babinosman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 καλησπέρα, Ερώτηση συγκεκριμένη σε κατόχους tcl c725. Έχει παίξει κανείς βίντεο με HDR10? Σας το παίζει σωστά?
prefuse Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, babinosman είπε καλησπέρα, Ερώτηση συγκεκριμένη σε κατόχους tcl c725. Έχει παίξει κανείς βίντεο με HDR10? Σας το παίζει σωστά? που το βρήκες; amazon prime? και να το παίζει λογο χαμηλής φωτεινότητας της tv δεν κερδίζεις κατι, περα ισως απο το σωστό tone mapping. με ~300nits που διαβάζω οτι εχει η tv δεν μπορεί να αποδώσει HDR. Γενικά HDR και χαμηλή/μέση κατηγορία τιμής δεν εχουν επαρκεί φωτεινότητα για wow factor στο HDR ενω με την αύξηση της φωτεινότητας έρχεται το blooming και το κακό μαύρο αν δεν ειναι OLED ή εστω καλη υλοποίηση FULL ARRAY LED/QLED Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από prefuse
babinosman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) εχω δοκιμάσει demo HDR10 , και διαφορες ταινίες και samples ταινών με HDR. Δεν μιλάω για καλη απόδοση, εγω μιλάω για το άσπρο να το δείχνει ροζ, όταν εχουμε ανακλάσεις απο γυαλιστερές επιφάνειες να σκοτινιάζουν τελείως τα pixel, γενικώς ένας αχταρμάς. Από την αλλή video με DOLBY VISION παίζει κανονικά. Να το πώ αλλίως: όταν δείχνει κάτι η tv και παώ στις ρυθμίσεις εικόνας και πάνω πάνω σου λέει σε τι mode είναι η τηλεόραση.Σε ΟΛΑ δείχνει καλά, αλλά σε picture HDR τα κάνει αχταρμά, σαν να μην μπορεί να αποκωδικοποιήσει το βίντεο. P.S. η καρύδα και τα ρύζια είναι DOLBY VISION Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από babinosman
prefuse Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 57 λεπτά πριν, babinosman είπε εχω δοκιμάσει demo HDR10 , και διαφορες ταινίες και samples ταινών με HDR. Δεν μιλάω για καλη απόδοση, εγω μιλάω για το άσπρο να το δείχνει ροζ, όταν εχουμε ανακλάσεις απο γυαλιστερές επιφάνειες να σκοτινιάζουν τελείως τα pixel, γενικώς ένας αχταρμάς. Από την αλλή video με DOLBY VISION παίζει κανονικά. Να το πώ αλλίως: όταν δείχνει κάτι η tv και παώ στις ρυθμίσεις εικόνας και πάνω πάνω σου λέει σε τι mode είναι η τηλεόραση.Σε ΟΛΑ δείχνει καλά, αλλά σε picture HDR τα κάνει αχταρμά, σαν να μην μπορεί να αποκωδικοποιήσει το βίντεο. P.S. η καρύδα και τα ρύζια είναι DOLBY VISIO Μάλλον κάτι έχεις λάθος στις ρυθμίσεις. Αν είναι μέσω ίντερνετ και μπορείς στείλε λινκ να τα δοκιμάσω και εγώ. Ευχαριστώ Το ροζ το αναφέρω και εγώ και τελικά είναι θέμα white balance. Θέλει ρύθμιση και χωρίς τα κατάλληλα όργανα, πολύ δύσκολα, αλλά αν υπάρχει εμπειρία και γνώσεις, ίσως κάτι γίνει. Δυστυχώς έρχεται λάθος χρωματικά out of the box.
babinosman Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 4kmedia Αυτό που φαίνεται δεν είναι θέμα White balance. Ούτε calibration. δηλαδή prefuse μου λες ότι έτσι έδειχνε και η δικιά σου και την ρύθμισες και μετά δείχνει οκ? Εγώ πάντως την ετοίμαζω για επιστροφή
prefuse Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, babinosman είπε 4kmedia Αυτό που φαίνεται δεν είναι θέμα White balance. Ούτε calibration. δηλαδή prefuse μου λες ότι έτσι έδειχνε και η δικιά σου και την ρύθμισες και μετά δείχνει οκ? Εγώ πάντως την ετοίμαζω για επιστροφή Κανε ένα factory reset, από το device preference, το τελευταίο κάτω κάτω. Ξανασεταρε την και βάλε χωρίς καμία ρύθμιση, το βίντεο που έβαλες, lg new York HDR. Σε εμένα έπαιξε τέλεια, στο standard mode. Μετά την έβαλα και στο movie mode το οποίο είναι πιο σωστό. Και απενεργοποίησε όλα όσα λέει ο Vincent του hdtvtest στο βίντεο παραπάνω. ενημέρωσε μας άμα θέλεις πως πήγε
babinosman Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Έκανα διπλό factory reset όταν την πήρα. Δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι. Πάραυτα θα κάνω το μεσημέρι όταν γυρίσω.
prefuse Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, babinosman είπε Έκανα διπλό factory reset όταν την πήρα. Δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι. Πάραυτα θα κάνω το μεσημέρι όταν γυρίσω. Μόλις κάνεις factory reset μη πειράξεις τίποτα άλλο παρά μόνο βάλε να παίξουν τα 4k αρχεία. Νομίζω θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Δοκίμασε και το παρακάτω. Στη δικιά μου τρεμοεπαιζε πριν το factory reset, με ή χωρίς motion interpolation. Ενώ ακόμα και τώρα που δεν τρεμοπαιζει τα 2 τελευταία μαύρα ορθογώνια τα βλέπω ίδια. Είναι όμως καθαρά θέμα ρυθμίσεων όπου έρχεται η tv. https://youtu.be/tPdLZ9g0l28
babinosman Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 τίποτα δεν άλλαξε τελίκα.Πάλι δεν παίζει HDR10 μίλησα με kotsovolo και έρχεται αντικαταστάτρια.
prefuse Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, babinosman είπε τίποτα δεν άλλαξε τελίκα.Πάλι δεν παίζει HDR10 μίλησα με kotsovolo και έρχεται αντικαταστάτρια. κριμα, δοκιμασες να δεις αν το android ειναι στην τελευταία εκδοση; σε μενα απλα ειχα ροζ σε καποια σημέια στο doc που ανέφερα οχι σε ολη την εικόνα και διορθωθηκε εν μέρη με factory reset.
babinosman Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 δοκιμαστηκαν τα πάντα όλα, αναβαθμίσεις , σύνδεση μέσω αγγλιας, usa μπας και πάρω καμιά αναβάθμιση και λυθεί το θέμα, αλλαγή όλων των ρυθμίσεων όλων των κατηγοριών, factory reset, δοκιμή να παίξω video από streaming υπηρεσίες , απο hdmi, τίποτε δεν φτιάχνει το πρόβλημα. Το μόνο που δεν έκανα είναι να μπω στο κρυφό μενού της τηλεόρασης για extra ρυθμίσεις, αλλά αμφιβάλω εαν βοηθήσει, το πολύ πολύ είναι να έχει ρύθμιση για απενεργοποίηση του hdr10, πράγμα που δεν το θέλω καθώς η τηλεόραση αγοράστηκε με την προοπτική να πέζει full hdr περιεχομενο. 1
prefuse Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, babinosman είπε δοκιμαστηκαν τα πάντα όλα, αναβαθμίσεις , σύνδεση μέσω αγγλιας, usa μπας και πάρω καμιά αναβάθμιση και λυθεί το θέμα, αλλαγή όλων των ρυθμίσεων όλων των κατηγοριών, factory reset, δοκιμή να παίξω video από streaming υπηρεσίες , απο hdmi, τίποτε δεν φτιάχνει το πρόβλημα. Το μόνο που δεν έκανα είναι να μπω στο κρυφό μενού της τηλεόρασης για extra ρυθμίσεις, αλλά αμφιβάλω εαν βοηθήσει, το πολύ πολύ είναι να έχει ρύθμιση για απενεργοποίηση του hdr10, πράγμα που δεν το θέλω καθώς η τηλεόραση αγοράστηκε με την προοπτική να πέζει full hdr περιεχομενο. γνωρίζεις πως να μπεις στο κρυφό μενου; λιγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι, βασικά θελω να δω τις ώρες μηπως ηταν demo γιατι ειχε κολλημένα με ταινια πανω στην οθόνη!! τα 2 προστατευτικά, που ηταν δύσκολο να βγουν. Δεν λεω αυτα περιμετρικά του πλαισίου αλλα κολλημένα απο το πίσω μέρος της οθόνης στο μπροστινο προς το κέντρο.
kallair Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Aπο που παιζεις τα hdr και το dolby vision; @babinosman Θα πρεπει να υποστηριζει η πηγη σου το αντιστοιχο προτυπο, για να παιξει και το hdr/dolby vision. παραδειγμα δικο μου: εχω την lg 55nano866 που υποστηριζει κανονικα τα παραπανω προτυπα εικονας. παιζω την ταινια μεσα απο usb συνδεμενο πανω στην τηλεοραση, τα παιζει ολα κανονικα, παω να προσπαθησω να δω το ιδιο βιντεο απο το tv box μου, εχω τις χρωματικες αλλιωσεις που βλεπεις και εσυ. το tv box μου δεν εχει πιστοποιηση για dolby vision οποτε μονο hdr υποστηριζει. oμοιως θα πρεπει να υποστηριζει αποκωδικοποιηση hdr/dv η εφαρμογη στο android tv. ομοιως και για αναπαραγωγη απο υπολογιστη πρεπει να εχεις αγορασει τις σχετικες αδειες για να παιξεις hdr/DV. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από kallair
babinosman Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 έχω δοκιμάσει τα πάντα. Απο όλες τις πηγές dolby vision παίζει κανονικά. είτε στικάκι , είτε boxaki, είτε streaming από media server,είτε netflix από όπου μπορείτε να φανταστείτε. Απο την άλλην απο πουθενά δεν παίζει HDR10. Έπεσα σε ελλατωματικό προφανώς. Και το ξέρω γιατι η τηλεόραση το αναγνωρίζει το HDR ή το dolby vision περιεχόμενο , αλλά στο HDR έχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή.
silenoz66 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά παρέλαβα και εγώ πριν λίγες μέρες, απο σήμερα θα ασχοληθώ κανονικά με την τιβι. Με τα settings εχω μπερδευτει τελειως. Θελω να κάνω και εγω τα settings που λέτε να δω τι παίζει. Factory reset δεν έχω κάνει. Aρα : 1) Factory Reset 2) Sharpness 0 3)motion smooth off 4)Noise reduction off Αυτά σε πρώτη φάση αν κατάλαβα καλα? Επισης : 1) Πρέπει να αλλαξω το colour σε warm? 2) Movie picture mode? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από silenoz66
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα