Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χωρις να εχω δει ολες τις οικονομικες samsung/lg ισως και sony

γενικα, tcl/hisense και panasonic, στην οικονομική κατηγορία, εχουν καλυτερες υλοποιήσεις απο τις παραπάνω (και φυσικό γιατι εκει ειναι το target group τους, προσφέροντας καλυτερο vfm απο τις παραπάνω) και αυτο φαινεται και απο την ποιοτητα πλαστικού που χρησιμοποιουν.

τωρα σε εικόνα νομιζω οι περισσότερες οικονομικες lg ειναι ips δηλ ακαταλληλες για σπιτι, ιδανικες για καφενεία. θα τις απέφευγα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

καλησπέρα,

σήμερα ήρθε η αντικατάσταση της τηλεόρασης, και όλα παίζουν σωστά

σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την βοήθεια

• Like 3
Δημοσ.

Ερώτηση προς τους κατόχους.

Σας αρέσει η λειτουργεία Tαινια οταν βλέπετε σειρες/ταινίες?

ενώ είναι ωραία μου βγάζει πολύ κιτρινίλα . 

Δημοσ.

Αυτό είναι θεμιτό, να είναι warm.

Αλλά αν δεν σου αρέσει αλλάζεις από warm σε cool.

Βάλε ένα πλάνο με χιόνια να δεις που σου αρέσει. Το χιόνι πάντως δεν είναι μπλε όπως είναι στο 0, ανάλογα και το χώρο του καθενός βέβαια.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κι εγώ κάτοχος (εδώ και περίπου 20μερες) μιας 55c725 και σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένος. Αγοράστηκε ως αντικαταστάτης μιας LG 50UK6470 (VA panel) από την οποία ήμουν τρομερά ικανοποιημένος αλλά δυστυχώς μια λάθος στιγμή οδήγησε στο σπάσιμο του πάνελ και η αντικατάσταση του ήταν ασύμφορη (400+€)...

Ένα θέμα που εντόπισα εχθές μόλις σχετίζεται με το διάβασμα ενός USB drive που έχει 3 partitions (όλα σε ntfs format). Το μεγαλύτερο από αυτά τα partitions έχει μέγεθος ~800Gb εκ των οποίων απασχολούνται τα 650Gb. Δυστυχώς όσο και αν περίμενα η tv δεν κατάφερε ποτέ να κάνει list το περιεχόμενο του δίσκου (η LG το ίδιο ακριβώς partition το διάβαζε κατευθείαν χωρίς κανένα πρόβλημα). Τα άλλα 2 partitions (μικρότερα σε μέγεθος) τα διαβάζει και αναπαράγει περιεχόμενο από αυτά χωρίς πρόβλημα. Εγώ δεν εντόπισα στο manual κάποια αναφορά για limitation σε μέγεθος δίσκου κτλ. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα σε TCL c725 σειρά;; Δοκίμασα και άλλα apps (πχ vlc, Kodi) όμως και πάλι κανένα δεν μπόρεσε να διαβάσει το περιεχόμενο του partition. Καμιά ιδέα;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα mp των τηλεοράσεων είναι για τυπική χρήση, τους λείπουν πολλές δυνατότητες και ευκολίες που έχουν τα ξεχωριστά mp όπου και εκεί βέβαια άλλες δυνατότητες έχει ένα dune/zidoo από ένα streamer τύπου mi box/firestick.

Για χρήση στον mp των tv καλύτερα ένα USB με ένα partition και με λίγα αρχεία μέσα/μικρό μέγεθος για να το διαβάσει εύκολα. 

Το app πάντως media player της tv είναι για πολύ απλή χρήση καθώς δεν έχει ούτε αυτόματο κατέβασμα υποτίτλων ούτε μετατόπιση πάνω κάτω, ούτε αλλαγή μεγέθους, ούτε συγχρονισμό +/-. Καλύτερα κάποιο άλλο app ίσως Kodi που έχει κάποια από αυτά ή και όλα.

Αλλιώς αγοράζεις ένα media player/streamer. 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, prefuse είπε

Τα mp των τηλεοράσεων είναι για τυπική χρήση, τους λείπουν πολλές δυνατότητες και ευκολίες που έχουν τα ξεχωριστά mp όπου και εκεί βέβαια άλλες δυνατότητες έχει ένα dune/zidoo από ένα streamer τύπου mi box/firestick.

Για χρήση στον mp των tv καλύτερα ένα USB με ένα partition και με λίγα αρχεία μέσα/μικρό μέγεθος για να το διαβάσει εύκολα. 

Το app πάντως media player της tv είναι για πολύ απλή χρήση καθώς δεν έχει ούτε αυτόματο κατέβασμα υποτίτλων ούτε μετατόπιση πάνω κάτω, ούτε αλλαγή μεγέθους, ούτε συγχρονισμό +/-. Καλύτερα κάποιο άλλο app ίσως Kodi που έχει κάποια από αυτά ή και όλα.

Αλλιώς αγοράζεις ένα media player/streamer. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δε με ενοχλεί ο mp που έχει η tv ως προς τις λειτουργίες που παρέχει καθότι το περιεχόμενο που συνήθως αναπαράγω είναι είτε μεταγλωττισμένο είτε με υπότιτλους πλήρως συγχρονισμένους κτλ.

Στο αρχικό μου μήνυμα γράφω ότι δοκίμασα και άλλα apps όπως Kodi και VLC χωρίς αποτέλεσμα.

Πιθανότατα να είναι θέμα επεξεργαστικής ισχύος και δε μπορεί να διαχειριστεί τέτοιο μέγεθος δίσκου η tv, τι να πω (η LG πάντως το διάβαζε χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως).

Μάλλον η μόνη λύση είναι μικρότερο μέγεθος δίσκου. Αν και αυτό είναι κάπως περιοριστικό αν θέλεις να έχεις μέσα κάμποσες ταινίες 4K....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, gbis είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δε με ενοχλεί ο mp που έχει η tv ως προς τις λειτουργίες που παρέχει καθότι το περιεχόμενο που συνήθως αναπαράγω είναι είτε μεταγλωττισμένο είτε με υπότιτλους πλήρως συγχρονισμένους κτλ.

Στο αρχικό μου μήνυμα γράφω ότι δοκίμασα και άλλα apps όπως Kodi και VLC χωρίς αποτέλεσμα.

Πιθανότατα να είναι θέμα επεξεργαστικής ισχύος και δε μπορεί να διαχειριστεί τέτοιο μέγεθος δίσκου η tv, τι να πω (η LG πάντως το διάβαζε χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως).

Μάλλον η μόνη λύση είναι μικρότερο μέγεθος δίσκου. Αν και αυτό είναι κάπως περιοριστικό αν θέλεις να έχεις μέσα κάμποσες ταινίες 4K....

Περιοριστικό είναι για το καθένα διαφορετικά πράγματα. Πχ για μένα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι όλα όσα ανέφερα και δεν ανέφερα καν την χρήση Nas που μπορεί κάποιος να έχει χιλιάδες ταινίες και να τις βλέπει μέσω δικτύου ταυτόχρονα σε αλλά δωμάτια του σπιτιού σε tv, προβολέα, pc κτλ αλλά ο καθε χωρος και χρήστης, έχει διαφορετικες ανάγκες και χρήση.

Νομίζω ότι η πιο εύκολη λύση, είναι να κρατήσεις αυτό που έχεις ως έχει και να αντιγραφεις μερικες που θέλεις να δεις σε ένα μικρότερο USB stick χωρίς partion.

Τέλος δοκίμασε τον δίσκο και στις 2 USB αν και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

επιβεβαιώνω και εγώ ότι σε μοίρασμα αρχείων που κάνω μεγεθους 1TB έχει πρόβλημα στην ανάγνωση.Συγκεκριμένα δεν τα βλέπει και προσπαθεί να τα διαβάσει με τις ώρες,δείχνοντας αυτό που γυρνάει συνέχεια. Δεν έχω εντοπίσει βέβαια εάν οφείλεται στο μέγεθος των αρχείων, στον όγκο των αρχείων, ή στο μεγάλο μέγεθος του directory structure.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2022 στις 7:21 ΜΜ, babinosman είπε

καλησπέρα,

σήμερα ήρθε η αντικατάσταση της τηλεόρασης, και όλα παίζουν σωστά

σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την βοήθεια

Εγω ειχα κανει ενα ρεσετ τις ρυθμισεις και ολα τα HDR βίντεο παιζουν οσο χάλια ηταν τα δικά σου.

Εχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν μπορώ να το φτιάξω με τπτ.

Θα τρελαθώ αλήθεια. Ηταν παντα ετσι? 

HDR10 όλα χάλια. Dolby vision  εξαιρετικο 

Επεξ/σία από silenoz66
Δημοσ.

Έχω παραγγείλει και εγω την 50αρα από Κοτσωβολο και περιμενω να παραλαβω. 

Εχω διαβασει πολλα αλλα με εχετε μπερδεψει λιγο με τις ρυθμίσεις που θα χρειαστουν. Οι εργοστασιακες ρυθμίσεις θεωρούνται απαραδεκτες ή είναι ανεκτές;  Υπαρχουν κάποιες στάνταρ ρυθμισεις που επιβάλλονται για καλύτερη εικόνα/χρωματα; Οδηγός για calibration κτλ υπαρχει καπου;

Δημοσ.
Στις 20/1/2022 στις 10:48 ΜΜ, prefuse είπε

Μάλλον κάτι έχεις λάθος στις ρυθμίσεις. 

Αν είναι μέσω ίντερνετ και μπορείς στείλε λινκ να τα δοκιμάσω και εγώ. Ευχαριστώ

Το ροζ το αναφέρω και εγώ και τελικά είναι θέμα white balance. Θέλει ρύθμιση και χωρίς τα κατάλληλα όργανα, πολύ δύσκολα, αλλά αν υπάρχει εμπειρία και γνώσεις, ίσως κάτι γίνει.

Δυστυχώς έρχεται λάθος χρωματικά out of the box. 

Εμενα τα video HDR10 ειναι ολα φουλ μπλε στα ασπρα του. Δηλαδη κατι ουρανοι και κατι αλλες σκηνές ειναι ολα ΦΟΥΛ μπλε δυστυχώς. για να το κανω κανονικό το χρώμα θελει να ρίξω τον κορεσμό χρωμάτων στο 20 ξέρω εγώ. και φαινονται ολα πολυ ξεν΄έρωτα ομως

Δημοσ.

calibration μονο απο επαγγελματια, φυσικα δεν υπαρχει νοημα σε budget tv, καθως κοστίζει σχεδον οσο το 1/4 της τιμης της tv.

βαλε το movie mode και δες το βιντεο παραπανω απο hdtvtest. για καθε πηγη ειναι ξεχωριστες ρυθμισεις πχ αλλες στα καναλια αλλες στις HDMI, netflix

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, prefuse είπε

calibration μονο απο επαγγελματια, φυσικα δεν υπαρχει νοημα σε budget tv, καθως κοστίζει σχεδον οσο το 1/4 της τιμης της tv.

βαλε το movie mode και δες το βιντεο παραπανω απο hdtvtest. για καθε πηγη ειναι ξεχωριστες ρυθμισεις πχ αλλες στα καναλια αλλες στις HDMI, netflix

Με movie mode , τα HDR10 video youtube είναι ένα χάλι σε ουρανούς κτλ, ειναι ολα μπλε προς μωβ και πιξελιάζουν.

Να βαλω το βιντεο αυτο που λες απο PC δν παιζει, γιατι το καλωδιο μου ειναι HDMi2.0 και δεν μεταφέρει HDR απο οτι εχω καταλάβει. 

ΑΛηθεια θα τρελαθω. Σχεδον ορκίζομαι οτι δν ηταν ετσι στην αρχή. Η ήταν και δεν το πήρα πρέφα.

Εν μέρη κλαιν θα μου πεις, HDR10 περιεχόμενο που θα βρείς? Αλλα για το γαμώτο

Το μονο workaround που εχω καταφέρει ειναι να ρίξω χροιά ή κορεσμό στο 20-30

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...