cthulhucarbide Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα. Αναζητώ μαγαζί στην Αθήνα για να επισκευάσω έναν προτζέκτορα (τουλάχιστον 10ετίας) που δυσλειτουργεί. Ο προτζέκτορας είναι αυτός, αν έχει κάποια σημασία. Τα προβλήματα που έχει είναι: α) Μερικές φορές σαν να μην μπορεί να κάνει εκκίνηση. Παίρνει ρεύμα, αρχίζουν να δουλεύουν οι ανεμιστήρες, αλλά η λάμπα δεν ανάβει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταματάνε τα φουρφούρια, και πάλι από την αρχή. Σαν να κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις και δεν μπορεί να ανάψει. - Αυτό δεν το κάνει πολύ συχνά. β) Κατά την λειτουργία βγάζει σφάλμα υπερθέρμανσης και κλείνει, παρότι η θερμοκρασία του χώρου δεν είναι υψηλή. - Αυτό το έκανε μόλις μια δυο φορές πριν κάτι μήνες. Είχα ανοίξει το κέλυφος του προτζέκτορα ώστε να τον ξεσκονίσω, αλλά είδα ότι δεν είχε παρά αμελητέα ποσότητα ψιλής σκόνης(νόμιζα θα έβλεπα τίποτα κουβάρια). Παρόλαυτά ψέκασα με σπρέυ αέρα, και τα δύο προηγούμενα προβλήματα έφυγαν σχεδόν τελείως, δεν ξέρω αν ήταν και τυχαίο βέβαια. γ) Το σημαντικότερο, και ίσως μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι η ποιότητα της εικόνας και η απόδοση των χρωμάτων που έχει ξεφύγει και κάνει το μηχάνημα σχεδόν άχρηστο. Τα χρώματα δεν φαίνονται παρά ελάχιστα και κάποιες φορές είναι όλα μωβ, ενώ κάποιες άλλες τα φωτεινά σημεία είναι υπερβολικά φωτεινά και δεν φαίνεται τίποτα. Το χειρότερο είναι πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σταθερή από υπολογιστή σε υπολογιστή, ούτε καν από ταινία σε ταινία! Κάποιες φορές είναι λίγο άσχημη η εικόνα, άλλες φορές είναι τελείως χάλια. Τον συνέδεσα με έναν παλιό σταθερό υπολογιστή με ένα μακρύ vga, και η εικόνα ήταν χάλια, χρώματα σχεδόν δεν ξεχώριζες ενώ κυριαρχούσε το κόκκινο. Το έβαλα σε δύο λάπτοπ με αντάπτορα hdmi και πάλι ήταν χάλια η εικόνα αλλά με όχι τον ίδιο τρόπο. Επιτόπου το βάζω σε παλιό λάπτοπ με vga και ήταν όλα κατακόκκινα. Τον βάζω μετά στον δικό μου υπολογιστή desktop με vga, και πέρα από λίγο κόκκινη απόχρωση δεν καταλάβαινες εύκολα ότι κάτι πάει λάθος με την εικόνα(!!!) Αυτή η συμπεριφορά είναι και αυτό που με προβληματίζει στο κατά πόσο θα γίνει καλή διάγνωση στο service που θα τον πάω. Άμα στο λαπτοπ του τεχνικού τύχει να δείχνει καλή εικόνα θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα στην διάγνωση. Εδώ να σημειώσω δύο πράγματα. 1) Δεν φταίνε οι ρυθμίσεις χρωμάτων του προτζέκτορα. Σε κάθε διαφορετικό υπολογιστή και κάθε ταινία πειράζω επί αρκετή ώρα τις ρυθμίσεις προσπαθώντας να επιτύχω ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, πχ κατεβάζοντας το κόκκινο. Σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα βελτιώνονται λίγο (παραμένοντας άσχημα) σε άλλες περιπτώσεις δεν αλλάζει κάτι και η εικόνα είναι τελείως χάλια. 2) Παλιότερα ο προτζέκτορας λειτουργούσε σωστά και τα έδειχνε όλα οκ χωρίς να πειράζω καμία ρύθμιση, σε όποιο υπολογιστή και να τον κούμπωνα. Θέλω λοιπόν να μου πείτε ένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει έναν καλό μάστορα που θα μπορέσει να κάνει διάγνωση, και να μου πει με σαφήνεια ότι "φταίει αυτό το εξάρτημα, κοστίζει τόσο, το αλλάζουμε και το μηχάνημα δουλεύει πάλι σωστά" Η περιοχή δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να είναι καλός, γνώστης και αξιόπιστος ο τεχνικός, άλλωστε με κούριερ θα τον στείλω μάλλον έτσι και αλλιώς. (Άμα έχετε κάποια ιδέα και συμβουλή σε σχέση με την περιγραφή του προβλήματος που έκανα παραπάνω, είναι και αυτή ευπρόσδεκτη)
Apollonian Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Κάνε ένα τηλέφωνο στην AV Service και πες τους το πρόβλημά σου, έχουν έδρα την Γλυφάδα. Έχουν πολύ καλή φήμη με μεγάλη εμπειρία στον χώρο και ότι ηλεκτρική συσκευή τους πας στην επιδιορθώνουν. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα