Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας μαγκες!

Ελπιζω να εισαστε ολοι καλα και καλες γιορτες

Σημερα εψαξα λιγο γενικα για τα windows 11 και οπως καταλαβενετε και απο τον τιτλο εκανα αυτην την αλλαγη στον δισκο μου και εχασα κυριολεκτικα τα παντα ( σημαντικο να πω πως μεσα ηταν και ενα secret password που ειχα για ενα κρυπτο wallet μαζι με τα νφτς μου, σε φαση αν δεν το βρω θα χασω ολα τα investments που ειχα κανει τοσο καιρο σε τοσα nft projects ) 

Πραγματικα ξερει καποιος καναν τροπο? μηπως αν παω πισο σε mbr? υπαρχει τροπος να βρεθει το χαμενο υλικο?

Δημοσ.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Πολύ περισσότερο όταν το drive περιέχει crypto wallet!
Ευτυχώς ορισμένα από αυτά (π.χ. το Electrum) έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης των στοιχείων ακόμα και αν το πορτοφόλι έχει διαγραφεί ή δεν είναι προσβάσιμο.
Θα το δοκιμάσω από περιέργεια.

Δημοσ.

Δεν αρκεί να πας πίσω από gpt σε mbr. Πρέπει να ανακτήσεις και τα partitions. Το testdisk που πρότεινε και ο RTW4ever με λίγη προσπάθεια θα σε σώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/12/2021 στις 7:29 ΠΜ, RTW4ever είπε

testdisk.

Στις 24/12/2021 στις 12:32 ΠΜ, SabotazNic είπε

Τιποτα μαγκες, μαλακια μου ηταν νομιζω που εκανα και και clean στο cmd καθως εκανα το convert. 

δοκιμασα οτι βρηκα και αυτα που μου ειπατε δεν βρεθηκαν lost partitions

Επεξ/σία από Mariosleagueoflegends
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mariosleagueoflegends είπε

Τιποτα μαγκες, μαλακια μου ηταν νομιζω που εκανα και και clean στο cmd καθως εκανα το convert. 

δοκιμασα οτι βρηκα και αυτα που μου ειπατε δεν βρεθηκαν lost partitions

Μα τότε δεν έκανες απλά convert, αλλά πρώτα διέγραψες μόνος σου και ηθελημένα όλο το partition table του δίσκου!

Κι όλο αυτό χωρίς backup!! 

• Like 3
Δημοσ.

Δοκίμασε το εξής (αν δεν το έκανες ήδη) :

Στο testdisk όταν ξεκινάει, σου ζητάει να διαλέξεις δίσκο. Διαλέγεις το δίσκο που σε ενδιαφέρει. Στο αμέσως επόμενο βήμα σου ζητάει να διαλέξεις partition type table. Εκεί πιθανόν να αναγνωρίζει αυτόματα EFI GPT partition table. Εσύ όμως πρέπει να διαλέξεις Intel/PC partition (στην ουσία MBR) και στο επόμενο βήμα να πατήσεις analyse.

Αν δε βρει αμέσως partitions, άστο να σκανάρει όλο το δίσκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

spacer.png

Στις 26/12/2021 στις 12:38 ΜΜ, ventalias είπε

Στο testdisk όταν ξεκινάει, σου ζητάει να διαλέξεις δίσκο. Διαλέγεις το δίσκο που σε ενδιαφέρει. Στο αμέσως επόμενο βήμα σου ζητάει να διαλέξεις partition type table. Εκεί πιθανόν να αναγνωρίζει αυτόματα EFI GPT partition table. Εσύ όμως πρέπει να διαλέξεις Intel/PC partition (στην ουσία MBR) και στο επόμενο βήμα να πατήσεις analyse.

Κάτι βρήκε αλλα οταν κάνω list files βλέπω φαιλς που εχω τωρα και οχι τα παλια, επισης μου βγαζει και ενα partition που λεει it cannot be recovered.

Στις 26/12/2021 στις 12:38 ΜΜ, ventalias είπε

spacer.png

Επεξ/σία από Mariosleagueoflegends
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άδικα παιδεύεσαι, είναι απίθανο να βγει κάτι έτσι - απλώς διότι είσαι ατζαμής και κάνεις δοκιμές στην τύχη.

Καταρχήν έπρεπε να ψάξεις πώς θα κάνεις σωστά την μετατροπή.
Υπάρχουν λογισμικά όπως το ΑΟΜΕΙ που μετατρέπουν MBR σε GPT και αντιστρόφως, XΩΡΙΣ απώλεια των αρχείων και είναι πανεύκολα στη χρήση.
Αντίθετα, έκανες ότι σου κάπνισε, χωρίς το παραμικρό ψάξιμο, και χωρίς backup !
Eπέμβαση στη δομή του δίσκου είναι πολύ εύκολο να καταλήξει σε καταστροφή - όπως και έγινε.

Ακόμη χειρότερα, δεν έχεις κατάλληλα λογισμικά για ανάκτηση, και δεν ξέρεις να τα χειρίζεσαι.
Π.χ., το Comfy Partition Recovery μπορεί να ανακτήσει διεγραμμένες partitions.
Έπρεπε λοιπόν να σταματήσεις αμέσως και να απευθυνθείς σε μια εταιρεία ανάκτησης που έχει τα κατάλληλα εργαλεία και τη γνώση.
Αφού η ζημιά δεν είναι στο hardware, αν υπήρχε δυνατότητα ανάκτησης αυτοί θα την έκαναν σίγουρα, και με χαμηλό κόστος.
Αντί αυτού, συνεχίζεις τα πειράματα μόνος σου, τσαλαβουτάς από δω κι από 'κεί, και χειροτερεύεις το πρόβλημα.
Αν ο δίσκος είναι SSD και έχει δουλέψει το TRIM, δεν θα έχει μείνει τίποτα μέσα.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...