andreas1gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, silenoz66 είπε @andreas1gr Μιλάμε σίγουρα για το ίδιο μοντέλο? Εχω δει πολλές τηλοερασεις απο κοντά του τύπου 300-700€. Και μπορώ να σου πω οτι σαν πάνελ σκοτώνει... Δεν υπάρχει καν σύγκριση με άλλες τιβι. Ειναι VA με πολύ Decent γωνίες θέασης και πολύ καλα χρώματα. Στα - φουλ σαν πάνελ ειναι το Gray Uniformity και κάποια ψιλο κολληματα σε αλλαγες σκηνων Πάντα μιλάω για την TCL QLED 4K 50C725. Επειδή έχουν και μια Q60A, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες [είχα και εγώ Q60A στο δικό μου σπίτι αλλά δεν μου άρεσε ο ήχος της και δεν την κράτησα, αλλά από εικόνα ήταν η ημέρα με την νύκτα με την (TCL)]. https://www.skroutz.gr/s/31744015/TCL-Smart-Τηλεόραση-QLED-4K-UHD-50C725-HDR-50.html?from=sku_spec_variations 15 λεπτά πριν, tonyduke είπε Απλά πρέπει να κάνεις τον κόπο να τη ρυθμίσεις σωστά και να παρακολουθεις συγκεκριμενο περιεχομενο Τώρα είπες μεγάλες αλήθειες… Δηλαδή όποιος κάνει το λάθος και την αγοράσει θα πρέπει να ξέρει ότι: 1.Πρέπει να κάνει ένα σορό «γιατροσόφια» μπας και δει νορμάλ εικόνα… ξέρεις από αυτές τις νορμάλ εικόνες που βλέπεις όταν αγοράζεις μια κανονική τηλεόραση… 2.Να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι πρέπει να βλέπει μόνο συγκεκριμένης ποιότητας περιεχόμενο γιατί με οτιδήποτε άλλο θα καταστρέψει την όραση του (εκτός από τα νεύρα του για το χάρχαλο που πλήρωσε για τηλεόραση)… Δυστυχώς η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι μόνο για κάποιον που δεν έχει καθόλου χρήματα για οτιδήποτε καλύτερο ή για κάποιον που συμβιβάζετε στο ότι πρέπει να φτύσει αίμα για να ρυθμίσει την τηλεόραση και στο τέλος να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι βλέπει τέλεια! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από andreas1gr 1
kallair Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, andreas1gr είπε Πάντα μιλάω για την TCL QLED 4K 50C725. Επειδή έχουν και μια Q60A, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες [είχα και εγώ Q60A στο δικό μου σπίτι αλλά δεν μου άρεσε ο ήχος της και δεν την κράτησα, αλλά από εικόνα ήταν η ημέρα με την νύκτα με την (TCL)]. https://www.skroutz.gr/s/31744015/TCL-Smart-Τηλεόραση-QLED-4K-UHD-50C725-HDR-50.html?from=sku_spec_variations Τώρα είπες μεγάλες αλήθειες… Δηλαδή όποιος κάνει το λάθος και την αγοράσει θα πρέπει να ξέρει ότι: 1.Πρέπει να κάνει ένα σορό «γιατροσόφια» μπας και δει νορμάλ εικόνα… ξέρεις από αυτές τις νορμάλ εικόνες που βλέπεις όταν αγοράζεις μια κανονική τηλεόραση… 2.Να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι πρέπει να βλέπει μόνο συγκεκριμένης ποιότητας περιεχόμενο γιατί με οτιδήποτε άλλο θα καταστρέψει την όραση του (εκτός από τα νεύρα του για το χάρχαλο που πλήρωσε για τηλεόραση)… Δυστυχώς η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι μόνο για κάποιον που δεν έχει καθόλου χρήματα για οτιδήποτε καλύτερο ή για κάποιον που συμβιβάζετε στο ότι πρέπει να φτύσει αίμα για να ρυθμίσει την τηλεόραση και στο τέλος να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι βλέπει τέλεια! που να επαιρνες καμια LG που το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να κλεισεις το local dimming. Γενικα ολες οι τηλεορασεις πανω κατω θελουν (λιγο εως πολυ) καλιμπραρισμα στο χρωμα και στις ρυθμισεις. απο παντα ισχυε αυτο. 1
andreas1gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, kallair είπε που να επαιρνες καμια LG που το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να κλεισεις το local dimming. Στα παλιότερα μοντέλα ισχύει… Είχα για 4 μήνες στο σπίτι μια 50αρα LG nanocell ΝΑΝΟ753 (2021 μοντέλο) όπου επιτέλους έφτιαξαν αυτή την παραξενιά… Εγώ πάντως για την TCL τους παρότρυνα να την επιστρέψουν, αλλά δεν θέλουν να χαλαστούν και άλλο γιατί ξέρουν ότι πρέπει να τσακωθούν με το κατάστημα… Όποιο καλιμπραρισμα βρήκαμε από το διαδίκτυο και το δοκιμάσαμε το αποτέλεσμα ήταν ελεεινό που ακόμα και μια FUNAI των 160 ευρώ της έριχνε στα αυτιά… Καλά αν την συγκρίνεις με την Samsung Q60A (43 ίντσες που την αγόρασαν 384 ευρώ τελική τιμή μαζί με μεταφορικά) εκεί γελάει και το παρδαλό κατσίκι… Για να μην θυμηθώ που 3 ώρες που παλεύαμε να την ρυθμίσουμε, σε κάθε άνοιγμα και κλείσιμο της τηλεόρασης έκλεινε εντελώς το wifi και έπρεπε να πας χειροκίνητα να το ενεργοποιήσεις…
kallair Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Στα παλιότερα μοντέλα ισχύει… Είχα για 4 μήνες στο σπίτι μια 50αρα LG nanocell ΝΑΝΟ753 (2021 μοντέλο) όπου επιτέλους έφτιαξαν αυτή την παραξενιά… Δεν φτιαχνεται. ειναι κατασκευαστικα το local dimming της LG ετσι που δεν διορθωνεται. 3 καθετες ζωνες local dimming. Δες το αντιστοιχο θεμα με την 55nano886 λιγο πιο κατω που ειναι επισης του 2021 μοντελο. edit. νομιζω μονο η πολυ ακριβη σειρα nanocell (σειρα nanocell 9xx)που εχει full array dimming και οχι local dimming, δεν εχει αυτο το προβλημα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από kallair
andreas1gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, kallair είπε Δεν φτιαχνεται. ειναι κατασκευαστικα το local dimming της LG ετσι που δεν διορθωνεται. 3 καθετες ζωνες local dimming. Δες το αντιστοιχο θεμα με την 55nano886 λιγο πιο κατω που ειναι επισης του 2021 μοντελο. edit. νομιζω μονο η πολυ ακριβη σειρα nanocell (σειρα nanocell 9xx)που εχει full array dimming και οχι local dimming, δεν εχει αυτο το προβλημα. Στην 50αρα LG nanocell ΝΑΝΟ753 δεν είχε καθόλου local dimming. Και πίστεψε με ήταν το 1ο που κοίταξα μόλις την ενεργοποίησα (γιατί είχα και παλιότερο μοντέλο LG που είχε local dimming).
kallair Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Στην 50αρα LG nanocell ΝΑΝΟ753 δεν είχε καθόλου local dimming. Και πίστεψε με ήταν το 1ο που κοίταξα μόλις την ενεργοποίησα (γιατί είχα και παλιότερο μοντέλο LG που είχε local dimming). Tι εννοεις "δεν ειχε καθολου local dimming"; Στις επιλογες δεν υπηρχε η δυνατοτητα να το ενεργοποιησεις/απενεργοποιησεις ή δεν υπηρχε το προβλημα με τις 3 καθετες ζωνες, εχοντας ενεργοποιημενο το Local dimming; edit. τωρα εκατσα και εψαξα λιγο πιο αναλυτικα τα μοντελα της lg και βλεπω οτι εχει 3 σειρες nanocell τηλεορασεων η LG. Tην φθηνη σειρα που δεν εχει καθολου dimming Την μεσαια σειρα που εχουν local dimming Την ακριβη σειρα που εχουν full array dimming. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από kallair
manoskarasss Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δυστηχός αντιπετωπίζω το ιδιο πρόβλημα. Αγόρασα την 55' πριν 2 μέρες απο Κωτσόβολο σε τιμή χώμα 400 ευρώ. Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις . Έκανα reset. Δεν φταίει τίποτα απο όλα αύτα. Η τηλεόραση έχει θέμα με το hdr10 . επικοινώνησα με την έταιρεια και θα επικοινωνήσει τεχνικός μεχρι αύριο το πρωί . θα ζητήσω αντικατάσταση αλλιώς επιστροφή χρημάτων.
silenoz66 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, manoskarasss είπε Δυστηχός αντιπετωπίζω το ιδιο πρόβλημα. Αγόρασα την 55' πριν 2 μέρες απο Κωτσόβολο σε τιμή χώμα 400 ευρώ. Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις . Έκανα reset. Δεν φταίει τίποτα απο όλα αύτα. Η τηλεόραση έχει θέμα με το hdr10 . επικοινώνησα με την έταιρεια και θα επικοινωνήσει τεχνικός μεχρι αύριο το πρωί . θα ζητήσω αντικατάσταση αλλιώς επιστροφή χρημάτων. Eμένα σκέψου ακόμη την ''ψάχνουν'' ..... ειμαι ποσο καιρό χωρις τιβί ... εχω ξενερώσει τόσο πολύ οσο δεν μπορείς να φανταστείς. Επίσης με ποια εταιρεία επικοινώνησες ακριβώς? ΓΙατί εγώ δν βλέπω να βγάζω ακρη...Δεν μου αναγνωρίζουν το πρόβλημα λεει... Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από silenoz66
silenoz66 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Καλημέρα . Παιδιά επιτέλους, μετά απο τόσο καιρό μου είπαν χτες οτι θα κάνουμε αντικατάσταση, πλέον κατάφερα να χαίρομαι μονο κ μονο για την δικαιωση ότι θα γίνε ιη αντικατασταση. Τωρα τι προβλήματα θα έχει ή οχι η καινούρια δεν ξέρω... Για να δούμε. Ας ειναι το μοναδικό της πρόβλημα το HDR Θα πω εγω.. 1
silenoz66 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Καλημέρες και καλό μήνα σε όλους. Η δικιά μου περιπετεια εφτασε στο τέλος της. Ηρθε η αντικατάσταση την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιβί δν έχει το παραμικρό θέμα (προς το παρόν :D) Eχω ''φέρει'' και τα settings στα μέτρα μου: Oλα τα settings off /picture mode: movie / και στο χρώμα Warm/Cool είναι στο -4, (σχεδόν τέρμα warm). Εχω ξεκινήσει να βλέπω σειρές/ταινίες και ειμαι παρα πολυ ευχαρεστιμένος προς το παρόν. Ολα τα HDR tests δοκιμασμένα και λειτουργούν μια χαρά. Αυτά απο εμένα. 4
babinosman Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 ακριβως τα ίδια έχω κάνει και εγώ. και όσον αφορά τις ρυθμίσεις και όσον αφορα την επιστροφή. η μόνη διαφορά μας είναι η επιστροφή μου ήτανε πιο ανώδυνη. Επίσης έγω και στον ήχο τα έχω όλα off, συμπεριλαμβανομένου και του DOLBY.
silenoz66 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 21 ώρες πριν, babinosman είπε ακριβως τα ίδια έχω κάνει και εγώ. και όσον αφορά τις ρυθμίσεις και όσον αφορα την επιστροφή. η μόνη διαφορά μας είναι η επιστροφή μου ήτανε πιο ανώδυνη. Επίσης έγω και στον ήχο τα έχω όλα off, συμπεριλαμβανομένου και του DOLBY. Με ήχο δν εχω ασχοληθει settings να σου πω την αλήθεια. Τώρα περι settings σε HDR περιεχόμενο δν έχω ιδέα τι αξίζει ή πχ σε gaming ? Εκει πρέπει να βάλω τα motion clarity κτλ κτλ που έχει? ή να αφήνω τη λειτουργία gaming που έχει στο auto?
babinosman Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Εγω προσωπικα έχω καταλήξει για εικόνα σε όλα (HDR TV YOUTUBE), όλα off , movie mode, και μόνο ενεργοποιημένο το motion clarity on και judder reduction 10 και color temperature στο -4. Για gaming για αρχή δοκίμασε το gaming mode , και εαν δεν σου αρέσει κάτι το αλλάζεις.Εγώ που το δοκίμασα λίγο πάντως μου φάνηκε λίγο υπερβολίκο στον κορεσμό των χρωμάτων, αλλά γούστα είναι αυτά. 1
eliascm21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Γιατί δεν μπορώ να κατεβάσω όποια εφαρμογή θέλω από το google play; Δεν μου βρίσκει τις περισσότερες. π.χ. θέλω να βάλω το eurosport player αλλα μου λεει ότι δεν το βρίσκει. Υπάρχει κανένα workaround; Ευχαριστώ.
dimitris_sal Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Αυτό συμβαίνει γιατί η τηλεόραση εχει android tv και οχι native android. Εϊτε βάζεις αλλο "shop" είτε κατεβάζεις το apk σε στικάκι και το εγκαθιστάς manually.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα