Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, savageharis είπε

Καλησπέρα σε όλους , με αφορμή όλες αυτές τις αυξήσεις σε βενζίνη,πετρέλαιο ,φυσικό αέριο ,τρόφιμα ,και έχουν τόσο θράσος που ανακοίνωσαν χθες και αύξηση διοδίων ,θέλω να ρωτήσω ευθέως ,άτομα που ζουν στο εξωτερικό έχετε δει αυξήσεις στα παραπάνω που ανέφερα προ εποχής covid και μετά δηλαδή τα τελευταία 2 χρόνια έχετε δει Να αυξάνονται οι τιμές στις χώρες τους εξωτερικού που ζείτε ή όχι ;;; Θέλω να δω αν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα ή έχει επηρεάσει και άλλες χώρες . 

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3604136/xristougenniatiki-anapaula-stin-energeiaki-krisi

9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτα γινόντουσαν στην ελλαδα μονο την 10ετια του 80 μετά παπαλα😋

Μάντεψε με ποια λεφτά.

Καλά μαντέψεις.

Με δανεικά από το μέλλον, δηλαδή από το τώρα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οι αυξήσεις στα διόδια προέρχονται από τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους λεγόμερους "παραχωρησιούχους" που καμία κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική ευθιξία να αναθεωρήσει. Έτοιμοι δρόμοι όπως η Εγνατία, η ΠΑΘΕ παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες που υπέγραψαν συμβάσεις οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμά τους να αναπροσαρμόζουν συνεχώς τις τιμές (σημ. σε εποχές μνημονίων, βίαιης μείωσης μισθών κλπ.) Την ίδια στιγμή οι έκτακτες συνθήκες των μνημονίων χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα και επιχείρημα "ανωτέρας βίας" για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, μείωση συντάξεων, ενοποίηση υγιών ταμείων (όπως ΕΤΕκλπ.) ακύρωση νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για τους παραχωρησιούχους βέβαια και για τις αποικιοκρατικές συμβάσεις τους τσιμουδιά από δεξιές και υποτιθέμενες αριστερές κυβερνήσεις. Ο νοών νοείτω....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πέσει πολύ φτωχοποίηση αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός. Το 1% του κόσμου παγκοσμίως βγάζει ότι το υπόλοιπο 99%. Χρήματα που και 10000 ζωες να είχαν δεν θα μπορούσαν να τα φάνε. Στην άλλη πλευρά κόσμος κάνει 4 5 παιδιά και κλαίει γιατί κάνει 2 δουλειές για να πάρει ένα 1000αρικο και πάλι δεν έχει να φάει γιατί το νοίκι πήγε 300 ευρώ γιατί θέλει βενζίνη αλλα 200 και γενικά με τις αυξήσεις σε κάθε vital τομέα απλά δεν βγαινει και με 2 δουλειές. 

Λύση? Δεν ξέρω αν υπάρχει.

Για αρχή πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός. Με τόσα δις κόσμο παγκοσμίως απλά δεν είναι εφικτό να ζήσουν όλοι αξιοπρεπώς. Δεν μπορεί η γη να αντέξει τόσο κόσμο. Όσο αυξανόμαστε τόσο περισσότερο φτωχοποίηση θα υπάρχει.

Δευτερον. Οικολογική συνείδηση. Όχι άχρηστες σπατάλες σε μαλακιες. Κάθε χρόνο κινητα κάθε χρόνο 20 ζευγάρια παπουτσια κάθε χρόνο ένα σωρό μαλακιες. Συν το φαγητό που πετιούνται απίστευτες ποσότητες καθημερινά. 

Τρίτον. Δρόμο οι βολεμένοι άνθρωποι που στον τομέα που είναι είναι απλά άχρηστοι. Έχει αρκετούς τέτοιους η Ελλάδα και όχι μόνο είπαν ότι έγιναν βήματα στον δημόσιο τομέα εγώ βλέπω το αντίθετο.

Τεταρτον. Όσο ταιζουμε τις αδηφάγες εταιρίες όσο κάνουμε πλουσιότερους αυτό το 1% παγκοσμίως με τα λεφτά μας τόσο πιο φτωχοί γινόμαστε το υπόλοιπο 99%. Και παράλληλα ανεβαίνει και ο πληθωρισμός με το ακατάσχετο χρήμα που κόβουν το οποίο δεν έχει πουθενά αντίκτυπο. 

Δουλευω στον πρωτογενή τομέα 15 χρόνια έχουμε φάει τα σκατά με το κουτάλι είναι ο μόνος τομέας που κατεβάζει τον πληθωρισμό και υπάρχει πραγματική παραγωγή προϊόντος με πολύ ιδρώτα και αυτά που έχω δει τα τελευταία χρόνια απλά με θλιβουν αν υπάρχει κάνα φως στον ορίζοντα φωνάξτε. 

My 2 cents. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα πέσει πολύ φτωχοποίηση αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός. Το 1% του κόσμου παγκοσμίως βγάζει ότι το υπόλοιπο 99%. Χρήματα που και 10000 ζωες να είχαν δεν θα μπορούσαν να τα φάνε. Στην άλλη πλευρά κόσμος κάνει 4 5 παιδιά και κλαίει γιατί κάνει 2 δουλειές για να πάρει ένα 1000αρικο και πάλι δεν έχει να φάει γιατί το νοίκι πήγε 300 ευρώ γιατί θέλει βενζίνη αλλα 200 και γενικά με τις αυξήσεις σε κάθε vital τομέα απλά δεν βγαινει και με 2 δουλειές. 

Λύση? Δεν ξέρω αν υπάρχει.

Για αρχή πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός. Με τόσα δις κόσμο παγκοσμίως απλά δεν είναι εφικτό να ζήσουν όλοι αξιοπρεπώς. Δεν μπορεί η γη να αντέξει τόσο κόσμο. Όσο αυξανόμαστε τόσο περισσότερο φτωχοποίηση θα υπάρχει.

Δευτερον. Οικολογική συνείδηση. Όχι άχρηστες σπατάλες σε μαλακιες. Κάθε χρόνο κινητα κάθε χρόνο 20 ζευγάρια παπουτσια κάθε χρόνο ένα σωρό μαλακιες. Συν το φαγητό που πετιούνται απίστευτες ποσότητες καθημερινά. 

Τρίτον. Δρόμο οι βολεμένοι άνθρωποι που στον τομέα που είναι είναι απλά άχρηστοι. Έχει αρκετούς τέτοιους η Ελλάδα και όχι μόνο είπαν ότι έγιναν βήματα στον δημόσιο τομέα εγώ βλέπω το αντίθετο.

Τεταρτον. Όσο ταιζουμε τις αδηφάγες εταιρίες όσο κάνουμε πλουσιότερους αυτό το 1% παγκοσμίως με τα λεφτά μας τόσο πιο φτωχοί γινόμαστε το υπόλοιπο 99%. Και παράλληλα ανεβαίνει και ο πληθωρισμός με το ακατάσχετο χρήμα που κόβουν το οποίο δεν έχει πουθενά αντίκτυπο. 

Δουλευω στον πρωτογενή τομέα 15 χρόνια έχουμε φάει τα σκατά με το κουτάλι είναι ο μόνος τομέας που κατεβάζει τον πληθωρισμό και υπάρχει πραγματική παραγωγή προϊόντος με πολύ ιδρώτα και αυτά που έχω δει τα τελευταία χρόνια απλά με θλιβουν αν υπάρχει κάνα φως στον ορίζοντα φωνάξτε. 

My 2 cents. 

Είσαι πολύ λάθος.

Ενα καράβι φρούτα έχει ίση αξία με ένα mercedes.

Συνεπώς καλύτερο βιοτικό επίπεδο έχουν εκείνοι που παράγουν προιόντα και υπηρεσίες που δεν παράγουν άλλες 180 χώρες.

Στην Ιρλανδία έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση να είναι υπέρ των επενδυτών και έχουν πάει όλες οι IT εταιρίες εκεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, skiabox είπε

Στην Ιρλανδία έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση να είναι υπέρ των επενδυτών και έχουν πάει όλες οι IT εταιρίες εκεί.

Λόγω φοροαπαλλαγών. Ε και; Έχοντας παγκόσμια οπτική, είναι αυτό ανάπτυξη ή κάποιου είδους εξέλιξη;

Μικροπολιτικά success stories εσωτερικής κατανάλωσης είναι αυτά. Στην πραγματικότητα μόνο οι εταιρείες κερδίζουν.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Λόγω φοροαπαλλαγών. Ε και; Έχοντας παγκόσμια οπτική, είναι αυτό ανάπτυξη ή κάποιου είδους εξέλιξη;

Μικροπολιτικά success stories εσωτερικής κατανάλωσης είναι αυτά. Στην πραγματικότητα μόνο οι εταιρείες κερδίζουν.

Τι λες ρε παίκτη;

Ξέρεις τι μισθούς έχουν εκεί;

Μάθετε κάτι οι ανειδίκευτοι γιατί όσο ονειρεύεστε αναδιανομές τόσο μέσα στη φτώχεια θα μένετε.

Χαζό χρήμα δεν υπάρχει πλέον να πηγαίνει σε σφραγιδοπατητές να επενδύσει.

Επίσης επέτρεψε μου να σε κάνω ignore από εδώ και πέρα, όπως κάνω όλους τους εχθρούς της εργασίας.

• Confused 6
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, skiabox είπε

Μάθετε κάτι οι ανειδίκευτοι

Ειδίκευση για τους τρόπους σου πάντως δε βλέπω να έχεις κάνει.

Καλή σου νύχτα.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...