PD73 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είχα νοσήσει τέλη Μαΐου του 2021, το πιστοποιητικό Νοσησης έληξε στις 13 Δεκεμβρίου, προχθές πήγα να κανω moderna, θεωρούσα πως μια δόση αρκεί πλην όμως βλέπω πως στην πλατφόρμα επιμένει να μου λέει να κλείσω δεύτερη δόση ! Γιατί ; Κανονικά θα πρέπει να μου εκδόσει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 14 ημέρες ! Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από PD73
turbat0s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, PD73 είπε Είχα νοσήσει τέλη Μαΐου του 2021, το πιστοποιητικό Νοσησης έληξε στις 13 Δεκεμβρίου, προχθές πήγα να κανω moderna, θεωρούσα πως μια δόση αρκεί πλην όμως βλέπω πως στην πλατφόρμα επιμένει να μου λέει να κλείσω δεύτερη δόση ! Γιατί ; Κανονικά θα πρέπει να μου εκδόσει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 14 ημέρες ! Αρκεί η μία δόση. Το πιστοποιητικό εκδίδεται από την επόμενη κιόλας μέρα, αλλά ενεργοποιείται την 14η μέρα. Το 2ο ραντεβού το ακυρώνεις μόνος σου, δεν το κάνει αυτόματα το σύστημα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από turbat0s
Bitbit Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, turbat0s είπε Το 2ο ραντεβού το ακυρώνεις μόνος σου, δεν το κάνει αυτόματα το σύστημα. ας το αφήσει να υπάρχει, δε πάει χαμένο. Γερμανία, Ισραήλ κάνουν την 4η. Σε πόσο χρόνο λες θα έρθει κι εδώ;
turbat0s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε ας το αφήσει να υπάρχει, δε πάει χαμένο. Γερμανία, Ισραήλ κάνουν την 4η. Σε πόσο χρόνο λες θα έρθει κι εδώ; Ναι προφανώς ό,τι έχει προαποφασιστεί θα γίνει και δώ. Απλά αναφέρθηκα στην έκδοση πιστοποιητικού που (φαίνεται να) ενδιαφέρει τον ts.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, PD73 είπε Είχα νοσήσει τέλη Μαΐου του 2021, το πιστοποιητικό Νοσησης έληξε στις 13 Δεκεμβρίου, προχθές πήγα να κανω moderna, θεωρούσα πως μια δόση αρκεί πλην όμως βλέπω πως στην πλατφόρμα επιμένει να μου λέει να κλείσω δεύτερη δόση ! Γιατί ; Κανονικά θα πρέπει να μου εκδόσει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 14 ημέρες ! Και εγω την ιδια απορία εχω, μπορείς να το ακυρώσεις εσυ; Μπήκες να το δεις;
turbat0s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Και εγω την ιδια απορία εχω, μπορείς να το ακυρώσεις εσυ; Μπήκες να το δεις; Φυσικά και μπορείς. Βλέπεις πρώτα ότι έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό και μετά μπαίνεις και ακυρώνεις τη 2η.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Φυσικά και μπορείς. Βλέπεις πρώτα ότι έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό και μετά μπαίνεις και ακυρώνεις τη 2η. Ναι αλλα το πιστοποιητικό σου λεει οτι ειναι ακυρο και πρεπει να κανει κάποιος και την δεύτερη δόση, τελικα τι παίζει; Νόσηση ->1 δοση -> εγκυρο πιστοποιητικό ή Νόσηση ->1 δοση -> 2 δοση -> εγκυρο πιστοποιητικό ή πρεπει να περιμένεις και στις δυο περιπτώσεις 14 μςρες Τα έχουν κάνει μπαχαλο
turbat0s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ναι αλλα το πιστοποιητικό σου λεει οτι ειναι ακυρο και πρεπει να κανει κάποιος και την δεύτερη δόση Όχι, δεν σου λέει κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρος ο αλγόριθμος. Νόσηση ->1 δοση -> την επόμενη μέρα εκδίδεται πιστοποιητικό. Σε 14 μέρες είναι ενεργό. 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, turbat0s είπε Όχι, δεν σου λέει κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρος ο αλγόριθμος. Νόσηση ->1 δοση -> την επόμενη μέρα εκδίδεται πιστοποιητικό. Σε 14 μέρες είναι ενεργό. Αυτο ρωρησα και εγω, Αρα πρέπει να περιμένει καποιος 14 μερες μετά την μια δοση, γιατι τωρα το δίνει ακυρο
Baator Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Γενικά, για αυτούς που έχουν νοσήσει και πάνε να εμβολιαστούνε, το σύστημα τα κάνει μπάχαλο. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το φτιάχνουν, δεν είναι κάτι δύσκολο ή πολύπλοκο. Εγώ, νόσησα πριν 1+ χρόνο (δεν υπήρχαν εμβόλια τότε). Ακουλουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες, περιμένω 6 μήνες και κάνω την 1 και μοναδική δόση που συστήνει το κράτος. Εκδίδεται κανονικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού 1 μέρα αργότερα όπου αναγράφει πότε νόσησα και πότε έκανα το εμβόλιο. Ακυρώνω την 2η δόση, όπως συστήνει το κράτος ΑΛΛΑ από 'κει και πέρα, παραμένει πάντα στο emvolio.gov.gr το μήνυμα "Έχετε ακυρώσει την 2η δόση του εμβολίου σας, παρακαλούμε κλείστε σύντομα ένα ραντεβού για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σας". Παραμένει επί μήνες αυτό. Τέσπα, λέω κλάιν, από την στιγμή που έχω το πιστοποιητικό δεν με ενδιαφέρει. Βγαίνει μετά η ιστορία με την ενισχυτική δόση όπου πρέπει να την κάνεις το αργότερο 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του κανονικού εμβολιασμού σου. Στους 6 μήνες ακριβώς, κλείνω νέο ραντεβού και πάω κάνω την "αναμνηστική". Τώρα έχω ΝΕΟ πιστοποιητικό όπου δεν αναφέρεται καν η νόσηση και απλά λέει ότι έχω κάνει την 1η δόση τον Ιούνιο και την 2η τον Δεκέμβριο. Φυσικά για "3η δόση" ή αναμνηστική πουθενά. Πάλι, λέω κλάιν, από την στιγμή που έχω πιστοποιητικό. Αν όμως αύριο μεθαύριο πουν τίποτα ότι για να έχει ισχύ το πιστοποιητικό πρέπει να έχετε κάνει και την αναμνηστική ή "υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους 40+ με αναμνηστική", κτλ., τι κάνω; Πάω τρυπιέμαι πάλι χωρίς λόγο; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το φτιάχνουν σωστά για αυτούς που έχουν νοσήσει και το έχουν αφήσει έτσι μπάχαλο. 1
turbat0s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, Baator είπε Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το φτιάχνουν, δεν είναι κάτι δύσκολο ή πολύπλοκο. Προφανώς δεν θέλουν. Γιατί όμως?
ea6gka Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 36 λεπτά πριν, Baator είπε Γενικά, για αυτούς που έχουν νοσήσει και πάνε να εμβολιαστούνε, το σύστημα τα κάνει μπάχαλο. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το φτιάχνουν, δεν είναι κάτι δύσκολο ή πολύπλοκο. Εγώ, νόσησα πριν 1+ χρόνο (δεν υπήρχαν εμβόλια τότε). Ακουλουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες, περιμένω 6 μήνες και κάνω την 1 και μοναδική δόση που συστήνει το κράτος. Εκδίδεται κανονικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού 1 μέρα αργότερα όπου αναγράφει πότε νόσησα και πότε έκανα το εμβόλιο. Ακυρώνω την 2η δόση, όπως συστήνει το κράτος ΑΛΛΑ από 'κει και πέρα, παραμένει πάντα στο emvolio.gov.gr το μήνυμα "Έχετε ακυρώσει την 2η δόση του εμβολίου σας, παρακαλούμε κλείστε σύντομα ένα ραντεβού για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σας". Παραμένει επί μήνες αυτό. Τέσπα, λέω κλάιν, από την στιγμή που έχω το πιστοποιητικό δεν με ενδιαφέρει. Βγαίνει μετά η ιστορία με την ενισχυτική δόση όπου πρέπει να την κάνεις το αργότερο 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του κανονικού εμβολιασμού σου. Στους 6 μήνες ακριβώς, κλείνω νέο ραντεβού και πάω κάνω την "αναμνηστική". Τώρα έχω ΝΕΟ πιστοποιητικό όπου δεν αναφέρεται καν η νόσηση και απλά λέει ότι έχω κάνει την 1η δόση τον Ιούνιο και την 2η τον Δεκέμβριο. Φυσικά για "3η δόση" ή αναμνηστική πουθενά. Πάλι, λέω κλάιν, από την στιγμή που έχω πιστοποιητικό. Αν όμως αύριο μεθαύριο πουν τίποτα ότι για να έχει ισχύ το πιστοποιητικό πρέπει να έχετε κάνει και την αναμνηστική ή "υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους 40+ με αναμνηστική", κτλ., τι κάνω; Πάω τρυπιέμαι πάλι χωρίς λόγο; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το φτιάχνουν σωστά για αυτούς που έχουν νοσήσει και το έχουν αφήσει έτσι μπάχαλο. Γιατι η δικη σου μια δοση μετα τη νοσηση μετραται σαν αναμνηστικη 3η που εκαναν οσοι δεν νοσησαν. Εγω βγηκα θετικος στις 28 φλεβαρη, και ξεμπερδεψα με κοπο στις 17/03. ειχα πιστοποιητικο μεχρι 17/09, εκανα μια δοση στις 20/09 και εχω πιστοποιητικο το οποιο ομως εμενα αναφερει και τη νοσηση! εσυ το τεστ το εκανες σε καποια δημοσια δομη ή σε κανενα διαγνωστικο κλπ?
Baator Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, ea6gka είπε Γιατι η δικη σου μια δοση μετα τη νοσηση μετραται σαν αναμνηστικη 3η που εκαναν οσοι δεν νοσησαν. Εγω βγηκα θετικος στις 28 φλεβαρη, και ξεμπερδεψα με κοπο στις 17/03. ειχα πιστοποιητικο μεχρι 17/09, εκανα μια δοση στις 20/09 και εχω πιστοποιητικο το οποιο ομως εμενα αναφερει και τη νοσηση! εσυ το τεστ το εκανες σε καποια δημοσια δομη ή σε κανενα διαγνωστικο κλπ? Τα πάντα γίνανε σε δημόσια νοσοκομεία και χρειάστηκε και να νοσηλευτώ. Όπως αναφέρω, εγώ νόσησα πριν 1+ χρόνο, οπότε ακολουθώντας τις οδηγίες του κράτους έκανα 1 μόνο δόση 6 μήνες μετά την νόσησης και ακύρωσα την 2η δόση. Το πιστοποιητικό εκδόθηκε κανονικά και ανέφερε ΚΑΙ την νόσηση ΚΑΙ το εμβόλιο. Ήμουν δηλαδή στο σημείο που είσαι εσύ τώρα. Επειδή όμως ΞΑΝΑ πέρασαν άλλοι 6 μήνες, αποφάσισα να κάνω την αναμνηστική. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα, το σύστημα το έπιασε σαν την 2η δόση του κανονικού εμβολιασμού μου και όχι ως αναμνηστική όπως έπρεπε. Οπότε λέω τώρα, αν αποφασίσουν να κάνουν υποχρεωτική την αναμνηστική αύριο μεθαύριο...τι κάνω; Το νέο πιστοποιητικό που εκδόθηκε δεν θα έπρεπε να αναφέρει ΝΟΣΗΣΗ-1Η ΔΟΣΗ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ αντί για 1η δοση-2η δοση;
ea6gka Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Οκ να ρωτησω κατι, την 2 δοση μετα την νοσηση γιατι την εκανες, επειδη ακυρωνετε το πιστοποιητικο μετα το 6 μηνο της πρωτης?
Baator Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Όχι, γιατί λένε ότι τα αντισώματα εξασθενούν μετά το 6μηνο και δεν υπάρχει πλέον αρκετή προστασία και και και... Τα γνωστά, για τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται η αναμνηστική δηλαδή γενικώς. Δεν είχε να κάνει με το πιστοποιητικό, και το 1ο μια χαρά ισχύει ακόμα για την ηλικιακή ομάδα μου. Απλά την νόσηση την πέρασα άσχημα, δεν ήταν πυρετούλης 1-2 μέρες, όπως ανέφερα χρειάστηκε να νοσηλευτώ για αρκετές μέρες και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το ξαναπεράσω αυτό το πράγμα, ήταν ελεεινή εμπειρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα