Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπήκα στην εφαρμογή Γκαλερί της τηλεόρασης και έχει μερικές εικόνες μέσα εργοστασιακές . Γιατί φαίνεται τόσο χάλια ; Δείτε στον ουρανό και στη λίμνη. Δεν έχω τπτ ενεργοποιημένο από dynamic contrast και λοιπά τέτοια features. Δοκίμασα και άλλαξα όλες τος ρυθμίσεις μια μια αλλά καμία διαφορά. Είναι πρόβλημα της τηλεόρασης ; 

DA92A6B7-4661-4FC1-AB3D-787E1B31CE44.jpeg

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, babinosman είπε

παντου δειχνει έτσι ή μονο στο gallery?

Όταν είναι έτσι τα χρώματα σε μεγάλο μέρος πχ ουρανός όπως εδώ οι μεταβάσεις από πιο σκούρο σε λιγότερο είναι έτσι πάνω κάτω. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το βλέπεις εύκολα αλλά σε στατική εικόνα κάνει μπαμ. Πολύ ενοχλητικο

Δημοσ.

Έχω την 55αρα και σε μενα αυτη η εικόνα φαίνεται ακριβως ετσι.

Δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα πουθενα μεχρι τωρα, ουτε σε Νετφλιξ, ουτε μεσω υπολογιστη, ουτε εχω ξαναδει καπου παρόμοια εικόνα που να με ξενίσει.

Σαν picture mode την εχω μονιμα στο movie.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lefkrc είπε

Έχω την 55αρα και σε μενα αυτη η εικόνα φαίνεται ακριβως ετσι.

Δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα πουθενα μεχρι τωρα, ουτε σε Νετφλιξ, ουτε μεσω υπολογιστη, ουτε εχω ξαναδει καπου παρόμοια εικόνα που να με ξενίσει.

Σαν picture mode την εχω μονιμα στο movie.

Κι εγώ στο movie το έχω. Ναι σε νετφλιξ κλπ δεν βλέπεις κάτι αλλά εδώ κι εκεί στιγμιαία όταν το χρώμα είναι έτσι ομοιόμορφο και πιάνει μεγάλο μέρος της οθόνης σαν να βλέπω κάτι τέτοια περίεργα με αποκορύφωμα την εικόνα αυτή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα γνωρίζει καποιος που το εχει συνδέσει σε κονσολα ps5/xbox αν όντως λειτουργεί η θύρα hmdi 2.1 eARC ? Γιατί εγώ προσπαθώ να έχω αποτέλεσμα 4Κ 60 Hz  YUV 4:4:4 ,ενώ το max που μου βγάζει ειναι YUV 4:2:2 και ότι περιορίζεται λόγω hdmi 2.0 .

Edit: Από ότι μου είπαν στο avclub , δεν ειναι hdmi 2.1 αλλά 2.0b με καποιες λειτουργίες του 2.1 . 

Επεξ/σία από poli361
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sheik είπε

Όταν είναι έτσι τα χρώματα σε μεγάλο μέρος πχ ουρανός όπως εδώ οι μεταβάσεις από πιο σκούρο σε λιγότερο είναι έτσι πάνω κάτω. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το βλέπεις εύκολα αλλά σε στατική εικόνα κάνει μπαμ. Πολύ ενοχλητικο

Και σε μένα έτσι την δείχνει αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα της συγκεκριμένης εικόνας. Σε διάφορα 4κ βίντεο με τοπία που έβαζα στο youtube όταν την πήρα μια χαρά έδειχνε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαζω να βιντεο στο youtube στα 360p και στα 480p και η εικονα φαινεται πολυ θολη!

Ειναι ξεκαθαρο οτι δεν κανει ποιοτικο upscaling στο περιεχομενο.

Εχετε ολοι το ιδιο προβλημα ?

IMG_20211224_074416.jpg

IMG_20211224_074501.jpg

IMG_20211224_074350.jpg

IMG_20211224_074507.jpg

Επεξ/σία από tonyduke
Δημοσ.

Με εχετε φοβησει με το θέμα upscaling και ημουν ετοιμος για παραγγελία.

Επίσης οι γωνίες θέασης ειναι τόσο τόσο χάλια? (εννοω σε συγκριση με αλλα VA panels ).

Ειδα απο κοντά την P725 και πραγματικα οι γωνιες θέασης ειναι τραγικές :/ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, silenoz66 είπε

Με εχετε φοβησει με το θέμα upscaling και ημουν ετοιμος για παραγγελία.

Επίσης οι γωνίες θέασης ειναι τόσο τόσο χάλια? (εννοω σε συγκριση με αλλα VA panels ).

Ειδα απο κοντά την P725 και πραγματικα οι γωνιες θέασης ειναι τραγικές 😕 .

Δεν ηθελα να τρομαξω νεους αγοραστες γιατι να λέμε την αλήθεια, οσο υπαρχει πηγη συνδεδεμένη (ή βλεπεις περιεχομενο) με ανάλυση 1080p και πανω, η τηλεοραση ειναι εκπληκτικη στα χρηματα της. Netflix και Xbox καθηλωνει συγκριτικα παντα με τηλεορασεις ιδιας τιμής. Ακομα παντως και στα καναλια HD ειναι πολυ καλη. Η χαμηλη αναλυση εχει θεμα, τουλαχιστον στη δική μου περιπτωση χωρις η αντιπροσωπεια να μπορει να κανει κατι γι' αυτο. Οι γωνιες θεασης ειναι καλες. Καμια σχεση με την P725 που εχει τραγικες γωνιες θεασης, το επιβεβαιωνω (την ειδα σε καταστημα απο κοντα).

Επεξ/σία από tonyduke
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tonyduke είπε

Δεν ηθελα να τρομαξω νεους αγοραστες γιατι να λέμε την αλήθεια, οσο υπαρχει πηγη συνδεδεμένη (ή βλεπεις περιεχομενο) με ανάλυση 1080p και πανω, η τηλεοραση ειναι εκπληκτικη στα χρηματα της. Netflix και Xbox καθηλωνει συγκριτικα παντα με τηλεορασεις ιδιας τιμής. Ακομα παντως και στα καναλια HD ειναι πολυ καλη. Η χαμηλη αναλυση εχει θεμα, τουλαχιστον στη δική μου περιπτωση χωρις η αντιπροσωπεια να μπορει να κανει κατι γι' αυτο. Οι γωνιες θεασης ειναι καλες. Καμια σχεση με την P725 που εχει τραγικες γωνιες θεασης, το επιβεβαιωνω (την ειδα σε καταστημα απο κοντα).

Καλημέρα κιόλας!

Αν ισχύει αυτό που λές να την αγοράσω τότε? 

Εγω δεν σκοπευω να βλέπω περιεχόμενο 480p πχ, ξερω οτι θα βγάλω τα μάτια μου.

Αλλα δεν θέλω να βλέπω και κανα Ant1/mega/star και να βγάζω και τα μάτια μου, Ουτε περιμένω να δω κάτι ουαού εκει. 

Αν ισχύει οτι ειναι καλύτερη σε γωνίες θέασης απο την p725 τότε να την αγοράσω, θελω τουλάχιστον οποιος καθετε καναπε λιγο ακρη να βλέπει.

ΓΙατι μετά η μονη καλύτερη επιλογή ειναι η Q70 της samsung (αλλα ξεφευγουμε τιμή) , οτιδήποτε πιο κάτω η Tcl ειναι καλύτερη.

Πείτε μου τώρα τα + - αν ειναι θα παω απογευμα Κωτσόβολο να την πάρω.

Εγω την θέλω για netflix / ταινίες απο στικακι / και χαζεμα τα δικά μας τα κανάλια καμιά φορά. Παντα βράδυ βλέπω τιβι οπότε το VA μονόδρομος πιστεύω.

Α και κάτι τελευταίο μπορεί που και που να βάζω το PC να παίζω κανα χαλαρό game με κοντρόλερ.

Γιατι αν θελω FPS και ιστορίες θα παιζω στο monitor που ειναι 1440p 144hz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχουν καποια στανταρ, που αν θέλει κάποιος τα ακολουθεί. κοινως δεν ειναι θέμα γούστου αλλα επιλογων, γνώσεων/παρατηρήσης, τωρα αν καποιος ειναι gamer και εχει συνηθίσει να βλέπει λάθος (vivid/dynamic mode) υπερκορεσμένα χρώματα ή του αρέσει το soap opera effect (soe) δικαίωμα του να την ρυθμίζει/κάνει οτι επιθυμεί. Αλλα οτι ειναι λάθος, ειναι. απλα του άρεσει, εχει μάθει να βλέπει λάθος και όσο βιντεο και να ανεβάσει το hdtvtest ή άλλα αξιόλογα site δεν πρόκειται να τον πείσει.

επεσε στα χέρια μου μια 55c725 και out of the box ειναι κουκουρούκου χρωματικά.

δοκιμάστε στο netflix, το our planet, επεισόδιο fresh waters οι σκηνές με θάλασσα και καταρράκτες πχ στο 19:30 αλλα και πιο πρίν, τα νερά φαινονται ροζ σε καποια σημεία.

πρώτες πρόχειρες εντυπώσεις

χαμήλη φωτεινότητα, αναμενόμενο για την τιμή της, οποτε το HDR/Dolby ουσιαστικά αχρηστο, ισως για το καλυτερο tone mapping; δεν γνωρίζω..

android γρηγορο και η φωνητική αναζήτηση (ok google) λειτουργεί απροβλημάτιστα αγγλικά/ελληνικα, βεβαια σε ακουει 24/7 οποτε υπάρχουν θέματα παραβίασης ιδιωτικότητας (σαν να έχεις εναν αόρατο άνθρωπο στον σαλόνι σου να σε ακούει συνεχώς), δεν γνωρίζω αν γινεται να ακούει μονο οταν πατάς το κουμπί. ισως το απενεργοποιήσουμε τελείως.

out of the box ειναι χάλια, θέλει ρυθμίσεις και λογο οικονομικης σειράς, δεν ασχολείται κανένα σοβαρό site/reviewer αρα οτι βλέπεται στο youtube (ο κάθε τυχάρπαστος έχει δεν έχει γνώσεις, ανεβάζει οτι νομίζει) θελει διπλο/τριπλό τσεκάρισμα.

ηχος πολυ καλός για τηλεόραση

media player (μικρό καλάθι φυσικά δεν θα υποστηρίζει dolby vision αλλα και να υποστήριζε η tv δεν εχει επαρκεί φωτεινότητα για να το αναδείξει) και κανάλια tv δεν δοκιμάστηκε ακόμα.

Επεξ/σία από prefuse
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και επειδη σε όλα υπάρχει και αντίλογος, αν και συμφωνώ με το οτι το judder ειναι ενοχλητικό, η έλλειψη motion blur και το hypereal εφε που δίνουν τα παραπάνω απο 24fps σε ταινίες, ειναι ακόμα πιο ενοχλητικό και αντιαισθητικό. Σε αντιθεση με αυτο που ισχυρίζετε ο stop the fomo, στο βίντεο παρακάτω.

Spoiler

Επεξ/σία από prefuse

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...