WolvesInTheThroneRoom Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα παιδες. Εχω αρχισει να σκεφτομαι να περασω σε mesh γιατι τα ημιμετρα με extenders δεν παλευουν. Η ερώτηση μου ειναι. Εχω Cosmote 200αρα (συνδεομαι σταθερα στα 198/21). Εχω το κλασσικο modem της Cosmote και εχω απενεργοποιήσει το WiFi του γιατι χρησιμοποιώ το Huawei WiFi AX3 (Quad-core) για WiFi. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης 1. Αν αγοράσω ενα συστημα με 2 συσκευες Mesh μπορω να χρησιμοποιήσω το Huawei; Δηλαδη να συνδέσω την μια στο Huawei και την αλλη ασυρματη η θα πρεπει να καταργησω το Huawei και να το αντικαταστησω με αυτα; 2. Πως ακριβώς βλέπω την εμβέλεια; Είμαι ανάμεσα στα TP-LINK Deco E4 v1 και Tenda MW3 Mesh Access Point Wi‑Fi 5. Ποιο απο τα 2 προτείνετε; Σημειώνω πως το σπίτι δεν ειναι τεραστιο αλλα ειναι παλιο με μεγαλους τοιχους μπλα μπλα. Χρειάζομαι 2 ή 3; 3. Και οι 2 περιπτώσεις αναφέρουν οτι ταχυτητα WiFi εχουν 1200. Δεν με ενδιαφερει να πιανω το max καθως μιλαμε κυριως για κινητα κτλ (ολα τα υπολοιπα, κονσολες pc, xbox κτλ ειναι σε ethernet). Γράφουν ομως οτι ταχυτητα LAN ειναι 100. Αυτο με επηρεάζει που η γραμμή μου ειναι στα 200; Ευχαριστω για καθε απαντηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xelonas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 deco-m5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 On 23/12/2021 at 10:43, WolvesInTheThroneRoom said: Καλημέρα παιδες. Εχω αρχισει να σκεφτομαι να περασω σε mesh γιατι τα ημιμετρα με extenders δεν παλευουν. Η ερώτηση μου ειναι. Εχω Cosmote 200αρα (συνδεομαι σταθερα στα 198/21). Εχω το κλασσικο modem της Cosmote και εχω απενεργοποιήσει το WiFi του γιατι χρησιμοποιώ το Huawei WiFi AX3 (Quad-core) για WiFi. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης 1. Αν αγοράσω ενα συστημα με 2 συσκευες Mesh μπορω να χρησιμοποιήσω το Huawei; Δηλαδη να συνδέσω την μια στο Huawei και την αλλη ασυρματη η θα πρεπει να καταργησω το Huawei και να το αντικαταστησω με αυτα; 2. Πως ακριβώς βλέπω την εμβέλεια; Είμαι ανάμεσα στα TP-LINK Deco E4 v1 και Tenda MW3 Mesh Access Point Wi‑Fi 5. Ποιο απο τα 2 προτείνετε; Σημειώνω πως το σπίτι δεν ειναι τεραστιο αλλα ειναι παλιο με μεγαλους τοιχους μπλα μπλα. Χρειάζομαι 2 ή 3; 3. Και οι 2 περιπτώσεις αναφέρουν οτι ταχυτητα WiFi εχουν 1200. Δεν με ενδιαφερει να πιανω το max καθως μιλαμε κυριως για κινητα κτλ (ολα τα υπολοιπα, κονσολες pc, xbox κτλ ειναι σε ethernet). Γράφουν ομως οτι ταχυτητα LAN ειναι 100. Αυτο με επηρεάζει που η γραμμή μου ειναι στα 200; Ευχαριστω για καθε απαντηση 1.οχι το βγαζεις το huawei αλλιως δεν θα ειναι part του mesh ή το κρατας και το εχεις για καποια αλλη χρηση.και να μην ειναι part του Mesh δεν σημαινει οτι θα καταστραφει ο κοσμος απλα θα χασεις τα πλεονεκτηματα του mesh. to να συνδεσεις την μια στο Huawei δεν εχει νοημα εκτος αν σε βολευει χωροταξικα.αλλα αν το Huawei ειναι με καλωδιο σε σχεση με το ρουτερ βγαλτο και βαλε το Mesh κατευθειαν.εκτος αν θες να παρεις με καλωδιο και να το βαλεις πιο περα το πρωτο mesh που να μπορεις.ή να παιρνει ασυρματα απο το Huawei. 2.το αν θα χρειαστεις 2 ή 3 εξαρτατε εμποδια,χωρο που θες να καλυψεις κτλ.το ποσα mw εκπεμπου ειναι standard στην ευρωπη οποτε δεν θα δεις και τις εξωφρενικες διαφορες μεταξυ τους.μετα ειναι και θεμα hardware 3.αν το πρωτο συνδεθει με 100mbit lan στο router τοτε το μεγιστο στο mesh σου θα ειναι τα 100 αφου θα κανει bottleneck>συνηθως τα περισσοτερα mesh για το uplink τουλαχιστον εχουν gigabit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Το Mesh δουλεύει αποκλειστικά με συμβατές συσκευές του ίδιου κατασκευαστή. Οπότε το WiFi του Huawei θα δουλεύει ανεξάρτητα, εκτός αν θέλεις να το κλείσεις. Η εμβέλεια δεν είναι κάτι που φαίνεται, αλλά κάνεις έλεγχο με κάποια ασύρματη συσκευή να διαπιστώσεις πόσο καλά πιάνει εκεί που σ' ενδιαφέρει να φθάσει το σήμα και ανάλογα την θέση του που το έχεις τοποθετήσει. Τα 1200Mbps κλπ που αναφέρουν οι ασύρματες συσκευές, αφορούν αποκλειστικά ονομαστική ταχύτητα μεταξύ τους επικοινωνίας και όχι πραγματική ταχύτητα. Δηλαδή πόσο γρήγορα μπορούν να στείλουν και όχι πόσο όγκο δεδομένων στέλνουν στην ίδια μονάδα του χρόνου. Ακόμη και Gigabit θύρα να έχει, δεν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να επικοινωνούν με μεγαλύτερη ταχύτητα κατά την μεταφορά δεδομένων; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jpil Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Το πρώτο από τα δυο deco πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το καλώδιο στο router ή μπορώ και τα δυο να τα έχω μοιράσει σε διάφορα σημεία ασύρματα; Επίσης τα deco μπορούν να δώσουν και με ethernet internet σε μια συσκευή; Από ότι είδα έχουν δύο port από πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 1. Μπορεί να παίζουν καυτά δύο ασύρματα, το ένα συνδεδεμένο στον Router και το άλλο συνδεδεμένο στο πρώτο. Αλλά καλύτερο αποτέλεσμα και ταχύτητες θα έχεις αν τουλάχιστον το πρώτο είναι συνδεδεμένο ενσύρματα με τον Router. 2. Η μία πόρτα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για σύνδεση στον Router ή στο προηγούμενο Deco και η δεύτερη μπορεί να συνδεθεί σε κάποια άλλη συσκευή π.χ. υπολογιστή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 16/01/2022 at 16:28, jpil said: Το πρώτο από τα δυο deco πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το καλώδιο στο router ή μπορώ και τα δυο να τα έχω μοιράσει σε διάφορα σημεία ασύρματα; Επίσης τα deco μπορούν να δώσουν και με ethernet internet σε μια συσκευή; Από ότι είδα έχουν δύο port από πίσω. επιτρεπουν και ethernet backaul συνηθως και wireless.θεωρητικα μπορει να γινει οποιοσδηποτε συνδυασμος.και τα δυο ενσυρματα και τα δυο ασυρματα ,το πρωτο ενσυρματα το δευτερο ασυρματα ή το πρωτο ασυρματα και το δευτερο ενσυρματα με το πρωτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα