, apos είπε

Τρομερά πράγματα. Πάντως δυσκολεύομαι να ακολουθήσω τη συλλογιστική του αρθρογράφου. Το Hubble είναι το καλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο από το 1990 και αυτό είναι ο διάδοχος. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη τέτοιων τηλεσκοπίων παίρνει κυριολεκτικά δεκαετίες (το Webb πήρε συνολικά 30 χρόνια από ό,τι γράφει το άρθρο), προφανώς και δεν θα είναι "το σπουδαιότερο ίσως διαστημικό τηλεσκόπιο της επόμενης δεκαετίας" αλλά της επόμενης 30ετίας.

Πάντως ζούμε σε μεγαλειώδεις εποχές σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστήμη!

To οτι χρειαστηκε 30 χρονια για να γινει δεν παει να πει οτι και το επομενο θα θελει 30 χρονια.
Μεσα στα 30 χρονια εχουν γινει μελετες,δοκιμες, η τεχνολογια εχει προχωρησει σε τετοιο επιπεδο που για το επομενο θα χρειαστει πολυ λιγοτερος χρονος.
Επισης εχει μεγαλη σημασια το ΑΝ και το ΠΟΤΕ θα χρειαστει επομενο.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

To οτι χρειαστηκε 30 χρονια για να γινει δεν παει να πει οτι και το επομενο θα θελει 30 χρονια.
Μεσα στα 30 χρονια εχουν γινει μελετες,δοκιμες, η τεχνολογια εχει προχωρησει σε τετοιο επιπεδο που για το επομενο θα χρειαστει πολυ λιγοτερος χρονος.
Επισης εχει μεγαλη σημασια το ΑΝ και το ΠΟΤΕ θα χρειαστει επομενο.

Καμία αντίρρηση, αλλά υπήρξε ελλιπής πληροφορία (που συμπλήρωσε ο @KilliK) στο άρθρο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορους συλλογισμούς, όπως ο δικός μου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Ο Αστρόνιο πράγματι κάνει πολύ καλά βιντεάκια και τα εξηγεί πολύ απλά, αυτός και ο Neil deGrasse Tyson, έχουν ενδιαφέρον

meh, εχασα λιγο την εκτιμηση μου προς τον NDT, μετα τις ανοησιες και τα  δηθεν αστειακια που ελεγε για τα UFO/UAP στο twitter του, απο τοτε που βγηκε η αναφορα Ιουνιου απο το Πενταγωνο.

δεν πειραζει ομως, σημερα εκτοξευεται το James Webb , ο Biden εχει απο εχτες στα χερια του το ASTRO bill, ετοιμος να το υπογραψει, το Galileo Project προχωραει με γοργους ρυθμους, το UAPx Project θα δημοσιευσει την ερευνα του του χρονου, και προσφατη μελετη για το Tabby's Star αποκαλυψε περισσοτερες ενδειξεις  για technosignatures.

ελπιζω να βγει κατι καλο απο ολα αυτα. ειναι μοναχικα εδω στην μαυρη αβυσσο που ζουμε.

α ξεχασα το πιο ωραιο, η NASA προσελαβε 26 θεολογους για να τους προετοιμασουν στο πως θα ανακοινωσουν στο κοινο, την υπαρξη ζωης σε αλλον πλανητη (εστω και σαν μικροβια), στην περιπτωση που γινει μια τετοια ανακαλυψη.

https://www.msn.com/en-us/news/technology/nasa-enlists-theologians-to-assess-how-we-would-react-to-alien-life/ar-AAS7KE3

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...