Loto2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, SabotazNic είπε Θελεις να πας γιολο ή θα πας και σε καμια σχετικη σχολη? Νησι οχι, εχουμε επιχειρηση στην Χαλκιδικη. Οι περισσοτεροι προσφερουν διαμονη (2-5 ατομα) και φαγητο. Συνθηκες εργασιας θα ακουσεις διαφορες. Η αδερφη μου Σαντορινη σε πολυ καλο θερετρο στο κομματι του εστιατοριου, ειναι οκ, με τα ρεπο της, τις αδειες και το ωραριο της. Το beach bar Ισως σου δωσει καλυτερο μισθο, αλλα λιγοτερα tips. Εχεις πιο πολλες πιθανοτητες ομως να δουλεψεις εκει ως runner αυτην την περιοδο αν ψαξεις. Στα -, ηλιος, σκονη κτλ. Ενσημα λιγο πολυ δινουν ολοι τα νομιμα. Όχι δεν θέλω να πάω γιολο θα σπουδάσω πανω στα τουριστικά για να καταλάβεις έχω δώσει πανελλήνιες και περιμένω αποτελέσματα, τώρα θα δούμε ή σε κάποιο πανεπιστήμιο ή άμα δεν περάσω σε κάποιο ΙΕΚ. Τώρα εγώ προσωπικά θέλω να ασχοληθώ με ένα πόστο όπου μισθολογικά θα παίρνω πιο πολλά από τα άλλα που νομίζω είναι ο σερβιτόρος, με τα χρόνια θα αναβαθμιστω πιστεύω και θα δούμε. Μετά από χρόνια προϋπηρεσίας σαν σερβιτόρος σε τι πόστο μπορείς να ανέβεις ?
SabotazNic Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Loto2021 είπε Όχι δεν θέλω να πάω γιολο θα σπουδάσω πανω στα τουριστικά για να καταλάβεις έχω δώσει πανελλήνιες και περιμένω αποτελέσματα, τώρα θα δούμε ή σε κάποιο πανεπιστήμιο ή άμα δεν περάσω σε κάποιο ΙΕΚ. Τώρα εγώ προσωπικά θέλω να ασχοληθώ με ένα πόστο όπου μισθολογικά θα παίρνω πιο πολλά από τα άλλα που νομίζω είναι ο σερβιτόρος, με τα χρόνια θα αναβαθμιστω πιστεύω και θα δούμε. Μετά από χρόνια προϋπηρεσίας σαν σερβιτόρος σε τι πόστο μπορείς να ανέβεις ? Μπορείς να δεις τις αστερ και αστεαν σαν σχολές, βέβαια 4 χρόνια. Μετά υπάρχουν αρκετές δημόσιες και ιδιωτικές σε διαφορετικές τιμές. Άμα κάνεις και κάνα f&b είναι bonus. Όσο για την ανέλιξη, δεν είναι μόνο τα χρόνια. Αρχικά, βοηθάει αν μείνεις σε μια επιχείρηση αρκετό καιρό. Το να έχεις γεμάτο βιογραφικό με κάθε χρόνο αλλού, δεν είναι και το καλύτερο. Επιπλέον βοηθάει στο να γίνεις βασικός και μετρ πιο εύκολα. Για τα χρόνια, είναι σχετικό. Η εστίαση πέρα από μετρ, μετά δεν έχει κάτι άλλο. Τα πιο πολύ από τους σερβιτόρος αυτός τα παίρνει. Μετά σε μεγάλα θέρετρα από μια ηλικία και μετά στοχεύεις για καμιά θέση γραφείου/12μηνη δουλειά κτλ. 1
Loto2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Μπορείς να δεις τις αστερ και αστεαν σαν σχολές, βέβαια 4 χρόνια. Μετά υπάρχουν αρκετές δημόσιες και ιδιωτικές σε διαφορετικές τιμές. Άμα κάνεις και κάνα f&b είναι bonus. Όσο για την ανέλιξη, δεν είναι μόνο τα χρόνια. Αρχικά, βοηθάει αν μείνεις σε μια επιχείρηση αρκετό καιρό. Το να έχεις γεμάτο βιογραφικό με κάθε χρόνο αλλού, δεν είναι και το καλύτερο. Επιπλέον βοηθάει στο να γίνεις βασικός και μετρ πιο εύκολα. Για τα χρόνια, είναι σχετικό. Η εστίαση πέρα από μετρ, μετά δεν έχει κάτι άλλο. Τα πιο πολύ από τους σερβιτόρος αυτός τα παίρνει. Μετά σε μεγάλα θέρετρα από μια ηλικία και μετά στοχεύεις για καμιά θέση γραφείου/12μηνη δουλειά κτλ. Όταν σου προσφέρουν διατροφή σου προσφέρουν 3 γεύματα ξέρω εγώ κανονικά ή 1 γεύμα και αυτό με το ζόρι και επίσης έχω ακούσει ότι άμα δουλεύεις σε ένα νησί και πας σε ένα άλλο μαγαζί μπορείς να τους πεις ότι εργάζεσαι σε αυτό το νησί και μπορεί να σου κάνουν μια μικρή προσφορά
SabotazNic Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 37 λεπτά πριν, Loto2021 είπε Όταν σου προσφέρουν διατροφή σου προσφέρουν 3 γεύματα ξέρω εγώ κανονικά ή 1 γεύμα και αυτό με το ζόρι και επίσης έχω ακούσει ότι άμα δουλεύεις σε ένα νησί και πας σε ένα άλλο μαγαζί μπορείς να τους πεις ότι εργάζεσαι σε αυτό το νησί και μπορεί να σου κάνουν μια μικρή προσφορά Η διατροφή καθορίζεται από τους ίδιους. Συνήθως 2 γεύματα. Το άλλο ισχύει. 1
Loto2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 22 ώρες πριν, SabotazNic είπε Η διατροφή καθορίζεται από τους ίδιους. Συνήθως 2 γεύματα. Το άλλο ισχύει. Ένας μετρ παίρνει διαφορετικό μισθό σε κάθε νησί ή κυμαίνονται στα ίδια πόσα ?
