Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω κάποια προβληματάκια με καινούργια  TCL C725 43” και θα ήθελα γνώμες.
Να σας περιγράψω αρχικά το όλο setup και ύστερα να πάω στα προβλήματα.

Η TV χρησιμοποιείται σαν 2ο monitor σε PC για ταινίες και γενική χρήση από κρεβάτι την νύχτα.
Είναι κουμπωμένη σε βάση οροφής στο ταβάνι και η μπροστινή της όψη κοιτάει ουσιαστικά το πάτωμα.
Λόγο περιορισμένης GPU στο PC, βάζω την ρύθμιση στα 1920 x 1080 (αντί για 4k που είναι η ανάλυση της TV) γτ αλλιώς δεν πιάνω 60hz.

Τώρα να σας περιγράψω τα προβλήματα που έχω:

1. Αρχικά σε frames που είναι τελείως μαύρα, βλέπω έντονο clouding που δεν γνωρίζω αν είναι φυσιολογικό.
Φώτο για να καταλάβετε τι εννοώ.
Είναι ελαττωματική η TV? Φταίει η ρύθμιση της ανάλυσης? Μήπως το ότι κρέμεται απ΄το ταβάνι και δημιουργείται πίεση στο panel απ΄την βαρύτητα?
Ή μήπως είναι normal clouding τέτοιου βαθμού για μια τέτοια τηλεόραση?

2. Η TV έχει διάφορα setting presets όσον αφορά την εικόνα.
Παρατήρησα ότι όταν την βάζω στο preset που είναι για "films/movies", το sharpness κατεβαίνει στο 0 και μου φαίνεται πως χάνω κάθε λεπτομέρεια στην ταινία.
Είναι μήπως επειδή η GPU στο PC έχει κάνει ήδη τις αλλαγές που χρειάζεται, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιώ το preset "PC" στην τηλεόραση?

3. Τέλος έχω ένα θεματάκι με ημικρανίες με την καινούρια TV.
Δεν παίρνει ούτε 20 λεπτά θέασης για να αρχίσει η ενόχληση.
Η απόσταση από τα μάτια μου μέχρι την TV είναι σίγουρα πάνω από 2 μέτρα.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με θέαση στο σκοτάδι, ούτε στο monitor του υπολογιστή (Dell 24”), ούτε σε samsung 55άρα edge led στο σαλόνι.
Φταίει μήπως το γεγονός ότι παρακολουθώ εντελώς ξάπλα με τα μάτια να κοιτάνε πάνω? Μήπως είναι η ρύθμιση της ανάλυσης? Να αυξήσω μήπως την απόσταση?

Γενικά οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/12/2021 στις 5:38 ΜΜ, ΡΙ ΑΠ είπε

Παιδιά έχω κάποια προβληματάκια με καινούργια  TCL C725 43” και θα ήθελα γνώμες.
Να σας περιγράψω αρχικά το όλο setup και ύστερα να πάω στα προβλήματα.

Η TV χρησιμοποιείται σαν 2ο monitor σε PC για ταινίες και γενική χρήση από κρεβάτι την νύχτα.
Είναι κουμπωμένη σε βάση οροφής στο ταβάνι και η μπροστινή της όψη κοιτάει ουσιαστικά το πάτωμα.
Λόγο περιορισμένης GPU στο PC, βάζω την ρύθμιση στα 1920 x 1080 (αντί για 4k που είναι η ανάλυση της TV) γτ αλλιώς δεν πιάνω 60hz.

Τώρα να σας περιγράψω τα προβλήματα που έχω:

1. Αρχικά σε frames που είναι τελείως μαύρα, βλέπω έντονο clouding που δεν γνωρίζω αν είναι φυσιολογικό.
Φώτο για να καταλάβετε τι εννοώ.
Είναι ελαττωματική η TV? Φταίει η ρύθμιση της ανάλυσης? Μήπως το ότι κρέμεται απ΄το ταβάνι και δημιουργείται πίεση στο panel απ΄την βαρύτητα?
Ή μήπως είναι normal clouding τέτοιου βαθμού για μια τέτοια τηλεόραση?

2. Η TV έχει διάφορα setting presets όσον αφορά την εικόνα.
Παρατήρησα ότι όταν την βάζω στο preset που είναι για "films/movies", το sharpness κατεβαίνει στο 0 και μου φαίνεται πως χάνω κάθε λεπτομέρεια στην ταινία.
Είναι μήπως επειδή η GPU στο PC έχει κάνει ήδη τις αλλαγές που χρειάζεται, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιώ το preset "PC" στην τηλεόραση?

3. Τέλος έχω ένα θεματάκι με ημικρανίες με την καινούρια TV.
Δεν παίρνει ούτε 20 λεπτά θέασης για να αρχίσει η ενόχληση.
Η απόσταση από τα μάτια μου μέχρι την TV είναι σίγουρα πάνω από 2 μέτρα.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με θέαση στο σκοτάδι, ούτε στο monitor του υπολογιστή (Dell 24”), ούτε σε samsung 55άρα edge led στο σαλόνι.
Φταίει μήπως το γεγονός ότι παρακολουθώ εντελώς ξάπλα με τα μάτια να κοιτάνε πάνω? Μήπως είναι η ρύθμιση της ανάλυσης? Να αυξήσω μήπως την απόσταση?

Γενικά οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!!!

Την πήρα και γώ χτες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αλλά δεν έχω προλάβει να τα δω όλα ακόμα και μπερδεύομαι λίγο με το calibration, τι είναι σωστό να έχουμε on και τι off. Αν κάποιος έχει βρει έναν οδηγό για ρυθμίσεις που δίνουν την καλύτερη δυνατή εικόνα θα ήταν τέλειο . 

Σχετικά με αυτά που ρωτάς δεν γνωρίζω να απαντήσω στα σίγουρα  αλλά στο

1) δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο πράγμα που δείχνεις. Ίσως φταίει όντως που είναι κρεμασμένη σε τέτοια θέση. Όλες οι οθόνες έχουν θέματα banding και uniformity αλλά αυτό που δείχνεις μου φαίνεται ιδιαίτερα έντονο και μη ανεκτό στο μάτι. Προτείνω να την βάλεις σε όρθια θέση και βα ξανά ελέγξεις. 

2) Πολλοί προτείνουν το Movie σαν το καλύτερο preset αλλά εμένα ποτε δεν μου άρεσε. Πολύ κιτρινίλα μου βγάζει. Το sharpness το έχω μειώσει στο 1-2 γιατί γενικά δεν μου αρέσει η πολύ οξύτητα, προτιμώ πιο «μαλακή» εικόνα 

3) Αν έχεις ανοιχτό το Motion Smoothing τους φταίει αυτό. Αν όχι τότε ίσως και πάλι φταίει η θέση της τηλεόρασης. Με το motion on το αποτέλεσμα είναι αφύσικο δεν μου αρέσει το σμουθαρισμα που κάνει στην κίνηση και όντως σε ζαλίζει λίγη ώρα μετα

Γενικά έχει ένα σωρό ρυθμίσεις που πολλές δεν ξέρω καν τι κάνουν, παίζω μια εδώ μια εκεί αλλά θα εκτιμούσα αν υπήρχε ένας οδηγός όπως προείπα 

Επεξ/σία από sheik
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sheik είπε

Την πήρα και γώ χτες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αλλά δεν έχω προλάβει να τα δω όλα ακόμα και μπερδεύομαι λίγο με το calibration, τι είναι σωστό να έχουμε on και τι off. Αν κάποιος έχει βρει έναν οδηγό για ρυθμίσεις που δίνουν την καλύτερη δυνατή εικόνα θα ήταν τέλειο . 

Σχετικά με αυτά που ρωτάς δεν γνωρίζω να απαντήσω στα σίγουρα  αλλά στο

1) δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο πράγμα που δείχνεις. Ίσως φταίει όντως που είναι κρεμασμένη σε τέτοια θέση. Όλες οι οθόνες έχουν θέματα banding και uniformity αλλά αυτό που δείχνεις μου φαίνεται ιδιαίτερα έντονο και μη ανεκτό στο μάτι. Προτείνω να την βάλεις σε όρθια θέση και βα ξανά ελέγξεις. 

2) Πολλοί προτείνουν το Movie σαν το καλύτερο preset αλλά εμένα ποτε δεν μου άρεσε. Πολύ κιτρινίλα μου βγάζει. Το sharpness το έχω μειώσει στο 1-2 γιατί γενικά δεν μου αρέσει η πολύ οξύτητα, προτιμώ πιο «μαλακή» εικόνα 

3) Αν έχεις ανοιχτό το Motion Smoothing τους φταίει αυτό. Αν όχι τότε ίσως και πάλι φταίει η θέση της τηλεόρασης. Με το motion on το αποτέλεσμα είναι αφύσικο δεν μου αρέσει το σμουθαρισμα που κάνει στην κίνηση και όντως σε ζαλίζει λίγη ώρα μετα

Γενικά έχει ένα σωρό ρυθμίσεις που πολλές δεν ξέρω καν τι κάνουν, παίζω μια εδώ μια εκεί αλλά θα εκτιμούσα αν υπήρχε ένας οδηγός όπως προείπα 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά το 1ο μου πρόβλημα λύθηκε.
Ήταν πολύ σφιχτά βιδωμένη η βάση και δημιουργούσε το πρόβλημα.
Τα άλλα δύο παραμένουν.

16 ώρες πριν, sheik είπε

Θα το τσεκάρω αν και νομίζω πως δεν είναι ενεργοποιημένο.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, ΡΙ ΑΠ είπε

Παιδιά το 1ο μου πρόβλημα λύθηκε.
Ήταν πολύ σφιχτά βιδωμένη η βάση και δημιουργούσε το πρόβλημα.
Τα άλλα δύο παραμένουν.

Θα το τσεκάρω αν και νομίζω πως δεν είναι ενεργοποιημένο.

To sharpness παντως παντου βλεπω πως προτεινουν να ειναι στο 0. Στο 0 ειναι στην ουσία το οριτζιναλ περιεχομενο και σε οποιαδηποτε τιμη απλα προσθετει εξτρα οξυτητα η τηλεοραση κανοντας το θεωρητικα αφυσικο και οχι οπως εχει δημιουργηθει. Γουστα ειναι αυτα βεβαια, βαλτο καπου στη μεση ή οπου νομιζεις οτι ειναι πιο ωραια η εικονα. Εγω το εχω στο 0. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sheik είπε

To sharpness παντως παντου βλεπω πως προτεινουν να ειναι στο 0. Στο 0 ειναι στην ουσία το οριτζιναλ περιεχομενο και σε οποιαδηποτε τιμη απλα προσθετει εξτρα οξυτητα η τηλεοραση κανοντας το θεωρητικα αφυσικο και οχι οπως εχει δημιουργηθει. Γουστα ειναι αυτα βεβαια, βαλτο καπου στη μεση ή οπου νομιζεις οτι ειναι πιο ωραια η εικονα. Εγω το εχω στο 0. 

Το θέμα μου είναι πως δεν ξέρω αν έχει κάνει ήδη την ρύθμιση αυτή η GPU του υπολογιστή και είναι περιττή (ή και "επιβλαβής" για την ποιότητα της εικόνας) ύστερα από την TV.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο . Σύνδεσα την τηλεόραση με το pc όχι για να κάνω χρήση κανονική αλλά για ταινίες σειρές κλπ. 

Το ένα θέμα που έχω είναι η εικόνα η οποία είναι επιεικώς άθλια. Επιλεγμένο mode όταν την χρησιμοποιώ με το PC είναι το… PC το οποίο μάλιστα κάθε φορά που αλλάζω source και ξανά επιλέγω hdmi γυρνάει στο movie και όχι στο PC. Η εικόνα που είχα με 32 αρι monitor/tv Samsung 6ετιας μέχρι πρότινος ήταν σκάλες ανώτερη . Ίσως φταίει η ανάλυση και το μέγεθος αλλά στις ρυθμίσεις οθόνης ΔΕΝ μου έχει επιλογές για ανάλυση πάνω από 1920χ1080. Η κάρτα γραφικών είναι μια ψιλό αρχαία Radeon 6800 Series η οποία θεωρητικά υποστηρίζει 4Κ. 

Τελος όταν μπαίνω στο YouTube , από το PC πάντα και επιλέγω να δω κάποιο hdr η Dolby vision video η τηλεόραση δεν το αναγνωρίζει και δεν αλλάζει στο αντίστοιχο mode. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sheik είπε

Ίσως φταίει η ανάλυση και το μέγεθος αλλά στις ρυθμίσεις οθόνης ΔΕΝ μου έχει επιλογές για ανάλυση πάνω από 1920χ1080.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις αυτό θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα.

Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις των windows (display settings), πχ αν έχεις duplicate την κύρια οθόνη άλλαξε σε extend, έτσι πιστεύω θα σε αφήσει να ανεβάσεις την ανάλυση εξόδου στην tv

Δημοσ.

Καλησπέρα στους κατόχους! 

Επειδη σκέφτομαι να προβω στην αγορα του συγκεκριμένου μοντέλου τις επόμενες μέρες , μπορείτε να μου πειτε με 2 λογάκια για τα  αρνητικά και τα  θετικά της?

Με ενδιαφέρει το brightness που δν ξέρω αν ειναι καλό ή οχι
Το upscaling σε οτιδήποτε εκτος 4k content.

Δυστυχώς στο ratings δν τα κάνουν review αυτά τα μοντέλα για να δω αναλυτικά.

Δεν ξέρω αν αξίζει να παω σειρα Au8000 samsung ( απλό VA) , ή να ανέβω αρκετά χρήματα και να παω Q70 απο samsung.

Αν ομως ειναι decent το C725 της TCL ,θα ηταν ιδανικο να μην παω 600+.

Ευχαριστω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, silenoz66 είπε

Καλησπέρα στους κατόχους! 

Επειδη σκέφτομαι να προβω στην αγορα του συγκεκριμένου μοντέλου τις επόμενες μέρες , μπορείτε να μου πειτε με 2 λογάκια για τα  αρνητικά και τα  θετικά της?

Με ενδιαφέρει το brightness που δν ξέρω αν ειναι καλό ή οχι
Το upscaling σε οτιδήποτε εκτος 4k content.

Δυστυχώς στο ratings δν τα κάνουν review αυτά τα μοντέλα για να δω αναλυτικά.

Δεν ξέρω αν αξίζει να παω σειρα Au8000 samsung ( απλό VA) , ή να ανέβω αρκετά χρήματα και να παω Q70 απο samsung.

Αν ομως ειναι decent το C725 της TCL ,θα ηταν ιδανικο να μην παω 600+.

Ευχαριστω

Decent είναι σίγουρα, εγω δεν ειχα ποτε 4Κ και smartTV οποτε ειμαι ευχαριστημενος. Εχει σιγουρα πολυ ομορφη εικονα ειδικα σε HDR ή dolby vision περιεχόμενο. Το θεμα ειναι που το βρισκεις αυτο το περιεχομενο εκτος YouTube & Netflix. 

Η φωτεινοτητα ειναι σχετικα χαμηλη αφου διαβαζω για 300-320 nits αλλα προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα, σκεψου οτι την εχω στο 60% γιατι στο 100% που ηταν by default μου φαινοταν πολυ φωτεινη(το δωματιο ειναι μετριου φωτισμου, ουτε φουλ φως ουτε πολυ σκοταδι). 

Εχει πολλες ρυθμισεις που σαν ασχετος συνεχεια παιζω για να δω τι κανει η καθεμια και δεν ξερω τι ειναι "καλυτερο" να εχεις ανοιχτο/κλειστο, αν και παντου βλεπω προτασεις να τα εχουμε τα περισσοτερα στο off (για ολες τις μαρκες αυτο).

Στα καναλια της τηλεορασης η εικονα ειναι σχετικα decent αλλα τισ φορες που παιζει καμια παλια ταινια,σειρα κλπ θες λιγο να βγαλεις και τα ματια σου αλλα θεωρω πως ειναι λογικο οταν το source material ειναι τοσο κακο.

Το μεγαλυτερο αρνητικο για μενα ειναι το λογισμικο(Android 11) που σε συνδυασμο με το hardware δεν σου δινει smooth εμπειρια. Μια χαρα κανεις την δουλεια σου, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μη συναντησεις stutters,lags και κολληματα εδω κι εκει. Μεχρι και σε κατι απλο οπως τις ρυθμισεις, καθε αλλο παρα "βουτυρο" παει.

Στα 380 που την πηρα βεβαια νομιζω ειναι τιμιοτατη για αυτα που προσφερει και εννοειται θα την προτεινα σαν μια φτηνη και καλη τηλεοραση. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/1/2022 στις 1:11 ΜΜ, sheik είπε

Στα 380 που την πηρα βεβαια νομιζω ειναι τιμιοτατη για αυτα που προσφερει και εννοειται θα την προτεινα σαν μια φτηνη και καλη τηλεοραση. 

Καλησπέρα και από εμένα από που την αγόρασες 380; αν επιτρέπεται.

Επίσης λες να είναι καλή για το ps5;

Επεξ/σία από Pcgamer999
Δημοσ.

Την έχω μια βδομάδα και απορώ πως γίνεται μια τηλεόραση αυτής της τιμής να μην κάνει upscale το περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης σε 4k όπως άλλες 🤔

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Pcgamer999 είπε

Καλησπέρα και από εμένα από που την αγόρασες 380; αν επιτρέπεται.

Επίσης λες να είναι καλή για το ps5;

Eιχε 419 στον Γερμανο με 10% επιστροφη Eurobank οποτε βγηκε 380.

Για το PS5 κι απο reviews που εχω διαβασει ειναι πολυ καλη με την προυποθεση οτι δεν σε ενδιαφερουν features οπως hdmi 2.1 για 120fps κλπ. 

13 ώρες πριν, tonyduke είπε

Την έχω μια βδομάδα και απορώ πως γίνεται μια τηλεόραση αυτής της τιμής να μην κάνει upscale το περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης σε 4k όπως άλλες 🤔

Εισαι σιγουρος; Εχω την εντυπωση πως γινεται αυτοματα στο παρασκηνιο, δεν χρειαζεται να ενεργοποιησεις κατι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...