asderis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες με υγεια πανω απ'ολα. Λοιπον... θα ηθελα τα φωτα σας οσοι γνωριζετε. Προσφατα μετακομισα και δυστυχως εδω που ηρθα η καλωδιωση ειναι χαλια. Κατεληξα λοιπον με τον ηλεκτρολογο οτι η μονη λυση ειναι εξωτερικο καλωδιο. Το προβλημα μου ειναι τι να προτιμησω οσον αφορα τις καιρικες συνθηκες. Σιγουρα θα παω σε cat6(;) Shielded αλλα ποιο; Ρωταω γιατι καμια φορα οι φωτο δε λενε παντα την αληθεια. Αν εχει καποιος να προτεινει καποιο συγκεκριμενο καλωδιο θα με βοηθουσε πολυ. Η αποσταση θα ειναι γυρω στα 40 μετρα. Οριστε 2 που βρηκα 1 2 Οποια αλλη συμβουλη/προταση ειναι καλοδεχουμενη. Ευχαριστω.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Ψαξε για καλώδια pet, αυτα κάνουν για εξωτερικους χώρους, ο ηλεκτρολόγος σου τα ξέρει αυτά 1
asderis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Ψαξε για καλώδια pet, αυτα κάνουν για εξωτερικους χώρους, ο ηλεκτρολόγος σου τα ξέρει αυτά Ευχαριστω για την απαντηση. Κατι τετοιο ;
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 On 24/12/2021 at 00:04, asderis said: Ευχαριστω για την απαντηση. Κατι τετοιο ; ναι.ειτε pet utp ειτε πετ πολυζευγο πχ 5 ζευγαριων κανει.μπορει βεβαια να μην φταιει η καλωδιωση αλλα τα bridge taps https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjh55GW-P_0AhVIS_EDHdtABuYQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK
asderis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, poulinos είπε ναι.ειτε pet utp ειτε πετ πολυζευγο πχ 5 ζευγαριων κανει.μπορει βεβαια να μην φταιει η καλωδιωση αλλα τα bridge taps https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjh55GW-P_0AhVIS_EDHdtABuYQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK Αν με τον ορο bridge taps εννοεις τις συνδεσεις απο την κεντρικη πριζα του σπιτιου, τοτε ναι. Ο ιδιοκτητης ειχε την φαεινη ιδεα να συνδεσει πανω σε ενα ζευγος αλλα 3 και να τα διαμοιρασει σε ολο το σπιτι. Μετα ειχε την ακομα πιο εξυπνη ιδεα να χτισει πανω απο την κεντρικη πριζα και να βαλει ενα εντοιχισμενο επιπλο το οποιο δε βγαινει.
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 9 minutes ago, asderis said: Αν με τον ορο bridge taps εννοεις τις συνδεσεις απο την κεντρικη πριζα του σπιτιου, τοτε ναι. Ο ιδιοκτητης ειχε την φαεινη ιδεα να συνδεσει πανω σε ενα ζευγος αλλα 3 και να τα διαμοιρασει σε ολο το σπιτι. Μετα ειχε την ακομα πιο εξυπνη ιδεα να χτισει πανω απο την κεντρικη πριζα και να βαλει ενα εντοιχισμενο επιπλο το οποιο δε βγαινει. αν τα αποσυνδεσεις απο την κεντρικη ή αφησεις μονο ενα να πηγαινει σε ενα χ δωματιο και βαλεις το ρουτερ εκει τοτε δεν θα εχεις παραλληλα.αλλιως τωρα εχεις και χανεις ταχυτητα.το vdsl δεν θελει παραλληλα.
asderis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 To προβλημα ειναι οτι δεν εχω προσβαση στην κεντρικη.Ειναι μεσα στον τοιχο πισω απο εντοιχισμενο. Πρεπει να σκαψω αφου πρωτα διαλυσω το επιπλο, Κατι που ο ιδιοκτητης δεν θελει.
alxnt Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/kalodia/tilepikoinonion-data/tilefonika-exot-chorou/kalodio-tilefonou-pet-2x2ch0-6mm-mavro-a02ys-st-2y_191827/
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 On 26/12/2021 at 11:42, asderis said: To προβλημα ειναι οτι δεν εχω προσβαση στην κεντρικη.Ειναι μεσα στον τοιχο πισω απο εντοιχισμενο. Πρεπει να σκαψω αφου πρωτα διαλυσω το επιπλο, Κατι που ο ιδιοκτητης δεν θελει. ελπιζω να εχει καταλαβει τοτε ο ιδιοκτητης οτι θα κανεις τρυπα στον τοιχο για να μπει το καλωδιο μεσα.ισως αναθεωρησει την προσβαση στην κεντρικη πριζα.
asderis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, poulinos είπε ελπιζω να εχει καταλαβει τοτε ο ιδιοκτητης οτι θα κανεις τρυπα στον τοιχο για να μπει το καλωδιο μεσα.ισως αναθεωρησει την προσβαση στην κεντρικη πριζα. Προτιμησε αυτη τη λυση παρα το σκαψιμο. Και για να πω την αληθεια, αυτο ηθελα κι εγω. Δοκιμασμενη λυση. Βολευει και το σημειο που θα ερθει το καλωδιο γιατι δε θα φαινετε πουθενα μεσα στο σπιτι παρα μονο μια πριζα στο δωματιο μου.
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 22 minutes ago, asderis said: Προτιμησε αυτη τη λυση παρα το σκαψιμο. Και για να πω την αληθεια, αυτο ηθελα κι εγω. Δοκιμασμενη λυση. Βολευει και το σημειο που θα ερθει το καλωδιο γιατι δε θα φαινετε πουθενα μεσα στο σπιτι παρα μονο μια πριζα στο δωματιο μου. απλα αλλαζει το κοστος το οποιο το πληρωνεις εσυ.και πριν θα μπορουσες να το πας στο δωματιο.just saying.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα