Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πατρικό μου διαμέρισμα που είναι σε πολυκατοικία 3 ορόφων+ταράτσα, εδώ και κανά δίμηνο συμβαίνει το εξής:

Ανοίγω πχ τον νιπτήρα του μπάνιου και μόλις κλείνω την βρύση, ακούγονται 3-4 χτυπήματα εσωτερικά στον τοίχο, αυτό γίνεται και στο ζεστό και στο κρύο.Το ίδιο περίπου και στο ντούζ.

Πρίν το αντιληφθώ, ακουγόταν απο τους πάνω ορόφους ο ίδιος ήχος με 5 χτυπήματα με συγκεκριμένο ρυθμό, στην αρχή νόμιζα πως είναι απο το ξυλουργείο που βρίσκεται από κάτω, αλλά μετά κατάλαβα πως είναι αδύνατον να γίνεται ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό και οποιαδήποτε ώρα.

Ο ήχος ακούγεται στο διαμέρισμα πάνω απο το μπάνιο που υπάρχει το πατάρι και νομίζω και απο τον τοίχο που βρίσκεται το ντούζ.

Στην υπόλοιπη πολυκατοικία, ακούγεται απο τον φωταγωγό του μπάνιου, αλλά και απο άλλο δωμάτιο, μήπως υπάρχει σε  κάποιο συγκεκριμένο σημείο το πρόβλημα και μεταφέρεται ο ήχος;

Τί μπορεί να συμβαίνει;Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ήδη διαρροή;Αν κοιτάξω το ρολόι νερού του διαμερίσματος έξω στο πεζοδρόμιο και γυρνάει ενώ δεν υπάρχει ανοιχτή βρύση στο διαμέρισμα, τότε αυτό σήμαινε πως υπάρχει διαρροή σωστά;

Μήπως είναι η αποχέτευση;

Πολυκατοικία κάπου του 1970, το διαμέρισμα των γονιών μου είναι στον 1ο.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Τί μπορεί να συμβαίνει;Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ήδη διαρροή;Αν κοιτάξω το ρολόι νερού του διαμερίσματος έξω στο πεζοδρόμιο και γυρνάει ενώ δεν υπάρχει ανοιχτή βρύση στο διαμέρισμα, τότε αυτό σήμαινε πως υπάρχει διαρροή σωστά;

Σωστά!

Αν έχετε και ηλιακό ή εχετε και κεντρική θερμανση, δοκίμασε να δεις αν σταματάει το ρολόι αν κλείσεις αυτους τους διακόπτες παροχής νερού. 

Εφόσον δεν βλέπεις κάτι εξωτερικά, δοκίμασε να κλείνεις 1-1 τα διαμερισμάτα , στην κεντρική βάνα σε κάθε διαμέρισμα.

Οταν το ρολόι σταματήσει, τότε το βρήκες. :D 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Σωστά!

Αν έχετε και ηλιακό ή εχετε και κεντρική θερμανση, δοκίμασε να δεις αν σταματάει το ρολόι αν κλείσεις αυτους τους διακόπτες παροχής νερού. 

Εφόσον δεν βλέπεις κάτι εξωτερικά, δοκίμασε να κλείνεις 1-1 τα διαμερισμάτα , στην κεντρική βάνα σε κάθε διαμέρισμα.

Οταν το ρολόι σταματήσει, τότε το βρήκες. :D

Δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση, ούτε ηλιακοί στην ταράτσα, υπήρχε 1 για τον 3ο όροφο, αλλά τον έχουν αποσυνδέσει, ίσως είναι απο'κεί η διαρροή.

Οπότε για αρχή να κλείσω την κεντρική βάνα στο πατρικό μου και να κατέβω να δω αν γυρνάει το ρολόι;

Μπορεί αυτό να συμβαίνει αν υπάρχει διαρροή στον θερμοσίφωνα που είναι στο πατάρι;

Τώρα τους άλλους στα άλλα 2 διαμερίσματα, σπάνια τους βλέπουμε, ειδικά αυτόν στον 3ο.

Το θέμα είναι κατά πόσο αν υπάρχει διαρροή θα επηρεάσει την υπόλοιπη πολυκατοικία, δηλαδή μην περάσει το νερό πχ απο τον 3ο η τον 2ο στο πατρικό μου στον 1ο.Η αν υπάρχει διαρροή απο εμάς αν περάσει κάτω στο ισόγειο που βρίσκεται κατάστημα.

Κάτι μου λέει πως αν υπάρχει διαρροή θα είναι δύσκολο να βρεθεί και θα έχουμε σκαψίματα.Θα ρωτήσω και κανά υδραυλικό.

Δυστυχώς δεν έχει ασχοληθεί κανείς απο ότι φαίνεται, αλλά αν δούν νερά σε τοίχους η τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ αυξημένο, τότε θα ενδιαφερθούν.

Πρίν μερικά χρόνια, ήρθε στους γονείς μου αυξημένος λογαριασμός, άνοιξαν το καπάκι στο ρολόι και υπήρχε διαρροή, το έψαξαν με την ΕΥΔΑΠ σχετικά με το κόστος και δεν θυμάμαι τι είχε γίνει, νομίζω πλήρωσαν λιγότερα απο το αρχικό ποσό, σε αυτή την περίπτωση έχει σημασία σε ποιό σημείο υπάρχει η διαρροή.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση, ούτε ηλιακοί στην ταράτσα, υπήρχε 1 για τον 3ο όροφο, αλλά τον έχουν αποσυνδέσει, ίσως είναι απο'κεί η διαρροή.

Οπότε για αρχή να κλείσω την κεντρική βάνα στο πατρικό μου και να κατέβω να δω αν γυρνάει το ρολόι;

Μπορεί αυτό να συμβαίνει αν υπάρχει διαρροή στον θερμοσίφωνα που είναι στο πατάρι;

Τώρα τους άλλους στα άλλα 2 διαμερίσματα, σπάνια τους βλέπουμε, ειδικά αυτόν στον 3ο.

Το θέμα είναι κατά πόσο αν υπάρχει διαρροή θα επηρεάσει την υπόλοιπη πολυκατοικία, δηλαδή μην περάσει το νερό πχ απο τον 3ο η τον 2ο στο πατρικό μου στον 1ο.Η αν υπάρχει διαρροή απο εμάς αν περάσει κάτω στο ισόγειο που βρίσκεται κατάστημα.

Κάτι μου λέει πως αν υπάρχει διαρροή θα είναι δύσκολο να βρεθεί και θα έχουμε σκαψίματα.Θα ρωτήσω και κανά υδραυλικό.

Δυστυχώς δεν έχει ασχοληθεί κανείς απο ότι φαίνεται, αλλά αν δούν νερά σε τοίχους η τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ αυξημένο, τότε θα ενδιαφερθούν.

Πρίν μερικά χρόνια, ήρθε στους γονείς μου αυξημένος λογαριασμός, άνοιξαν το καπάκι στο ρολόι και υπήρχε διαρροή, το έψαξαν με την ΕΥΔΑΠ σχετικά με το κόστος και δεν θυμάμαι τι είχε γίνει, νομίζω πλήρωσαν λιγότερα απο το αρχικό ποσό, σε αυτή την περίπτωση έχει σημασία σε ποιό σημείο υπάρχει η διαρροή.

Λογικά δεν είστε όλοι στο ίδιο ρολόι. Οπότε αν είναι μόνο το διαμερισμά σου σε αυτό το ρολόι, η διαροή είναι απο εκει.

Ναι, αν υπάρχει διαρροή στον θερμοσίφωνα που είναι στο πατάρι, γυρνάει το ρολόι κανονικά. 

Δημοσ.

Δε πρεπει να ειναι λογω διαρροης αλλα λογω της πιεσης του νερου και της μεταβολης της οταν ανοιγοκλεινεις τη βρυση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτιδηποτε διαρροή σε τοίχο θα το καταλάβετε σύντομα με την εμφάνιση υγρασίας, μουχλας, σκάσιμο του σοβά, πιθανόν προβλήματα και σε γειτονικά διαμερίσματα και άλλων σημαδιών που θα δείτε. Η μόνη περιπτωση να μην δείτε τίποτα εκτός μετά από πάρα πολύ καιρό είναι αν έχετε κάποια εξαιρετικά μικρη διαρροή που δεν θα την καταλάβετε καν και θα αργήσετε να δείτε κατι. 

Το θεμα αυτό σχετίζεται είτε με την πίεση του νερού, είτε με κάποιο κατασκευαστικο πρόβλημα στις σωληνώσεις, αν και το δεύτερο θα γινόταν αντιληπτό άμεσα σχεδόν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Λογο πιεσης γίνεται λογικα αυτο. Κλεινεις την βρυση αποτομα και καπου εκτονώνεται. Δοκιμασε να ανοιξεις την βρυση και κλειστην σιγα σιγα να δεις οτι το φαινόμενο ελαττώνεται.

Με τις αλλαγες που κανανε, νομιζω ερχεται πιεση απο το δικτυο 4bar που είναι πολλα. Κανονικα αν μπει μειωτης πιεσης, θα διορθωθει το προβλημα.

Αν υπηρχε διαρροή θα καταλαβαινες μειωμένη πιεση. Οπως οταν κανεις μπανιο και ανοιγει κάποιος την βρυση στην κουζινα. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Στο πατρικό μου διαμέρισμα που είναι σε πολυκατοικία 3 ορόφων+ταράτσα, εδώ και κανά δίμηνο συμβαίνει το εξής:

Ανοίγω πχ τον νιπτήρα του μπάνιου και μόλις κλείνω την βρύση, ακούγονται 3-4 χτυπήματα εσωτερικά στον τοίχο, αυτό γίνεται και στο ζεστό και στο κρύο.Το ίδιο περίπου και στο ντούζ.

Πρίν το αντιληφθώ, ακουγόταν απο τους πάνω ορόφους ο ίδιος ήχος με 5 χτυπήματα με συγκεκριμένο ρυθμό, στην αρχή νόμιζα πως είναι απο το ξυλουργείο που βρίσκεται από κάτω, αλλά μετά κατάλαβα πως είναι αδύνατον να γίνεται ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό και οποιαδήποτε ώρα.

Ο ήχος ακούγεται στο διαμέρισμα πάνω απο το μπάνιο που υπάρχει το πατάρι και νομίζω και απο τον τοίχο που βρίσκεται το ντούζ.

Στην υπόλοιπη πολυκατοικία, ακούγεται απο τον φωταγωγό του μπάνιου, αλλά και απο άλλο δωμάτιο, μήπως υπάρχει σε  κάποιο συγκεκριμένο σημείο το πρόβλημα και μεταφέρεται ο ήχος;

Μήπως είναι η αποχέτευση;

Πολυκατοικία κάπου του 1970, το διαμέρισμα των γονιών μου είναι στον 1ο.

Τα χτυπήματα που ακούγονται συνήθως εχουν να κανουν με την ταλάντωση των σωληνώσεων και περισσότερο τα ακους οταν ανοίγεις ή κλεινεις τις βρύσες.

Αυτο συμβαίνει γιατι ο υδραυλικός έριξε τις σωλήνες χωρίς μόνωση και χωρίς τη απαιτούμενη στερέωση, με τα χρονια αυτες χαλαρώνουν και χτυπάνε απο τις συστολές διαστολές της πίεσης.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Δε πρεπει να ειναι λογω διαρροης αλλα λογω της πιεσης του νερου και της μεταβολης της οταν ανοιγοκλεινεις τη βρυση.

2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Λογο πιεσης γίνεται λογικα αυτο. Κλεινεις την βρυση αποτομα και καπου εκτονώνεται. Δοκιμασε να ανοιξεις την βρυση και κλειστην σιγα σιγα να δεις οτι το φαινόμενο ελαττώνεται.

Με τις αλλαγες που κανανε, νομιζω ερχεται πιεση απο το δικτυο 4bar που είναι πολλα. Κανονικα αν μπει μειωτης πιεσης, θα διορθωθει το προβλημα.

Αν υπηρχε διαρροή θα καταλαβαινες μειωμένη πιεση. Οπως οταν κανεις μπανιο και ανοιγει κάποιος την βρυση στην κουζινα. 

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Τα χτυπήματα που ακούγονται συνήθως εχουν να κανουν με την ταλάντωση των σωληνώσεων και περισσότερο τα ακους οταν ανοίγεις ή κλεινεις τις βρύσες.

Αυτο συμβαίνει γιατι ο υδραυλικός έριξε τις σωλήνες χωρίς μόνωση και χωρίς τη απαιτούμενη στερέωση, με τα χρονια αυτες χαλαρώνουν και χτυπάνε απο τις συστολές διαστολές της πίεσης.

Από εμπειρία σε αρκετά σπίτια, σε αυτές τις περιπτώσεις παράγεται μονός ήχος κάθε φορά που ανοίγεις ή κλείνεις το νερό, συνήθως όταν το κάνεις απότομα.

Ο TS δε νομίζω ότι περιγράφει ακριβώς αυτό όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ο ήχος ακούγεται σαν να έχεις 1 σωλήνα μέσα σε τοίχο με κενό και να την χτυπάς.

Αν υποθέσουμε πως το πρόβλημα δημιουργείται απο τον λόγο που γράφεις, τότε όμως πως γίνεται να ακούγεται και απο τα πάνω διαμερίσματα;Αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα δεν υπάρχει σε 1 διαμέρισμα αλλά και στον 2ο όροφο η και στον 3ο η και στους άλλους 2;

Δηλαδή σαν να υπάρχει το πρόβλημα σε κάποια σωλήνα, η οποία επικοινωνεί και με τα 3 διαμερίσματα.Υπάρχει κεντρική παροχή νερού που περνάει απο όλα τα διαμερίσματα και μετά μοιράζεται;

Οταν κλείνω την βρύση του μπάνιου και του ντούζ ακούγεται, όχι όταν την ανοίγω.Ο ήχος ακούγεται στους τοίχους πίσω από κάθε βρύση και πάνω στο ταβάνι του μπάνιου.

Στην βρύση της κουζίνας δεν το κάνει.

Εντωμεταξύ πρίν κανά μήνα έσπασε ο μηχανισμός της βρύσης στο ντούζ, δυσκολεύτηκα να τον αφαιρέσω γιατί είχε κολλήσει, το πλαστικό είχε γίνει 1 με το σώμα της βρύσης.Το αντικατέστησα με καινούριο, πρίν αλλαχτεί δεν μπορούσες να ρυθμίσεις την ροή νερού μεταξύ ζεστού καί κρύου εύκολα, κολλούσε.

Πρίν 3-4 ημέρες, κόπηκε στην κουζίνα ο ανεμιστήρας που φέρνει τον καυτό αέρα μέσα στην κουζίνα, σάπισε απο την θερμοκρασία, ευτυχώς κατάφερα να το λύσω με αντισκουριακό και έβαλα 1 καινούριο με 10€, κουζίνα 8 ετών.Εχει σαπίσει το προστατευτικό κάλυμμα και η πλάτη.

@NikosKallithea

Μόλις το δοκίμασα, δεν το κάνει αν κλείσω την βρύση σιγά-σιγά.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Ο ήχος ακούγεται σαν να έχεις 1 σωλήνα μέσα σε τοίχο με κενό και να την χτυπάς.

Αν υποθέσουμε πως το πρόβλημα δημιουργείται απο τον λόγο που γράφεις, τότε όμως πως γίνεται να ακούγεται και απο τα πάνω διαμερίσματα;Αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα δεν υπάρχει σε 1 διαμέρισμα αλλά και στον 2ο όροφο η και στον 3ο η και στους άλλους 2;

Δηλαδή σαν να υπάρχει το πρόβλημα σε κάποια σωλήνα, η οποία επικοινωνεί και με τα 3 διαμερίσματα.Υπάρχει κεντρική παροχή νερού που περνάει απο όλα τα διαμερίσματα και μετά μοιράζεται;

Οταν κλείνω την βρύση του μπάνιου και του ντούζ ακούγεται, όχι όταν την ανοίγω.Ο ήχος ακούγεται στους τοίχους πίσω από κάθε βρύση και πάνω στο ταβάνι του μπάνιου.

Στην βρύση της κουζίνας δεν το κάνει.

Μην την κλείσεις απότομα, κλειστην σιγα σιγα και πες μας αν ακούστηκε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα με τα χτυπήματα έγκειται στο γεγονός ότι 1) αυξήθηκε η πίεση του δικτύου και 2) βάλατε αναμεικτικές βρύσες (ή έστω όχι παλαιού τύπου με τα χερούλια-βάνες). Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αυτά τα χτυπήματα του νερού μέσα στις σωληνώσεις (water hammering)

What is Water Hammer? (αν και τα εξηγεί αρκετά καλά ο P.E., ψάξε στον γούγλη για περισσότερη ανάλυση)

Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι 1) να μπει μειωτήρας μετά το ρολόι ή/και 2) να μπει water hammer arrestor (εναλλακτικά ένα κάθετο κομμάτι σωλήνα με παγιδευμένο αέρα μέσα σε κάποιο μακρόστενο, οριζόντιο κομμάτι της υπάρχουσας σωλήνωσης, γιατί ο αέρας έχει μεγαλύτερη συμπιεσιμότητα από το νερό και θα "απορροφάει" την απότομη αλλαγή στην πίεση του νερού που δημιουργείται κατά το απότομο κλείσιμο της βρύσης).

Υπόψιν ότι αυτό γίνεται αρκετά έντονο κατά την λειτουργία του πλυντηρίου, γιατί τραβάει μικρές ποσότητες και ανοιγοκλείνει την βάνα του σχεδόν ακαριαία.

Το όλο πρόβλημα δημιουργείται -συνήθως- είτε από αλλαγή στην πίεση παροχής, είτε από μάστορες "υδραυλικούς".

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1
Δημοσ.

Το υδραυλικό πληγμα παρουσιάζεται κατά το κλείσιμο της βανας της βρύσης, μόνο σε βάνες που διακόπτουν απότομα την ροή και όχι σε περιστροφικες βάνες που κλείνουν σιγά σιγά. Η διόρθωση του προβλήματος γίνεται μόνο με την τοποθέτηση αντιπληγματικης διάταξης στην υδραυλική εγκατάσταση του ακινήτου η οποία απορροφάει τις πιέσεις. Το σημείο τοποθέτησης κρίνεται από καλό και εμπειρο υδραυλικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...