insomniac01 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Όλα λάθος τα έχεις ακούσει από τον παραπάνω. Δεν υπάρχει θέση Μετρ. Υπάρχει Maitre D' Hotel και Restaurant Supervisor. Ο F&B δεν είναι μόνο δουλειά γραφείου. Το αντίθετο, έχει απευθείας επικοινωνία με πελάτες, δείχνοντας τους τους χώρους εστιατορίων, δεξιώσεων, κλπ. Ναι, έχει ποσοστά τιπς από όλα τα τμήματα service + ότι αρπάξει, κλέψει ο ίδιος μεσω μούφα παραγγελιών, τιπς από banquet, κρυφα τιπς πελατων που τα δινουν απευθειας στον ιδιο και καλα να τα μοιρασει στο προσωπικο αλλα τα τσεπωνει. Ενας F&B μπορει να βγαλει και 2-3 μισθους τον μηνα σε τιπς μεσω αρπαγης. Το ίδιο ισχύσει και για τον υπεύθυνο σε εστιατόριο. Εφόσον διαχειρίζεται ο ίδιος τα τιπς, μπορεί να τα τσεπώσει. Αυτά κρατά τα στην άκρη. Σε αυτό το επάγγελμα για να ανέβεις θες δυο πράγματα, η να είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλός στην δουλειά σου (προφανώς χτυπώντας ατέλειωτες υπερωρίες, αρεπος, κλπ, το 8αρο το ξεχνάς αλλιώς μην ασχοληθείς σοβαρά με τον χώρο) η να είσαι δοσιλογος και μου...πανό και να κανείς report συναδεφλους σε προισταμενους. Διαλεγεις και παιρνεις. Αν τα συνδυαζεις και τα δυο, μεχρι και Hotel Manager γινεσαι. Το επάγγελμα είναι δύσκολο με αρκετές τεχνικές και ανάγκη τεράστιων γνώσεων. Πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από φαγητό, τεχνικές ψησίματος, κρασιά, μπυρες, αλκοόλ, είδη τυριών, αλλαντιων, χώρες παραγωγής ΠΟΠ, διαχειρίσης πελατών, κλπ. Αν θες να ασχοληθείς με το επάγγελμα, βρες έναν πολύ έμπειρο σερβιτόρο και καλό και δούλεψε μαζί του. Πήγαινε fine dining αμεσως σαν βοηθος και παρακολουθα τους εμπειρους πως μιλανε σε πελατες, πως προτεινουν φαγητα πως πουλανε παραπανω πως κανουν action dishes κλπ. Αν ποτέ γίνεις υπεύθυνος εστιατορίου να ξέρεις ότι θα πρέπει να μάθεις να κλείνεις και να παραδίνεις ταμείο σε ρεσεψιόν, να κοιτάς τσεκακια, μετρητά, κάρτες, POS, και φυσικά τον τζίρο σου. Ρωτά με ότι θες. 1
Loto2021 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 15 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Όλα λάθος τα έχεις ακούσει από τον παραπάνω. Δεν υπάρχει θέση Μετρ. Υπάρχει Maitre D' Hotel και Restaurant Supervisor. Ο F&B δεν είναι μόνο δουλειά γραφείου. Το αντίθετο, έχει απευθείας επικοινωνία με πελάτες, δείχνοντας τους τους χώρους εστιατορίων, δεξιώσεων, κλπ. Ναι, έχει ποσοστά τιπς από όλα τα τμήματα service + ότι αρπάξει, κλέψει ο ίδιος μεσω μούφα παραγγελιών, τιπς από banquet, κρυφα τιπς πελατων που τα δινουν απευθειας στον ιδιο και καλα να τα μοιρασει στο προσωπικο αλλα τα τσεπωνει. Ενας F&B μπορει να βγαλει και 2-3 μισθους τον μηνα σε τιπς μεσω αρπαγης. Το ίδιο ισχύσει και για τον υπεύθυνο σε εστιατόριο. Εφόσον διαχειρίζεται ο ίδιος τα τιπς, μπορεί να τα τσεπώσει. Αυτά κρατά τα στην άκρη. Σε αυτό το επάγγελμα για να ανέβεις θες δυο πράγματα, η να είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλός στην δουλειά σου (προφανώς χτυπώντας ατέλειωτες υπερωρίες, αρεπος, κλπ, το 8αρο το ξεχνάς αλλιώς μην ασχοληθείς σοβαρά με τον χώρο) η να είσαι δοσιλογος και μου...πανό και να κανείς report συναδεφλους σε προισταμενους. Διαλεγεις και παιρνεις. Αν τα συνδυαζεις και τα δυο, μεχρι και Hotel Manager γινεσαι. Το επάγγελμα είναι δύσκολο με αρκετές τεχνικές και ανάγκη τεράστιων γνώσεων. Πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από φαγητό, τεχνικές ψησίματος, κρασιά, μπυρες, αλκοόλ, είδη τυριών, αλλαντιων, χώρες παραγωγής ΠΟΠ, διαχειρίσης πελατών, κλπ. Αν θες να ασχοληθείς με το επάγγελμα, βρες έναν πολύ έμπειρο σερβιτόρο και καλό και δούλεψε μαζί του. Πήγαινε fine dining αμεσως σαν βοηθος και παρακολουθα τους εμπειρους πως μιλανε σε πελατες, πως προτεινουν φαγητα πως πουλανε παραπανω πως κανουν action dishes κλπ. Αν ποτέ γίνεις υπεύθυνος εστιατορίου να ξέρεις ότι θα πρέπει να μάθεις να κλείνεις και να παραδίνεις ταμείο σε ρεσεψιόν, να κοιτάς τσεκακια, μετρητά, κάρτες, POS, και φυσικά τον τζίρο σου. Ρωτά με ότι θες. Ευχαριστώ πολύ, σκεφτόμουνα άμα αρχίσω να δουλεύω στον τουριστικό κλάδο να στοχεύσω την Μύκονο γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό όνομα για βιογραφικό και επίσης έχει μεγαλύτερους μισθούς από τα άλλα νησιά, εσύ τι λες ;
insomniac01 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 29 λεπτά πριν, Loto2021 είπε Ευχαριστώ πολύ, σκεφτόμουνα άμα αρχίσω να δουλεύω στον τουριστικό κλάδο να στοχεύσω την Μύκονο γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό όνομα για βιογραφικό και επίσης έχει μεγαλύτερους μισθούς από τα άλλα νησιά, εσύ τι λες ; Όχι δεν έχει μεγαλύτερους μισθούς. Τα ίδια είναι παντού. Τα τιπς μπορεί (προφανώς) να είναι μεγαλύτερα. Το όνομα είναι σχετικό. Αν πας Σκορπιό, π.χ., ναι έχει καλό όνομα η Ναμμος. Μύκονος όμως έχει 7/7, 14-16 ώρες, φωνές, κλωτσιές, βρισίδι, ατελείωτα κουβέρ, και διαμονή κοντέινερ με άλλους 5-10 χωρίς air condition. 1
Loto2021 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Όχι δεν έχει μεγαλύτερους μισθούς. Τα ίδια είναι παντού. Τα τιπς μπορεί (προφανώς) να είναι μεγαλύτερα. Το όνομα είναι σχετικό. Αν πας Σκορπιό, π.χ., ναι έχει καλό όνομα η Ναμμος. Μύκονος όμως έχει 7/7, 14-16 ώρες, φωνές, κλωτσιές, βρισίδι, ατελείωτα κουβέρ, και διαμονή κοντέινερ με άλλους 5-10 χωρίς air condition. Άμα είχα επιλογή να πάω σερβιτόρος Μύκονο/Σαντορίνη ή Μετρ στην Χαλκιδική ή σε ένα άλλο νησί που θα μου πρότεινες να πάω ?
insomniac01 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Τι μετρ ρε λες; Ποιος θα σε πάρει μετρ με 0 εμπειρία; Μετρ σε Χαλκιδική για να απαντήσω.
Loto2021 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, insomniac01 είπε Τι μετρ ρε λες; Ποιος θα σε πάρει μετρ με 0 εμπειρία; Μετρ σε Χαλκιδική για να απαντήσω. Σου μιλάω να έχεις προϋπηρεσία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα