Προς το περιεχόμενο

GPU δεν τραβαει αρκετη ισχυ

scyther666

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Έχω μια rx 570 nitro η οποία έχει τρομερά χαμηλή και αδικαιολόγητη απόδοση.
Τα στοιχεία που έχω:
Δεν το παρουσιάζει σε όλους τους τίτλους. Πχ Death Stranding, Nioh και Godfall, παίζουν μια χαρά, αλλά στο Vampyr και στο A Plague Tale: Innocence που έδωσε πρόσφατα το epic, έχω max 10-15 fps.
Στους τίτλους που τρέχουν κανονικά, κοιτώντας το metrics overlay του adrenalin βλέπω πχ την cpu να πηγαίνει (τυχαία νούμερα που προφανώς αλλάζουν) 50-60% και το watt consumption της GPU να είναι 150watt.
Στους τίτλους που δεν τρέχουν καλά, έχω ελάχιστο cpu usage, 20-25% και ελάχιστο gpu watt consumption, 50-60watt και κάπου εκεί θεωρώ πως βρίσκεται το πρόβλημα.
Τα 10-15 fps τα έχω είτε παίζω σε 1280x720 με ολα τα settings σε low, είτε παίζω σε 2560x1440 με όλα ultra. Μεταξύ των δύο αυτών άντε να έχω 3-4 fps διαφορά.

Πράγματα που έχω τσεκάρει:
Έχω πειραματιστεί με παλιότερες εκδόσεις για drivers (πηγα μεχρι 18.3.4), κάνοντας clean ενδιάμεσα με DDU, σε win10 τα power settings ειναι σε ultimate performance, οτιδηποτε αντίστοιχο yπαρχει στο adrenalin είναι σε performance profile.. βέβαια αυτά δεν νομίζω κιόλας οτι θα έπαιζαν ρόλο γιατι όπως είπα στους περισσότερους τίτλους δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα.

Έχει κάποιος καμία ιδέα?

Επεξ/σία από scyther666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Καλησπέρα

Έχω μια rx 570 nitro η οποία έχει τρομερά χαμηλή και αδικαιολόγητη απόδοση.
Τα στοιχεία που έχω:
Δεν το παρουσιάζει σε όλους τους τίτλους. Πχ Death Stranding, Nioh και Godfall, παίζουν μια χαρά, αλλά στο Vampyr και στο A Plague Tale: Innocence που έδωσε πρόσφατα το epic, έχω max 10-15 fps.
Στους τίτλους που τρέχουν κανονικά, κοιτώντας το metrics overlay του adrenalin βλέπω πχ την cpu να πηγαίνει (τυχαία νούμερα που προφανώς αλλάζουν) 50-60% και το watt consumption της GPU να είναι 150watt.
Στους τίτλους που δεν τρέχουν καλά, έχω ελάχιστο cpu usage, 20-25% και ελάχιστο gpu watt consumption, 50-60watt και κάπου εκεί θεωρώ πως βρίσκεται το πρόβλημα.
Τα 10-15 fps τα έχω είτε παίζω σε 1280x720 με ολα τα settings σε low, είτε παίζω σε 2560x1440 με όλα ultra. Μεταξύ των δύο αυτών άντε να έχω 3-4 fps διαφορά.

Πράγματα που έχω τσεκάρει:
Έχω πειραματιστεί με παλιότερες εκδόσεις για drivers (πηγα μεχρι 18.3.4), κάνοντας clean ενδιάμεσα με DDU, σε win10 τα power settings ειναι σε ultimate performance, οτιδηποτε αντίστοιχο yπαρχει στο adrenalin είναι σε performance profile.. βέβαια αυτά δεν νομίζω κιόλας οτι θα έπαιζαν ρόλο γιατι όπως είπα στους περισσότερους τίτλους δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα.

Έχει κάποιος καμία ιδέα?

Καλησπέρα,

να τερματίζει ο επεξεργαστής, αλλά του πούστη δεν νομίζω να έχεις και κανα Core2Duo. 

Σωστός, δεν το πρόσεξα. Δοκίμασε με τις επιλογές ενέργειας σε High performance, και στην χειρότερη βάλε να μην πέφτουν σε 2D clocks η κάρτα γραφικών (προσωρινά για δοκιμή).

Για βοήθησε με... τι είναι αυτό το τελευταίο που ανέφερες με τα 2d clocks...?
Οτι υπάρχει για high performance θεωρώ πως το έχω τσεκάρει ήδη... αλλά και παλι, πιστευω πως αν ήταν κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν καθολικό? θα επέμβαινε μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους?

11 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Για βοήθησε με... τι είναι αυτό το τελευταίο που ανέφερες με τα 2d clocks...?
Οτι υπάρχει για high performance θεωρώ πως το έχω τσεκάρει ήδη... αλλά και παλι, πιστευω πως αν ήταν κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν καθολικό? θα επέμβαινε μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους?

Κατέβασε MSI afterburner και στις επιλογές (settings) κάνε τικ σε αυτα τα δυο που έβαλα κιτρινο.

Γενικά δεν ξέρω πολλά απο AMD GPU αλλά ίσως φτιάξει με αυτό ή τουλάχιστον θα δούμε τι φταίει.

Capture.JPG

Δοκίμασα τις δύο αυτές επιλογές, αλλά δεν έκανε καμία διαφορά δυστυχώς...
Έστησα όμως ενα VM και το έτρεξα από εκεί και.... τρέχει κανονικά... υποθέτω έχει κάπως χαμηλότερη απόδοση λόγω των περιορισμών του VM αλλά είχα περίπου 40fps σε 2560x1440 και ολα ultra.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να το κόβει με τέτοιο τρόπο στην κανονική μου εγκατάσταση...
..ίσως κάποιο μαγικό update των win έχει πάρει κάτι σβάρνα που δεν έπρεπε...

• Like 1

33 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Δοκίμασα τις δύο αυτές επιλογές, αλλά δεν έκανε καμία διαφορά δυστυχώς...
Έστησα όμως ενα VM και το έτρεξα από εκεί και.... τρέχει κανονικά... υποθέτω έχει κάπως χαμηλότερη απόδοση λόγω των περιορισμών του VM αλλά είχα περίπου 40fps σε 2560x1440 και ολα ultra.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να το κόβει με τέτοιο τρόπο στην κανονική μου εγκατάσταση...
..ίσως κάποιο μαγικό update των win έχει πάρει κάτι σβάρνα που δεν έπρεπε...

Ωραία, άρα δεν είναι θέμα hardware. Θα έλεγα DDU κτλ αλλά διαβάζω τα δοκίμασες όλα.

Σηκώνω τα χέρια ψηλά, γιατί δεν θέλω να προτείνω φορματ.

• Like 2

μπορει να πιανει power limit η καρτα και να ριχνει τα ρολογια της,οποτε πεφτουν οι επιδοσεις.

κανε μια δοκιμη με ελαχιστα κατω τα ρολογια και τις τασεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...